Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik ging naar de kamer waar Ferguson altijd wachtte, maar: geen Van Gaal’

Laatste update:

Sam Allardyce vindt het jammer dat Louis van Gaal gebroken heeft met een oude traditie van Sir Alex Ferguson. Afgelopen weekend won Manchester United thuis met 2-1 van West Ham United en na het duel, toen hij opgefrist was, ging Allardyce richting een speciale ruimte op Old Trafford. Hij was gewend dat hij met de trainer van de tegenstander een drankje zou nemen en een korte nabespreking zou doen, maar werd teleurgesteld.

/

In zijn column voor de Evening Standard schrijft Allardyce vrijdag: “Bij thuiswedstrijden nodig ik de bezoekende trainer altijd uit om na de wedstrijd een drankje te komen nuttigen en een praatje te komen maken in mijn kantoor. Ik was dus wel een beetje verrast en ja, ook wel wat teleurgesteld dat er niet zo’n uitnodiging was toen we afgelopen weekend tegen Manchester United speelden.”

“Toen alles klaar was na de wedstrijd, ging ik naar de kamer waar Sir Alex Ferguson altijd wachtte met een glas wijn, maar: geen trainer. Alles is er veranderd. Ik geloof dat de ruimte nu gebruikt wordt voor analyses. Er werd me verteld dat het niet meer gebeurde, een drankje na de wedstrijd. Dan niet zei ik, en ik ben weer weggegaan”, aldus Allardyce. Hij vermeldt niet of David Moyes de gewoonte wel doorzette na Ferguson.

Ik vind het een goed gebruik dat de trainers na afloop wat met elkaar drinken

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die man had vast geen inspiratie voor zijn column haha. Waar je je al druk om kan maken. Andere trainer, andere gewoontes. Deal with it.

3 oktober 2014 om 14:40

Het is niet het land dat zich moet aanpassen aan de cultuur van Louis, wel is het aan Louis om zich aan te passen aan de cultuur van het land.

Als dit gebruik een deel van de cultuur is, dan volg je dat gedwee. Als je je niet kunt aanpassen aan de cultuur van een ander land, dan pas je er misschien niet bij.

Wees maar gerust dat de tabloids ook dit straks als munitie zullen gebruiken wanneer succes met Man United toch maar uitblijft. De krantenkoppen zijn al lang geschreven, ze wachten gewoon op een publicatiedatum.

3 oktober 2014 om 14:44

LOL Jij kan jezelf echt nooit inhouden om keer op keer te zeiken op van Gaal. Elke keer maar weer, fan van Derksen zeker?

3 oktober 2014 om 14:47

Hoezo aanpassen... Moet hij gedwongen gaan zitten ofzo? Als die niet wilt of kan moet het geen ramp zijn

3 oktober 2014 om 14:50

@Iedereen komt. dat ferguson het elke wedstrijd deed betekent niet dat iedere trainer in Engeland het doet, je kan het vergelijken met de bitterballen van advocaat bij az dat doet niemand anders in Nederland.

3 oktober 2014 om 14:53

therosepetal,

Ik kan de walrus wel pruimen met momenten. Maar niet omdat ie Louis altijd zit uit te lachen.

Derksen lacht iedereen uit. Ook u.

Ik zeik Louis toch ook niet af?

Het is gewoon een elementaire gewoonte dat men zich verdiept in de cultuur van een ander land voor u daar naar toe trekt. En u kan zeker niet alles weten, on the road zal u nog veel meer specifieke dingen leren over de cultuur van het land waar u een gast bent.

Maar wat u nooit of nimmer mag doen, is uw cultuur opdringen. U mag uw eigen cultuur wel beleven, zolang die niet in conflict komt met deze van uw tijdelijk gastland. Die heeft immers altijd voorrang.

There's no spoon trouwens. Ik ben een groot fan van Louis.

3 oktober 2014 om 14:54

Iedereen komt

Joh de tabloids vinden altijd wel een reden waardoor het niet zou lopen, als het niet loopt. Is het dit niet, dan is het wel iets anders. Daar hoef je je als coach niet druk om te maken.

Bovendien is de voetbalcultuur totaal op zichzelf staand. Spelers komen van heinde en verre en nemen allemaal hun eigen cultuur mee. Tuurlijk moet je je enigszins aanpassen aan het land, maar over het algemeen ben je natuurlijk maar een passant. Het kan ook zo mogelijk zijn dan v. Gaal niet ingelicht is over deze 'cultuur' en die aanpassing dus nog moet maken.

3 oktober 2014 om 14:55

Amsterdamadrid,

Zeker mee eens, daarom staat het er ook in voorwaardelijke wijs:

" Als dit gebruik een deel van de cultuur is, dan volg je dat gedwee."

Als eh.

3 oktober 2014 om 14:56

Hahaha aanpassen aan de cultuur daar...

De EPL is misschien 5% engels, het is een complete mengelmoes. Aanpassen is daar geen beginnen aan.

3 oktober 2014 om 15:01

@Iedereen komt Ik word zo moe van jouw overdreven formele schrijfstijl..
On: jammer voor het idee, maar natuurlijk staat v Gaal hier in zn goed recht. Als dit zijn manier van werken is moet hij dat lekker zo doen

3 oktober 2014 om 15:11

Oh jee, gaan we nou zeuren op mensen die netjes Nederlands typen? Moet niet gekker worden hier

3 oktober 2014 om 15:42

Het is echt ongelofelijk dat de in Nederland tot heilig schrift verheven zinnetje "je moet je aanpassen aan het land/cultuur waar je woont" hier door de Nederlanders wordt neergesabeld als het gaat om een Nederlander die zich 'wellicht' moet aanpassen aan de Engelse 'voetbalcultuur'.

Hieronder wordt een Stravven in een reactie voortaan naar Engelse voetbalsites verwezen omdat hij meent dat de Engelse cultuur hierover meer fatsoensnormen kent - feitelijk warmer is - dan de Nederlandse (voetbal)cultuur.

Meten met meerdere maten blijft de standaard in Nederland. Zo kun je nimmer vergelijken.

3 oktober 2014 om 15:59

Dus Louis moet de style van zijn voorganger overnemen?

Een trainer voelt zich vertrouwd bij zijn eigen visie en is daar ook bekend mee, daar kan hijzelf ook het meeste uithalen. Daarbij moet Louis een nieuw team neerzetten omdat de helft vertrokken is, dit heeft gewoon tijd nodig. Als hij vertrouwen krijgt en de club wilt meewerken met zijn visie dan komen dezelfde resultaten als bij Bayern!

Rutten heeft ook een eigen draai gegeven aan dit Feyenoord en is ook niet op dezelfde manier doorgegaan als Koeman.

3 oktober 2014 om 16:25

Van Gaal dient niet zijn stijl te veranderen. Na de wedstrijd een gesprekje voeren met zijn collegatrainer, omdat het gebruikelijk is in Engeland, zal de stijl van Van Gaal niet beinvloeden. Allemaal rechtvaardigingsgronden en nuanceringen die worden ingebracht om het gedrag van Van Gaal goed te keuren.

Indien het hier gaat om iets van Engelse cultuur, en men in Nederland vindt dat je de heersende cultuur moet respecteren, adapteren.. sterker nog sommigen vinden dat je moet assimileren, dan mag je best van Van Gaal verwachten dat hij op zijn minst even zijn collega opwacht. Desnoods om hem te vertellen, dat het misschien wel de cultuur is van Engeland, maar dat hij om welke reden dan ook, daar niet aan doet.

Ik mag Van Gaal heel graag, ik denk ook dat het verhaal in werkelijkheid veel genuanceerder is dan hier in dit artikel vermeld staat, doch, mocht hij hier een slippertje hebben begaan, moeten wij dit ook toegeven.

3 oktober 2014 om 16:46

Je mag nooit je cultuur opdringen? Louis is Nederlander. Wij doen niks anders dan de grenzen open gooien en anderen hun cultuur aan ons laten opdringen. Hij weet niet beter!

3 oktober 2014 om 18:19

@iedereen komt.
ik vermoed dat je compleet voorbij gaat aan het feit dat cultuur dynamisch is en dus veranderd kan worden. Dit kun je goed zien als het gaat om de zwarte pieten traditie in NL (even een noot; zwarte piet is juist Het Protest Tegen slavernij geweest en zou dus omarmd moeten worden door menigeen). Zonder een dynamische cultuur zouden we nog jagers verzamelaars zijn. Zonder een dynsmische voetbal cultuur zal Engeland nooit fatsoenlijk talent opleiden.
Dat er dan vervolgens zo bekrompen gereageerd wordt op een alcoholisch onderonsje tussen twee trainers omdat een man dit ooit heeft geintroduceerd is lachwekkend... overigens: als je je te houden hebt aan de cultuur, hoe is dit dan ooit ontstaan? direct vanaf het begin? pfff hahahaha snuggertjes zijn als heel lang op bij jou.

3 oktober 2014 om 18:52

Rvandoor,

Zou u dat laatste zinnetje kunnen verwijderen? Zou heel vriendelijk zijn, dank u wel. Da's niet alleen respectvoller tegenover mij, het krikt het niveau van uw reactie flink op.

Cultuur is zeker dynamisch en ja verandering begint altijd bij een kleine groep mensen. Maar vraag is of het wenselijk is dat één individu een verandering moet teweegbrengen zonder dat er een draagvlak voor is?

Elkaar een hand schudden is ook deel van onze cultuur. U kan nu wel omwille van principiële redenen of omdat u toch zo graag gewoon de cultuur wil wijzigen, hier mee stoppen, maar de kans is wel groot dat de meeste mensen u gaan beschouwen als een ongemanierde boer. U gaat voortdurend afkeurend bekeken worden. Dat is de consequentie die u moet dragen.

U mag dan wel dat handjes schudden en het instant houden er van ook bekrompen noemen, het is wel een eeuwenoud gebruik. Het is een deel van ons en van onze cultuur.

Doordat niet te respecteren, zonder dat er een draagvlak is, zet u zichzelf de facto buiten de cultuur.

si fueris Romae, Romano vivito more; si fueris alibi, vivito sicut ibi

3 oktober 2014 om 19:32

@iedereen komt: jij hoeft mij niet te vertellen wat ik wel en niet moet doen. Mijn zinnen hebben allemaal een betekenis, misschien kun je daar lering uit trekken.
Jij gaat er vanuit dat Louis de cultuur wilt veranderen... ik verwijs alleen naar het dynamische karakter van cultuur. Vervolgens haal je er handen schudden bij, hoewel er vele manieren van begroeten zijn. Je voorbeeld is dus weer eens belachelijk.

3 oktober 2014 om 19:34

Overigens kun je een cultuur altijd alleen maar veranderen als er draagvlak voor is, dus echt iets toevoegen deed deze opmerking van je niet. Daarbij komt dat alvorens een cultuurverandering teweeggebracht wordt eerst getest moet worden of er een draagvlak voor is. Wellicht was dit wel een juiste manier. Heer Allardyce had er nl vrede mee.

3 oktober 2014 om 19:41

Iedereen komt wat een mannetje ben jij, verschrikkelijk. Heeft u enige plezier in het leven? LVG moet het toch zelf weten wat hij doet, als hij daar geen zin in heeft hoeft hij dit niet te doen ookal is dit een cultuur, niemand heeft er nog om gezeurd. Behalve deze chef.

3 oktober 2014 om 21:48

Rvandoor,

Als u zich kost wat kost als een onbeleefd varken wil gedragen, dan moet ik mij niet verplicht voelen om te reageren op uw rare manier van denken.

Dat ga ik dus ook niet doen. Elementaire beleefdheid is misschien in uw cultuur niet belangrijk, dat is het wel in de mijne.

4 oktober 2014 om 08:14

Iedereen komt

Dit heeft niks met cultuur te maken. En bovendien kan je van Gaal niet betichten van 'zich niet verdiepen in de cultuur'

Wat een onzin is jouw commentaar en wat een gezeik van die trainer. Laat hem maar een kroeg opzoeken.

4 oktober 2014 om 10:37

Het zou sterker zijn wat begrip op te brengen voor het feit dat niet iedereen hetzelfde is. Zo vindt hij het niet belangrijk overbeleefd te zijn, net zoals Louis het misschien niet zo belangrijk acht om bepaalde tradities voort te zetten.
Ik woon zelf meestal in andere landen dan Nederland, en volg sommige tradities wel op en sommige niet. We mogen daar allemaal onze eigen beslissingen over nemen.

4 oktober 2014 om 10:54

Dante,

Moeten we nu al begrip gaan opbrengen voor mensen die anderen niet snugger noemen, gewoon omdat ze een andere mening hebben?

Het niet accepteren dat iemand nogal onbeschoft op de man speelt, dat heeft ook niks met overbeleefd zijn te maken. Dat is gewoon universeel, dat doet je niet.

U zegt dat u in andere landen gewoond heeft. Dan weet u ook dat je sommige gebruiken en tradities beter wél kunt volgen. Vooral degene die 'iedereen' doet.

Soms heb je niet eens een keuze. U kan uw vrouw niet met de auto laten rijden in Saoedi-Arabië, ook al vindt u dat ze terecht dat recht heeft.

Ik schreef ook al in # 17

" Maar wat u nooit of nimmer mag doen, is uw cultuur opdringen. U mag uw eigen cultuur wel beleven, zolang die niet in conflict komt met deze van uw tijdelijk gastland. Die heeft immers altijd voorrang. "

Of dat wijntje-na-de-match zo'n 'verplichte' is die 'iedereen doet', dat weet ik niet. Maar als dat zo is, dat moet Louis zich aanpassen. En anders komt ie maar terug naar Nederland, waar dit niet belangrijk is.

4 oktober 2014 om 11:21

Nou dat eerste punt ben ik bij nader inzien eigenlijk wel met je eens, maar ja het niveau hier op vz is nu eenmaal ver te zoeken.
Maar over je tweede punt .. Louis moet niks. Of iig niets dat niet wettelijk verplicht is. Ik zou het in zijn geval waarschijnlijk wel gedaan hebben, maar misschien vindt hij het belangrijk om op dat moment bij zijn spelers te zijn of notities te maken van zaken die nog vers in zijn geheugen staan of iets dergelijks.

5 oktober 2014 om 05:35

Dante,

Het is niet zo belangrijk dat Louis het al dan niet belangrijk ligt te vinden. En of het verplicht is bij wet of niet, dat doet er niet zo toe.

Als en ik herhaal als, dit gebruik hoort bij de cultuur, dan kan Louis dit maar beter opvolgen.

Bij ons, en bij veel andere clubs, is het de gewoonte dat de spelers na de match de supporters komen groeten. Dat is ook niet bij wet vast gelegd. Maar oh wee de speler of spelers die hier aan verzaken. Die krijgen dan de wind van voren.

Als dat wijntje-achteraf deel is van de cultuur en Louis wil die cultuur veranderen, dan was hij beter wel gegaan en eens besproken met zijn collega's om er komaf met te maken. Dan creëer je eventueel wél een draagvlak.

Ik vind het sowieso ook niet slim dat Louis niet meedoet.

De beste zaken worden immers tussen pot en pint belegd. In een informele context krijg je van een ander al eens iets meer gedaan.

En het zou ook zijn integratie bij de PL coaches versnellen.

3 oktober 2014 om 14:53

Inderdaad. Andere manager, andere gewoontes. Wat een ei.

3 oktober 2014 om 15:46

Het gaat om het imago en de uitstraling van de club. Fergie straalde Manchester United uit. Ik denk dat het voor trainers van andere clubs altijd prettig was om achteraf op gelijk niveau een drankje te doen. Stukje wederzijdse waardering en respect.

Al is het misschien verstandig dat Van Gaal het niet doet, lijkt me verschrikkelijk om een half uur met zo'n man een drankje en een gesprek te moeten doen.

Tsja, dat is een deel van de Engelse tradities die Van Gaal gewoon niet kent heb ik het idee. Volgens mij doen ze dat ook lang niet in alle landen.

Hij doet net alsof het raar is en vGaal verplicht is om dat in stand te houden.

3 oktober 2014 om 14:33

Het is een vorm van fatsoen. Volgens mij doet iedere club dat, en nu doet Van Gaal het niet. Dat vind ik gewoon onfatsoenlijk. En ja, in Engeland hechten we waarde aan fatsoen, meer dan in Nederland.

3 oktober 2014 om 14:38

Opzich wel ironisch dat je over fatsoen begint, terwijl de beste Sam Allardyce op de foto bij het artikel zelf een dikke middelvinger aan het uitdelen is

3 oktober 2014 om 14:38

Fatsoen? Hoezo fatsoen, ze zijn daar om te voetballen niet om wijn te drinken. Op jouw werk drink je toch ook geen wijn met je concurrentie ofwel?

3 oktober 2014 om 14:39

Stravven,,

Het is een vorm inderdaad! Het niet uitvoeren daarvan betekent niet dat er geen fatsoen is... Weet je wat nog veel onfatsoenlijker is? Oordelen terwijl je maar een stukje Vd puzzel hebt gezien...

En je laatste opmerking is zo generaliserend dat het geen inhoudelijke reactie verdient...

3 oktober 2014 om 14:41

Ga lekker naar een engels voetbalforum en kom hier niet meer terug. Doei!

3 oktober 2014 om 15:03

Het is niet generaliseren, het is een feit. Nederlanders zijn gewoon minder beleefd. Een Nederlander zegt wat hij denkt, dat heeft positieve en negatieve kanten. Een Engelsman bijt vaker op zijn tong en houdt zich in, terwijl een Nederlander gewoon rechtdoorzee zegt wat er aan de hand is, ook al hoort dat in de categorie "better left unsaid".

3 oktober 2014 om 15:56

ajaxglobal,

Ik denk niet dat hij bedoelde dat er geen Nederlanders bestaan met fatsoen.
Die zijn er heus wel. En veel zelfs.

Er zijn gewoon culturele en sociale dingen anders in Engeland dan hier. Dingen waar zij veel belang aan hechten en de mensen in Nederland niet. En dat kan zo verstrekkend zijn, dat de omgangsvormen anders kunnen zijn.

Mijn eigen anekdotische ervaring leert me, dat Engelsen doorgaans veel belang hechten aan tradities en bepaalde vormen van etiquette. En hoe ouder deze zijn, hoe belangrijker ze worden.

Dat wil niet zeggen dat ze daarom 'beter' zijn, noch de Nederlanders 'minder' zijn. Ze zijn gewoon verschillend.

Als het beschreven gebruik na-de-match-keuvelen-met-wijn zo'n traditie is, dan heeft Louis bijna geen andere keuze dan dit ook te doen.

Het kan zijn dat hij geen weet van dat gebruik heeft, maar als hij dat wel heeft, dan gedraagt hij zich toch redelijk ordinair. Zeker vanuit het standpunt van een Brit.

3 oktober 2014 om 16:48

Ook ironisch dat jij met jouw avatar begint over hoe men het in Engeland op fatsoen heeft. Die actie van Walcott was natuurlijk ook echt het toonbeeld van fatsoen...

3 oktober 2014 om 17:01

@deem
Zowel jouw opmerking als die van inkjeajacied is gebaseerd op een drogreden.
Zeker nadat Stravven en Iedereenkomt dit nader hebben toegelicht.

Mogen Walcott en Sam zich weleens onfatsoenlijk hebben gedragen, betekent niet dat Stravven geen uitspraken mag, dan wel vergelijkingen, doen over Engels en Nederlands fatsoen.

3 oktober 2014 om 17:08

Diegopeladona. Mijn hele comment is geen reden, dus ook geen drogreden Ik zag gewoon de ironie van de uitspraak in samenhang met de afbeelding die bij het artikel staat.

3 oktober 2014 om 17:26

@inkeajacied,
Sorry dat ik jouw opmerking in de context van een verweer heb geplaatst. My bad.

3 oktober 2014 om 18:16

Is het onfatsoenlijk om wat je voorganger altijd deed niet voort te zetten? Ik vind dat het iets overdreven wordt. Het zou in mijn ogen onfatsoenlijk zijn als je dit door liet gaan terwijl je als coach daar helemaal geen zin in hebt waardoor het één grote poppenkast is. Eerlijkheid staat voorop en dat is vgaal hierin als hij er geen trek in heeft. Je kan tradities niet opdringen.
.
Straven, onbeleefd zijn omdat wij zeggen wat we denken is natuurlijk slechts jouw interpretatie van fatsoensnormen. Hier vinden we het onbeleefd als je schijnheilig doet en niet eerlijk en recht door zee bent. Maar mij hoor je niet zeggen dat de Engelsen onbeleefd zijn omdat ze niet zoals wij zijn... Gewoon een cultuuverschil en dat is geen probleem, maar het is toch wel een beetje generaliserend in mijn optiek, ook al bedoel je dat denk ik niet.

3 oktober 2014 om 18:22

@stravven: Op je tong bijten heeft niets met fatsoen te maken maar is gewoon liegen en jokken. Dat is achterbaks en helemaal niet fatsoenlijk. Zonder eerlijkheidis deze wereld verloren... en dat is goed te zien in Engeland, waar uit onderzoek onlangs naar voren kwam dat in een achterstands wijk (of middenklasse) 1 op de 4 kids van een ander is...
Wij zijn eerlijk en recht door zee. Dat is pas fatsoenlijk!

3 oktober 2014 om 20:40

Dus jij vind dat je moet zeggen dat je iemand's kleding niet mooi vind? Ik zeg dan liever gewoon niets.

En Rvandoor, dat is wereldwijd zo, 1 op 4 kinderen heeft een andere vader dan dat iedereen denkt.

En achterstandswijken in Nederland zijn niet veel beter hoor, geloof dat maar niet.

En in Engeland hecht men meer waarde aan fatsoen dan aan rechtuit zeggen wat er bedoeld word. Dat is eigenlijk overal behalve in Nederland zo. Zelfs ik word al als onbeschoft beschouwd, en dat terwijl ik me voor Nederlandse begrippen gewoon vrij netjes gedraag.

En een traditie die al jaren bestaat stoppen omdat je er geen zin in hebt? Ben jij dan ook zo iemand die tijdens dodenherdenking gewoon door blijft praten omdat jij geen trek hebt om even respect op te brengen en stil te zijn? Misschien een wat extreem voorbeeld, maar het principe is gelijk.

4 oktober 2014 om 08:16

Stravven

Volgens jou, doet elke club dat?.. Weet je dat zeker of is het een aanname? Vooralsnog is dit de enige trainer die er over klaagt...

4 oktober 2014 om 12:02

Ik weet niet of er meer waarde aan fatsoon wordt gehecht. Er is in ieder geval een verschil in wat als fatsoenlijk wordt gezien. In Nederland zal deze uitspraak juist als onfatsoenlijk worden gezien en zouden we zeggen dat dit beter binnenskamers kan worden opgelost in plaats van over de rug van de media.

Poe poe wat een nieuws. Leuk als een trainer dat doet. Maar iedere trainer is anders.

Van Gaal is niet groter dan de club, als dit tradities zijn moeten die in stand worden gehouden. Ik weet niet hoe het in Engeland zit of bij Manchester United. Maar mocht dit een traditie zijn dan geeft van Gaal aan dat hij zichzelf groter vind dan de club/cultuur. En uiteindelijk zijn het zulke op het oog kleine dingetjes die je wel de das om gaan doen.

wat is er lekkerder dan na een goeie pot voetbal een pint of lager naar binnen te werken en even wat borrelpraat over het voetbal te bezigen. Ik snap Allardyce zijn teleurstelling.

Vind niet dat je Louis van Gaal iets kunt verwijten. Als het een serieuze traditie was had hij heus wel van het bestuur te horen gekregen dat hij daar zou moeten zijn. Allardyce zoekt gewoon iets om over te zeuren omdat hij heeft verloren op Old Trafford. Als hij had gewonnen zou je hier niks over lezen in z'n column.

Vind het drankje na de wedstrijd wel een leuk iets, maar dit zijn dus dingen die niet echt mandatory zijn in de voetbalwereld. Dit soort kleine dingen brengen ze ook alleen in Engeland naar buiten, want denk maar niet dat Pochetinni of een Mancini daar tijd voor hadden.

Misschien konden ze wel even niets te zeuren vinden over Louis

Arme man, had zich zo verheugd op een intellectueel gesprek met Van Gaal.. Ik snap op zich wel dat het een soort van Engelse 'traditie' is, maar dat is het dus ook. Engels, niet Nederlands. Laat maar lekker lullen die vent.

3 oktober 2014 om 15:33

Het is een traditie in Engeland. In welk land is Louis manager? Volgens mij toch echt in Engeland. Of mag hij ook rechts rijden omdat hij Nederlander is? Zou een leuke boel worden...

3 oktober 2014 om 15:42

Louis mag rechts rijden, niet omdat hij Nederlander is, wel omdat hij Louis is.

De rest moet maar langs de kant gaan wanneer Zijne Verhevene voorbij komt.

3 oktober 2014 om 15:52

Kuch kuch, soort van traditie. Het is meer een soort 'get together'. Zoals Ferdinand ook wel eens een kopje koffie ging drinken met de jongens van het Nederlands elftal. Dit is niet iets wat in je contract staat.

Ik vind het overigens wel vreemd dat je de Engelse beleefdheid koppelt aan het links of rechts rijden, maar prima.

Het enige wat ik wil aangeven is dat Engelsen af en toe ontzettend beleefd zijn en wij dat als Nederlanders irritant kunnen vinden, vooral Amsterdammers als Louis.

3 oktober 2014 om 15:55

Heeft Van Gaal jou vroeger op je flikker gegeven omdat je een keer een wedstrijd teveel ziekenhuisballen gaf ofzo?

Zijne Verhevene ook.. Volgens mij heb je echt een wrok tegen die man. Waarom dan toch, vraag ik mij af?

Gelukkig; de anti-van gaal-club heeft weer iets om op hem te schieten. Op VZ hebben posters al heel snel een mening over iets, zonder de feiten te weten. Wie zegt dat het een Engelse traditie is, misschien is hij de enige of 1 van de weinige trainers die deze "traditie" in stand houdt. Zoals eerder gezegd, als het echt belangrijk was geweest, dan had Van Gaal daar wel gezeten hoor. don't worry.

@iedereen komt.
ik vermoed dat je compleet voorbij gaat aan het feit dat cultuur dynamisch is en dus veranderd kan worden. Dit kun je goed zien als het gaat om de zwarte pieten traditie in NL (even een noot

Zag je het al gebeuren; Ajax vs Feyenoord 2013, Frank de Boer en Ronald Koeman, lekker biertje na de klasieker haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren