Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik denk dat hij op termijn de ideale linksback is voor Oranje’

Laatste update:

Owen Wijndal heeft zich dit seizoen definitief in de basiself gespeeld bij AZ. De negentienjarige vleugelverdediger speelde tot dusver 21 wedstrijden in deze jaargang, waarin hij 5 assists leverde. Jan Poortvliet was als rapporteur voor De Telegraaf aanwezig bij de wedstrijd tussen AZ en FC Twente (3-0) en raakte onder de indruk van Wijndal.

“Hij is een heel moderne linksback. Ik kijk bijna al het Europese voetbal, maar je ziet bijna nergens zo’n speler als Owen rondlopen. Ik vond hem wederom fantastisch spelen en ik heb hem beloond met een 8. Verdedigend staat hij zijn mannetje en daarnaast zorgt hij in aanvallend opzicht voor veel dreigende momenten. Zijn intenties zijn duidelijk en hij straalt plezier uit. Het is een genot om daarnaar te kijken”, zegt Poortvliet tegenover De Telegraaf. De oefenmeester in ruste ziet Wijndal op termijn Oranje halen.

“Ik denk dat hij op termijn de ideale linksback is voor Oranje. Hij beschikt over alle kwaliteiten die op die positie van een speler gevraagd worden. Owen is snel, zijn handelingssnelheid ligt hoog, hij heeft inzicht en zorgt voor diepte in het spel. Bovendien kan hij ook in de kleine ruimtes goed uit de voeten. Wat dat betreft beschikt hij over alle kwaliteiten om te slagen in de top”, stelt de oud-international. Wijndal had in de laatste wedstrijden bij Jong Oranje ook een basisplaats.

“Als hij dit niveau weet vast te houden gaat hij in de vriendschappelijke interlands richting het EK van 2020 ongetwijfeld een kans krijgen van bondscoach Ronald Koeman. Iedereen ziet immers de enorme potentie van deze jongen”, voorspelt Poortvliet. Het AZ van Wijndal bezet momenteel de tweede plaats in de Eredivisie, met een achterstand van zes punten op koploper Ajax. “Dit is een mannetje die vroeg of laat ook op internationaal topniveau van zich gaat laten horen.”

Ben jij het hiermee eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is echt tijd dat Ake linksback komt te staan; kan hij prima en die is er helemaal klaar voor!

Zal toch een keertje weer Willems selecteren die het aardig doet bij Newcastle. Zelfde geldt voor het neutraliseren van Gosens van Atalanta. Beiden hebben genoeg power en drive om het spel te spelen van Koeman. Gewoon even kijken hoe ze het doen bij de oefeninterlands voor het EK begint, mits we het halen natuurlijk.

4 november 2019 om 08:14

Naturaliseren of bedoel je echt neutraliseren

Op beide back posities kunnen we nog behoorlijk in kwaliteit vooruit gaan.

4 november 2019 om 08:25

Haha naturaliseren, het is nog vroeg... Maar inderdaad, op beide backposities zijn alle versterkingen welkom, mits ze open voor staan om voor Oranje uit te komen.

zou top zijn als deze jongen zich zo spectaculair doorontwikkeld. de backposities zijn echt de achilleshiel van dit Oranje

4 november 2019 om 12:59

Vind k niet helemaal waar, rechtsback s misschien een klein dingetje. Links achter hebben we zat opties! Alleen ben blind daar beetje zat, tijd voor ake of van aanholt die het al jaren prima doen in Engeland! Mij voorkeur zou van aanholt wezen, aanvallend ook zeer sterk

Van Az-Twente naar Nederland-Frankrijk/Brazilie/Spanje/Duitsland/Arge... Ben bang dat die stap veels maar dan ook veels te groot is. Eerst van AZ naar de Nederlandse top, dan Europees CL gaan spelen en dan oproepen voor Oranje.

4 november 2019 om 12:09

Voorspelbare reactie. Leg eens uit waarom de stap veels te groot is?

4 november 2019 om 12:15

Het grote verschil tussen de top en stukken lager is het tempo, de tijd die een speler krijgt om te handelen. Bij een wedstrijd zoals Az-Twente heeft een speler relatief veel tijd, kan de bal makkelijk controleren of herstellen als dat nodig is en kan dan leuk spelen, mooie goede dingen laten zien. In de top heb je die tijd niet, moet de aanname perfect zijn of je bent de bal al meteen kwijt. En dan hebben we het nog geeneens over het presteren onder grote druk gehad.

4 november 2019 om 12:18

Omdat de tegenstanders veel moeilijker zijn? Zo moeilijk is het allemaal niet als je het wil snappen. Of je het er mee eens bent is een 2e

4 november 2019 om 12:24

Depay had welgeteld 2 europese wedstrijden in de benen toen hij de winnende maakte tegen Australie en dat een paar dagen later doodleuk over deed tegen Chili, wat dat jaar onder anderen met een ontketende Alexis en Vidal speelden. Je argument slaat kant nog wal. Van der Wiel speelde prima in Oranje in de tijd dat Ajax verloor van kopenhagen en Rosenborg en dus vrijwel geen Europese top-wedstrijden speelden

4 november 2019 om 13:59

Wijndal presteert al het gehele jaar goed, ook Europees gezien.ik ga er niet in mee in jouw stelling dat alleen maar Ajax en PSV spelers het niveau hebben. Blijkbaar bekijk je niet veel wedstrijden van AZ anders had je wel een andere reactie gehad. Tevens is het opvallend dat zodra er een positief stuk over een AZ-speler verschijnt er nog steeds mensen zijn die denken te moeten benoemen dat het niet veel voorstelt. Laat ik het anders vragen. Wat is erop tegen dat Poortvliet deze beoordeling geeft en jij denkt het beter te weten?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren