Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik denk niet als eigenaar, want zoveel geld zal Boef niet hebben’

Laatste update:

Barry van Galen zou het toejuichen wanneer rapper Boef wil investeren in AZ. De 27-jarige artiest gaf vorige maand in een interview met VICE aan dat hij het wel ziet zitten om de club uit Alkmaar te kopen. Van Galen betwijfelt of Boef genoeg geld heeft om AZ te kopen, maar ziet het zitten als hij wil investeren in de club. “Hij is van de nieuwe generatie, daar zou ik voor open staan”, zegt Van Galen in de Retteketet Podcast van Voetbal International.

"Het lijkt mij echt lauw om gewoon mijn eigen voetbalclub te hebben", zei Boef, die opgroeide in Alkmaar. “Een doel op de langere termijn is voor mij een voetbalclub, man. Het lijkt mij echt lauw om gewoon mijn eigen voetbalclub te hebben. Weet ik veel welke club in Nederland. Als het kan AZ of zo. Ik koop gewoon AZ. Ik pomp er een beetje money in en zet spelers aan het werk. Dat lijkt me lauw, man. Dat lijkt me echt lauw", zo sprak Boef eind vorige maand duidelijk zijn dromen uit.

Van Galen benadrukt in de podcast dat Boef afkomstig is uit Alkmaar. Omdat het een jongen uit de buurt is, moet AZ er volgens de oud-speler voor open staan. "Hij heeft vast niet zoveel geld. Maar als hij wat wil doen; hij is wel van de nieuwe generatie. Ik denk niet als eigenaar, want zoveel zal hij niet hebben”, aldus Van Galen. “Maar ik vind het wel leuk, muziek en voetbal is altijd wel een goede combinatie. Hij komt uit Alkmaar, dat is geweldig. Van mij mag hij het doen. Je kunt niet altijd blijven zeggen dat de nieuwe generatie niks is. Dan word je een oude lul. Je moet ervoor open staan. Een gesprek is altijd goed.”

AZ is op de hoogte van de ambities van Boef. “We weten dat hij een AZ-aanhanger is. Veel van onze jongens luisteren ook naar zijn muziek. Als hij te zijner tijd echt serieuze plannen heeft, is hij altijd welkom voor een bak koffie”, zo klonk de reactie van een woordvoerder van de Alkmaarders tegenover De Telegraaf. Ook trainer Pascal Jansen is op de hoogte van de uitgesproken plannen, al hield hij zich enigszins op de vlakte. "Rap is meer de muziek van mijn zoon, maar ik luister er wel naar. Ik weet niet welke ambities Boef heeft, maar ik heb begrepen dat hij uit de buurt komt.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze zijn al eens eerder kampioen geworden met een boef aan het roer, dus waarom niet nog eens.

3 februari 2021 om 10:13

Haha goeie!

3 februari 2021 om 10:17

Haha.
Je zit misschien dichter bij de waarheid als je grapt.
Je maakt toch een grap?
Ik zag pas geleden een programma op tv, waarbij ik twijfels kreeg over de zakelijke activiteiten van boef en zn management.

3 februari 2021 om 10:21

Heel scherp😊😷

3 februari 2021 om 10:36

Hilarisch en hopelijk (voor AZ) niet profetisch. Kom op zeg, een rapper als eigenaar van een Eredivisie-club? Die het allemaal ontzettend "lauw" vindt om lekker "money" in de club te "pompen" en dan "spelers aan het werk te zetten". Hoeveel loze kreten kun je in 1 interview "pompen"? Maar goed, ik zal Boef niet om zijn taalvaardigheid aanvallen. Kennelijk ziet hij het eigendom van een voetbalclub als een statussymbool en dat is al genoeg reden om deze vent buiten de deur te houden.

3 februari 2021 om 14:16

Dat het een statussymbool is geldt natuurlijk voor alle eigenaren. Van Abramovitch tot de sjeiks. Alleen die geven niet dit soort interviews.

Ik denk dat mensen zich nog goed kunnen vergissen hoeveel geld deze man aan het verdienen is!

3 februari 2021 om 09:36

Veel geld verdient hij sowieso, maar als je een club als az wil kopen moet je tientallen miljoenen over hebben. Zo ver komt Boef echt niet.

3 februari 2021 om 09:38

Hoezo niet? Hip-Hop is al de grootste genre wereldwijd en in NL word het alleen maar groter. Tientallen miljoenen is echt niet ondenkbaar.

3 februari 2021 om 09:46

Boef is alleen bekend in Nederland en misschien België. Dan wordt de markt al beduidend kleiner. Dat hij leuk boert kunnen we wel stellen, maar AZ kopen gaat je minimaal 100 miljoen euro kosten. Hip-hop is het grootste genre, Nederhop is daar een fractie van.

3 februari 2021 om 09:51

Hahahahahahaha alleen Nederland en Belgie!!!! Deze man doet shows over de hele wereld, wat nou alleen bekend in Nederland en Belgie...Aub weet waar je over praat.

3 februari 2021 om 09:53

Wat Boef maakt is toch geen Hip-Hop?

3 februari 2021 om 09:56

@zilverenstok rustig aan zit het je zo diep. Ja Boef is bekend over meerdere plekken in de wereld, maar in de hitlijsten wereldwijd komt die niet in de top 10. Dus zijn doelgroep is inderdaad een heel stuk kleiner. Boef zal inderdaad heel veel geld verdienen, maar als je een club als AZ koopt heb je 100 miljoen nodig plus dan moet je ook nog investeringen doen. Reken er op dat dit bedrag ook rond de 100 miljoen ligt over meerdere jaren. Boef moet natuurlijk privé ook wat geld overhouden dus hij zou 250 miljoen nodig moeten hebben voor een project op te kunnen starten. Dat heeft nog niet, maar wie weet in de toekomst wat zijn muziek hem nog allemaal op gaat leveren.

3 februari 2021 om 09:59

Paneermeel voor mij persoonlijk niet, ik vind het vreselijk. Voor mij is HipHop/Rap muziek, van mannen als 2Pac en Kendrick Lamar. Die Nederhop scene is niet aan mij besteed, behalve de Jeugd van Tegenwoordig die vond ik vroeger wel leuke club bangers maken.

3 februari 2021 om 10:24

Boef heeft dus echt geen Drake of Heineken budget hoor.
Hij zal AZ alleen kunnen kopen als mede eigenaar. Meer niet.
Niks mis mee overigens.
Trouwens maakt hij zijn geld voornamelijk uit realestate en echt niet hip hop muziek. Zoveel verdien je echt niet in NL.

3 februari 2021 om 10:30

Lee112 vergis je niet, ik kan het nog steeds niet geloven. Maar zelfs alleen in Nederland en België, verdienen 'rappers' als Boef en Kleine Viezerik of hoe hij ook heet. Alleen op al hun social media kanalen zoals Instagram etc, verdienen ze heel veel geld, Spotify, YouTube, buma jaarlijks, hun eigen kledinglijn en artikelen. En ga zo maar door, zelfs in Nederland en België verdienen ze bakken met geld. En in de normale tijd al hun boekingen natuurlijk.

3 februari 2021 om 10:46

@lee112 - echt waar, hij maakt zijn geld "voornamelijk uit realestate"? Hij heeft zijn eigen huis - ok, dure hut, ruim 1,4 miljoen - en daarnaast twee appartementen van rond de 2,5 ton, waar hij huurinkomsten uit krijgt. Het moet wel bedroevend slecht gaan met zijn rapinkomsten als dat lager ligt dan de huur die hij ontvangt hahaha. Maar wellicht wordt het nog wat met dat vastgoedproject dat hij op zijn Instagram aankondigde. We zullen zien.

3 februari 2021 om 10:52

Klopt, maar geen tientallen miljoenen per jaar. Kan me in ieder geval totaal niet voorstellen.
AZ is gewoon een Europees spelende club. Als Utrecht destijds voor 51% 16 miljoen koste en dat was een club die het financieel zwaar had. AZ zal dan echt wel rond de 40 a 50 miljoen zijn voor meerderheidsbelang. Misschien wel meer.

3 februari 2021 om 10:57

In vastgoed ligt sowieso het grote geld als je het slim aanpakt. Ook in beleggen. Daar ligt zijn interesse voornamelijk op dit moment. Voor hetzelfde geldt maakt hij een grote klapper en koopt hij inderdaad AZ. Echter op dit moment zal hij het (denk ik) nog niet kunnen betalen. Op termijn na financieel succes misschien wel. Hij weet dat hij niet for ever in de hip hop wereld blijft. Daarna dus ook geld maken in oa vastgoed. Nu is het Boef, Frenna en Lil kleine time. Over een paar jaar zal dat vast voorbij zijn. Net als hoe het een aantal jaar terug Keizer, Ali B, Yes-R, Kempi en Mocromaniac time was.

3 februari 2021 om 13:23

Boef maakt toch kindermuziek? Tenminste, ik hoor vooral kinderen van 12 met bontkragen deze meuk luisteren uit hun luidsprekers op hun vet coole fietsen.

3 februari 2021 om 13:36

Bontkraagjes zijn meestal wat ouder en van een ander cultuur...

3 februari 2021 om 14:27

Zilverenstok, de totaal geschatte waarde van Boef is 2.5 miljoen. De geschatte waarde van AZ 117 miljoen. Misschien dat hij een wisselspeler kan kopen :-) Doe eerst onderzoek voordat je wat roept.

3 februari 2021 om 15:41

@zilverenstok - Er is een verschil tussen bekend zijn en optreden in het buitenland, slimmerd. Schijnbaar zit het je nogal diep. Bovendien was dat niet bepaald de leidraad van m'n reactie. Objectiviteit hoef ik dus van jou niet te verwachten...

4 februari 2021 om 20:02

Muziek, coffeeshop hiermee verdient hij zijn geld. Hij zegt ook op een van zijn tracks ik heb 1 millie ben nu onderweg naar 2..
Maar voor de rest ook al koopt hij Az als eigenaar komt hij niet ver.

3 februari 2021 om 09:37

Die kan net de linkervoet van Stengs betalen denk ik.

3 februari 2021 om 09:39

Boef heeft ongetwijfeld een vermogen van miljoenen, misschien wel richting de 10 miljoen zelfs. Maar ik denk dat er eveneens mensen zijn die zich goed vergissen over wat een volledige club (van het kaliber AZ) kopen kost! Wat zou zo'n geintje kosten? Iemand die daar een schatting van heeft? Ik denk dat je toch gauw aan tientallen miljoenen moet denken hoor, misschien wel honderd plus miljoen zelfs. Kan me haast niet voorstellen dat Boef zoiets kan betalen.

3 februari 2021 om 09:49

Fc Utrecht werd in 2008 door van Seumeren overgenomen voor 16 miljoen (51% aandelen). Fc Utrecht was toen financieel wel in behoorlijke nood maar het geeft een indicatie.

3 februari 2021 om 09:50

Lastig zo vanaf de buitenkant, met name omdat het de vraag is waar je buiten de bezittingen voor betaalt, zoals spelers en hun contracten. Echter hoorde ik dat de marktwaarde van Ajax nabij de 432 miljoen euro is. Dan denk ik niet dat AZ zoveel meer dan 100 miljoen euro waard is. Ze doen het dan wel goed, maar heel groot is de club niet.

3 februari 2021 om 10:35

Vergeet niet dat Az een fantastische jeugdopleiding en scouting heeft. Dat is toch wel een flink verschil met een ploeg als Utrecht of Vitesse. Ik denk dat je alleen al daarvoor een heel flink bedrag moet neertellen. Dan komt ook nog eens de naamsbekendheid van de club in het geding.

3 februari 2021 om 14:28

Sander 2.5 miljoen

3 februari 2021 om 15:44

@ajax/barca2014 - Het is maar de vraag hoeveel je daarvoor betaalt. Ik ga uit van de marktwaarde van Ajax en die hebben ook een fantastische jeugdopleiding en scouting. Ik ben overigens ook maar aan het gissen hoor, maar ik geloof niet dat AZ zoveel meer waard is dan 100 miljoen euro.

3 februari 2021 om 10:39

Intelligentie is ook wel handig om een voetbalclub te kunnen leiden..

3 februari 2021 om 19:12

Hij heeft een vermogen van 2.5 miljoen. Misschien kan die mijn plaatselijke FC kopen.

Ach zal wel een publiciteitsstunt moeten voorstellen. Lijkt mij ook niet direct een visitekaartje voor je club gezien wat uitspraken die gedaan zijn. Laat AZ zijn eigen plan maar maken.

3 februari 2021 om 09:36

Ahahah. Moet er wel altijd om lachen om zulke reacties. Die uitspraken vallen reuze mee als een rapper zijnde. Men rapt over liquidaties en overvallen en dan val je over bepaalde uitspraakjes?

3 februari 2021 om 09:43

Die bepaalde uitspraakjes zeggen wel hoe iemand als persoon is? Wanneer jij dingen roept in een rapnummer kan jij je nog verschuilen achter artistieke vrijheid, maar gebruik ja dat soort jargon buitenom je werk, dan ben je wel een vreemde snuiter ja. Ik ga niet mee in die onzin dat het woordkunstenaars zijn.

3 februari 2021 om 10:00

Champagnepapi. Ben je al vergeten hoe hij ( niet in een rapnummer) vrouwen noemde ??
Vandaar werden dus optredens geschrapt. Reisorganisatie stopten met samenwerking. Mooi visitekaartje voor je club toch?

3 februari 2021 om 10:01

Hij heeft toch gewoon gelijk? De laatste tijd lijkt die jongen bezig aan een charme-offensief, maar tot voor kort was er altijd wel weer wat met die jongen. Misschien dat je een fan van 'm bent, maar de problemen gaan een stuk verder dan slechts wat ruige teksten in een rap. Die jongen heeft regelmatig in de gevangenis gezeten, een politiewagen vernield, bevindt zich regelmatig in de sociale kring van zware criminelen en zo vind je op internet een waslijst van zaken waar die jongen bij betrokken was. Als je 'm dus wilt verdedigen, beperk je dan niet tot het lichtste argument die je kunt verzinnen, want iemand met een waslijst aan vergrijpen zoals Boef die heeft is allesbehalve goede reclame voor een professionele organisatie. Dat ontkennen is werkelijk lachwekkend.

Waarom niet. Jay-Z is ook eigenaar van de Brooklyn Nets en die kwam echt van niets.

3 februari 2021 om 09:42

Jay-Z's vermogen wordt geschat op meer dan een miljard en z'n vrouwtje heeft nog meer geld dan hij. Boef is een rijke gozer maar bij zulke bedragen komt hij in de verste verte niet in de buurt voorlopig hoor haha! Maar je hebt gelijk, wat nog niet is kan nog komen. Met alleen rappen verdien je zo'n vermogen niet, als Boef z'n verdiende vermogen slim investeert dan kun je wel echt schofterig rijk worden inderdaad!

3 februari 2021 om 10:17

Jay-z's vermogen wordt geschat op 890 miljoen euro, Beyoncé's vermogen op 350 miljoen euro. Dat zijn vrouwtje meer geld heeft dan Jay-Z is dus niet helemaal correct.

3 februari 2021 om 11:26

Je hebt gelijk inderdaad, meende ooit gelezen te hebben dat Beyonce meer had dan hij, maar da's misschien al lang geleden. Die 'ruim een miljard' dollar (890 miljoen euro) is overigens ook weer van anderhalf jaar geleden dus wie weet hoe het er vandaag de dag weer voor staat. Enfin, op een houtje hoeven ze zeker niet te bijten! Maar het is wel duidelijk dat Jay-Z z'n vermogen van een andere orde grootte is dan Boef's vermogen, scheelt wel een factor 100 als je niet uitkijkt!

3 februari 2021 om 09:42

Dirk Scheringa begon ook met niets. Riemer vd Velde begon met niets. Henny vd Most begon met niets (slagharen etc). Dus ja, genoeg voorbeelden 'van krantenwijk tot miljonair'. Als Boef nou eens begint met zijn geld beleggen in vastgoed, dan kan hij over 10 tot 20 jaar zijn rap euro's verveelvoudigen. Ik vindt het wel mooi wat van Galen zegt, geef de jeugd een kans, anders wordt je een oude zeur.

3 februari 2021 om 09:52

Heb je gezien hoeveel huizen hij op zijn naam heeft staan? En niet zomaar huizen, Boef belegd zijn geld allang in vastgoed.

3 februari 2021 om 09:59

Zilverenstok, mijn hemel. Kruip anders vannacht direct bij hem in bed. Je loopt hem hier in verschillende reacties bijna als een halfgod te bejegenen. Het is gewoon een succesvolle rapper die naar mijn nederige mening k*tmuziek maakt en daar veel geld mee verdiend. Maar om nou te doen alsof het een hele verstandige jongen is... Heeft toch flink wat dingen geflikt in het verleden, en dat heeft niets met jong of rapper zijn te maken.

3 februari 2021 om 10:11

Van Zilverenstok naar Bruinestok...
Het kan verkeren!

3 februari 2021 om 10:32

Comment van de dag deze🤣🤣

3 februari 2021 om 11:30

Hahahah bedankt Friets305, zit ineens keihard hardop te lachen op kantoor! Werk je ook een keer een dagje niet vanuit huis...

3 februari 2021 om 09:42

Jay z had of heeft een hele kleine percentage van de nets..

Tja, hoe je het wendt of keert; hij is inderdaad onderdeel van de nieuwe garantie. Vraag mij dan wel af in hoeverre je blij moet zijn met deze constatering? Ach, puntje bij paaltje raken deze gasten ook weer in de vergetelheid. In mijn tijd waren het jongens zoals Kempi en nog een heel rijtje waar je nou niks meer van hoort.

Ik ben zelf nog "maar" 24 en beschouw mezelf dus als relatief jong, maar ik wil echt mijn ogen uitkrabben als ik die tweede alinea lees.

3 februari 2021 om 09:54

Gelukkig, er is nog hoop in dit land.
Als club moet je toch helemaal niet met zo'n persoon in verband gebracht willen worden.

3 februari 2021 om 10:01

Ach ja, dat heb ik soms ook als ik jongeren uit het Gooi of Limburgers hoor praten

Zo heeft elk groepje Nederlanders zn eigen taaltje, accent en uitdrukkingen, dat is toch ook de charme van taal.

3 februari 2021 om 10:25

En ik als limburger schrok dan weer toen ik een Amsterdammer hoorde in de bus.. 😉

3 februari 2021 om 10:35

Dat geloof ik graag haha, ik heb zelf de eerste 20 jaar van mn leven in Amsterdam gewoond dus voor mij klinkt het als thuiskomen, maar ik kan me voorstellen dat het voor anderen weer een verschrikking is

Waar komt die Boef eigenlijk vandaan? Alkmaar?

3 februari 2021 om 10:03

Is in Frankrijk geboren, heeft in Eindhoven en Amerika gewoond maar vanaf zn 13e in Alkmaar.

Dat moet je als club toch helemaal niet willen, dat je in verband wordt gebracht met het uitschot van de bevolking. Dat ie toevallig een hoop geld heeft, omdat er nog meer uitschot is dat er naar luistert is leuk voor hem. Maar als club is dat natuurlijk dramatisch voor je uitstraling.

3 februari 2021 om 10:01

Ik luister niet naar Boef maar dat je iedereen die naar zijn muziek wegzet als uitschot is wel belachelijk natuurlijk. Het is niet mijn muziek maar generatie tussen 12 en 16 luistert er nou eenmaal veel naar. Zo hadden wij ook onze favorieten in de jeugd die de volwassen van destijds weer niets vonden.

3 februari 2021 om 10:06

@vialuna Hij zegt nergens dat alleen uitschot naar hem luistert hè?

3 februari 2021 om 10:08

Hij geeft aan dat er nog meer uitschot is dat naar hem luistert. Ik luisterde ook graag naar Michael Jackson ben ik dan ook om het netjes te zeggen kindervriendelijk. De artiest kan wat mij betreft volledig los gezien worden van de mensen die er naar luisteren.

Boef zou samen met de mocro maffia wat moeten investeren in ado den haag
Marokanen en hagenezen met een mat in hun nek goede ouwe tijden

Gezien de uitspraken zou ik enkel een investering accepteren zonder dat hij teveel voor het zeggen krijgt. 'ik pomp er een beetje money in en zet spelers aan het werk. Dat lijkt me lauw, man.'

3 februari 2021 om 10:14

Volstrekt vreemd van de grote mensen wereld en daarbij niet gehinderd door enige vorm van intelligentie!
Ben je lekker mee als zo iemand in jouw professionele organisatie wil investeren...

3 februari 2021 om 12:09

Dat dus. Nouja het investeren is prima.. Maar zoals gezegd, als z'n zeggenschap maar beperkt blijft. Skyboxje, wat Social Media exposure en af en toe een liedje in de rust als er weer publiek is.. Dan mag ie best wat grote bedragen komen langsbrengen denk ik.

Was het niet Telstar?

" Ik koop gewoon Az, Ik pomp er een beetje money in en zet spelers aan het werk".
Deze jongen moet nog heel veel leren alvorens hij zijn gedachte kan uitvoeren.
Misschien moet hij eerst eens beginnen met een reclamebord en leren wat die verantwoording met zich mee brengt.
Voorlopig zie ik niet meer dan een leuke balsponsor voor me, de binding met de afbeeldingen op de bal van dit jaar is genoeg voor nu, dan gaat ook zijn naam over de speaker en is het jeugdige spul ook weer blij.

Grootspraak die past bij een patsertje die nu toevallig even lekker aan het verdienen is. Maar hij heeft never nooit genoeg om een club als AZ te kopen, en heeft verder ook geen enkele vaardigheden die nodig zijn om beslissingen te maken op hoog niveau. Lekker laten gaan joh dit boefje.

Net even geluisterd op Youtube naar zijn muziek. Mi Gado.... dat hij daar geld mee verdiend zeg. Wat ongelofelijk slecht. Ik vind Nederlandse rap best prima, maar dit is wel heeeeeeel slecht.

AZ kopen. Wat denkt ie dat het kost? Paar miljoen?

AZ kopen zal wel mee vallen maar investeren is een prima idee zolang er mensen als Renee Neelissen bij AZ zit worden wij wel goed gerund.

Je moet juist het toe juichen en gelijk praten met deze jongen.

AZ is verstandig in zijn/haar beslissingen.

Die doen niks geks

3 februari 2021 om 15:29

Nou ja, ik denk dat dat statussymbool voor een groot deel van de eigenaren geldt.

3 februari 2021 om 15:49

Maar die mensen weten vaak wel hoe je een professionele organisatie rund. Dat zijn vaak succesvolle zakenmannen. Deze Boef is met alle respect slechts een rapper die investeert in vastgoed. Nu wil ik niet respectloos overkomen betreft dat laatste, maar het is werkelijk een eitje om geld te maken met vastgoed als je de centen hebt en als je zelfs dat niet kunt, kun je nog altijd mensen betalen die het vuile werk voor je willen doen.

Voetballers zijn er doorgaans niet zo blij mee als een rappertje zegt dat hij ze eens lekker aan het werk gaat zetten.

Bij FC Utrecht heeft een fan zich ook ingekocht, echter heeft die fan een miljardenbedrijf opgebouwd en heeft dus zeker verstand van zaken doen, deze boef komt niet verder dan wat muziek maken, en oke, van dat geld doet hij er wat zaakjes bij, maar zaken doen wil ik het niet noemen. Nee met zo'n figuur wil je als club zijnde helemaal niet in zee gaan, veel te lauw!

Door die eerste paragraaf voel ik me zo oud. Wie praat er nou zo. Naja zat mensen van 15 of weet ik veel hoe oud die gast is. Wat een kech.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren