Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik had gelachen als iemand mij had verteld dat Messi de beste ooit zou worden’

Laatste update:

De naam van Oriol Riera doet niet bij iedere voetballiefhebber een belletje rinkelen, maar Lionel Messi kent de spits van Western Sydney Wanderers heel goed. Beide aanvallers trokken in hun jeugd jarenlang met elkaar op in de jeugdacademie van Barcelona en Riera zegt dat de ontwikkeling van de sterspeler van de Catalanen hem heeft verbaasd.

Riera heeft veel samengespeeld met Messi en heeft ook vaak een balletje getrapt met Gerard Piqué. Met name met de Argentijn had Riera een speciale band, aangezien zij kamergenoten waren op La Masia. "Piqué en Messi zijn de beste spelers ter wereld op hun positie", aldus de Catalaan in gesprek met Goal. "Ik heb drie jaar met Messi samengespeeld, we beleefden samen hoogte- en dieptepunten. Hij was mijn kamergenoot, dus trokken we veel met elkaar op."

"We praatten over van alles, vaak over meisjes. Ik was zeventien jaar, hij zestien. En wie hielden ervan om over vrouwen te praten", vervolgt Riera. "Hij had twee karakters: buiten het veld was hij heel kalm, heel stil, hield niet van praten. In het veld was hij anders, hij was verreweg de beste speler. Hij had de kwaliteit om de bal op te halen en die bij zich te houden door zijn voetbalvaardigheden."

"Als iemand me destijds had verteld dat Messi op een dag de beste speler ter wereld zou zijn, misschien wel aller tijden, zou ik zeer verrast zijn. We hadden gelachen en het als grap afgedaan. We wisten dat Messi het eerste van Barcelona wel zou halen en een goede speler zou worden, maar niet zó goed. Momenteel is hij de beste ter wereld en ik denk dat we over vijftig jaar Messi gaan beschouwen als de beste in de voetbalhistorie. Geen twijfel over mogelijk."

Vind jij Lionel Messi ook de beste speler van dit moment?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een heerlijk filmpje zeg, 2 minuten puur genieten!

Raar. Veel kenners en analisten hadden het al jarenlang over de Messi in de jeugd van Barca die zeker de beste ter werels zou worden. En iemand die dan zo dichtbij hem stond had het idee zeker van niet.

19 oktober 2017 om 18:44

Volgens mij wisten ze in Argentinië al dat Messi een grote zou worden, althans als je al de documentaires moet geloven. Ik dacht, net als jij, ook meteen 'wat vreemd dat deze jongen daar zo verbaasd over is'.

19 oktober 2017 om 19:06

Als je met je neus tegen een gebouw aan staat is het lastig zien hoe hoog deze is.

19 oktober 2017 om 19:21

Mooie!

19 oktober 2017 om 19:29

Het is eigenlijk niet zo raar. In die tijd, 14jaar, riep niemand zomaar dat een talent een groot zal worden. Laat maar staan de beste ter wereld. Iedereen wist dat Messi de eerste team van Barça zou halen...En als je ook bedenkt welke voetballers toen overal in Europa rond liepen dan was je al blij als je de eerste haalde.
Tegenwoordig haalt een jongetje een bal 10x hoog en roept iedereen dat het een wereld talent is. En de goudenBal is niet meer een individuele prijs.

19 oktober 2017 om 20:13

Het gaat over toen Messi 16 was, staat in het artikel. En toen ging het er zeker wel over dat hij de beste ter wereld ging worden volgens analisten en kenners. Ik ken Messi al een hele tijd lang voordat hij in 2005 in Nederland het jeugd Wk ging spelen, juist omdat kenners steeds dat talent van toekomstige enorme wereldtopper toedichtte. Iets wat later ook met Bojan gebeurde bijv., wat heel anders is uitgepakt.

19 oktober 2017 om 21:54

Het gaat om 2003 toch? Toen Messi 16 was. Ik volg al bijna 30jaar voetbal. Uit verschillende landen in verschillende talen en kan mij echt niet herinneren dat men in die tijd over een 16 jarige Argentijn die de beste ter wereld zou worden.
Misschien heb ik toen iets gemiste maar wie riep toen dat hij de beste ter wereld zou worden eigenlijk?

19 oktober 2017 om 23:52

Een jaar later begon het publiek hen wel al op handen te dragen..

19 oktober 2017 om 20:58

Hoe gek het nu ook klinkt. Dat die zo goed zou zijn, hadden ook de scouts op zijn 16e niet door. In die tijd was Championship Manager wellicht redelijk nieuw, maar hun scoutingsysteem was echt heel goed en op zijn 16e schreef CM hem niet deze toekomst. Andere talenten werden hoger ingeschat.

Zelfs in Argentinie was zijn talent wel ontdekt, maar bijv tijdens het WK -20 was Messi in de eerste wedstrijd gewoon (wel 16/17) wissel. Argentinie verloor toen van de VS. Daarna was hij basis.. tot en met de winst. Dat was feitelijk zijn eerste echte internationale doorbraak. Tot aan dat WK werden andere talenten (zoals een Fabregas) als grotere talenten beschouwd.

Inderdaad er waren veel topclubs die hem wilde hebben

Geen twijfel over mogelijk deze man is de beste speler in de geschiedenis van deze sport. Hij is nog meer voor t voetbal dan Ali voor t boksen en Jordan voor het basketbal. Hij beheerst de essentie van t spel als de beste namelijk zoveel mogelijk mensen eigenhandig uitspelen en scoren.

19 oktober 2017 om 19:30

Zeker niet meer dan ali voor het boksen.

19 oktober 2017 om 19:36

Ben het zeker met je eens dat Messi veel betekent voor het voetbal, maar om nou te zeggen dat die meer voor voetbal heeft betekent dan Jordan voor basketbal en Ali voor boksen dan ben je niet goed wijs.

19 oktober 2017 om 19:41

Jij weet niet wat Ali heeft betekend voor de vechtsport. Ali presteerde niet alleen in de ring maar had ook ijzersterke woorden.. wanneer heb jij messi iets horen zeggen waar je daadwerkelijk van onder de indruk was? Als je een kind bent is het verstandig om je niet te veel uit te laten over legendes in de sportwereld die je zelf nooit hebt meegemaakt of waar je niets over weet.

messi die meer betekent heeft voor t voetbal dan ali voor t boksen en jordan voor het basketbal. het moet niet lachwekkender worden hier hoor.

19 oktober 2017 om 20:06

@Warabe. Laat ze je maar haten. Ik snap je punt precies. Het is gewoon onmogelijk om met letters of woorden te beschrijven hoe goed Messi wel niet is. Ik bedoel, er komt nooit meer een voetballer een beetje in de buurt van Messi. Pele, Maradonna, Ronaldo de Lima, Zidane, Henry, Xavi, Di Stefano zijn een leuke 2e groep. Maar Messi heeft de 1e groep in zijn eentje. Hij is zo ongelofelijk goed in het spelletje. Zoals @Warabe zegt, Messi IS voetbal. Hij beheerst de essentie en is zo conpleet. Hedendaags heb je ook toppers zoals De Bruyne, Iniesta, Cristiano Ronaldo, Modric e.t.c. maar zij staan allen 10 groepen verwijderd van Messi.

19 oktober 2017 om 20:26

Ben het met je eens dat Messi de beste is, maar Ali...moet je je toch meer in verdiepen, zeker doen. Dat ging verder dan sport.

19 oktober 2017 om 23:18

Nette reactie @millionario, als je mensen hierboven ziet haten om 1 opmerking niet normaal.

On: Ik volg het boksen niet en heb de tijd van Ali nooit meegemaakt, ook basketball volg ik niet dus kan over beide niet oordelen. Messi op t moment is de beste van zijn generatie, wat Cruyff, Maradonna, Pele etc. klaar gespeeld hebben weet ik niet en of dat te vergelijken valt?

20 oktober 2017 om 23:21

Ach laat ze doen, emotie die de bovenhand neemt

Vergelijkingen zijn lastig, maar Messi hoort bij de spelers jij die opnoemde. Die andere wereldtopper van Real hoort bij de grootste spelers, maar niet bij die categorie.

19 oktober 2017 om 20:50

Jongens misschien is mn uitspraak een beetje gechargeerd maar eerlijk Messi dolt wekelijks handjevol spelers. Sinds wanneer dolde Jordan eigenhandig 3-4 man?? Mbt Ali natuurlijk was hij naast de sport politiek enz heel belangrijk maar alle specialisten zeggen dat latere generaties boksers steeds sterker en sneller zijn geworden. Kijk maar naar Tyson, Klitschko's en de huidige wereldtop. Voor voetbal geldt t zelfde. De latere generaties zijn veel sneller en t spel is veel complexer en tactisch van hoger niveau geworden. Om dan in deze tijden wereldtop verdedigers weg te zetten als pionnen (Ramos, Boateng, Bonucci etc) dan ben je gewoon de beste. Ik hoop dat deze uitleg voldoende is. Ps ik ben geboren in de jaren 80 (niet dat leeftijd iets uitmaakt). Fijne avond!

19 oktober 2017 om 21:10

Het vergelijken tussen sporten is sowieso lastig. En vooral deze drie.

19 oktober 2017 om 22:23

Huidige wereldtop in boksen? Dat boeit haast niemand op een handje vol na zijn ze allemaal bagger. Je lult maar wat, Messi heeft niks verandert in het voetbal, precies niks.

19 oktober 2017 om 22:35

@Warabe, ik begrijp je verheerlijking van Messi wel, maar de vergelijking met de andere 2 sporters gaat wat mij betreft mank. Vooral de vergelijking met Ali kun je niet maken, omdat die man naast zijn fenomenale boksprestaties ook sociaal-politiek een enorme invloed heeft gehad op de wereld. In dat oogpunt steekt Messi daar bleekjes bij af. Die kan alleen maar fantastisch tegen een balletje trappen, maar draagt compleet niks bij aan de maatschappij.

Je zegt dat Messi wekelijks een handje vol mensen dolt, maar dat doet hij wel in een team vol wereldtoppers die zijn tekortkomingen oplossen voor hem. Jordan was de enige wereldster bij de Bulls (Pippen was een hele goede secondant). Jordan was in zijn tijd de beste schutter, dribbelaar, scoorder, kansencreeerder, de meest atletische speler en de beste dunker. Daarnaast behoorde hij meer dan de helft van zijn carrière tot de 10 beste verdedigers van de NBA. Hij was binnen en buiten het veld de grote leider en boegbeeld van de sport.
Ook hierbij vergeleken delft Messi het onderspit, want als je Jordans prestaties zou projecteren dan zou je een voetballer hebben die de beste scoorder, dribbelaar, kopper, spelverdeler en top-50 verdediger zou zijn. En dat is Messi zeer zeker niet allemaal.

Daarnaast heeft Jordan het grote geld naar de NBA gekregen. Hij was namelijk de eerste basketballer die meer verdiende dan: 10mln pj, 15mln pj, 20 mln pj, tot zelfs 95mln per jaar! Hiermee veranderde hij eigenhandig het basketbal van goed betaald naar best betaalde sport ter wereld.

Al met al begrijp ik je boodschap dat Messi een grootheid (misschien wel DE grootheid) in het voetbal is, maar in mijn ogen staat hij nog niet eens in de schaduw van Jordan en Ali.

19 oktober 2017 om 23:28

Koppen met spijkers!

Messi is de de beste ter wereld al een paar jaar lang, buiten de sport heeft die niets meer of minder gedaan dan een doorsnee top 10 voetballer van welke generatie dan ook.

20 oktober 2017 om 00:41

@Remcob, je argumentatie is helder en heeft me overtuigd. Ik sluit me daarom bij je aan. Echter als we prestaties buiten t veld loskoppelen van t algemeen belang van de sport en maatschappij, politiek e.d. en echt puur kijken naar de diepste essentie van een sport namelijk het eigenhandig omver spelen van tegenstanders en scoren dan denk ik dat Messi dat vele malen beter doet dan de eerstvolgende voetballer. Ik denk dat t verschil tussen Jordan en de rest (Kareem Abduljabbar, Kobe, Lebron etc) minder is. Maar misschien heb je ook wel gelijk en is t in het basketbal praktisch onmogelijk om op zn klein veld 4 man om te spelen. Ach ja...

Lets call it a day!

...een 3jaar later stond ene Fabio Capelo te slijmen bij Rijkaard, tijdens een CL match, of hij Messi mocht hebben. Want Messi de verdedigers van de toen gevreesde Juventus op amateurs lijken.

19 oktober 2017 om 20:32

Dat was al grappend bedoeld natuurlijk, of dacht je dat het echt was

19 oktober 2017 om 21:02

Oefenwedstrijd. En volgens mij was hij toen nog net 18..

Valt me op dat veel jeugdwedstrijden van Barca op kunstgras waren. En wij maar mopperen op dat spul. Volgens mij kunnen wij gewoon niet voetballen...

Als Barca fan moet ik toegeven dat Pique de laatste twee jaar toch op niks meer trekt. Wordt altijd voorbij gelopen en altijd gekapt. Is gewoon veel te traag geworden en met zijn gedachten er nooit bij. Spijtig dat iemand als Puyol niet naast hem staat om hem wakker te schudden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren