‘Moet je je voorstellen dat een trainer van Feyenoord naar Ajax gaat’

Woensdag, 30 december 2020 om 07:37Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:45

Barry van Galen en Kees Luijckx kunnen zich geen roeriger AZ-jaar herinneren dan 2020. De twee ex-spelers van de club uit Alkmaar doelen op de beslissing van de KNVB om de eerste plaats in het vorige seizoen aan Ajax toe te wijzen en natuurlijk het congé van Arne Slot toen bekend werd dat hij op weg leek naar Feyenoord. Luijckx merkte dat ‘mensen van andere clubs’ ineens venijnig werden toen AZ zich bij de KNVB roerde om het Champions League-ticket of Slot ontsloeg. “Vroeger hadden ze nooit last van ons”, haakt Van Galen in een dubbel-interview in het Algemeen Dagblad in.

“Ik heb interviews gelezen van mensen van wie ik dacht: ze zijn echt geraakt over wat er in Alkmaar is gebeurd. Zo van: 'wat denken ze wel niet daar in Alkmaar?'”, vertelt Luijckx in het dagblad. “Dat vind ik wel een goed teken. Je moet nu alleen wel sterk in je schoenen blijven staan. En blijven presteren.” Van Galen: “Ze zien AZ nu echt als een bedreiging. Ze denken van: 'shit, dat AZ haakt nog steeds aan'. Ik snap wel dat de club een punt maakte van die beslissing van de KNVB om Ajax aan te wijzen voor de CL.”

Van Galen is van mening dat AZ destijds niet ‘sneaky’ had hoeven handelen en meer naar buiten had moeten communiceren. “Ze hadden gewoon tegen Edwin van der Sar moeten zeggen: 'Ed, alles leuk en aardig, maar we gaan het toch aanvechten'. AZ voelt ook wel dat die mensen bij de KNVB het leuk vinden om Van der Sar daar te zien.” Luijckx: “Doet Ajax wel slim, hè. Van der Sar zit in allemaal comités”, stelt de verdediger van Roda JC Kerkrade. “AZ wilde afspraken maken, maar daar is bijna niets uitgekomen. En als je daar dan iets van zegt, ben je weer die dorpsclub. Of een calimero.”

Van Galen snapt niet goed waarom Slot per se vanaf volgend seizoen voor de selectie van Feyenoord wilde staan. “Hij ziet Feyenoord als een topclub, maar in principe is AZ veel verder. Eigenlijk is het bij ons allemaal veel beter.” Luijckx vindt het vooral ‘schadelijk voor het imago van AZ’. “Moet je je voorstellen dat een trainer van Feyenoord naar Ajax gaat.'' Van Galen: “De spelers hadden er ook moeite mee. Dat zag je. Ik vond wel het moment heel ongelukkig. De Europa League-uitschakeling kwam daardoor, dat weet ik zeker. En wat betreft Slot zelf: ik denk dat hij heel erg in zichzelf gelooft. Hij heeft helemaal geen goede spelers en straks gaan Steven Berghuis en Marcos Senesi ook nog eens weg.”

Volgens Luijckx en Van Galen is de toekomst van AZ rooskleurig. In de optiek van Van Galen had de club na het vertrek van Slot echter voor een ervaren hoofdtrainer moeten gaan. “Ik had liever Louis van Gaal gehad. Ik weet niet hoe hij het zou doen, maar ze vragen hem niet eens. Misschien haalt hij er wel nog meer uit. Brengt hij Calvin Stengs net dat beetje extra bij.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door capis)

Ik snap Slot ook niet. Bij AZ wordt al jaren goed beleid gevoerd. Nu stapt ie in bij Feyenoord. Hij zal inderdaad wel erg in zichzelf geloven.

30 december 2020 om 08:32

Je kunt toch ook gewoon voor de uitdaging gaan? Als er een club een uitdaging in Nederland is is het Feyenoord wel.

30 december 2020 om 08:34

Tja. Als je meer geld krijgt bij een grotere club met een grotere achterban die doorgaans beter presteert dan de club waar je nu voor werkt. Waar moet je dan nog over nadenken?
Ik mag overigens hopen dat hij in zichzelf gelooft. Anders kun je beter in Alkmaar blijven.

Az heeft nog genoeg te bewijzen.

30 december 2020 om 09:29

@olesmit ik ken de jeugdopleiding van AZ niet. Maar mogelijk ziet Slot ook dat er weinig door gaat komen. na dit seizoen willen spelers als Bizot, Wijndal, Koopmeiners, Midsto, Stengs en Boadu ook stap maken. Svenson heeft aflopende contract. Hij ziet ook nu de mogelijke vervangers als Aboukal, de Wit, Reijnder. Beter dan vorig seizoen gaat het niet worden. Feyenoord gaat tijd slecht, dus kan alleen maar beter gaan. Als hij Svensson meeneemt zijn ze gelijk klaar op de flanken met Svensson/geertruide en Haps/malacia. Bijlow gaat nog wel mee en wordt alleen maar beter. Bogethhin heeft aflopende contract en Sensi voor veel geld mogelijk weg. Kan dus gelijk zijn CV duo aantrekken. Kan ook op het middenveld en aanval gaan bouwen aan een team team. En natuurlijk 3x of 4 x meer salaris

30 december 2020 om 13:58

@olesmit: zoals ik al deze AZ artikelen lees overschat Alkmaar vooral zichzelf denk ik. Feyenoord is een grotere club, meer geld, meer uitdaging. Reden genoeg om voor een ambitieuze de overstap te maken. Verder on topic; dat gehuil over naar welke club je het niet kan maken om maar over te stappen; wat een hoop gebakken lucht zeg. Lekker zelf weten als trainer en niet meegaan in dat kinderachtige gedoe

30 december 2020 om 14:45

Omdat Feijenoord door velen toch als een stap hogerop wordt beschouwd. In alles groter dan AZ. Al doet de club uit Alkmaar het nu prima, het zal nooit de grootte krijgen van de reguliere top 3. Het is wat het is. En daarom wil Slot naar Feijenoord.

Tja, dat doet Ajax inderdaad slim ja. Andere clubs kunnen daar lering uit trekken alleen schijnt een gevalletje ego bij de gemiddelde bestuurder in de weg te zitten. Maar wel klagen als men de deksel op de neus krijgt.
De vergelijking tussen een overstap van Ajax naar Feyenoord is totaal iets anders dan wat er bij AZ gebeurde.
Hij heeft wel een punt met Louis van Gaal. Die krijgt niet net dat beetje uit Stengs, maar kan er zowaar een fatsoenlijke speler van maken. Die jongen geeft op dit moment veel te vaak niet thuis.

Jeetje wat staat hier veel onzin in zeg.
Het is heel veel van " iedereen is tegen AZ ".
Dat AZ toendertijd naar de Uefa stapte, is gewoon echt onzinnig.
Op basis van wat zou AZ kampioen moeten worden?
Ajax stond 1e en heeft alleen 2x verloren van AZ, dat is toch geen goede fundamentele basis?
Dan nog het onbegrip over Slot.
Feyenoord is toch qua club groter dan AZ.
Misschien staat er dit jaar en vorig jaar meer kapitaal op het veld bij AZ.
Maar structureel eindigt Feyenoord toch gewoon boven AZ?
Als die 4 gasten verkocht worden, is het ook niet veel meer.

30 december 2020 om 07:58

Structureal op basis van wat? Fey is de laatste jaren meer suptobber dan serieuse kandidaad voor de Europese velden. Dus. begrijp slot niet in de zin

30 december 2020 om 08:02

Subtopper?
Feyenoord eindigt toch gewoon 8 van de 10x boven AZ?
Wat maakt het dan zo moeilijk om te begrijpen?
Het is hetzelfde als zeggen dat het op dit moment geen stap omhoog is van Vitesse naar AZ.
Terwijl ik AZ wel hoger inschat dan Vitesse.

Leuk en aardig Barry. Het feit dat er nu wordt gesproken over goede prestaties van AZ en slechte tot matige prestaties van Feyenoord -terwijl ze gelijkwaardig presteren- zegt alleen maar dat AZ zo goed als op haar toppen presteert, terwijl er bij Feyenoord nog veel meer uit te halen valt. Ja, AZ heeft het op bestuurlijk vlak wat beter op orde en heeft een keer een leuke lichting van jeugdspelers. Maar ook dat gaat met ups-en-downs zoals bij iedere club. Ook AZ gaat een keer de klappen vangen van slechte lichting(en) of verkeerde dure aankopen ala Larsson, St. Juste, Amrabat. Dat is inherent aan het voetbal. Er valt bij Feyenoord meer uit te persen en heb ik in het huidige bestuur en hun visie alle vertrouwen om stappen te maken en komt er echt een leuke lichting van jeugdspelers aan. Dat ziet Slot waarschijnlijk ook wel. Voorlopig is er bij Feyenoord nog steeds meer mogelijk met een begroting die 2x zo hoog ligt, een grotere achterban, groter stadion, grotere naam en verschillen de selecties slechts 6 miljoen qua waarde

30 december 2020 om 09:42

AZ heeft een zeer matig jaar in de eredivisie tot nu toe. Er wordt echt nergens gesproken van goede prestaties. Verder ben ik benieuwd hoe jij komt aan 6 miljoen verschil in waarde. Bij Feyenoord zijn de spelers van waarde Senesi, Berghuis, Malacia en Kokcu denk ik? Bij AZ zijn dat er een stuk meer.

30 december 2020 om 10:25

@az95. Ik ben er alleen een beetje klaar mee dat men verkondigt dat AZ mijlenver op Feyenoord voor loopt, terwijl AZ juist flink nog wat stappen te zetten heeft richting Feyenoord. Er zijn 'kleine' veranderingen nodig voor Feyenoord om op een hoger niveau te komen; een goede lichting; investeren in jonge buitenlandse talenten, presteren in Europa. Terwijl AZ bijvoorbeeld haar begroting zou moeten verdubbelen, haar achterban flink zou moeten vergroten en uiteindelijk naar een nieuw onderkomen zou moeten, dat is een kwestie van een jaar of 10 structureel een top 3 club te zijn en uitbouwen. Men vergist zich nog wel eens in dat proces. Hoe ik aan die 6 miljoen kom? Er is natuurlijk geen eerlijke maatstaf om dit te kunnen meten, dus baseer ik mij op Transfermarkt.nl. Verder is het natuurlijk gissen wat een speler wel en niet waard is en blijft het wat-de-gek-ervoor-geeft. Ik zou overigens ook Geertruida, Sinisterra, Bijlow en Haps aan jouw rijtje willen toevoegen.

30 december 2020 om 11:11

Ik zie dat niet als "kleine" veranderingen. Voor jouw genoemde punten moet er in de basis heel ander beleid gevoerd worden en de juiste mensen zien te vinden. AZ heeft daarin echt een visie waarmee ze nu succesvol zijn. Denk bijvoorbeeld aan heel veel met data werken. Ik ben het met je eens dat de waarde niet te bepalen is. Gevoelsmatig denk ik dat er bij AZ veel meer waarde zit op basis van o.a. De Europese prestaties en dat het bijna allemaal internationals zijn.

30 december 2020 om 14:32

AZ95, Bijlow, Sinisterra, Geertruida vertegenwoordigen ook een aardige waarde

30 december 2020 om 16:02

Je moet ook maar zien wat Boadu, Stengs, Wijndal en Koopmeiners op gaan leveren. Die zijn echt niet zoveel meer waard dan de spelers die jij van Feyenoord opnoemde. Er is gewoon nog een enorm verschil tussen AZ en Feyenoord. Qua niveau momenteel misschien niet zo, maar op elk ander aspect is Feyenoord ruim 1 keer zo groot. Zoiets kun je een paar jaar verbloemen, maar niet structureel. AZ zal uiteindelijk verplicht worden risico's te nemen als ze bij willen blijven. Het stadion zal uitgebreid moeten worden, de begroting zal flink omhoog moeten evenals het spelersbudget. Ik denk dat je onderschat hoe ontzettend moeilijk het is om dat structureel te kunnen.

30 december 2020 om 10:40

Leuk en aardig repuiztav dat je zegt dat AZ zo goed als op haar topen speelt maar kan je dat ook een heel klein beetje onderbouwen? Ik kan me natuurlijk vergissen maar volgens mij doet AZ al heel wat jaartjes achter elkaar kleine stapjes vooruit en voorlopig wijst niets er op dat ze heel veel minder gaan presteren ook al is dit seizoen niet helemaal wat voetbalminnend Nederland er van had verwacht. Het dak is vorig jaar ingestort maar ze maken van de nood een deugd en gaan het stadion uitbreiden. Denk je dat ze al de miljoenen die dat kost voor de show doen? Leg mij dat nou maar eens klip en klaar uit. Dat bekende riedeltje van begroting, stadion, achterban en dat soort dingen, dat kennen we nu wel allemaal maar voorlopig hebben ze de afgelopen 17 of 18 jaar slechts 2 x overwintert in Europa. Het zal me wat de waarde van de selecties betreft echt een rotzorg zijn moet ik het nog maar zien dat er 8 miljoen tussen zit. Misschien heb je op transfermarkt gekeken maar dat neem je hopelijk niet heel erg serieus. Verder wens ik je veel succes met de wedstrijd wie de grootste heeft maar ik doe daar niet aan mee. Ik ben echter wel heel benieuwd naar je uitleg maar ik verwacht of geen uitleg of een hoop uit de lucht gegrepen onzin..

30 december 2020 om 10:55

Wat verwacht je dan wel Kaassie? Leuke verhaaltjes over hoe goed AZ het doet, dat ze structureel beter zijn of presteren dan Feyenoord? Op welk front dan? En in welke wereld zijn die argumenten die jij noemt niey bepalend? In Engeland, Spanje, Italie, Duitsland zijn het natuurlijk de kleinere clubs met een kleinere achterban en de laagste omzetten die het voor het zeggen hebben? Wat een lulkoekverhaal hang je op kerel, echt diep triest. Heel voetbalminnend NL zit op AZ te wachten, natuurlijk. Het is al jaren lang zo dat Ajax, Feyenoord en PSV (in die volgorde) zorgen voor media aandacht, hele kranten worden er over vol geschreven. En die Europese prestaties, geweldig man wat AZ heeft gepresteerd. Laatste Europees succes is door Feyenoord gehaald, of ben je dat ook vergeten? Valt zeker net buiten die 17 jaar.

30 december 2020 om 11:12

Zo, de uit de lucht gegrepen onzin, het verdraaien van woorden en woorden in de mond leggen hebben we dankzij Hoed74 al gehad . En nee, ik ben het laatste Europees succes zeker niet vergeten. Ik ben die avond heerlijk dronken geworden om het te vieren maar dat valt inderdaad buiten die 17 jaar omdat er daarna niets meer werd gepresteerd maar je hebt gelijk, ik had dat natuurlijk moeten vermelden. Edit: "het is al jaren lang zo dat Ajax, Feyenoord en PSV (in die volgorde) zorgen voor media aandacht". Ik zou dit nog bijna vergeten. Weet je zeker dat jouw volgorde klopt?

30 december 2020 om 11:15

"Laatste Europese succes is door Feyenoord gehaald". 17 jaar geleden is toch helemaal niet meer relevant nu. Ze laten gwn helemaal niks zien in Europa dat Feyenoord. Dat is pas diep triest voor een topclub.

30 december 2020 om 12:35

dat zal ook niemand ontkennen, maar doet az het zoveel beter dan? een leuk overwinninkie tegen napoli, ja die daar hebben wij der ook een paar van. az doet het beter in Europa dan Feyenoord de laatste jaren maar laten we niet doen alsof dat nou wat voorstelt.

Wat een slap verhaal. Barry kijk gewoon puur naar de cijfers. Hoeveel landstitels en bekers heeft Az de afgelopen 5 jaar gewonnen? Hoeveel keer in de afgelopen 10 jaar is Az boven Feyenoord geëindigd in de competitie? Ook in dit huidige voetbal jaar staat Az 2 punten onder Feyenoord! Als de selectie echt zo goed was stonden ze boven Feyenoord. Laten we eerlijk zijn buiten de trainers van Ajax en PSV wil elke trainer in Nederland liever Feyenoord trainen dan Az. Je wil als trainer de echte druk meemaken. Het is wat slot zelf al aangaf: je merkt pas aan de media en supports dat Feyenoord echt een topclub is. Als je bij Az iets doet staat het niet op de voorpagina van de krant. Koopt Ajax, PSV of Feyenoord een 3e keeper staat dit op de voorpagina. Dat is gewoon het verschil.

30 december 2020 om 10:42

Nog zo'n slap riedeltje, hoeveel keer heeft Feyenoord na het winnen van de Uefacup Europees overwintert? Zoiets noem ik geen topclub maar een kinderhand is natuurlijk snel gevuld

30 december 2020 om 10:51

Sinds wanneer is overwinteren een prijs?

30 december 2020 om 11:13

Waar heb ik het een prijs genoemd?

30 december 2020 om 08:32

Niks mis met die gasten..Zijn legendes die toen az een structurele subtopper werd heel belangrijk waren. Nu lekker een beetje blaaskaken. Heerlijk toch? Je proeft een keer aan succes en denkt meteen dat je de beste bent. We gaan t weer zien. Hoop dat az kan aansluiten want een brede top is goed voor ons land.

30 december 2020 om 09:33

LuisSini, ik heb jou horen verkondigen dat Fer en Toornstra goede voetballers zijn. En dan dirf jij te zeggen dat Van Galen niet kon voetballen? Dan was Dirk Kuijt in jouw ogen zeker ook een begenadigd technicus? In het interview staan een heleboel dingen waar je over kan discussieren. Maar dat is niet zoveel onzin als jij stelt dat Van Galen niet kan voetballen

30 december 2020 om 08:40

@luissini alsof dat voor je kwaliteiten na het voetbal wat uitmaakt, dat je voor een grote club gespeeld moet hebben. Louis van Gaal kwam als speler ook niet verder dan Sparta. Arne Slot kwam ook niet verder dan Nac, PEC en Sparta.

Zoals jij het nu stelt mag niemand ooit meer Messi tegenspreken over voetbal want hij is veruit de beste. En hij heeft het allerhoogste bereikt.

Nee, voor een carriere ná je carriere als profvoetballer maakt wat je bereikt hebt als speler niks uit.

30 december 2020 om 10:45

Nu maak je me wel heel nieuwsgierig naar hetgeen jij hebt gepresteerd dat je zo'n grote mond op mag zetten

30 december 2020 om 09:39

@luissini: een beetje treurige reactie van je wat mij betreft. Waarom zou het niveau van hun spelerscarriere relevant moeten zijn voor hun mening over de huidige krachtsverhoudingen? Overigens was van Galen een uitstekende voetballer

Het feit dat Luijckx de vergelijking maakt tussen een transfer Feyenoord - Ajax en AZ - Feyenoord geeft misschien wel aan dat hij het te hoog in zijn bol heeft wat betreft AZ. AZ is naar mijn mening gelijkwaardig aan Feyenoord wat betreft de prestatiesvan de afgelopen jaren en nog beter in het beleid, maar qua status en de titel ''topclub'' komt AZ daar nog lang niet bij in de buurt. Wie weet, als AZ het voor elkaar krijgt de komende 10 jaar een serieuze kanshebber te zijn voor de titel, dat ze zo mogen praten, maar ze moeten na 1 goede lichting en een 1,5 goed seizoen, niet zeggen dat AZ hetzelfde allure heeft.

30 december 2020 om 09:07

Ik heb het meer over de laatste 3 - 3,5 jaar. Want laten we eerlijk wezen, Feyenoord is sinds hun verdwaalde kampioenschap in 2017 echt bar en bar slecht. Ik kan me best voorstellen dat je het daar als Feyenoorder niet mee eens bent, maar goed dat kan.

30 december 2020 om 09:25

@luissini "prestaties van de afgelopen jaren? Hoeveel prijzen heeft AZ in de afgelopen 5 jaar gepakt dan?" Selectief. Hoeveel Europese wedstrijden gespeeld en punten behaald door Feyenoord afgelopen 5 jaar? Zie AZ presteert beter.

30 december 2020 om 13:00

Bar en bar slecht? Net een jaar niet verloren, standaard in de top 3. Vorig seizoen was er na t slechte begin uitzicht op t kampioenschap. Mensen verwarren lelijk voetbal met slecht voetbal.
Als je een jaar niet verliest ben je niet slecht

Dit hele stuk staat bol van gefrustreerde AZ’ers. Het is ook echt calimero-gedrag, ze hebben het alleen zelf niet door en schuiven het dan ook nog weg dat mensen het wel weer calimero-gedrag vinden. AZ is echt een club met behoorlijk wat enge aanhang. Ze lijken allemaal wel gehersenspoeld, en het begint echt te lijken op een sekte.

Ik heb niks met Feyenoord (ook niet tegen die club overigens), maar Feyenoord is 100x groter dan AZ. In Alkmaar komen ze pas verder als ze dit erkennen en eraan gaan werken om eventueel iets dichterbij te komen, maar daar gaat dan nog tientallen jaren overheen. En dan lukt het nog niet, want de traditionele top 3 zit geworteld in bloed, wortels etc. Wie voedt z’n kind nu op met AZ? Alleen mensen in Alkmaar misschien? Aanhang = grootte van club = aanzien.

30 december 2020 om 10:29

"az is echt een club met behoorlijk wat enge aanhang. Ze lijken allemaal wel gehersenspoeld, en het begint echt te lijken op een sekte"

Ik had best met je willen discusseren, want ik ben het ook niet perse eens met alles wat er in het artikel wordt gezegd, maar wat je daar zegt over de supporters slaat natuurlijk nergens op, en maakt elke discussie zinloos.

Het grappige is dat in de media steeds word geroepen dat het vreselijk slecht gaat met Feyenoord terwijl je maar 5 punten op de kop achterstaat en boven AZ

30 december 2020 om 09:35

Alleen zie je dat er bij een Ajax, AZ en PSV nog rek in zit en potentie om meer te bereiken. Met dit spelersmateriaal speelt Feyenoord sinds de komst van Dick Advocaat op de toppen van haar kunnen

30 december 2020 om 10:32

Dat is dus gewoon niet waar. Ik vind ook dat dit Feyenoord niet sterk genoeg is om kampioen te worden, maar vorig jaar zag je al dat onder Advocaat Feyenoord in de tweede competitiehelft steeds beter ging voetballen. Dit jaar is het toch wel duidelijk dat we bijna elke wedstrijd minimaal 4 basisspelers hebben gemist. Nu raken we eindelijk weer bijna op volle oorlogssterkte. Ook tegen Vitesse en Heerenveen, onze laatste wedstrijden begon het weer beter te ogen. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar de tweede seizoenshelft.

30 december 2020 om 11:51

feijenoord zal de aankopen in de winter nodig hebben. Als je ziet dat AZ dat eigenlijk nauwelijks nog goede potten heeft gespeeld in de ED na de zomer en zoveel tumult heeft gehad ongeveer in 1 maand opkrabbelt naar de top-3 , dan verwacht ik dat we snel over Feijenoord en Vitesse heen denderen (verschil is een punt of 2 maximaal).
wordt een leuke januari maand, ben erg benieuwd!!

30 december 2020 om 13:44

@frank:

Haha Jorgensen kan gewoon veel meer dat hebben we gezien.
aps 1 van de sterkhouders er a langniet.
Sinistera al heel het jaar niet.
Bijlow al heel lang niet.
Malacia langer uit gelegen.
Fer er languit gelegen.

Stuk voor stuk allemaal basis spelers en alsnog staat Feyenoord boven het AZ wat beter is en maar 5 punten achter op Ajax. Het is heel aandoenlijk om te zien dat AZ steeds maar denkt dat ze op het niveau als Ajax, PSV en Feyenoord zitten!

30 december 2020 om 13:46

@shota:
Ja of dat Feyenoord eindelijk eens zijn volledige selectie heeft! Met al de sterkhouders en dan een nog groter gat gaat slaan met dit AZ wat al op de top van hun kunnen spelen heel het jaar.

Bij AZ lijkt iedereen de realiteit een beetje verloren te zijn. Die twee gekke directeuren ook al. Feyenoord is nog altijd een grotere club en een stap van AZ naar Feyenoord is niet onlogisch. AZ ziet zichzelf als Nederlandse topclub maar is dat nog niet.

30 december 2020 om 11:53

dat ben ik met je eens, tenminste zeker niet dat ze de realiteit zijn verloren. Dit is toch wat de media en Barry van galen laat opschrijven?

Niet iets dat de directie heeft geroepen. De stap van een trainer van AZ op dit moment en Feijenoord op dit moment is salaristechnisch en voor de media een logische stap voorwaarts absoluut. Verder qua outlook , verwachtingen en kansen een duidelijke stap achteruit. Feijenoord moet het geld van buitenalndse investeerders hebben anders is het in de zomer failliet, aldus eigen directie van Feijenoord. AZ is na Ajax gezien financieel de gezondste club in NL

30 december 2020 om 12:16

Het heeft met status te maken shota. AZ komt qua statuur niet in de buurt bij Feyenoord. En voor veel mensen maakt dat toch wel een verschil. Ik heb niets met beide clubs maar ik zou blind voor Feyenoord kiezen als ik de keuze had.

30 december 2020 om 13:50

Anders zijn ze failliet hahaha wat een grap weer! (nooit door de directie zo gezegd ook, dit is om aan te haken bij een Ajax)
Stop toch eens met dromen als AZ supporters.. In geen enkel maar echt geen enkel op zich zijn ze verder dan een Feyenoord en laat staan Ajax en Psv.

Feyenoord heeft ook meer uitstraling dan AZ internationaal.

Maar jij vind het duidelijk een stap achteruit, vertel dan eens waarom?
AZ eindigt structureel onder Feyenoord de afgelopen jaren.
Kleiner stadion en aanhang
Minder internationaal aanzien
Mindere lichting nu maar nog steeds een grotere jeugd opleiding met een hyper modern nieuw complex als wel training complex.

In wat is AZ precies verder?

30 december 2020 om 14:49

En dat mag gelukkig Benzema, ik zou blind voor AZ kiezen

30 december 2020 om 15:07

AZ eindigt structureel onder Feyenoord de laatste jaren? Klinkklare onzin. Dus van de laatste 15 jaren eindigen ze 13 jaren onder Feyenoord?

Dat is gewoon klinkklare onzin.

Feyenoord heeft een grotere historie en grotere achterban, en dat is voor AZ lastig omdat AZ 30 km van Ajax vandaan zit. In Rotterdam zit geen enkele vergelijkbare voetbalclub dus veel grotere stad + geen bedreiging in de provincie trekt al snel meer bezoekers.

Van een groter stadion ga je niet beter voetballen Capis, de jeugdopleiding en de talenten die doorstromen al jaar en dag zijn van een ander niveau dan bij Feyenoord en gebeurd elk jaar. Bij Feyenoord zijn of de talenten niet zo goed als bij AZ al jaar en dag, of ze krijgen geen kans. Van beide zal een kern van waarheid inzitten.
Daarbij heeft AZ momenteel een groter positief eigen vermogen dan Feyenoord, dat is een kenmerk van hoe financieel gezond je bent. Dat is dus feitelijk een schande voor Feyenoord met zon veel grotere historie.
Zeker gezien AZ 10 jaar geleden nog Scheringa debacle had en afgelopen jaar het dakdrama. Bestuurlijk hoef ik hopelijk niet uit te leggen.

Dus groter aanhang en stadion ja, grotere historie ja, beter perspectief qua toekomst zeker niet.

30 december 2020 om 16:32

Bij Feyenoord zijn er geen vergelijkbare clubs...

Alleen al in Rotterdam als enige stand in Nederland 3 prof clubs....
Dan heb je nog Dort om de hoek, en Den Haag met Ado op eens teenworp afstand.

Zo heeft een discussie niet eens zin met dit soort onzin!

Structureel ja, afgelopen 6 jaar Feyenoord 5 keer hoger en afgelopen 10 jaar 7x hoger dan AZ. Kunnen ook wel de afgelopen 25, 50, 75 jaar pakken maar dan zal het nog minder worden.

De rancune is van dit bericht af te lezen!
Moeilijk te verkroppen voor hun dat Slot naar een grotere club is gegaan
Ze zullen ook nooit accepteren dat AZ nooit op gelijke hoogte komt dan Feyenoord

Az is een goede uitdager van Feyenoord, maar we moeten niet doen alsof Az gelijkwaardig is. Historisch gezien, qua achterban, qua recente prijzen, qua recente eindklasseringen, vrijwel overal presteert Feyenoord een stuk beter op. Het beleid en de jeugdopleiding bij Az lijkt beter voor elkaar te zijn, maar zelfs met dat goede beleid en een aantal goede jeugdspelers weten ze Feyenoord niet achter zich te houden.

Sorry maar AZ is voor mij nog steeds geen topclub in Nederland. Ga eerst een CL winnen en minimaal 10x kampioen worden en dan kunnen we verder praten niet? Een topclub ben of wordt je niet op basis van 1 leuk seizoen, het is een ontwikkeling die 10 jaar of langer gaat duren. Je moet eigenlijk een nieuwe generatie opbouwen (jongetjes van 10-12) die niet anders weten dan dat AZ jaarlijks om de titel speelt en dat duurt 10 jaar. En ga ook jaarlijks overwinteren in de EL en je gedragen als topclub. AZ is voormij nog steedd dat ene jongetje uit de klas die graag met de stoere jongens wilt meedoen maar wannee het jongetje weg is er onderling om hem wordt gelachen omdat het maar een sulletje is. Verder wordt er in het buitenland alleen over Ajax gepraat dan komt er helemaal niets en vervolgens over PSV en Feyenoord en daar hoort AZ echt nog niet bij. Zoals ik al zei laat het maar eerst 10 jaar oprij zien.

30 december 2020 om 11:48

armandode, ik kan begrijpen wat je zegt, maar 'een topclub wordt je idd ook niet obv 1 seizoen'.
Echter sinds Co Adriaanse bij ons is aangesteld zijn we structureel in de top4 geeindigd met een enkele uitspatting naar boven (kampioen, vorig jaar ook gedeeld eerste) of naar beneden.

Kortom, over de laatste 15 jaar ongeveer waarover we praten presteren we niet onder voor Feijenoord, dat even vaak kampioen is geworden en minder vaak op 1 is geeindigd. Ook europees overwinteren we veel vaker en bestuurlijk hebben we alles beter op orde. Dus tja, ik snap het wel

Het enige dat verrassend is aan de move van Slot is dat Feyenoord er qua materiaal en (financiële) situatie er op dit moment niet heel goed voor staat, in tegenstelling tot AZ. Maar verder is Feyenoord natuurlijk nog steeds duidelijk een stap omhoog, qua begroting, achterban, aandacht en historie. De vergelijking met een move van Feyenoord naar Ajax is natuurlijk hilarisch. We hebben het hier over een rivaliteit van tientallen jaren. Dat AZ nog niet bij de top 3 hoort blijkt juist uit de gunfactor die ze vaak hebben. De achterban van de top 3, ziet altijd AZ kampioen worden dan een andere top 3 club. Die gunfactor zijn ze nu trouwens wel hard om zeep aan het helpen, maar niet met sportieve prestaties. Er wordt nu net gedaan alsof AZ al jaren beter is dan Feyenoord, maar buiten de Europese prestaties, die vooral tegenvallen bij Feyenoord, is dat gewoon niet het geval. Ik snap dat ze bij AZ graag een top 4 willen zien, maar dan moeten ze over een wat langere periode structureel bij de bovenste 3 eindigen. Voorlopig zijn ze, vorig seizoen niet meegerekend, in de laatste 10 jaar slechts twee seizoenen 3e geworden en verder altijd lager. Ben je dan echt concurrerend met de top 3 ???

30 december 2020 om 11:49

waarom niet met sportieve prestaties? We zijn vorig jaar ook op gedeeld 1 geeindigd

AZ kon als club altijd op veel sympathie rekenen van andere clubs en supporters. Dat zijn ze nu wel in heel raptempo aan het afbreken, maar goed misschoen hoort dat ook wel bij een topclub

30 december 2020 om 11:45

dat is wel de opzet/insteek van Eenhoorn ja. Het is ook voor een AZ-supporter even wennen, overigens totaal niet dat dit werd aangevochten hoor, maar ben wel iets meer communicatie van AZ gewend. Als je dit niet had aangevochten had ik het echt een hele slappe ruggengraatloze club gevonden. 20 mio laat je toch niet elke dag op de stoep liggen zou ik zeggen...

In het verleden zijn er ook trainers van Ajax naar Feijenoord gegaan. Wat maakt van Galen zich druk over de overstap van Slot naar Feijenoord. Als het allemaal zo goed geregeld is bij AZ bedenk je als trainer zijnde wel voor je overstapt.

30 december 2020 om 15:13

ik zou mij er ook niet zo druk over maken, anders dan dat ik dit niet bij AZ had verwacht met Slot + Eenhoorn en Huiberts. Dacht eigenlijk dat Slot zou hengelen naar de opvolging van Ten Hag, wat voor hem een logischere stap zou zijn mijn inziens.

Ik denk overigens wel dat het bij AZ prima geregeld was voor Slot. Notabene weer een voorbeeld van iemand die we het vertrouwen hebben gegeven als hoofdtrainer. Voor zijn kansen had ik zeker gewacht op Ajax, want denk dat zij wel zeker achter hem aan hadden gezeten einde seizoen. Maar wellicht wilde hij daar niet op wachten. Je hebt ook genoeg mensen in het zakenleven zitten die na 1 - 2 jaar weer een volgende stap willen zetten en continu naar nieuwe prikkels zoeken. Dat Feyenoord dat op alle vlakken op zn rug ligt een mooie uitdaging geeft, dat moge duidelijk zijn.

het is een uitdaging en groot risico voor hem, mocht hij net als Jaap Stam mislukken krijg je met zijn beperkte statuur niet zo snel een vergelijkbare kans.

Gelukkig is Kees Luijckx al niet meer serieus te nemen na het ontnemen van AZ hun landstitel in 2007 terwijl hij daar onder contract stond.

Nou tot zover het motto van Feyenoord...geen woorden maar daden...lees allemaal reacties die horen bij andere clubs in Nederland...hoop woorden...hoe groot Feyenoord wel niet is. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Maar goed wens Slot heel veel succes in Rotterdam....dat die het net zo goed mag doen als Stam...is er in Amerika vast nog wel een club te vinden die in hem gelooft...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord8251
2.PSV7549
3.Ajax6948
4.AZ6733
5.FC Twente6439
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. ReijndersMiddenvelder343
J. OdgaardAanvaller299
V. PavlidisAanvaller2512
M. van BrederodeAanvaller254
D. DeenKeeper00
M. RyanKeeper180
H. VerhulstKeeper160
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

7 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Antwerp FC 25 1 8 1
2022/2023 OGC Nice 4 0 0 0
2021/2022 AZ 0 0 0 0
2021/2022 OGC Nice 24 1 1 0
2020/2021 AZ 30 7 1 1
Laatste voetbalnieuws

Overmars zet na titel hoog in en vist in de vijvers van de grootste clubs

Marc Overmars staat een hete transferzomer te wachten. De technisch directeur van Royal Antwerp FC wist zich zondag op de slotdag van de Belgische competitie te verzekeren van het landskampioenschap en...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 8 juni
Armeens international Eduard Spertsyan staat hoog op het lijstje bij Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren