Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik hoop dat Klaassen in Duitsland zijn carrière nieuw leven kan inblazen'

Laatste update:

Davy Klaassen maakte donderdagavond voor het eerst in ruim een maand minuten voor Everton. Dat was geen onverdeeld succes: de Engelsen verloren het Europa League-duel met Everton met liefst 1-5. Klaassen werd na een uur spelen naar de kant gehaald, ten faveure van Nikola Vlasic. Op dat moment stond het slechts 0-1, maar mede dankzij drie doelpunten in de slotfase leed het team van David Unsworth een dikke thuisnederlaag.

Kenneth Perez kon zijn ogen donderdagavond niet geloven. "Dit is zo'n slecht team", verzuchtte de commentator bij FOX Sports. "Wat ze hier bij elkaar gekocht hebben en wat ze al hadden, echt bizar slecht." De vraag is of Klaassen toekomst heeft op Goodison Park. "Ik hoop echt dat een Duitse club hem oppikt en dat hij zijn carrière nieuw leven kan inblazen", zo stelt Perez.

"Dat klinkt heel gek, we zijn pas vier maanden verder", erkent de oud-voetballer uit Denemarken. "Maar het lijkt erop dat er geen toekomst meer is bij Everton. Wij denken altijd dat onze beste spelers hier de stap kunnen maken, maar kennelijk is dat niet mogelijk. Klaassen was toch gewoon de top drie van Nederland? Het gekke is dat het de buitenlandse spelers in de Eredivisie wel lukt."

Everton, dat met twaalf punten slechts zestiende in de Premier League staat, heeft sinds 23 september slechts één van de elf officiële wedstrijden in winst omgezet. Dat was vlak voor de interlandperiode, in eigen huis tegen Watford (3-2). Zondag moeten the Toffees op bezoek bij Southampton.

Doet Davy Klaassen er goed aan om in januari bij Everton te vertrekken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zoals al voorspeld door velen is deze jongen veels te zwak voor de premie leaugue.
Een enkele Ajacied dacht nog dat dit een topper zou zijn/worden maar blijkt het nog slechter te doen dan Clasie.

Ook in een andere grote competitie gaat hij het nooit redden.
Zeer middelmatige speler en dat kon je ook al goed zien in de wedstrijden met het Nederlandse elftal.

24 november 2017 om 08:25

Helemaal eens met jou (zie mijn reactie hieronder) alleen denk ik wel dat een verhuur periode het beste is voor die jongen omdat hij op dit moment zonder zelfvertrouwen speelt en dus veel fout gaat. Hij wordt ook overgeslagen door teamgenoten dus dat is foute boel.

24 november 2017 om 08:35

@ wehave

Klaassen komt als nieuweling terecht in een matig tot slecht team, dat in de BPL draait als een drol in de pot. Zijn transfersom schept extra verwachtingen, het tempo is hoger, de stijl van voetbal anders, het is wennen aan de veranderende omgeving, et cetera.

Het is voor geen voetballer het begin waar je op hoopt, hoeveel makkelijker is het niet om in een goedgeoliede machine terecht te komen waar je relatief gemakkelijk en geruisloos kan acclimatiseren en ingebracht kan worden? Hopelijk wordt hij verhuurd aan een team waar het prestatiedruk een stuk minder is zoals Marranier ook al voorstelt.

Everton zit in de hoek waar de klappen vallen. Klaassen Moet het hebben van soms spelen en soms op de bank toekijken en komt nooit in het ritme wat een nieuw aangetrokken speler helpt zich te ontwikkelen.. Dat hij het niet zal gaan redden in een grotere competitie is vooralsnog nogal voorbarig.

Als je de wedstrijden van Oranje terugkijkt, dan zul je ook zien dat je ernaast zit met je opmerking, dat alleen Klaassen zich zijn interlands ontpopte als een 'zeer matige speler'. Oranje ontpopte zich in veel wedstijden in die periode als zeer matig elftal waarin elke speler werd meegezogen.

24 november 2017 om 11:52

Ben het helemaal met buitenspelval eens. Clasie kwam terecht in een ploeg die nog een sterke middenmotor was in de Premier League. Dat was Everton onder Ronald Koeman ook vorig jaar, maar dit jaar zijn ze niks meer dan een degradatiekandidaat. Als een middenvelder uit de Eredivisie is het dan ook lastig om je in te passen in zo een ploeg.

Ik weet trouwens niet of dit een verheerlijking naar Clasie is, maar ik hoorde menig Feyenoorder over de nieuwe Xavi? Nou dat hebben we denk ik wel gezien ja..

24 november 2017 om 08:40

@wehave, ik voorspel dat degene met de gebruikersnaam wehave in de toekomst zwakke dingen blijft roepen gedreven door emotie. Je vergelijking met Clasie getuigd al van weinig verstand of mogelijkheid tot een objectieve benadering. Hieronder wat punten waarom die vergelijking mank gaat; verschil in tijd dat ze zich hebben kunnen bewijzen en plek waarop de club zich bevindt.

24 november 2017 om 13:03

Zo makkelijker scoren he. Een topper zou 't nooit worden nee. Ik denk ook niet dat velen dat dachten. Daarom speelt hij ook bij Everton en niet Man U.

In het juiste team kan 't een zeer belangrijker schakel zijn. Het is een 10 met 't loopvermogen van een paard en enorm veel inzet.

Ik vind niet dat omdat Klaassen in dit enorme prut team 't verschil niet kan maken in een nieuwe cultuur, omgeving en competitie dat dit direct bewijst dat hij er geen pepernoot meer van kan.

Er staan er nog een heel zooitje bij Everton die er werkelijk niks van bakken. Ook spelers die in 't verleden aangetoond hebben wel degelijk op dit niveau mee te kunnen.

Het is wel zaak dat Klaassen een team vind waar hij wordt gebruikt naar z'n kwaliteiten, in een team waarin hij als teamspeler kan fungeren, werkend voor anderen, en zelf niet wekelijks het verschil hoeft te maken.

Lekker opportunistisch is iedereen weer zeg over Klaassen.
Hij komt ook in een elftal die voor geen meter draait. Niemand met creativiteit. Geen echte leider in het veld. Het hele team zit dit seizoen in een grote dip met veel spelers uit vorm.

Dit ligt echt niet aan de speler Klaassen maar aan de mega vormdip waar everton aan lijdt. Klaassen komt vanzelf weer bovendrijven, heilig van overtuigd. Daar heeft die jongen te veel kwaliteiten voor.

Irritant dat Klaassen gelijk weggeschreven wordt naar een amdere competitie omdat hij de PL niet aan zou kunnen. Gelijk ook de conclusie trekken dat het weer aan onze Eredivisie ligt... die jongen is in een niet draaiend elftal binnen gekomen, dat is iets heel anders dan als het elftal goed zou lopen. Na een paar wedstrijden speelde hij direct al zonder zelfvertrouwen en lijkt hij op persoonlijk vlak ook niet op z’n plek. Ik stel voor een verhuurperiode bij een andere PL club waar hij wél past, gewoon een laagvliegertje. Dan kan hij daar presteren en komt hij vervolgens als iemand weer terug waar iedereen in de PL wel van gehoord heeft.

24 november 2017 om 08:36

In een slecht draaiend elftal zou je toch veel sneller iemand uit de basis moeten kunnen knikkeren dan in een team dat draait als een tierelier? Nee joh, Klaasen mist gewoon een heleboel kwaliteiten om bij Everton echt een rol van betekenis te kunnen spelen. Dat heb ik een jaar geleden ook al gezegd.

24 november 2017 om 11:48

Niet als je positie 3 of 4x bezet is door spelers met meer klasse. Klaassen, goede speler, enigszins beperkt maar je kan ook niet van hem verwachten dat hij in één keer uitblinkt bij een niet draaiend team in een nieuwe, beter competitie. Hij kan ook niet zoveel doen aan die transfersom hè...

Perez vind het gek dat nederlandse spelers de stap niet lukt maar buitenlandse wel

Nou zo moeilijk is dat niet hoor die die buitenlandse spelers hebben gewoon al iets meer meegemaakt dan nederlandse.. die van home sweet home ineens in een vreemd land er alleen voor staan zonder papa en mama
en daarbij dan ook nog eens dat die buitenlandse spelers meer drive hebben dan wij omdat ze hier veel te veel gepamperd worden vanaf de jeugd al

die kinderen moeten buiten ballen het liefst op keiharde ondergrond en dat ze savonds binnenkomen met schaafwondjes op hun knieen zonder te huilen en mama lachend aankijken en zeggen dat ze verloren hebben op het pleintje maar toch genoten hebben..

dat is het verschil tussen nederlanders en buitenlanders..

24 november 2017 om 09:25

"zeggen dat ze verloren hebben op het pleintje maar toch genoten hebben"

Dit is imo juist 1 van de problemen in Nederland
er is geen echte winnaarsmentaliteit (meer) want dit gebeurt ook binnen de opleidingen.

Hier wordt gewoon teveel opgeleid met de meedoen is belangrijker dan winnen en plezier staat voorop mentaliteit.
Topsport is keihard maar dat lijken we nog weleens te vergeten hier.

Niet voor niets dat spelers die naar het buitenland gaan zeggen
dat ze daar pas echt harder zijn geworden en geleerd hebben dat winst het belangrijkste is,
hoe er gewonnen wordt is secundair.

De echte toppers in hun sport zijn dood en doodziek na een nederlaag
(als je dan dingen lees over hun jeugd waren ze dat ook al als kind)

Maar als die na een nederlaag een interview geven en zeggen dat ze er doodziek van zijn en bv in tranen zijn
kijkt een groot deel van Nederland voortaan raar op
want hij/zij moet zich niet zo aanstellen.

Ach het is helemaal niet vreemd dat Klaasen bij Everton niet mee kan. Hij was een van de beste Eredivisie spelers, maar kwam gewoon veel tekort om in het geweld van de PL mee te kunnen. Hij mist nu eenmaal handelingssnelheid en een bovengemiddeld spelinzicht. Had hij dit wel gehad, dan had hij echt wel gespeeld, aangezien Klaasen juist wel beschikt over een flink loopvermogen en een neus voor de goal.

24 november 2017 om 11:01

Hij komt vooral techniek te kort en atletisme. spelinzicht is van minder belang in de PL. Een Wijnaldum heeft nog minder spelinzicht maar die is wat sneller, atletischer en kan beter dribbelen

Dat zei ik afgelopen seizoen nog dat Klaassen zeer beperkt is, hij scoort voor Ajax ja inderdaad maar hij stond er niet wekelijks. Scoort hij? Dan is het dankzij zijn medespelers.

Traore, Dolberg, Schone en Ziyech hebben verschrikkelijk veel rekening moeten houden aan Klaassen.

Als Klaassen aan de bal is moeten zijn medespelers snel zorgen dat ze positioneel vrij staan zodat Klaassen snel de bal kwijt kan. Schone bijvoorbeeld stond voortdurend heel dicht bij Klaassen zodat Klaassen de bal kwijt kan.

Voor niets noemde ik Klaassen nog een seconde voetballer. Om de kwaliteit van Klaassen te gebruiken moet je als team veel aanpassen. In Engeland bij Everton past hij inderdaad niet, Arsenal misschien wel omdat er bij Arsenal meerdere mannen naar voren voetballen dus kan Klaassem de bal kwijt.

Bii Everton is hij alleen aan de bal met de gedachte van waar moet ik met de bal heen?? Niemand loopt vrij dan verzuipt Klaassen. Ik heb Klaassen nooit met de bal zien mee lopen maar vaak 1 keer raken.

Niet iedereen moet blind naar de Premier League willen. Dat is toch een competitie op zich waar specifieke kwaliteiten worden gevraagd. Spelers zoals Clasie en Klaassen passen daar niet, dat heeft er totaal niets mee te maken dat ze niet goed genoeg zouden zijn of tekort zouden komen. Kwalitatief zijn zulke spelers niets minder dan een Fer or De Roon, maar dit betreft een ander ander type spelers. Laatste twee hebben totaal niet de technische kwaliteiten van een Clasie of Klassen maar wel het fysiek, en daar draait het voornamelijk om een Engeland. Een minder goede voetballer met een geweldig fysiek zal sneller meekomen dan een goede voetballer met een beperkt fysiek. Klaassen en Clasie hebben beide geen snelheid, nog kracht of bewegelijkheid. Daarnaast zijn ze relatief klein als middenvelder. Dan wordt het al snel lastig in Engeland.

Spelers tegenwoordig moeten zich echt afvragen of ze daar passen voordat men blind bij een of andere middenmotor tekent voor het geld. Er zijn nog genoeg andere mooie clubs en competities buiten Engeland die wellicht een veel betere optie kunnen vormen. Zou een Klassen en Clasie graag in pakweg Duitsland, Spanje of Italie zien.

24 november 2017 om 08:52

Gedeelte met je mee eens maar Klaassen heeft wel een sterke uithoudingsvermogen en dat kunnen veel spelers niet zeggen. Het probleem van Klaassen is zijn medespelers met de gedachte van waar moet ik de bal heen? Hij wil de bal snel kwijt maar hoe? Geen team en verkeerde spelers om hem heen...

Velen hadden bij Klaassen altijd al een beetje het Siem de Jong gevoel. Te groot voor het servet (de Eredivisie), maar te klein voor het tafel laken (topcompetitie). Op dit moment lijken die mensen gelijk te krijgen, maar ik zou hem ook weer niet totaal afschrijven.

Ik vind het bovenal bijzonder om te zien hoe een manager een club in 1 transfer periode van een mooie subtopper tot pure middelmaat heeft weten te degraderen. Zonde dat die manager net een Nederlander moest zijn, maar het is wel de realiteit.

Eet klopt helemaal niets meer van de selectie en de spelers hebben totaal geen vertrouwen meer. Daarbij wel de nuance dat het ook niet helpt dat je spelers als Bolasie en Coleman langdurig moet missen.

24 november 2017 om 09:53

Verschil is dat Klaassen wel werkt voor het team en bij Siem de Jong niet. Ze zijn allebei enorm afhankelijk van het team en medespelers. De medespelers moeten hun begrijpen.

Ik vond dat Ajax zonder Siem veel beter voetballen. Zelfs vond ik Ajax afgelopen seizoen zonder Klaassen veel beter voetballen.

24 november 2017 om 10:23

Het gaat niet om het vergelijk in speelstijl van de spelers.

Het waren beide spelers die bij de top hoorden in de Eredivisie en het niveau dus leken te ontstijgen. Beiden waren op hun eigen manier in een Eredivisie seizoen goed voor betrokkenheid bij ongeveer 15 tot 20 doelpunten.

Op een niveautje hoger blijkt echter dat ze toch niet de kwaliteiten hebben om die stap extra te zetten en mee te kunnen gaan op dat hogere niveau. Zoals gezegd is dat voor Klaassen nog wat vroeg om te zeggen, maar de signalen zijn natuurlijk niet goed.

Ik zie je hier diverse reacties geven dat de medespelers Klaassen moeten begrijpen, maar ik hoop dat je zelf ook wel begrijpt dat het kolder is om het daar op te gooien. Iedere speler is afhankelijk van zijn medespelers, het is immers een teamsport. Klaassen toont momenteel echter totaal niet aan mee te kunnen bij Everton. Op een gegeven moment zag je gewoon dat hij werd overgeslagen tijdens wedstrijden. Dat is niet omdat men hem niet begrijpt maar omdat hij gewoon veel te weinig deed met de bal. Klaassen moet werken voor het team en niet andersom. Het is absoluut geen speler waar de rest van het team zich op aan zou moeten passen.

Populistisch gelul van Perez die totaal niets af weet van het internationale voetbal is hier de catalisator voor een analyse van Klaassen bij Everton met vooral negatieve uitlatingen terwijl hij misschien 8 wedstrijden heeft gespeeld.

- Altijd al gezegd dat hij te zwak was
- Altijd al gezegd dat hij het niet zou gaan redden

Allemaal veelte voorbarig als je het mij vraagt. Fysiek gezien kan je gewoon het krachthonk in en dat moeten wel meer spelers die uit een minder fysieke competitie komen. En spieropbouw doe je niet in 3 weken, daar gaan maanden overheen en merk je pas op zijn vroegst na een half jaar. Op basis van de wedstrijden die hij heeft gespeeld kun je ook niets zeggen, want sommige spelers gingen pas beter spelen na een jaar of zelfs 2.

Eriksen was niet veel beter toen hij kwam en wat te denken van Henderson, die Engels is en het toch geschopt heeft tot captain. Allemaal een zwakke start en dat duurde ook gewoon een jaar.

Niet te snel oordelen stelletje voorbarige $*#@$

24 november 2017 om 09:54

En nog zeggen de mensen van TH (Ajax) dat Klaassen helemaal klaar is voor de buitenlandse topcompetitie.... net als Eriksen en Siem de Jong. Dat heeft wel erg lang geduurd om te wennen...

Ik zeg te snel voor het grote geld gekozen... wanneer je laatste seizoen goed presteert adviseer ik nog 1 a 2 jaar te blijven dan ben je klaar voor zoals Ziyech. Ziyech ging eerst naar SC Heerenveen dan FC Twente en nu Ajax...

Respect voor Ziyech..

24 november 2017 om 10:03

Klaassen was ook al zeker 2 seizoenen de beste speler bij Ajax. En die zat al bij Ajax, kwam niet zoals Ziyech van een kleinere club af. Dus zeker niet te snel gegaan, maar eerder verkeerde clubkeuze.

24 november 2017 om 10:12

Ik snap de keuze voor Koeman, maar dat zijn gevaarlijke stappen omdat de kans bestaat dat de trainer ontslagen word (makkelijk praten nu, maar meermaals al voorgekomen) en zonder de trainer te snel onterecht uit de gratie raakt om in de basis te kunnen starten. Everton is de hoogst aangeschreven club uit de middenmoot en misschien was een stap zoals Wijnaldum deed naar Newcastle wel wat makkelijker opstarten voor hem geweest.

Maar dat is achteraf geneuzel, nu zit hij daar en moet hij eerst een goede kans krijgen voordat we hem uberhaupt mogen veroordelen.

24 november 2017 om 10:36

Het is idd meer achteraf. Op voorhand was Everton een prima club voor Klaassen. Niet gelijk de echte top, maar wel ambities en doorgaans kunnen ze daar een harde werker wel waarderen.

24 november 2017 om 10:58

Eriksen was niet constant maar daar zag je echt wel momenten van echte klasse. Bij Klaassen heb je geen moment het idee dat hij het bij kan houden. Daarnaast werd Eriksen ook meer als talent gezien, was ook 3 jaar jonger toen hij naar de PL ging

24 november 2017 om 11:25

Je focust teveel op de namen, want nu maak je jezelf ook al weer schuldig aan het oordelen op basis van een paar wedstrijden. Mag toch duidelijk zijn dat Eriksen langer de tijd had om die momenten te laten zien dan Klaassen?

De kwaliteiten waardoor Klaassen er in Nederland bovenuit stak, zijn in de PL niet zo bijzonder. Daar stikt het van de box to box players met veel inzet en loopvermogen.

24 november 2017 om 12:14

Klaassen bovenuit stak in de Eredivisie? Dat heb ik nooit gevonden. Een op vier wedstrijden liet hij wat zien verder heb je niets aan hem. Hij was in mijn ogen helemaal niet klaar voor net als veel spelers.

Daarom moeten we al die analisten niet serieus nemen. Ik en vele anderen zeiden het altijd dat Klaassen een overschatte speler is die het niet zou gaan redden in het buitenland. Ook deze Perez heeft Klaassen omhooggeschreven. Nu hij het niveau niet aankan, reageert hij opeens verbaasd. Hij heeft er gewoon geen verstand van.
Je komt er in het buitenland niet mee weg als middenvelder om de bal niet te willen hebben en alleen loopacties maken zonder de bal op het middenveld te willen hebben.
Hij voetbalde bij Ajax op papier op het middenveld maar in de praktijk was hij 2e spits. Hij kon doen en laten wat hij wilde als lievelingetje binnen de club.
Hij kwam er bij Ajax mee weg dat anderen alles moesten waardoor hij zich alleen maar bezighield met de 16 induiken.
Zo zit voetbal niet in elkaar. In het buitenland moet een middenvelder in dr eerste plaats als een middenvelder voetballen en deelnemen aan het opbouwende spel naar voren als schakelspeler. Daar heb je handelingssnelheid, balcontrole, passing, inzicht enz nodig. Allemaal eigenschappen die hij mist als middenvelder.
Ik heb daarom nooit begrepen waarom hij werd beoordeeld als middenvelder. Ik beoordeelde hem alw spits. Dan valt de doelpuntenproductie tegen voor iemand die bijna net zo vaak in de 16 is als een spits.

Ik vond het al knap dat hij bij Ajax zo vaak piekte op belangrijke momenten, maar fan ben ik absoluut nooit geweest van hem. Hij is niet verfijnd genoeg en kan zich ook niet (zoals bijvoorbeeld Propper wel kan) zich nog onderscheiden met goed positiespel of een steekbal, naast het hard rennen wat hij inderdaad wel bezit. Sowieso een slechte aankoop van Everton als je het van hun kant bekijkt. Zij hebben 0 creativiteit, en dan ga je voor Klaassen..

Natuurlijk wel zonde, want wat Perez zegt kan ik me wel in vinden.. In Engeland ben je na een handjevol slechte(in zijn geval zelfs dramatische) optredens gewoon afgeschreven.

Miskoop van het jaar, wat een geluk dat Ajax voor hem zo veel geld heeft kunnen krijgen.
Zal in Engeland nooit wat worden.

Klaassen heeft gewoon pech dat hij te intelligent is en zodoende meer tijd nodig heeft om zich aan te passen. Met het vertrek van Lukaku,d e komst van Rooney en de geblesserden in het team is dit jaar alles fout gegaan. Natuurlijk kan Klaassen het niveau aan maar zoals bij elke gemiddelde speler renderen ze goed in bepaalde systemen en moeten ze naar hun kwaliteiten worden benut. Verder gewoon even de tijd gunnen voor de aanpassing, komt goed met Davy!

Wat maakt het uit, sfeer is goed volgens Rooney sinds het vertrek van Koeman. Dat is blijkbaar veel belangrijker dan winnen. Klaassen moet gewoon plezier maken is het motto.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren