Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik denk dat het is uitgewerkt tussen Ajax en De Boer’

Laatste update:

Ajax werd dinsdagavond in eigen huis door Rapid Wien geëlimineerd in de derder voorronde van de Champions League. Het team van Frank de Boer speelde in de uitwedstrijd al met 2-2 gelijk nadat het met 0-2 voor stond en ging in Amsterdam met 2-3 ten onder. Valentijn Driessen vraagt zich af hoe lang de samenwerking tussen de trainer en de club nog stand houdt en is ook benieuwd wat Ajax er komend weekend van bakt tegen AZ.

/

Woensdag was de chef voetbal van De Telegraaf in zijn eigen krant al kritisch op Ajax en dat is hij nu ook voor de camera’s van FOX Sports. “Geweldig hoor, die statistieken. ‘Het jongste elftal ooit’, maar wel doorgaan graag. En niet uitgeschakeld worden en dan roepen ‘we hebben wel heel veel jonge spelers’. De ervaring, de routine en de kracht zat op de bank: die wilde je hebben en heb je gekregen, dan moet je er ook wat mee doen.”

Driessen geeft bij de betaalzender aan dat De Boer misschien eens moet onderkennen dat Ajax niet altijd de bovenliggende partij is. In wedstrijden zoals die tegen Rapid Wien moet er volgens hem meer vanuit de tegenstander gevoetbald worden en minder volgens de Ajax-filosofie zelf. Driessen spreekt uit dat hij twijfelt aan de invloed die De Boer nog daadwerkelijk heeft op zijn selectie in Amsterdam.

“Ik denk gewoon dat het is uitgewerkt tussen Ajax en Frank de Boer. Die wedstrijden eind vorig seizoen waren al niet om aan te zien. De Boer schoot toen een paar keer uit zijn slof en deed er van alles aan om de boel weer op de rit te krijgen, maar dat is hem toen ook niet gelukt. Dan moet je constateren dat het wel een beetje over is. Ze moeten nu naar Alkmaar, naar AZ: dat zal ook geen makkie worden.”

Ben jij het met Valentijn Driessen eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De sleutel voor het complete probleem bij Ajax ligt gewoon voor het grijpen.
Het is logisch dat je jeugdspelers opstelt, Ajax heeft namelijk een duidelijk filosofie
waarmee ze zich uiteindelijk weer mee terug willen vechten naar de top.

De miljoenen die inmiddels op de bank staan moeten echter uitgegeven worden aan hogere salarissen. Laat de jongens die het goed doen meer verdienen dan die 1 miljoen per jaar, dan weet je ze tenminste langer te houden en zal het niveau uiteindelijk hoger worden.

Ajax, streef je visie achterna.

6 augustus 2015 om 14:25

Het is logisch dat je ze opstelt maar niet waar de belangen zo groot zijn. Ze hebben juist ingekocht in de selectie waar de jeugd nog niet klaar voor is of kwaliteit die ze misten. Als je dan met 5 jonkies achterin en op het middenveld speelt (dijks, Riedewald, Tete, Bazoer en Sinkgraven) die allen behalve Bazoer totaal geen Europese ervaring hebben dan ben je niet goed wijs. Tuurlijk is het uitgewerkt en tuurlijk komt dit niet meer goed. De juiste oplossing voor Overmars is een hele directe en niet wachten tot na Az.

6 augustus 2015 om 14:33

Meer salaris betalen is niet de oplossing, daar hou je niet langer spelers mee binnenboord. Nederland kan namelijk met geen mogelijkheid concurreren met de grote competities financieel gezien, dus dat gat ga je niet dichten door wat meer salaris te geven. Ajax moet zich afvragen of de huidige visie wel past bij de huidige positie van het Nederlandse voetbal. Met kinderen met alleen talent (veelal niet eens uitzonderlijk, zoals vroeger) zal je nooit structureel presteren, zeker Europees gezien niet. Jonge spelers vandaag de dag zijn veel minder professioneel dan bijvoorbeeld in '95 en de mentaliteit is ook vaak niet zoals het zou moeten zijn. Dat ontwikkelt zich pas op latere leeftijd (uitzonderingen daargelaten).

6 augustus 2015 om 14:42

Juicher

Wat is dan voor jou de oplossing? Je geeft zelf al aan dat Nederland niet kan concurreren met de grote competities. Hoe wil je dan spelers langer in NL houden?

Ik denk dat het ophogen van het salarishuis wel degelijk kan helpen. Nu gaan de mannetjes tussen hun 22e en 24e weg. Als je het dubbele of nog meer aan salaris kunt geven (moet niet standaard zijn, maar wel mogelijk) dan hou je ze wellicht tot hun 26e. Dan is vaak de combinatie jeugdigheid, kwaliteit, ervaring op een balans dat je in Europa wat kunt betekenen.

6 augustus 2015 om 14:45

Meer salaris betalen is juist de oplossing. De grote spelers ga je namelijk niet meer binnenhalen. De subtoppers ga je binnen 5 jaar ook niet meer binnenhalen. Wat overblijft is sub van de sub van de subtop. Je moet juist vissen uit Nederlandse bodem, en de talenten van 16 jaar een groter contract geven dan wat Engeland geeft. Als ze 23 zijn, en United bied ze 3 miljoen, moet je 4 miljoen salaris bieden, zodat ze 2-3 jaar langer blijven. Dan wordt de filosofie goed uitgevoerd. Kopen heeft geen enkele zin meer

6 augustus 2015 om 14:51

Ronzon, ik heb al een oplossing gegeven. Je afvragen of de visie "tegenstander onder druk zetten en positiespel spelen" nog wel van deze tijd is, zeker Europees gezien. Verder moet men accepteren dat het in de huidige voetbalmarkt niet meer gaat worden zoals het was. Dus de oplossing is aanpassen aan je omgeving en niet stug volhouden aan je visie met rampzalige resultaten als gevolg.

En het dubbele salaris geven gaat niet werken. Je hebt namelijk met jonge spelers te maken die ambitieus zijn en ook de verhalen horen van hun collega internationals die in grote competities spelen. Daar is A) het salaris beter (ook al verdubbel je het) en B) de uitdaging is vele malen groter. De echte talenten zullen dan niet tot hun 26e blijven hangen maar nog steeds tussen hun 22e en 24e vertrekken.

6 augustus 2015 om 14:54

Maar als je in de Engelse competitie hetzelfde kunt verdienen als hier in Nederland zullen ze toch vertrekken vanwege de competitie daar. Ze vertrekken heus niet alleen voor het geld maar ook om in een grote competitie te kunnen spelen.

6 augustus 2015 om 14:55

ryonvoskuil, en jij denkt dat geld de doorslag geeft boven de ambitie om uit te komen voor 1 van 's werelds grootste en beste club in een van de beste competities ter wereld? United zal dan heus wel 5 miljoen bieden als ze echt geinteresseerd zijn. En het potje van een club als Manu is vele malen groter als dat van Ajax dus zij zullen altijd meer kunnen bieden dan dat Ajax doet als ze de speler echt willen hebben en hij twijfelt omdat het aanbod financieel niet goed genoeg is.

6 augustus 2015 om 17:05

@ryonvoskuil,

Er is alleen 1 klein probleem.. Ajax heeft niet het geld om hun spelers 4 miljoen per jaar te bieden. Ze zouden eventueel 1 a 2 jaar langer kunnen blijven, door het plafond iets te verhogen. Maar de 4 miljoen kunnen ze echt niet betalen. En daarbij, als je de goede spelers tot hun 23ste kunt houden dan heb je nog geluk. Dat betekend dat dit Ajax nog een paar jaar bijna compleet blijft.

6 augustus 2015 om 17:37

Ik denk dat je hier de plank volledig misslaat. Met een groter salarishuis had Ajax bijvoorbeeld een Samuel kunnen halen die nu bij FC Basel speelt. Als je 2-tal oud sterspelers weet te halen dan worden de getalenteerde kindertjes bij Ajax ook een stuk zekerder van hun zaak en kunnen ze zich optrekken aan deze speler. Als je het salarishuis verhoogt kan je een (talent)sterspeler ook een jaar langer blijven om te kunnen overwinteren in de CL.

7 augustus 2015 om 00:20

@ Prologic: De discussie gaat over het langer aanhouden van jonge spelers, niet over het aantrekken van routiniers.

7 augustus 2015 om 09:59

Ik denk dat het groter maken van je eigen competitie voor een deel het problem kan oplossen. ik denk dat je onze competitie amen moet laten gaan met de belgissche. Maak een Benelux competitie zodat er meer TV gelden los gaan komen en het aanzien van onze competitie ook met sprongen vooruit gaat international gezien.

6 augustus 2015 om 14:49

Ajax is achter de schermen ergens mee bezig. Anders i het toch niet te verklaren dat ze die miljoenen niet uitgeven? Ik denk dat er iets is wat de buitenwereld niet mag weten ivm de beursgang. Kan positief zijn maar misschien ook wel heel iets anders.

6 augustus 2015 om 15:02

@Arnino: klopt. Waarsch gaat Ajax de ArenA overnemen (meerderheidsbelang). Dat kan per volgende zomer.
Dat kost een duit en die heb Ajax inmiddels gespaard.
Daarmee kan Ajax contracten met uitbaters binnenslepen, de naam van de ArenA verhuren en zo voorts.

6 augustus 2015 om 15:38

Ik hoop voor ze dat dat het is. Soms heb ik het gevoel dat dat te logisch klinkt. Krijg af en toe het gevoel dat er nog een lijk in de kast ligt oid. Je kan dit toch normaal niet verkopen aan je fans. Zul je ook nog zien dat Zivkovic er dit jaar 25 in schiet bij Willem2, en die Sanogo geen enkele pot kan breken.

6 augustus 2015 om 18:07

Ik denk al drie jaar dat ze wat aan het doen zijn want zoals velen hier van mij weten al jaren geen verklaring voor het ambitieloze beleid van overmars. Dacht eerst aan beurs exit. Dat is wel het domste dat je kan doen. Daarnaast waarom zou je de graftombe (arena) kopen? Stadion is waarschijnlijk over 15 jaar niet meer van deze tijd.
Maar dan snap ik iets niet. Overmars heeft al voor 20 miljoen aan miskopen uitgegeven. Plus dit jaar geen Cl....dat duidt toch weer op slecht beleid.
Maar ook ik denk verder dat de chemie tussen FDB en Ajax klaar is helaas

6 augustus 2015 om 15:01

Natuurlijk is dat niet de oplossing. Ajax gaat nooit kunnen concurreren met de salarissen van de Europese subtop. Daar betalen ze spelers op de bank al drie keer zo veel als de sterren van Ajax krijgen. Daarvoor zijn de begrotingen in Nederland veel te klein. Neem een Depay. Die gaat in Manchester ruim 5x zoveel verdienen (6 miljoen bruto, waar netto veel meer van overblijft als wanneer hij dat bedrag hier zou verdienen) als bij Psv. Als je zo'n speler netto wil bieden wat hij in Engeland krijgt, dan moet je richting de 7 miljoen. Voor 1 speler. Onhaalbaar als je op die manier een selectie moet samenstellen. En dan is wat Depay krijgt nog niet eens een topsalaris voor PL begrippen.

Daarbij willen die spelers zelfs voor hetzelfde salaris als wat ze in Engeland krijgen ook niet in Nederland blijven. Je gaat dan incidenteel misschien een speler hebben die, ondanks dat United aan hem trekt, voor hetzelfde salaris nog een jaartje in Nederland blijft, maar de sportieve uitdaging zal toch aantrekkelijker zijn. Maar nogmaals, dat is niet aan de orde, omdat Nederlandse clubs dat nooit kunnen gaan betalen.

6 augustus 2015 om 15:06

@Hoppa: Je zult er wel degelijk verder mee komen, want Depay en Wijnaldum bleven ook nog 1 jaar tegen meer salaris. Daarbij kan een speler twijfelen: nu weg voor meer geld of toch nog blijven ivm basisplek? Dan kan een spelers overstappen vanwege het geld.
Geld is belangrijk punt.
Ajax kan met een structureel hogere begroting spelers langer binnen houden (als is het maar 1 jaar) en dat zal de verkoopprijs opdrijven en zo voorts. Ajax zal met een langer bijelkaar blijvende selectie gemakkelijker kampioen worden en overwinteren in Europa.

6 augustus 2015 om 15:33

Ik mag dat gezeur van Ajax kan niet concurreren met europese subtop niet meer horen. Rapid, Djepr, rred bull, Steaua, etc, etc is geen subtop en daar komen ze niet eens mee. Ajax heeft veel grotere naam en omzet als deze clubs.... Dus mag je rustig spreken van wanbeleid, dat Ajax zover is afgegleden.

6 augustus 2015 om 15:36

@rdoor
Depay en Wijnaldum bleven 1 jaar ja. Maar dat had niets met salaris te maken. Ja, ze kregen meer dan het jaar daarvoor, maar ze bleven omdat ze kampioen wilde worden met Psv, puur uit prestatiedrang en omdat ze iets voor de club wilde doen en voelde dat het er in zat. En dat zijn echt zeldzame keuzes. Zowel Depay als Wijnaldum konden immers ook vorige zomer al weg om elders een veelvoud te gaan verdienen. Bovendien, voor Depay heeft die keuze misschien goed uitgepakt, maar voor Wijnaldum helemaal niet. Die kon vorig jaar naar grotere clubs dan waar hij nu is beland. Op de langere termijn misschien voor hem wel beter, maar dat is koffiedik kijken.

Maar sowieso draai je het nu om. Je geeft aan dat Ajax met een structureel hogere begroting meer salaris kan betalen. Ja, slimmerik, dat lijkt me nogal logisch. Het punt is alleen dat die structureel hogere begroting er niet is. En dan kun je wel zeggen dat ze daar 'achter de schermen aan werken', maar dan nog gaat dat niet om een stap richting zelfs maar de degradatiekandidaten in de Premier League. Het verschil blijft te groot en dat zal het blijven totdat er echt drastische wijzigingen komen in het internationale voetbal.

Laat Ajax door een godswonder de begroting structureel kunnen ophogen naar 100 miljoen (wat ze nu alleen in een CL seizoen aantikken). Swansea (de club met de laagste begroting in de Premier League) zit al boven de 120 miljoen komend seizoen. Zelfs de betere clubs in de second division zitten structureel al hoger dan Ajax met CL-inkomsten.

@robert41
Zeker waar. Ajax presteert totaal niet naar hun begroting. Geldt trouwens ook voor PSV de afgelopen jaren. En Feyenoord. In alle gevallen wanbeleid.

6 augustus 2015 om 16:05

Juist. Ik denk dat je in de hele breedte van het nederlands voetbal mag spreken van wanbeleid. Ze wijzen continu naar Engeland en Spanje maar ze hebben de slag verloren van Oostenrijk, Oekraine en zelf Luxenburg (utrecht). Dat heeft allemaal niets met geld maar met beleid te maken.

Er zit iets zwaar fout in Nederland wat veel dieper zit...

6 augustus 2015 om 15:01

meer salaris betalen is de oplossing, denk je dat serieus?
Dus dan maar meer uitgeven dan je binnen krijgt en over 5 jaar weer opnieuw beginnen ?
De begroting is gebaseerd op het niet behalen van de CL, halen ze die wel, is het meegenomen, halen ze die niet, geen probleem. Maar als je miljoenen denkt weg te kunnen gooien kom je er niet.

6 augustus 2015 om 15:07

Dat is ook waarom Ajax dit nog niet doet. Als ze straks de ArenA hebben dan gaat de begroting structureel omhoog... dan heb je als Ajax een gigantische voorsprong op psv en feyenoord.

6 augustus 2015 om 15:40

Dat is natuurlijk maar de vraag. Ten eerste is men natuurlijk bij PSV en Feyenoord ook aan het kijken naar mogelijkheden om de begroting structureel omhoog te krijgen.

Daarnaast is het hebben van een eigen stadion niet per definitie een cashcow. Daar zitten enorme risico's aan vast, waar je ook weer voor moet reserveren. PSV heeft ook een eigen stadion, maar de kosten die dat met zich meebrengt zijn natuurlijk ook veel hoger. Zeker als je naar Ajax kijkt, want die betalen momenteel natuurlijk maar een schijntje aan huur.

Ik vraag me dan ook ten zeerste af of je gelijk gaat krijgen en dat dit inderdaad de reden is voor het oppotten van geld. Ik denk dat je vooral in de categorie 'wishfull thinking' bezig bent.

6 augustus 2015 om 16:23

Aan die voorsprong heb je weinig met het huidige beleid en de huidige trainer. Als je de Arena in bezit hebt draai je ook voor alle kosten op die er aan verbonden zijn.

6 augustus 2015 om 19:55

Precies wat je zegt. Alles hangt af van dit beleid. Waarom kan PSV wel goeie spelers halen en halen wij breedte aankopen voor de bank?
Steau, Djnieper, RBS en rapid...dit lijstje zegt genoeg. Geen incidenten maar wanbeleid

6 augustus 2015 om 16:10

Ben het met je eens djoere. Spelers als Klaassen, Cillessen, Milik die moet je uiteindelijk gewoon meer geld gaan geven waardoor ze inderdaad dat ene jaartje extra blijven. Hiermee kan je dan verder bouwen. Nu gaan continu al je topspelers weg. Zie Eriksen, Vertonghen, Vermaelen etc.

6 augustus 2015 om 17:09

Juist ! Dit is de visie, een grote begroting hebben, zodat we onze aanwinsten langer kunnen binden.

Maar we hebben maar circa 100m.
Niet te snel verhogen.

6 augustus 2015 om 22:31

Frank heeft het afgelopen jaren goed tot matig gedaan. Wat op papier staat strookt vaak niet met de wekelijkhheid,lees 4 landstitels .Wat ik zie is dat Frank zichzelf niet alleen herhaald door te praten, maar ook in zijn doen steeds weer de zelfde fouten blijft maken.Het is soms net of Frank niet blij is met de spelers die Ajax ieder seizoen weer haalt. Ook vind ik het raar dat die nieuwe spelers zogenaamd voorzichtig worden gebracht omdat ze aan het Ajax systeem moeten wennen ondanks hun ervaring. Speelt Ajax een systeem dan? Je vraagt om ervaring en vervolgens maak je daar geen gebruik van in de wedstrijd van het jaar .Heitinga is pas 31 en wordt bestempelt als oud
Hoezo! In Italië doen ze over leeftijd niet moeilijk als je maar presteert. Zie Baresi,Maldini,Seedorf. Nee het bestuur van Ajax en F de Boer moeten stoppen met dromen om met een kinderelftal de weteld te kunnen beroveren.

En als Ajax wint van Az hoor je dit soort mensen niet...
Hoewel De Boer enkele fouten maakt, is het nog steeds een topcoach. Bovendien, wie zou Ajax moeten halen als vervanger voor De Boer?

6 augustus 2015 om 14:33

Stam zou de beste opvolger van De Boer zijn in mijn ogen. Ik vind dat iedereen zich ook een beetje aansteld. 4x kampioen en 1x 2de hier had ik 5 jaar geleden voor getekend. Alleen als je succes hebt en een geschiedenis zoals Ajax dan krijg je gelijk commentaar als het even niet loopt. Winnen ze de eerste 5 competitie wedstrijden en gaan ze de EL in dan hoor je ze over maand zeggen dat het opstart problemen waren en dat ze de gedoodverfde favoriet voor de titel zijn. Iedereen leeft met de waan van de dag mee.

6 augustus 2015 om 14:45

Eens met het feit dat de waan van de dag regeert, dat hoort bij een topclub als Ajax. Maar Stam, is dat niet een oud international die trainer wilde worden, maar stopte met de opleiding coach betaald voetbal en dus niet de acceptabele papieren heeft om hoofdtrainer te worden? Wat heeft Stam gepresteerd om een mogelijke opvolger te zijn?

6 augustus 2015 om 14:58

kleine correctie Stam is niet gestopt hij heeft een aangepast programma. hij zal eind dit jaar z'n opleiding afronden. Verder ben ik het totaal met je eens stam zou nu niet de juiste opvolger zijn. er hoeft ook geen opvolger te komen. we moeten niet direct paniek zaaien. Ja het is tragisch dat we CL mislopen en ja de boer heeft in het mislopen een aandeel. niet meer dan dat.gewoon lekker de competitie beginnen en tijdens de winterstop weten we meer.

6 augustus 2015 om 15:01

Ik zou het geen waan van de dag willen noemen. Afgelopen seizoen was er ook al genoeg kritiek op FdB zijn beleid. Dat ze in de Nederlandse competitie wedstrijden winnen zegt niets over de kwaliteit van het spel. Als het allemaal kantje boord overwinningen zijn gaat het gezeur gewoon verder. Dit Ajax heeft kwaliteit genoeg om zeker in Nederland vol op de aanval te spelen.

6 augustus 2015 om 15:10

Dank voor de correctie, ik dacht dat Stam gestopt was, mooi dat hij toch coach wordt.

De Boer moet gewoon het vertrouwen krijgen van mensen, de prestaties spreken voor zich. Wees blij met een topper en clubman die zich 110% inzet voor de club.

6 augustus 2015 om 16:19

Dat is inderdaad waar Suarez16. Was de Boer nu doorgegaan naar de volgende ronde dan was het een topcoach voor Ajax geweest. Zelfde verhaal als met van Persie. Hij scoort tegen Spanje en het is DE spits voor Oranje. 8 Dagen later speelt hij minder en is het een flapdrol die niks kan. Zo is ons volk.

6 augustus 2015 om 14:36

Trustfull of Jonk?

6 augustus 2015 om 14:40

Wat hebben Trustfull of Jonk laten zien om De Boer op te volgen? Volgens mij is Jonk zelfs mede verantwoordelijk voor het 'falen' van De Boer als lid van het technisch hart.

6 augustus 2015 om 15:25

Voor mij zou het eerst Ron Jans zijn met Jaap Stam 2 jaar als assistent. Dan kan hij het overnemen van Ron Jans. Die heeft al bij meerdere nederlandse voetbalclubs laten zien dat hij teams beter kan maken qua spel maar zeker ook qua resultaat. En ik denk ook dat de chemie tussen FDB en Ajax is uitgewerkt. Tijd voor een frisse wind en dus trainer.

6 augustus 2015 om 16:26

Ron Jans past niet bij Ajax. Hij is daar veel te joviaal en los voor.

6 augustus 2015 om 16:48

Wat is er mis met joviaal en los zijn op z'n tijd. Zo te zien werkt de harde (en soms cnorse) aanpak van FDB ook niet altijd. Ik wil het wel eens zien. Nogmaals, het feit dat Ron Jans zijn teams mooi voetbal laat spelen gekoppeld aan resultaat is voor mij de belangrijkste graadmeter.

6 augustus 2015 om 19:38

Jurgen Streppel !!!!

Was nou maar op het hoogtepunt naar Tottenham of Liverpool gegaan...

Heel de tijd dat gezeik over jong en ervaring,is het niet gewoon een kwestie van kwaliteit?een kwestie van ontbreken van specialisme.?veel te veel al-rounders met te weinig kwaliteit.

6 augustus 2015 om 15:34

Inderdaad. Veel te veel middenvelders

6 augustus 2015 om 16:22

@ verstand

Mwua, dat denk ik niet verstand. Want ze kunnen wel goed voetballen die gasten van Ajax. De 1e helft van de 1e wedstrijd tegen Rapid speelde Ajax hun helemaal zoek. Alleen op gegeven moment verslappen ze. Naar mijn mening moeten deze gasten zich meer focussen op krachttraining en het trainen van hun uithoudingsvermogen.

Kijk bijvoorbeeld naar Barcelona in hun 'goede ouwe' tijd. Ze kunnen perfect positiespel spelen alleen hebben ze er geen reet aan als ze dat maar 30 minuten op hoog tempo vol kunnen houden. Hun kracht was dat ze dat tiki taka spel 90 minuten lang vol hielden.

Kortom, ik denk dat Ajax zich moet focussen op het trainen van de kracht/uithoudingsvermogen. En ze moeten ook gewoon een schop onder hun reet krijgen, dat is duidelijk.

Al die berichten.... als de spelers een bal over 3/5meter niet eens naar elkaar kunnen passen, ligt het naar mijn mening toch echt niet aan de coach. Als een oelewapper de bal niet wegschiet op een gevaarlijke plek wat je bij de F'jes al leert, ligt het niet aan de coach lijkt mij. Natuurlijk heeft de boer foute keuzes gemaakt maar het gaat nu wel een beetje te ver hoor...

6 augustus 2015 om 15:36

Ben het met je eens hoor. Ik denk dat de Boer het maximale uit deze, veel te slappe en insttabiele selectie haalt.

Degene die verantwoordelijk is voor het samenstellen van deze kleuterklas moet eruit geschopt worden. Gewoon schandalig wanbeleid vind ik het

6 augustus 2015 om 16:11

Dan ligt het ook niet aan een Coach, als ze het wel goed doen, en scoren en wedstrijden winnen..dan is de invloed van een coach sowieso overschat.. Wat ook het geval is trouwens..

Jaja, mannen als Valentijn waren jaren geleden (in de tijd dat het alle ballen op Suarez en kijken wat hij doet, was) nog aan het roepen dat Ajax weer volgens de eigen filosofie moest voetballen. Nu proberen ze dat, niet erg succesvol de laatste tijd, en moet Ajax toch maar weer meer zich aanpassen aan de tegenstander. Zulke mannen praten heel erg met de wind mee, want deze de Boer kon tot een tijdje geleden ook bij Valentijn niks fout doen. Sinds een halfjaar doet hij nu ineens alles fout.

6 augustus 2015 om 15:40

Ja nou??? Die mannen hadden toen gelijk!!! Er werd slecht gespeeld en er moest iets gebeuren.

Welnu er is iets gebeurd maar ze zijn volledig doorgeslaan. Of heb je geen wedstrijden van Ajax gekeken de laatste jaren?? Dus nu hebben ze wederom gelijk!

6 augustus 2015 om 16:00

Nee dit zijn mannen die met alle winden meewaaien zodra het even tegenzit. Opportunisten ten top. Tot ongeveer een halfjaar geleden was er nog niks aan de hand, ook niet bij dhr. Valentijn Driessen. Nu zit het wel tegen, er wordt inderdaad al een tijd slecht gevoetbald, en moet de verandering waar deze mannen eerst om liepen te schreeuwen (altijd het eigen spel spelen, maakt niet uit tegen welke tegenstander) toch maar weer teruggedraaid worden.

Mannen als Valentijn Driessen denken alleen maar in korte termijn, met zulke mannen in het bestuur zou een club elk jaar of zelfs halfjaar van beleid wisselen. Ze weten eigenlijk zelf niet eens welk spel ze nou echt willen, ze weten alleen dat ze tegen het huidige beleid moeten schoppen op het moment dat het minder gaat.

6 augustus 2015 om 16:09

Dat is helemaal niet waar man. Driessen zat 2 jaar geleden bij VI te verkondigen dat ze verkeert bezig waren.

Jij hebt een andere mening als hem. Dat mag maar kom niet met zo een goedkope aanval. Geef zelf argumenten waarom jij vind dat ze zo geweldig bezig zijn bij Ajax dan!!

6 augustus 2015 om 16:34

Ajax is onder de Boer geen steek beter gaan voetballen, alleen maar slechter, dat ze 4 schalen hebben gewonnen, is leuk voor z'n CV, maar lag toch echt aan het falen van Psv, nog nooit heeft een kampioen zo weinig punten gehaald op het einde. En in die 4 seizoenen, liep het ook vaak helemaal niet goed, en was er constant kritiek op de Boer, maar omdat PSV na de winterstop dan weer punten ging verspelen, werden ze toch nog kampioen, met afschuwelijk lelijk voetbal..

6 augustus 2015 om 17:22

Ze schrijven wat het volk wil horen. Journalisten horen neutraal te zijn....

Welke trainer is beter voor Ajax dan De Boer? Iemand die goede spelers eist, en Overmars laat investeren? Dat kan De Boer zelf ook doen. Voor de rest kan ik me geen coach voor stellen die met deze jongens het beter zou doen.

Stel De Boer wordt ontslagen, dan zijn de boze mensen tevreden. Maar daarmee los je niets op qua voetbal.

7 augustus 2015 om 00:36

snap idd niet waarom mensen niet naar gekke Marc wijzen.. Marc heeft Ajax in 4 jaar tijd gedegradeerd van potentiele CL overwinteraar tot kansloze Euro League deelnemer.

6 augustus 2015 om 17:53

Precies. Toen Ajax 4x achter elkaar kampioen werd, was De Boer zowat heilig. Ook Driessen orakelde toen dat Ajax een groot probleem zou hebben als De Boer ooit weg zou gaan. Bla bla bla... en nu De Boer niet helemaal meer de lijn van Cruijff volgt is mijnheer Driessen er ineens van overtuigd dat de chemie weg is.... wat een droeftoeter. Lult echt compleet uit zijn nek.

Valentijn Driessen heeft gelijk denk ik. Ajax kan Frank de Boer het beste snel vervangen voordat hij er ook echt afbreuk aan zijn reputatie wordt gedaan. Nu, zou er nog een kans voor hem zijn bij een B-club in Engeland of in Italie maar als hij zo doorgaat is dat ook geen optie meer! Zijn spel is natuurlijk al geen visitekaartje maar op een gegeven ogenblik gaan mensen ook niet meer naar die vier titels gaan kijken.. Ik denk dat iemand als Seedorf de perfecte keuze is! Die durft wel in discussie te gaan met het bestuur over aankopen en wie waar nodig is. Op de een of andere manier heb ik het idee dat De Boer dat niet doet omdat hijzelf te veel achter die 'visie' van Cruijff staat.. Ik begin er langzaam op te hopen dat De Boer vervangen wordt, want ik wil wel weer eens naar Ajax kunnen kijken en me dan niet ergeren aan het trage spel..

Ben al 50 jaar voor Ajax,maar het spijt mij , te moeten zeggen.....
een ploeg die een paar maanden geleden nog van Dordrecht verloor,
Dan win je niet zo maar van Rapid Wien .

6 augustus 2015 om 15:44

Ik denk er hetzelfde over hoor. Ik roep dit al 3 jaar. Maar ik kan er met mijn hoofd niet bij dat dit soort mannen als Cruijff, de Boer, Bergkamp, etc voor zo een ongelooflijk wanbeleid verantoowrdelijk zijn... Ik snap het gewoon niet. Staan ze dan zo ver van de realiteit af. Iedereen ziet het behalve hun.

Je kunt je idd afvragen of er nog chemie is tussen De Boer en Ajax maar het tweede deel van het verhaal begrijp ik niet. Die Valentijn Driessen waait daar maar met alle winden mee. Als Ajax 4x achter elkaar kampioen wordt moet het attractiever en nu moet Ajax zich ineens weer aanpassen aan de tegenstander. Ajax moet zich helemaal niet opeens aanpassen aan de tegenstander. De beste wedstrijden van ajax in het verre verleden (jaren 70 en 90) en recente verleden (barcelona thuis CL en kampioenswedstrijd tegen twente) werden ook niet op die manier gespeeld.

6 augustus 2015 om 14:35

Aanpassen aan de tegenstander is niet per definitie onaantrekkelijk. Ik kijk bijvoorbeeld 10x liever naar psv wat terughoudender speelt dan Ajax. Maar psv speelt met tempo, 1-2's, directe passing. Dat is in mijn optiek mooier, moeilijker en veel aantrekkelijker om te zien.

6 augustus 2015 om 15:15

Het is altijd subjectief wat aantrekkelijker is. Sommige mensen vonden zelfs het tiki taka van Barca saai. Persoonlijk ben ik het niet met je eens. Ik kijk helemaal niet graag naar het afwachtende spel van Psv. Ik denk echter dat de meeste mensen minder van reactief voetbal houden. Daarom denk ik ook niet dat dat destijds bedoeld werd met Ajax moet attractiever spelen. Het zou raar zijn als ze zouden zeggen Ajax is nu 4x kampioen geworden dus het wordt nu tijd dat ze naast resultaat halen ook attractief gaan spelen. En dat ze dat dan zouden moeten gaan doen door ineens te gaan inzakken en wachten op een fout van de tegenstander.

6 augustus 2015 om 15:38

Nee volgens mij bedoelen ze met attractiever spelen dat Ajax Barcelona na moet gaan doen, maar dat is natuurlijk onmogelijk! Ik snap dat dat het streven is maar dat is volstrekt niet realistisch

FdB heeft in de afgelopen jaren natuurlijk behoorlijk wat krediet opgebouwd door 4 maal op rij kampioen te worden. Helaas blijkt hij tactisch niet erg sterk te zijn en lijkt hij niet van zijn eigen fouten te leren. Ik weet als outsider natuurlijk niet of hij nog invloed heeft op zijn spelers dus daar durf ik niets over te zeggen. Ik vind het wel heel teleurstellend dat hij op Europees vlak gewoon erg naïef blijft.
Kampioen van Nederland worden met Ajax is ook geen mirakel natuurlijk, dus een top manager is het gewoon niet nog. Vooral in wedstrijden als tegen Rapid Wien of Dnipro is hij niet in staat zijn jonge groep te leiden.

Ik geloof hier niet zo in. Onder Frank hebben we namelijk nooit echt oogstrelend voetbal gespeeld. 4 keer op rij met 60 of 70 puntjes kampioen geworden. Nee Frank zijn systeem is toe aan een u

Kijk uit Frank! Je hebt snel de Telegraaf tegen je! Opdracht van Cruijff/Jonk? Bah, De Boer is een icoon.

Stelling: De Boer heeft de wedstrijd gesaboteerd om de volgende redenen:

1. Om aan Cruijff en Jonk te laten zien dat met alleen jeugd je het niet red
2. Om weg te komen bij Ajax omdat hij het niet ziet zitten dat zijn invloed bepekt wordt en hij bij een Ajax zonder CL zal worden laten gaan

Eens of Oneens?

6 augustus 2015 om 14:47

Oneens, hij was dan in de afgelopen zomer wel gegaan. Die wedstrijd heeft hij gewoon verloren, niet met opzet. Hij blijft een topsporter..

6 augustus 2015 om 14:50

Even een andere vraag. Volgens mij is Cruijff niet werkzaam bij Ajax, dus hoezo mag hij mee beslissen? Dan is hij de beste Nl'se voetballer aller tijden so what? Een top trainer, en dat is De Boer i.m.o., laat toch niet iemand anders voor hem beslissen? Stel een Mourinho of van Gaal gaat naar Ajax denk je dat die zullen luisteren naar wat Cruijff te zeggen heeft? Laat de trainer lekker beslissen of hij met jeugd wil spelen of niet. Een coach die vrijheid heeft zal het volgens mij beter doen dan iemand die zich aan allerlei regeltjes moet houden.

Ach, grote kans dat ze zondag van een uitgekleed en bereisd AZ winnen en dan is alles weer hosanna. Top 2 zullen ze altijd wel spelen dus verzekerd van een nieuw Europees ticket.

Tja, ik vind dit eigenlijk al 3 jaar. Ik was ook altijd echt fan van Ajax, maar zoals ze nu voetballen kan het me eigenlijk niet veel schelen of ze winnen. Ik wil eerst weer eens mooi spel zien, daarna kun je naar doelen als kampioenschap of cl plaatsing gaan kijken. Niet andersom. En aangezien Frank de Boer ook als speler altijd al het resultaat voorop stelde, snapt hij dat niet en is hij mijns inziens niet de ideale coach voor Ajax.

Dat hij nu denkt dat je met een groepje tieners ook resultaten kan boeken... Tja, in principe is het wel mogelijk als je supertalenten had. Van der Vaart droeg op zijn 17e het hele team al (de leeftijd die Nouri nu heeft, trouwens). Maar die supertalenten heb je niet en dan moet je meer ervaring in je team hebben. En zelfs toen Van der Vaart en Ibrahimovic het team naar de kwartfinale van de CL brachten, hadden ze met Litmanen, Witschge, Galasek, Winter, Bergdolmo, Van Halst, Trabelsi en Machlas nog redelijk veel ervaren spelers in het team.

Ik hoop op omkoping.
Als dat het niet is kom ik bij de 2de mogelijkheid en dat is dat ze geen zin hadden in Europa..
Ik snap niet dat ze de Boer hier voor de schuld willen en kunnen geven. In tegenstelling van veel coaches in de Eredivisie komt hij vaak of bijna altijd met goede wissels. Komt nog bij dat hij de spelers verdomd duidelijk maakt hoe hij er over denkt.

Wou dat meer coaches zo waren.
Alleen is het spel al jaren waardeloos bij Ajax. Tiki terug, tiki breed. Veel balbezit maar het leid tot niks als je er niks mee doet. Ik pak PSV er maar bij want die doen met weinig bal bezit heel veel.

Ik word nu ook wel een beetje moe van mensen die de hele tijd doen alsof Ajax de leeftijd belangrijk vind. Maar bij Ajax is het juist andersom. Ik geloof dat Frank de Boer spelers opstelt die hij het best vindt, ongeacht de leeftijd. De media gaan dan de leeftijd erbij zetten. Maar Bazoer, Sinkgraven, Klaassen en Gudelj zijn gewoon beter.

6 augustus 2015 om 15:24

Ik ben het met je eens dat die spelers beter zijn, maar ze zijn in mijn ogen niet constant genoeg (zoals vaak bij jonge spelers). Als je een heel team met jonge spelers opstelt is de kans groot dat er elke wedstrijd ééntje is die zijn wedstrijd niet heeft en soms zullen er wedstrijden zijn waar dat bij meer spelers zichtbaar is. Het kan best zijn dat ze in het algemeen beter zijn dan de ervaren spelers, maar je moet ook kijken naar wat voor wedstrijd je speelt en wat er naast voetbalkwaliteiten wordt gevraagd. Een ervaren koele kikker die altijd een 7 scoort heb ik in zulke wedstrijden liever op het veld dan een jonge spelers die in potentie een 8 kan scoren, maar waarvan je nooit echt zeker weet dat die dat ook gaat doen. Laat staan in zulke belangrijke europese wedstrijden. En dan nog gezwegen over de fysieke kracht die hele jonge spelers nog missen.

Voetballen volgens een filosofie is één ding, maar wetende wanneer het soort tegenstander dat eigenlijk niet toelaat is een andere. Ik heb de Boer zelden tot nooit een wedstrijd zien beginnen waarin hij laat zien de sterktes en zwaktes van de tegenstander te begrijpen en daarop in te spelen. Het is altijd hetzelfde spel. Weliswaar bewonderingswaardig, maar op veel momenten ook gewoon dom.

Naar mijn mening had de Boer moeten vertrekken na zijn vierde kampioenschap, of afgelopen zomer. Hij heeft in Nederland al alles bereikt met Ajax en Europees gaat hij geen potten breken met dit team. Alles wat hij nu doet kan eigenlijk alleen maar tegenvallen.

De Boer moet een stap omhoog maken zodat er een nieuwe wind kan gaan waaien bij Ajax. Dat is denk ik het beste voor iedereen.

Ach wat een gezeik van die vent.het enige waar ik het mee eens ben is het feit dat heitinga of schone had moeten spelen (een ervaren man) die af en toe kunnen zeggen jongens nu ff koppie dr bij. Maar dat zijn dan ook de enige ervaren mannen op de bank die dat zouden kunnen, zie het van rhijn/viergiever niet doen. Daarnaast ging gudelj ook gewoon dom de fout in, wat ook door sommigen als een ervaren middenvelder gezien wordt. Wat op het veld staat is zo ongeveer het beste wat ajax heeft, dat die dan aanvallend en verdedigend dinsdag niet brachten wat gedacht werd kan FdB ook weinig aan doen. Ja geld uitgeven aan kwalitatieve inkopen die er direct staan...maar vind die maar eens die naar Nederland willen.

Ik denk dat FdB het wel goed ziet, zag vanochtend zijn interview met NOS en daarin gaf hij ook toe dat in het opleiden misschien te veel focus ligt op technische aspect ipv het mentale aspect. Weten wanneer je soms een bal moet wegrossen of even een gemene overtreding maken. Als hij dat erin weet te praten dan moet het goed komen en ik denk dat hij dat nog prima kan.

6 augustus 2015 om 14:54

De roep om de 'ervaring' van Schone vind ik uberhaupt onzin. De man heeft nooit op een hoger niveau gespeeld en komt van, met alle respect, Nec.
Ja, hij heeft dan wat wat interlands gespeeld, maar dat zijn er nou ook niet bijster veel.
Daarbij ben ik echt van mening dat hij in de periode als 'beste man van Ajax' boven zijn gebruikelijke niveau gespeeld heeft. Tot slot is het niet echt een leider.

Heitinga is de enige routinier bij Ajax. Gudelj is 23(!) jaar. Hij heeft dan wel eredivisie en eurpese ervaring, maar heeft ook nooit op een hoog niveau gespeeld. Die heeft het nog druk genoeg met zichzelf om op niveau te komen wat van hem verwacht wordt.

6 augustus 2015 om 16:25

@ Ronzon

En Cillessen natuurlijk. WK achter z'n naam plus Champions League ervaring.

Ik moet wel zeggen dat ik liever Schone zie spelen dan el Ghazi. Vooral omdat Milik dan beter tot zijn recht komt. Schone heeft een goede trap en hij kan die ballen pan klaar leggen op Milik. Sinkgraven op linksbuiten. Met deze opstelling zal ik tegen AZ beginnen.

Als die buitenspelers nou niet continu voor eigen succes gaan dan pegelt die Milik er dit seizoen minimaal 20 doelpunten in, daar ben ik van overtuigd.

Cillessen
Tete
Heitinga
Riedewald
Dijks
Bazoer
Klaassen
Gudelj
Schone
Milik
Sinkgraven
6 augustus 2015 om 19:12

Ben met je eens dat Schone waarschijnlijk wel boven zijn gebruikelijke kunnen heeft gespeeld, echter was/is Schone vaak beslissend op belangrijke momenten en dus misschien europees ook nuttig.

Wat betreft Gudelj ben ik met je eens, ik snap ook niet waarom hij nou echt als ervaren speler wordt gezien. Desalniettemin was ik toch blij dat hij erin kwam dinsdag, je merkte dat ze op het middenveld wat sterker werden. Sinkgraven verloor werkelijk waar elk fysiek duel. Ben ook benieuwd wat de boer overigens daarmee gaat doen, of hij sinkgraven op middenveld laat staan of daar gudelj neerzet en sinkgraven op links vleugel. Vond fischer nou ook bepaald niet echt geweldig op de vleugel.

@larseloetie, in jou opstelling kan ik me wel vinden. Al vind ik wel dat el ghazi toch de vaste waarde op rechts moet worden. Maar meer voorzetten sowieso, die milik kan ze echt wel afmaken!

7 augustus 2015 om 11:03

Larseloetsie

Mee eens. El Ghazi probeert acties te maken, dat is te prijzen. Er komt alleen bar weinig uit en is te eenzijdig.

7 augustus 2015 om 11:05

infernoss,

Inderdaad, Schone is zeker bruikbaar alleen al om zijn trap.
Hij zal dan moeten concurreren met El Ghazi, of hij moet nog eens een kans krijgen op het middenveld.
Dan loopt hij alleen weer Klaassen, Bazoer of Gudelj in de weg (wat ook mijn favoriete middenveld zou zijn).

Ach, het is jammer voor Ajax dat ze uit de CL liggen, maar ze mogen toch nog EL voetbal spelen, mits de volgende voorronde wordt gewonnen.
Ik zie Ajax in de EL meer coëfficiëntie punten halen door wedstrijden te winnen en dat is dus weer gunstig voor het Nederlands voetbal.
Ze zullen er alleen niet zoveel mee winnen financieel gezien, maar dat interesseerd mij geen biet.

Frank de boer is gerust wel de juiste man hoor, alleen Ajax moet eens wat meer af van dat "jong talent" geleuter, ervaring en kracht, daar win je zulke potjes wel mee.

Geweldig dat hij blijft, wat een gezeur over ervaring of te jonge selectie....
Je hebt ook gewoon een beetje geluk nodig. Wonnen en gingen ze door met 4 doelpunten in 2 wedstrijden dan wat het een geweldige lichting met een geweldige trainer....

Cocu kon er ook niets van 2 jaar geleden, het jaar erop wordt hij kampioen en is hij de beste trainer van Nederland blablabla

Ajax heeft behoefte aan stabiliteit en daarom is het mooi dat iedereen al 5 jaar op dezelfde plek zit.

De telegraaf was een tijd geleden al begonnen met een aanval op de Boer. (opdracht van Dhr C!) En dit is natuurlijk een uitstekend moment om het laatste zetje te geven. Zo kan Jol er ook over meepraten. Hij presteerde toen best goed in de competitie en met goed spel maar moest ruimen na het verlies tegen Real Madrid. Wat een schande was volgens Cruijff en de Telegraaf maakte het af.

Nu is men ook al een tijd bezig om de Boer te ruimen. En heeft niet eens iets met de afgelopen wedstrijd te maken. Maar dit is natuurlijk een geweldig moment waar men natuurlijk op loert.

De Boer moet gewoon blijven en moet zich niet laten wegpesten door Cruijff en zijn volgelingen. Maar helaas win je die strijd nooit. Hij heeft een te grote kudde achter zich die braaf volgen waar herder Cruijff ook heen wilt.

Ik denk dat Driessen hierin de plank misslaat.

Het heeft niets met chemie te maken. Wel met iets anders: niet alle verantwoordelijken bij Ajax delen diezelfde visie. Ik denk dat met het probleem tussen Jonk en overmars/ de Boer niet goed genoeg heeft aangepakt. Cruyff is er wel even tussen gekomen, hij heeft een soort adviseur als tussenschakel geïnstalleerd.. Een die meer de visie van Jonk verdedigt. Ajax wilde nog een paar versterkingen zodat ze door de voorrondes zouden komen.. Vandaar dat De Boer oa Gudelje en Heitinga wilde.. Maar hij zag ook dat niet heel Ajax hem in zijn beslissing steunt en dat er zeker vanuit de Jeugd met veel irritatie naar dergelijke versterkingen en aankopen wordt gekeken.. Ik denk dat De Boer een statement wilde maken en iedereen die maar over meer jeugd inpassen begint de komende tijd de mond snoeren. Daar was De Boer voor bereid om de miljoenen vd Champions League voor te offeren. Als na deze debacle iedereen bij Ajax het eens wordt dat kwaliteit en kapitaal ook op het veld moet staan en dat men zich niet blind moet staren op eigen jeugd, dan heeft De Boer wel iets opgeofferd, maar misschien wel voor een hoger doel.

Ik kan mij anders niet inbeelden dat hij met zo een onervaren opstelling tegen Rapid begint. Dan doe je het erom om een bepaald gelijk te halen. Wint Ajax met 3-0.. Dan moet hij de mening van Jonk en de zijnen accepteren. Verliest hij op een oerdomme manier, zoals nu is gebeurd, dan moeten Jonk en de zijnen een toontje lager gaan zingen.

Dit was een politiek statement van De Boer.

7 augustus 2015 om 06:46

Ik denkdat de Boer teveel sportman is om zich met dit soort gekronkel bezig te houden. Die wil altijd winnen. Dit was, naar zijn mening, het beste Ajax wat hij kon opstellen

7 augustus 2015 om 11:26

@ robert
Ik snap je eerste intentie om dit niet te accepteren wel. Maar soms moet je een kleine offer brengen om een groot prooi binnen te halen.
Jonk en Cruyff hebben hun positie in de zomer versterkt met een adviseur. Als De Boer nou eens openlijk tegen dit beleid zou ageren, krijgt hij de wind van voren en wordt hij eruit gezet. Niemand kan tegen Cruyff op bij Ajax. Met hem moet je niet in discussie. Pas als hij zelf ook bedenkt dat er meer ervaring en kwaliteit op het veld moet, kan De Boer zijn gang gaan. De Boer weet ook dat een botsing met Cruyff na afgelopen jaar geen zin heeft. Het is nu niet zo dat de clubs voor hem op een rij stonden (net als bij Van Gaal). Dus er zijn voldoende redenen, zowel sportief, politiek en carrieretechnisch om zo te denken.

Ik denk eerder dat De Boer meer gevoelig Is voor politieke verhoudingen binnen een organisatie dan zijn rol als 'sportman'. Nu heeft hij dekking van Cruyff.. en is hij weliswaar uitgeschakeld, maar niet door koppig te zijn en een ander beleid te voeren, maar juist door naar Cruyff te luisteren en zijn eigen visie opzij te leggen.

Je geeft zelf in een reactie bovenaan aan dat je niet snapt dat mensen met zoveel voetbalverstand zo een beleid voeren en zo ver van de realiteit staan. Precies dit ongeloof maakt dat ik tot zo een analyse kom. Je moet wel expres uitgeschakeld willen worden wil je Europees met zo een elftal starten.

Als hier niets achter stond, en echt de gedachte zou heersen dat dit Ajax Europees het best zou presteren, dan zou dit iedere logica te boven gaan. De Boer heeft nu op een zeer slimme manier zijn punt gemaakt.

8 augustus 2015 om 08:54

Weet je.. Of je nu gelijk hebt of niet. Het feit alleen al dat er in deze richting gedacht wordt zegt toch genoeg over het huidige Ajax. Er zijn veel te veel "kampen". Ik ben het wel met je eens dat Cruijff hier verantwoordelijk voor os. Hij zou eea recht moeten trekken. Dat doet hij niet en dus vind ik dat hetafglijden van Ajax hem aan te rekenen valt.

Toen Cruijff 4 jaar geleden begon had ik erg grote verwachtingen maar helaas is alles een grote ontgocheling geworden.

Van gaal wou het toen ook doen. Dat mocht niet van Cruijff. Hij wou het doen. Welnu misschien is van Gaal niet zo briljant als Cruijff maar hij zou vast en zeker zijn verantwoording hebben genomen. Cruijff heeft Ajax en zijn supporters laten stikken en volgens mij interessert het hem niets.

Het media offensief is begonnen! Er word weer alles uit de kast gehaald om een bestuurlijke crisis te creëren bij Ajax. Na 4 landstitels en 5x chamionsleague en 1 supercup kan de Boer er inmiddels niets meer van. Zo verradelijk is dus de voetbal wereld. Schaam me voor de uitspraken van sommige 'Ajacieden'.

6 augustus 2015 om 15:31

Het gaat er niet om dat hij er niets van kan maar hij is gewoon eigenwijs en star door gewoonweg de routine die er wel degelijk is te negeren en op de bank laat zitten in zo'n belangrijke wedstrijd waar je gewoon routine nodig hebt , als je start met Gudelj en Heitinga had het er nu heel anders uitgezien , maar let maar op hij begint zondag gewoon weer met Veltman hoor .

En wie zou dan De Boer moeten opvolgen volgens de voetbal kenners...Vroeger is niet meer toen je op de punt van je stoel zat als Ajax speelde...De Ajax van nu is 1 en al droevig...Moet nu ook echt doorgepakken worden om Ajax weer omhoog te schieten...Help!!!!!!

Frank de Boer heeft gewoon niet wat ajax nodig heeft op het moment. Als je het aan mij zou vragen zou ik Maarten Stekelenburg aannemen, die met Oranje onder 17 in de finale stond op het EK. En aangezien hij daar zo goed functioneerde met een jonge ploeg zou hij dat denk ik ook bij Ajax kunnen en stel dat hij niet te halen valt zou ik voor Jürgen Streppel gaan, van Willem II hij heeft een perfect voorbeeld gegeven hoe je een ploeg laat functioneren tegen op papier betere ploegen.

Het zou mij er niet eens om gaan dat Ajax CL zou moeten spelen of kampioen moet worden. Al worden ze vijfde dit seizoen, het maakt me niet uit. Ik ben al sinds ze in de Meer speelden trouwe supporter van de club, maar zou gewoon leuk vinden om weer eens een keer met plezier naar het stadion te gaan. Acties, mooie passes, strijd, etc. Dat mis ik nu. Het is veel te voorspelbaar, al jaren onder de Boer. Ik denk dat De Boer gewoon alle "speelsheid" eruit coacht. Dus ik zou graag Co Adriaanse daar willen hebben. Dat er wat ervaring bij mag is verder ook duidelijk, maar dat heeft iedereen al geroepen....

6 augustus 2015 om 19:03

Adriaanse... lijkt me niet echt een goed plan. 1e periode bij Ajax mislukt, Twente mislukt, Utrecht mislukt.... bij AZ aardig maar niet goed genoeg en overal controversieel vanwege zijn trainingsmethodieken. Seedorf zou ik ook niet doen... niet als je je spelers wakker wolt houden. Seedorf lult ze gewoon in slaap. Ik zou De Boer gewoon voor de groep laten staan. Of anders Rijkaard icm Ten Cate als duo neer zetten. Stam is er nog niet aan toe. Kluivert ook nog niet....

Stelletje opportunisten. Aajx heeft bij vlagen heel goed voetbal laten zien in deze twee wedstrijden, net als tegen Wolfsburg. Dit is compleet anders t.o.v. vorig seizoen wat inderdaad niet om aan te gluren was. Het enige wat je de Boer kan verwijten is dat Sanogo veel te vroeg werd gebracht. Op het moment dat Gudelj in het veld kwam en Sinkgraven naar linksvoor ging, begon Ajax weer te draaien zoals in de eerste helft in Wenen. De kans op de 2-2 was net zo groot in mijn ogen, maar duidelijk met minder risico.

Volgens mij moet er eens meer ingezoomd worden op de context waarin Ajax als club moet opereren. De huididge bedrijfstructuur (nv, dus winstoogmerk) heeft veel meer debet aan het gebrek aan kapitaal op het veld dan het hele technische hart bijelkaar. Het enige wat het Ajax heeft gebracht is dat Ajax de financieel de meest gezonde club van Europa is. Helaas vult dat geen prijzenkasten. De balans is met de beursgang volledig doorgeslagen van een voetbalclub naar een willekeurg bedrijf. Zo kan alleen een bedrijf bedenken om klanten meer laten betalen voor een schaars product dat zienderogen aan kwaliteit inboet. De vraag is wie er nog bij Ajax in de organisatie zit, die de capaciteiten bezit om de club uit de wurggreep van het bedrijf te krijgen.

6 augustus 2015 om 19:04

Precies...

Ik ben nieteens ajax supporter, maar begin me nu wel enigszins te ergeren aan al die lui die in de media moeten laten weten dat ze het niet meer zien zitten in de Boer en de jeugd, we weten het nu wel!
Het zijn net honden als de een tegen een boom zeikt dan zeikt de volgende tegen dezelfde boom, alleen nu zeikt iedereen op de Boer.

Ajax brengt zichzelf gewoon in een zeer lastig pakket, de revolutie, het uitgavenpatroon, de spelers die (niet) willen (terug) komen, met daarbij het feit dat er aanvallend attractief voetbal gespeeld moet worden is gewoon een onmogelijke combinatie. Als ajax afgelopen dinsdag was door gegaan nadat er 90 minuten verdedigd was, was het gezeik ook gewoon door gegaan.

Afgaande op 2 wedstrijden rapid, heb ik het idee dat ajax er toch op voorruit is gegaan dit seizoen.
Verdedigend was het vorige jaar zeer matig met boilesen, Veltman en van Rijn. Nu stond daar alleen Veltman nog, oogt Dijks degelijk en ben ik benieuwd naar de ontwikkeling van Riedewald en Tete die m.i. grote talenten zijn. Ook heeft Sinkgraven mij positief verrast, met hem erbij kan er plotseling "iets" gebeuren (in positieve zin) dit heb ik vorige jaar erg gemist, als ik toen een wedstrijd van ajax aan zette kon ik eigenlijk al vtv bedenken dat er niets meer ging gebeuren dan een beetje rondtikken.

6 augustus 2015 om 19:05

Spijker op de kop...

Echt pure onzin dat de chemie over is. De Boer heeft 4 jaar lang maximaal gepresteerd met een elftal waarbij elke jaar de beste spelers werden verkocht en hij maar moest zien hoe daar jeugdspelers voor in de plaats moest passen. Nooit een onvertogen woord, nooit in de media kritiek ge-uit, nooit meegegaan met het moddergooien van de verschillende kampen en niet voor het grote geld gekozen toen er vorig jaar Engelse clubs zich melden. Altijd aangegeven dat hij bij Ajax wilde blijven en iedereen was dolgelukkig. Nu verliest hij inderdaad knullig van Rapid Wien en wellicht had hij als coach andere keuzes kunnen maken die beter hadden uitgepakt. Maar kom op hé, hij verdient toch gewoon een standbeeld voor alles wat hij tot nu toe gepresteerd heeft. Dat de chemie weg is kan eigenlijk niet eens, want zijn spelersgroep is voor 80% anders dan een paar jaar geleden. Als hij nou al 5 jaar met dezelfde spelers zou werken, a la, maar dat is gewoon niet zo. Dat het veldspel niet altijd even denderend was is inderdaad een feit. Maar bij welke club is dat wel zo? Ik zat afgelopen jaar bij elke wedstrijd van PSV op de tribune en daar was het ook lang niet altijd hosanna. Maar ja, zolang je wint, klaagt er niemand. De Boer heeft echt nog steeds dezelfde kwaliteiten dan 4 jaar geleden, en als je als club zo iemand voor een jaar of 10 binnenboord kan houden mag je in je handjes klappen. Dat er af en toe een minder jaar tussenzit moet je voor lief nemen. Alsof trainerswisselingen op termijn iets opleveren...

Ik denk dat Frank de Boer zijn idee over de jeugd bij Ajax iets te ver probeert te forceren. Natuurlijk is het goed om met jeugdige talenten te spelen, dat past bij Ajax, maar ik denk dat de boer niet naïef moet zijn en simpelweg wat routiniers moet opstellen. Jongens als Heitinga en Lasse Schöne miste ik daarom ook in de basis in de laatste wedstrijd. Overigens snap ik ook niet dat Gudelj niet begon. Die jongen heeft toch ook de nodige ervaring en kan enorm belangrijk zijn voor zijn team.
Conclusie: talenten opstellen is goed, maar (vooral in Europese duels) heb je ervaren spelers nodig.

6 augustus 2015 om 15:46

Euh... heb je vorig jaar de discussie een beetje gevolgd. Het is niet De Boers filosofie om met heel veel jeugd te spelen he? Die visie komt van Cruijff. De Boer roept al een tijdje om ervaren en goede spelers. En als hij er dan 1 haalt, krijgt hij half Ajax over zich heen met Wim Jonk voorop...

6 augustus 2015 om 16:34

Ja, en dan krijgt ie een ervaren speler en die stelt ie niet op.

6 augustus 2015 om 16:54

Precies, dat viel mij op. Vind het raar dat wanneer de Boer zelf ervaren spelers wil, ze vervolgens niet opstelt.

6 augustus 2015 om 19:06

Klopt... een ervaren speler die al twee jaar nauwelijks wedstrijden gespeeld heeft...

Voor alle duidelijkheid, hij zou denk ik toch nog maar 1 seizoen blijven. Maar vindt het wel erg dat er weer gestookt gaat worden van alle kanten.
Het is jammer dat ze eruit zijn geknikkerd, maar laten we eerlijk zijn, we kunnen toch niet tegen die miljoenen landen op. Die gooien met de miljoenen of het niks is en dat van de rug van de gewone burger.

Ik hoor geluiden dat Ajax maar meer salaris moet bieden en sub-subtoppers moet halen. Waarom de rollen niet omdraaien, en de subtoppers die je hebt gewoon niet zo snel laten gaan. Als je 100 miljoen op de bank hebt, hoef je niet per se een speler te verkopen tegen een goed bod.

hou die speler gewoon tot aan zijn contract en maak gebruik van hem ipv geld uit te geven aan een vervanger waar van je niet zeker weet of het wat wordt, die bijna altijd je selectie weer verzwakt. Zo blijven de spelers wél bij je club tot ze 24 jaar zijn, je laat ze gewoon niet gaan...zo heb ook ook wat aan je opleiding en hoef je geen geld uit te geven of juist te verdienen aan transfers. Als je nu je spelers laat vertrekken voor veel geld en je kan er onmogelijk hetzelfde voor terug halen, waarom verkoop je ze dan toch?

Aldus de spreekbuis van Johan Cruijff... wat een onzin. 1 minder seizoen en een misgelopen CL kwalificatie. Ik denk dat er iets anders achter deze opmerkingen van Driessen zit. Ik denk dat hij in opdracht van Cruijff aan de poten van De Boer zit te zagen. Dit ivm de tweestrijd tussen Jonk & Co aan de ene en De Boer & Co aan de andere kant... en voor de Telegraaf is een relletje wel leuk natuurlijk....

Ik denk dat FdB het nog op de rit kan krijgen, maar dan moet er toch echt nog 1 versterking komen. En dan bedoel ik niet zo'n halfslappe toevoeging als nu het geval is. Met 1 speler die boven het gepeupel uit kan stijgen komen ze een heel eind. En ja, dat soort spelers zijn duur en ja, die kosten meer salaris dan 1 miljoen per jaar, Maar!!! ja die halen het niveau van de hele spelersgroep omhoog en geven een voorbeeld voor de jeugd hoe ze naar een volgend niveau toe kunnen groeien.

Heb nog nooit zon zwak Ajax gezien als onder de Boer.

6 augustus 2015 om 19:08

Ajax onder Jol vergeten? En onder Blind? En onder Wouters?

6 augustus 2015 om 20:57

Die waren in punten allemaal beter. ... En belangrijker nog; die teams hadden in elk geval de ambitie internationaal mee te willen doen.

6 augustus 2015 om 22:01

Beter? Alledrie die coaches zijn met pek en veren de Arena uit gegooid. Destijds ook omdat het voetbal niet om aan te zien was. En die hadden de ambitie om internationaal mee te doen volgens jou? Laat me niet lachen. Het ging toen ook internationaal niet echt best. Koemans elftal was internationaal goed. Maar daar speelden ook een partij klasbakken in met Zlatan, Van der Vaart en Sneijder....

6 augustus 2015 om 23:02

Je moet beter lezen kerel. Ik schrijf dat ze meer punten hadden. Dat is gewoon een feit....
en ik vind dat die teams meer uitstraalden aan ambitie omdat er geprobeerd werd een fatsoenlijk elftal op de been te brengen voor ieder seizoen. Niet enkel jeugdspelers opstelden en riepen dat de supporters maar een aantal jaren moeten wachten..... Ook gewoon een feit

6 augustus 2015 om 23:38

Heb nog nooit zo'n zwak ajax gezien als onder Overmars.

Ik snap echt niet waarom de Boer nu ter discussie wordt gesteld. Wat kan hij eraan doen dat Ajax elk jaar kwalitatief zwakker wordt? Zou het onder een andere coach beter gaan met deze selectie?

Uitschakeling is volledig te wijten aan de opstelling. Verwijt dus aan de Boer. Binnen de selectie was voldoende kwaliteit om Rapid te verslaan. Schone, van Rhijn en Heitinga had ik opgesteld ten koste van Riedewald, Fisher en Tete. Laatstgenoemde deed het aardig maar kwam toch nog tekort. Ben ook van mening dat het tijd wordt voor vervanging van Frank. Toen hij zei dat Urby niet nodig was, viel ik om van verbazing.

Ik denk dat dit een beleidsprobleem is bij Ajax. Het is idd een jong maar talentvolle selectie, die meedoet om het kampioenschap. Europees halen ze af! Ze haken niet af met barca of Arsenal of dar soort clubs, ze haken af met clubs uit Oostenrijk, Zwitserland, Turkije, België, etc. Die moet je gewoon kunnen nemen. Tijdens dit soort wedstrijden(voorronde ch.l) moet je gewoon resultaat voetbal spelen en niet "de Ajax filosofie" proberen uit te voeren. De ch.l is geen experiment! We weten allemaal dat Ajax met gemak dit had kunnen klaren. Als je 2-0 voorstaat tegen 10 man tegen ook nog de nr 2 van Oostenrijk dan mag je dat nimmer weggeven. Dan maar verdedigend voetballen ipv mooi voetballen. Thuis ook alles dicht en op de counter en ze waren door, maar nee de (technische) directie wil Ajax voetbal zien en doorgaan! Jammer! De boer kan het tij nog keren denk ik, maar dan moeten ze op resultaat voetballen! Dan maar lelijk!

Driesen hoopt natuurlijk op iemand anders, want met geen enkel lijntje bij Ajax, praat hij al jaren poep en onzin..

De Boer blijft maar benadrukken dat Ajax potentieel Europese toppers herbergt. De spelers gaan dat ook geloven met een veel te naieve spelopvatting tot gevolg. Ze denken dat ze nog steeds kunnen zeggen: "wij zijn Ajax, Wij zijn de beste". Maar die tijd is over, soms moet je ook lelijk winnen en dat wil de Boer niet. Dan krijg je dus telkens het deksel op je neus, want er is niets makkelijker dan counteren.

Met 100 miljoen op de bank en een elftal vol broekies en B-spelers gaat niets meer lukken. Laat die visie nou maar gewoon los Ajax, want dit door oud gedienden bedachte concept heeft er alleen maar voor gezorgd dat ze welliswaar financieel gezond zijn, maar sportief gezien is er geen team in Europa dat zo is afgezakt als Ajax.
Supporters betalen grof geldt voor seizoenkaarten en voor losse wedstrijden en krijgen vervolgens een steeds slechter wordend team met louter "pubers" te zien. Ik zeg Wanbeleid!!!

Het is altijd een keuze tussen risicoloos een wedstrijd uit spelen, of de aanval zoeken en proberen het publiek te vermaken.

Het eerste was qua resultaat waarschijnlijk beter geweest, maar dat had de boer op kritiek komen te staan. Met het tweede had ie wellicht lof geoogst, mits hij gewonnen had.

Nu heeft ie in beide wedstrijden geprobeerd om het met balbezit en combinatiespel te winnen. Ajax maakt in 2 wedstrijden 4 doelpunten tegen een ploeg die er normaliter gemiddeld 1 per wedstrijd tegen krijgt(in de oostenrijkse bundesliga) Het maken van die doelpunten, en de manier waarop die doelpunten tot stand komen, daar is iedereen wel enthousiast over. In wenen twee keer door een 10 die in de 16 aan de bal komt, na een voorzet vanaf de flank. Zo zien we het graag. In Amsterdam uit een volley(milik, mooie goal!, zien we graag!) en daarna door alles of niets te spelen(een aanvaller voor een verdediger wisselen). Aan de andere kant; Ajax krijgt in die 2 wedstrijden 5 goals tegen. Door dom uitverdedigen(veltman en sinkgraven) en door niet in te grijpen als een tegenstander vanaf de zijkant naar binnen trekt. Er moet ook aangetekend worden dat Rapid gelukkig is met het afmaken van de mogelijkheden. Zoveel kansen hebben ze niet afgedwongen.

Het resultaat is er nu niet. Dat is gezien de hoeveelheid geld die er mee gemoeid is, heel erg zuur. Ik vind echter wel dat Ajax beter voetbal op de mat legt dan vorig seizoen. Wel denk ik dat Ajax europees voetbal zal moeten halen. Of dat nou met mooi of lelijk voetbal lukt, is niet zo interessant. Europees is het tegen krijgen van doelpunten gewoon funest. met lelijk voetbal krijg je ze nu eenmaal minder snel tegen.

7 augustus 2015 om 00:29

de witte

Je hebt wel een punt, maar ik denk dat de uitschakeling niet lag aan de gekozen opstelling of het spel-systeem. Het was gewoon een gebrek aan kwaliteit. Met name in verdedigend opzicht werden alle 5 goals te makkelijk weggeven. En voorin is het ook nogal flegmatisch, met 3 spelers die alle drie eigenlijk nog moeten doorontwikkelen. Alle drie kunnen prima mee op een hoger niveau.

Ajax heeft gewoon een paar sterkhouders nodig. 1 op de plek van veltman. en 1 op de plek van Milik of Gazi. En dan hebben ze eigenlijk ook een VM nodig die het centrale verdedigingsduo assisteert. Het is vrij naief om te geloven dat je met Veltman-Riedewald twee opkomende backs en 3 aanvallend ingestelde middenvelders de boel droog houd achterin.

Ajax heeft voor de 4e keer op rij, verkeerd ingekocht!

Ik ben benieuwd hoe ze het gaan doen tegen AZ. Ik verwacht dat ze een prima wedstrijd gaan spelen en hem gewoon gaan winnen. Ajax werd tegen Rapid genekt door onervarenheid van de verdediging en daarom denk ik ook dat De Boer een grote fout heeft gemaakt door Heitinga niet op te stellen. Ik verwacht alleen dat Ajax de wedstrijd zondag gaat winnen omdat ik denk dat je in zo'n soort wedstrijd minder ervaring nodig hebt en de jonkie's hier dus gewoon stand houden.

Fout bij ajax is vrij simpel aan te duiden.

Ajax is een opleidingsclub en dooverkoopclub. Ajax heeft een ongelooflijke luxe wat betreft eigen jeugdopleiding.

Alleen om te overleven en te kunnen concureren met de europese sub-top heb je twee dingen nodig. Je moet je spelers langer vast kunnen houden en je moet goed kunnen anticiperen op het verkopen van je goede spelers door goede vervangers te halen.

Sinds Overmars bij Ajax zit, lukt het ze beide niet. Spelers vast houden is altijd lastig, maar door je beste 3/4 spelers een miljoen of iets meer per jaar te bieden zal je ze toch makkelijker kunnen houden. Het is puur de timing. Het moment zien dat een speler nog niet zomaar weg kan, maar dat je wel al weet dat het een goede gaat worden. Bv Bazoer en Riedewald nu. Die gaan het zoeizo maken op termijn. Dus ik zou die binnenkort salarisverhogin tegen contractverlinging aan bieden.

Dan het tweede zijn de aankopen. Als je ieder jaar goedkope meuk haalt, zitten daar vele sportieve en financiele risico's aan vervonden.
1) je team wordt elk jaar slechter, waardoor je minder prijzengeld binnenkrijgt. Dit jaar CL missen kost al minstens 20 miljoen.
2) de goedkope spelers die je haalt, halen vaak de basis niet eens. Bv achering heeft gekke Marc Viergever, Heitinga en vd Hoorn gehaald. Die zitten nu alle 3 op bank/tribune.. Op die manier gooi je het geld dus over de balk en maak je de selectie slechter.
3) De slechte spelers die je haalt, leveren je niets op. Sportief of financieel. Kost beiden geld.
4) De slechte spelers die je haalt, maken het ook lastiger voor de talenten om zich te ontwikkelen.

Het moge duidelijk zijn dat dit een visuele cirkel is. Hoe langer je Overmars laat zitten, hoe slechter en armer Ajax op termijn wordt. Mensen kunnen wel spreken over Marc Netto, maar hij heeft simpelweg het kapitaal op het veld verkocht en dat op de bank gezet. in realiteit is Ajax armer geworden. Het zal veel geld en tijd (wat ook weer geld is bv CL missen) gaan kosten om nu de selectie weer op peil te krijgen.

De oplossing is simpel:
1) Salarishuis langzaam opschroeven. Je hoeft niet met grote bedragen te strooien. Gewoon zeer goede talenten tijdig een miljoen-contract aanbieden zodat ze lang blijven en je er veel geld voor vangt.
2) Haal een TD met verstand van voetbal. Iemand die slim kan inkopen, zoals ze dat bij Twente vaak deden en bij PSV ook dikwijls. Ajax heeft een grote naam en is de ideale plek voor veel spelers om beter te worden en zich in de kijker te spelen bij de echte top. Het is echt niet onmogelijk. Je moet gewoon n TD aanstellen die goede risico's kan nemen. Wat we Gekke Marc nu laten doen is een veel groter risico.

Juist met een, in mijn ogen, goeie staf moet je investeren in aankopen en salarissen òf je moet gaan hopen op een superlichting......Door al die jonge gasten is de Amsterdamse bluf weg....ontevreden zijn als je 2 wedstrijden hebt gespeeld en dan een wedstrijd ip de bank zit!...dat is geen bluf...dat is zelfoverschatting.....en wat wèl in t veld staat heeft (blijkbaar) niet de bluf, het vertrouwen en/of de capaciteit om echt te groeien naar iets de (sub)top.

F de Boer haalt de kerst niet en dan is t meteen over met zijn "trainers" carrière ..opgeruimd staat netjes,niemand zit te wachten op die lelijke schreeuwende chagerijnige nikskunnende jaloerse vent

7 augustus 2015 om 00:34

waarom zo anti F de boer? Ken jij een trainer die het beter zou doen met deze onevenwichtige en veel te jonge selectie?

Volgens mij is Marc het probleem. Hij is verantwoordelijk voor het allerslechtse aankoopbeleid in de geschiedenis. Kan zo in het rijtje Koeman. Alleen zat die er gelukkig maar 2 jaar.
Na vier transferzomers van Marc kan Ajax nu definitief afhaken voor CL deelname. Zijn er weinig spelers waar we nog veel geld voor zullen vangen. Een historisch dieptepunt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren