Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik heb nooit tegen Feyenoord gespeeld, dus het is lastig vergelijken’

Laatste update:

IF Elfsborg vormt voor Feyenoord het laatste obstakel op weg naar de groepsfase van de Conference League. Di Gule, oftewel de Gelen, plaatsten zich vorig seizoen als nummer twee van Zweden voor Europees voetbal en presteren met de huidige derde plaats in de Allsvenskan ook in deze jaargang uitstekend. Rewan Amin, speler van het Zweedse Östersunds FK, vertelt dat Feyenoord te maken krijgt met een team dat met een duidelijke identiteit al jaren een stijgende lijn te pakken heeft.

Door Chris Meijer

Elfsborg roept bij Amin niet de prettigste herinneringen op. Bijna exact een jaar geleden liep hij tijdens de uitwedstrijd tegen Elfsborg op het kunstgras van de Boras Arena een kruisbandblessure op, waarvan hij momenteel nog herstellende was. “De blessure was niet gelukkig, maar de tegenstander. Tja. Natuurlijk, als ik Elfsborg hoor, denk ik aan dat moment. Maar dat komt niet per se door Elfsborg”, relativeert Amin. In het afgelopen jaar lag de focus voornamelijk op zijn revalidatie en minder op de actualiteiten in de Allsvenskan, maar desondanks heeft de 25-jarige middenvelder Elfsborg in de afgelopen jaren goed leren kennen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Ze hebben een prachtige stijgende lijn sinds ik in Zweden speel en zijn vorig seizoen als tweede geëindigd achter Malmö, wat in mijn ogen een topprestatie is”, vertelt Amin. Hij verruilde sc Heerenveen in februari 2017 voor Dalkurd FF en maakte anderhalf jaar later een transfer naar Östersunds FK. Sindsdien eindigde Elfsborg als achtste, twaalfde, achtste en tweede op het hoogste niveau van Zweden. De architect van de opmars sinds 2018 is trainer Jimmy Thelin, die werd weggehaald bij het op het tweede niveau uitkomende Jönköpings Södra IF. Hij heeft er bij Elfsborg een herkenbaar 4-5-1-systeem ingeslepen. De samenstelling van zijn middenveld - twee óf drie aanvallend ingestelde middenvelders - is afhankelijk van de tegenstander

“Elfsborg staat bekend als een club die lastig te bespelen is. Er heerst een cultuur waarin iedereen tot het gaatje gaat, als je bijvoorbeeld kijkt hoe de spitsen druk zetten. Iedereen doet mee. Als je het met de Europese top vergelijkt, is de speelstijl een beetje hetzelfde als die van Atlético Madrid. Maar ze hebben ook de nodige kwaliteiten in de groep. Het is echt een combinatie tussen strijd en kwaliteit. Goede club, ja”, zegt Amin. “Als je het van buiten volgt, valt op dat ze ieder jaar mooie stappen maken. Het komt heel stabiel over, de speelstijl wordt ieder jaar beter. Dat geeft houvast. Je hebt in Zweden veel verschillende clubs en speelstijlen, dus het helpt zeker als je een bepaalde identiteit hebt.”

‘Ik zat bij jeugdelftallen van Oranje, maar kwam tekort om écht aan te sluiten'

Voetbalzone sprak in maart uitgebreid met Rewan Amin over zijn avontuur in Zweden.Lees artikel

Elfsborg leverde in de afgelopen jaren de nodige spelers af aan de Eredivisie. Ibrahim Dresevic en Rami Kaib maakten de overstap naar sc Heerenveen, terwijl AZ Jesper Karlsson een jaar geleden oppikte in Boras. “Dat was wel een speler die de individuele kwaliteiten had om uit het niets ineens wat te doen”, vertelt Amin over Karlsson. Naast de huidige aanvaller raakte Elfsborg afgelopen jaar ook Kaib, Gustav Henriksson (naar Wolfsberger AC), Sivert Heltne Nilsen (naar SK Brann) en Joseph Okumu (naar AA Gent) kwijt. Voor hen werden de IJslands international Sveinn Aron Gudjohnsen (van Spezia), de IJslands jeugdinternational Hákon Rafn Valdimarsson (van Grótta), de Deens jeugdinternational Jeppe Okkels (van Silkeborg) en Gustaf Lagerbielke (van Västerås SK) teruggehaald.

“Ik heb bij Dalkurd samengespeeld met Simon Strand, de linksback. Dat is een goede speler, sterk en snel. Maar ik denk dat ze het al met al vooral moeten hebben van de kracht van het team”, antwoordt Amin gevraagd naar de spelers op wie er gelet moet worden aan de zijde van Elfsborg. De selectie herbergt met aanvoerder Johan Larsson, aanwinst Lagerbielke, Per Frick, Robert Gojani, Tim Rönning, Samuel Holmén, Marokhy Ndione, Ahmed Qasem en Simon Olsson een behoorlijk aantal spelers met (jeugd)interlands voor Zweden achter hun naam. Verder heeft Leo Väisänen een verleden in Nederland, want de 24-jarige centrumverdediger annex Fins international speelde tussen 2018 en 2020 voor FC Den Bosch.

De opstelling van Elfsborg in de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Hammarby.

Feyenoord krijgt tijdens de return in de Boras Arena te maken met een kunstgrasveld. “Het is misschien een beetje een ouderwets stadion. Het is heel groot, maar enkele hoeken zijn open. Ik denk dat het toch wel even wennen is voor Feyenoord om op dat kunstgras te gaan spelen. Wij spelen thuis op kunstgras en als je dan uit ergens op natuurgras speelt, is het toch even wennen. In Zweden is dat nog wat anders, omdat veel teams op kunstgras spelen. In Nederland heb je maar twee of drie clubs op kunstgras, dus het wordt voor Feyenoord even wennen om daarop te spelen.”

Het verschil zou in de heenwedstrijd in De Kuip al gemaakt kunnen worden, al reist Elfsborg in een goede vorm af naar Rotterdam. Elfsborg won afgelopen weekeinde met 0-2 van Hammarby IF en is daardoor al elf wedstrijden ongeslagen. In de over het kalenderjaar lopende Allsvenskan bezet Elfsborg nu de derde plek, met vier punten achterstand op koploper Djurgardens IF. De Zweden rekenden in de eerste twee voorrondes van de Conference League af met het Moldavische FC Milsami Orhei (4-0 en 0-5) en het Bosnische Velez Mostar (1-1 en 1-4). “Elfsborg is een stugge ploeg, zoals ik ze ken. Dus ik ben benieuwd of ze met grote cijfers gaan verliezen. In hun compacte speelstijl ligt dat niet voor de hand. Elk team dat zich ingraaft en tot het gaatje kan gaan, is lastig te bespelen. Ik ben benieuwd wat Elfsborg gaat doen en wat Feyenoord daar tegenover gaat zetten. Ik heb nooit tegen Feyenoord en in de Eredivisie gespeeld, dus ik vind het lastig om het niveau te vergelijken. Qua club is Feyenoord de favoriet. Het is in ieder geval een interessante graadmeter.”

Bereikt Feyenoord de groepsfase van de Conference League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wordt gewoon een makkelijke overwinning voor Feyenoord die zijn net zoals PSV echt top dit seizoen Benfica en Elfsborg kunnen hun borst natmaken!

18 augustus 2021 om 10:18

Dat denk ik ook. Feyenoord zit in een flow en draait lekker onder Slot. Ik denk ook dat dit peanuts wordt

18 augustus 2021 om 12:07

Volgens mij is de tegenstander ook in een aardige flow, 11 wedstrijden ongeslagen op rij nu. Vanwaar het idee dat het peanuts wordt?

18 augustus 2021 om 10:20

Dat durf ik nog niet zo zeker te zeggen. Elfsborg is een ploeg die voor eigen 16 blijft en spelen graag op de counter. Daar heeft Feyenoord nog best lastig mee.

18 augustus 2021 om 10:22

Nou.. Met alle respect. Maar afgelopen weekend is voor het eerst sinds lange tijd dat ik zonder zorgen naar Feyenoord keek. Makkelijke overwinningen zijn voor Fey zeldzaam. Europees blijft Europees. Ik moet het eerst nog maar is zien

18 augustus 2021 om 15:22

Willem 2?

18 augustus 2021 om 10:32

Na goede optredens tegen luzern en willem 2 en dramatisch tegen Drita snap ik niet waarbij het optimisme bij iedereen vandaan komt. Ze zitten nu in een flow. Verder heb je nog geen idee

18 augustus 2021 om 10:40

Makkelijke overwinning? Het blijft Feyenoord he. Na 4 goede wedstrijden op rij kan het ook zomaar ineens weer instorten. Zeker als je een ploeg krijgt dat zoals Drita speelt. Ik ken de tegenstander niet maar ik kan mij niet voorstellen dat ze open huis gaan spelen en ook inzien dat ingraven het beste is? Daarin heeft Feyenoord moeite.

18 augustus 2021 om 11:00

Ik denk juist dat het behoorlijk lastig wordt. Die gaan zich in de kuip ingraven en in Zweden speel je op een raar kunstgrasveld. Kan zomaar fout aflopen.

19 augustus 2021 om 08:42

Nou, ik ben niet zonder vertrouwen, maar een makkelijke overwinning verwacht ik niet hoor. Ellfsborg is een stugge ploeg en speelt totaal anders dan Luzern. En dat kunstgras heb ik ook geen goed gevoel bij. Ik zou uit toch vooral niet teveel risico nemen, maar ik weet niet of dat überhaupt een optie is met de nieuwe speelstijl.

Ik ben er nog niet gerust op.
Er worden al wel wat taboes gebroken bij slot zoals uitwedstrijden in Europa winnen en met druk naar voren voetballen.
De volgende zou mooi zijn als we ook op kunstgras gaan presteren.
Aan de ene kant zou ik het leuk vinden als we door gaan. Aan de andere kant vind ik het ook prima als we niet doorgaan en kunnen bouwen in de eredivisie en de beker.
Doorgaan betekend ook dat spelers zich ook Europees ontwikkelen

18 augustus 2021 om 10:42

En naast door ontwikkelen is ook het prijzengeld wel van belang. Het mag dan geen jackpot zijn maar als je met net dat beetje extra geld een spits erbij kan kopen is dat toch wel erg mooi meegenomen. Je speelt daarnaast ook spelers in de kijker en de kans op een transfer met hogere waarde is ook aanwezig.

18 augustus 2021 om 10:59

Ik durf ook nog niet te roepen die pakken we ff. Het gaat zo goed de laatste weken, we zijn wel weer toe aan een deceptie

18 augustus 2021 om 12:08

@migi; dan komt deze wedstrijd nog te vroeg voor een deceptie, Feyenoord kennende. Nu ‘gewoon’ 1-1 gelijkspelen om het vervolgens uit af te maken… en er dan na een abominabele wedstrijd met 2-0 vanaf te gaan 😂

18 augustus 2021 om 18:20

T word wel weer tijd voor zoiets. Het is bijna saai aan het worden.

19 augustus 2021 om 08:49

Er is toch geen enkele twijfel dat het voor Feyenoord het beste is om door te gaan? Afgezien van de financiële voordelen van plaatsing voor de groepsfase is het voor de ontwikkeling en marktwaarde van jonge spelers ook cruciaal. Tuurlijk is er risico dat het gevolgen heeft voor de competitie, maar zoals het er nu uitziet lopen Ajax en PSV te ver voor om daarmee te kunnen concurreren en oogt de rest van de concurrentie juist niet zo sterk.

Laten we maar gewoon kijken hoe het gaat donderdag. Ik ben positief verrast door het Feyenoord dat we sinds de eerste wedstrijd tegen Luzern hebben gezien, maar ik heb echt geen idee hoe deze tegenstander is.

Tel daarbij op dat Feyenoord heer en meester is in het teleurstellen van fans en Nederland en een patent heeft op het uitgeschakeld worden door tegenstanders waar veel mensen voor de loting nog nooit eerder van gehoord hadden.

Dit Feyenoord straalt wel iets anders uit dan de slappe hap die we vorig jaar zagen, maar nee... gerust ben ik er nooit op bij Feyenoord.

Ik denk overigens dat Feyenoord nog wel een paar flinke smakkers gaat maken komend jaar. Dat was bij AZ onder Slot ook. Met dit voetbal geef je soms snel kansen weg en als je een keer tegen een team speelt dat die kansen gelijk afmaakt, dan kun je zo eens met 4-0 aan de broek krijgen.

18 augustus 2021 om 11:03

Alles bij deze stijl draait om inzet en gaan, gaan, gaan. Dat is lastig 34 wedstrijden op te brengen. Dan moet je een sterke bank hebben die hun kansen willen pakken, maar dat is er dan weer niet echt. Als je met de winterstop dicht op Ajax en Psv staat kan er wel iets gaan leven. En dan kunnen er gekke dingen gebeuren.

Een analyse van Rewan Amin (wie??) zegt me niet zoveel. Laten we het maar gewoon rustig afwachten. Wat Feyenoord tot nu toe laat zien geeft in elk geval vertrouwen!

Deze jongen kon rond 2013 of zo naar Arsenal. Heeft toen bij Heerenveen bijtekenend en nooit officieel gedebuteerd volgens mij. Zonde.

Gewoon uitgaan van eigen spel,wel opletten op de counters hoop dat ze nu eens begrijpen waar het om gaat⚽⚽

Moet lukken feyenoord speelt sinds 3 a 4 jaar weer voetbal waar ik blij van word

hopelijk kunnen ze.deze.lijn doorzetten

Kan je nagaan wat een trainer kan doen arne slot is een held

De Nederlandse arrogantie speelt Europees weer op. Paar redelijke potjes en de Nederlandse ploegen moeten weer iedereen makkelijk verslaan. Laten we het echt hopen vanavond maar we moeten niet gaan doorslaan nu. Dit is voor Feyenoord gewoon een vrijwel gelijkwaardige tegenstander zoals Benfica dat voor PSV was gister.

19 augustus 2021 om 07:52

Eens trouwens dat ik ook voor het eerst Feyenoord weer leuk zie spelen na 1.5-2 jaar pure frustratie. Dat is voor mij al het belangrijkste winstpunt.

Leuk verhaal maar er klopt iets niet!

"als jij kijkt hoe de spitsen drukzetten!" Ze spelen 4-5-1 dus hebben maar 1 spits!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren