Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik denk dat geen enkele hoofdtrainer doet wat De Boer bij Ajax doet’

Laatste update:

De A1 van Ajax koerst af op de landstitel en het ligt in de lijn der verwachtingen dat een aantal talenten in de nabije toekomst gaat doorbreken in de hoofdmacht. Abdelhak Nouri wordt gezien als een van de grootste talenten. De middenvelder weet dat er positief gepraat wordt over het hoogste jeugdelftal uit Amsterdam. Zo was icoon Johan Cruijff onlangs bijzonder lovend.

/

“Wij vinden dat alleen maar leuk, dat de grote Cruijff over ons praat”, laat Nouri optekenen via de officiële kanalen van Ajax. “Hij zegt goede woorden en dan krijg je nog meer zin.” Ook Frank de Boer, hoofdtrainer van Ajax, is zeer te spreken over het A1-elftal.

Op zijn beurt deelt Nouri een compliment uit aan de hoofdcoach. “Volgens mij is er geen enkele Ajax-trainer die doet wat De Boer doet. Hij bekijkt de C’tjes, de B’tjes, A’tjes, hij kijkt naar ieder team. Ik denk dat geen enkele hoofdtrainer dat doet en dat vind ik mooi om te zien. Hij doet echt veel met de jeugd en het voelt als speler lekker als hij komt kijken.”

Ik vind dat iedere hoofdtrainer zo vaak mogelijk bij de jeugd moet komen kijken

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nu alleen de koppigheid nog en dan is t mooi

Daar heeft Nouri gelijk in, toch moet Frank ook wat jongens uit de A1 de kans geven. Pak Donny Van de Beek, die is er klaar voor. Als je constant ziet dat jongens als Andersen, Serero, Sinkgraven en ook Klaassen gewoon niet presteren, dan moet je doorselecteren.

Deze Nouri is werkelijk gigantisch, wat een prachtige voetballer. Alles op techniek, zijn buitenkantje is ook om te smullen. Ik verheug me al op deze twee in het eerste elftal van Ajax. Ik sluit niet uit dat dat dit seizoen nog zal gebeuren.

2 mei 2015 om 00:39

Hoe in hemelsnaam kan je klaassen in dat rijtje zetten!!! Schaam je gewoon.

Andersen heeft immens veeel techniek en is nog steeds een groot talent. Hoop op een eriksen gevalletje.

Serero is het net niet. Soms uitmuntend soms gwn onder de grens.

2 mei 2015 om 01:40

Eriksen stond er meteen, maakte in ieder geval niet zulke fouten als die Andersen in de laatste wedstrijd maakte. Eriksen betaalde het vertrouwen van De Boer meteen terug. Andersen heeft dit seizoen 1 leuke goal gemaakt, maar wat heeft ie verder nou laten zien? Wint geen duel, kan niet koppen en na een leuke passeeractie verliest ie de bal weer. Verhuren lijkt me de beste optie, hopen dat dan zijn talent boven komt drijven..

2 mei 2015 om 01:53

Waarom zou ik me moeten schamen? Het is enorm teleurstellend wat Klaassen dit seizoen laat zien. De veren die in zijn reet worden gestoken zijn mijns inziens dan ook absoluut niet terecht. Hij maakt wel eens een goal, maar dat doet hij toch echt te weinig. Als je als aanvallende middenvelder bij Ajax echt wil praten over een ''sterk'' of ''goed'' seizoen, dan mag je echt wel wat meer rendement tonen.

Andersen is echt belachelijk slecht. Buiten het feit dat hij gewoon geen kracht heeft en voetballend tekort komt voor het niveau dat Ajax hoort na te streven, blijft hij ook anoniem in de duels. El Ghazi bijvoorbeeld overdrijft daar weer in. Je moet de perfecte balans zoeken wanneer je een duel moet aangaan en wanneer niet. Finidi George was daar een uitstekend voorbeeld van.

2 mei 2015 om 02:12

Futbolwatcher, het seizoen van Klaassen was misschien niet top, maar wat jij stelt klopt natuurlijk ook niet. Je zegt dat ie dit seizoen als aanvallende middenvelder te weinig heeft gescoord en te weinig rendement had, terwijl hij een half seizoen als verdedigende middenvelder heeft gespeeld..

2 mei 2015 om 02:33

Nou Klaassen heeft miss een minder seizoen gedraaid maar dat was het hele team! Hij kan het team nog nie dragen maar mag je dat al van hem verwachten?
Ik vond hem op Cillessen na een van de minst slechtste ajacieden.

Ik hoop dat het een hele goeie wordt maar dan moet ie komend seizoen een goed seizoen draaien. Anders wordt het denk ik een "net niet" als Siem de Jong.
Alhoewel Siem af en toe ook onze grootste held was!

2 mei 2015 om 07:37

futbol@ ja je moet je schamen, die jongen speelde een lange tijd met die buikwandblesure, die hem parten speelde en stond daarom ook niet op de juiste plek, om hem te speren, zodat hij toch kon spelen.

2 mei 2015 om 09:53

Ja siem de jong vaak drama maar schoot ons op beslissende momenten na het kampioenschap. Echt ongelovelijk zal me niks verbazen als siem er hoogst persoonlijk voor zorgt dat newcastle zich veilig speelt. Op beslissende momenten geeft die altijd thuis

2 mei 2015 om 11:08

Geef Sinkgraven even de tijd... Plus ik ben al gecharmeerd van hem, hij durft tenminste andere spelers in de dekking aan te spelen!

2 mei 2015 om 11:12

Juist! Ik ook, met sinkgraven werd het meteen een stuk aantrekkelijker, hij durft ook gewoon weg te draaien bij zijn tegenstander en heeft veel loopvermogen. Heeft een goede techniek, heerlijke speler.

2 mei 2015 om 11:14

@men0210

Met Siem de Jong erbij hadden we zomaar kampioen kunnen worden, wat een spelers is dat, enorm onderschat en nog steeds gezien jouw reactie.

Siem was ook erg belangrijk in het combinatiespel, was sterk, kon een bal bij zich houden had gevoel voor positiespel en een prima functionele basistechniek.

2 mei 2015 om 12:53

Het was Jol die Eriksen bij het eerste haalde. Niet De Boer. En dat hij er meteen stond is ook zwaar overdreven. Nu hij weg is, is het opeens de beste speler die we in tijden hebben gehad, maar zelfs een week voor zijn transfer werd nog gezeikt dat hij niet bepalend genoeg was, niet fysiek genoeg, noem maar op.

2 mei 2015 om 00:58

Als je wil doorselecteren, moet het op zijn minst iemand zijn die aanmerkelijk beter is, om een 1e jaars A-junior daar neer te zetten vind ik iets teveel van het goede

2 mei 2015 om 01:54

Je kan Nouri en Van de Beek op z'n minst een kans geven. Die hebben ''jochies'' als Andersen en Kishna ook gehad. Die functioneren niet goed genoeg, dan moet je doorselecteren.

2 mei 2015 om 07:30

Zij hebben die kans inderdaad ook gekregen maar waren toen anderhalf jaar ouder. Is wel een verschil.

2 mei 2015 om 08:19

Je kunt ze die kans ook geven zonder direct de rest door te selecteren. Lijkt me een veel beter plan..

2 mei 2015 om 03:33

Zet je nou Davy Klaassen in dat rijtje? Ik ben meteen gaan reageren en heb verder niet naar onderen gelezen, maar kan me goed voorstellen dat niemand het daarmee eens is.

Nouri en van de beek komen dít seizoen nog niet, Donny heeft met wat blessures een keer bij de selectie gezeten, maar meer ook niet.

Sluiten volgend seizoen aan, dan hebben we dus met: van de Beek, Nouri, Sinkgraven, Klaassen, Bazoer, Andersen in ieder geval genoeg talent...

2 mei 2015 om 07:43

De verwachtingen bij van Beek en Nouri zijn nu al erg hoog. Wil je ze dan voor de leeuwen gooien in een elftal dat niet lekker draait?! Lekker de jongens kampioen laten worden met de A1 en dan in de voorbereiding die jongens een kans geven.

2 mei 2015 om 08:14

Dat kampioen worden zullen ze vandaag wel gaan doen, dan kun je ze beide toch een wedstrijdje gunnen als je toch 2x speelt en het gaat nergens meer over? Ik weet zeker dat het die jongens een boost geeft van heb ik jou daar! Die zullen zich de hele zomer het mannetje voelen en supergemotiveerd de voorbereiding in gaan. Daarnaast ondervinden ze direct waar het nog aan schort en waar ze deze zomer aan moeten werken.ik zie het probleem niet zo. Als ze bij Jong Ajax invallen gaat het 'opeens lopen' bij Jong, dat zegt toch genoeg? Ik denk dat zelfs Ajax 1 er een impuls van kan krijgen.

2 mei 2015 om 10:16

Ik ben zeker gecharmeerd van die jongens en ze zullen ongetwijfeld vaste keus worden. Maar je hebt ook een grote kans dat ze verzuipen. Nou zijn Dordrecht en Excelsior wel tegenstander waar het bij kan. Je zou ze mee kunnen nemen en als de stand het toe laat, laten debuteren, maar we moeten nog geen te hoge eisen van ze hebben.

2 mei 2015 om 08:09

Komt goed zal er de komende weken wel bij zitten als de titel van de A1 vandaag binnen wordt gehaald

2 mei 2015 om 09:20

Ik geloof dat jij niet in de gaten heb dat er een behoorlijk verschil zit tussen de A1 en het eerste....

2 mei 2015 om 11:10

Van de Beek zat tegen Groningen al op de bank, nu Klaassen er niet bij is zie ik hem nog wel minuten maken. Nouri moet fysiek wat sterker worden, maar komt er ook snel aan, misschien ook wat minuten geven inderdaad.

ajax moet gewoon minstens 5 mensen verkopen liever meer en gewoon mensen als nouri de kans geven moet er nog wel echte ervaring bijkomen met voetbalende waarde

Dat lijkt me vrij duidelijk in opdracht van... Als de Boer hetzelfde budget krijgt als een Martin Jol of een Marco van Basten dan laat hij de jeugd ook links liggen... Kijk maar naar Feyenoord daar is de nood aan de man, dus gebruiken ze jeugd. Dat was bij Twente of PSV niet het geval dus doen ze het niet.. Ik vind dit toch wel zo een niet goede reden om iemand tot goede trainer te bombarderen..

2 mei 2015 om 03:31

Ik vind het ook geen goede zaak om iemand puur op basis van speculatie in een zelfde hoek te drijven als andere trainers...

2 mei 2015 om 07:25

Onzin deBoer is onderdeel geweest van de opleiding als oa trainer A1. Hij is ook oprecht geïnteresseerd in de gehele jeugd wss ook omdat Ajax zijn club is. In opdracht van. .. is ook onzin want als het niet in je zit zou Frank veel minder komen! En dat gezeur over oa Andersen! Jullie willen echt gewoon een paar A junioren opstellen in dit onervaren team. Dat er veel talent is (nouri beek cerny ) wil nog niet zeggen dat ze er (fysiek ) klaar voor zijn! Eriksen werd ook "pas" halverwege zijn 2e seizoen bepalend en in zijn 3e jaar constant en bepalend!

2 mei 2015 om 08:13

De Boer beschikt over meer geld dan Jol en van Basten samen... Als ze willen kunnen ze een geheel nieuw elftal kopen, maar dat gebeurd uiteraard niet.

Ik vindt sommige reacties wel belachelijk, de boer is een ajacied in hart en nieren en heeft gewoon interesse zoals het moet. Dit kan je niet zeggen van trainers die van buitenaf aangenomen worden omdat ze goed zijn, maar minder met de club verbonden zijn. En de speler van de A1 mag toch zijn mening uiten en het is ook fijn voor de spelers wanneer de hoofdtrainer van het eerste komt kijken, dit straalt toch vertrouwen uit.

M.i. Moet topsport draaien om prestaties en niets anders. Eigen jeugd inbrengen is sympathiek maar krijgt in Nederland sowieso veel te snel de handen op elkaar. De beste dienen te spelen en het idee dat A junioren het tij gaan keren in de Arena is lachwekkend.

Begrijp me niet verkeerd, indien een (jeugd)speler goed genoeg is moet hij altijd spelen maar het moet geen doel op zich zijn. En dat lijkt aangezwengeld door mensen als Jonk tegenwoordig wel het geval. Echter de tijden dat de van Bastens en Seedorfs in Amsterdam rondliepen die gelijk meedraaiden en daarbij structureel bepalend waren zijn nou eenmaal schaarser geworden. Spelers als bijv. Depay zijn uitzonderingen en zijn niet op te leiden. Het is geen fabriek waar dit soort spelers van de band af komen.

De mensen van de jeugdopleiding dienen zich maar met 1 ding bezig te houden en dat is zo goed mogelijke spelers af te leveren. En als ze goed genoeg zijn zullen ze uiteindelijk vast wel spelen. Maar het is bezopen dat je onder vergaande druk van deze mensen besluit om bepaalde spelers die er gelijk staan nu niet te kopen omdat er wellicht, mogelijk, misschien, waarschijnlijk, over twee jaar een verlosser uit de eigen jeugd voor die positie aankomt. Dat is keer op keer hoopvol wachten op een trein die wellicht nooit komt, en ondertussen is het spel van het eerste al jaren om te janken.

2 mei 2015 om 10:58

diablo73,

Je hebt helaas niet zo'n hoge pet op van Ajax, maar dat geeft niet.

Neem van mij aan dat de jeugdopleiding maar met één ding bezig is en dat is het zorgen dat er jaarlijks 2 à 3 nieuwe spelers kunnen doorstromen vanuit de jeugdopleiding.

Vernieuwde jeugdopleiding is één van de speerpunten van de fluwelen revolutie.
De huidige A1 lichting is de eerste die de volledige 5 jaarsopleiding nieuwe stijl bijna hebben doorlopen, het is toevallig ook een lichting met heel goede talenten.

Je zal heel heel van deze A junioren de komende jaren Ajax 1 zien versterken.

Oorzaak waarom Ajax1 momenteel niet zo goed draait ligt erg voor de hand, er wordt wel al in de nieuwe stijl gewerkt.
Hierdoor worden er jaarlijks enkele sterkhouders verkocht, helaas voor Ajax is de volledige doorlooptijd van de jeugdspelers nog niet compleet doorlopen.

Om die reden moe er nu nog wat ervaring aangekocht worden, maar je zal zien dat de Ajaxspelers dankzij het nieuwe beleid in staat is om zijn spelers iets langer aan zich te binden.

Een aantal spelers is al zeer ervaren en zullen de jeugdspelers bij de hand moeten nemen, denk aan Cillissen, van Rhijn, Veltman en Klaassen.

Over een goede twee jaar staat er weer een fantastisch Ajax en dan is iedereen deze overgangsperiode vergeten.

De van Bastens, Seedorfs en Cruijffs van deze wereld hadden wat meer ervaring om zich heen lopen, dat tekort aan ervaring zal er over een paar jaar niet meer zijn.

Het Ajax spelletje willen de Boer en Jonk ook graag zien, dat zal ook weer gebeuren als de A jeugd is binnengestroomd en het door sorteren eindelijk klaar.

Je zal zien dat er dan een Ajax met veel meer kwaliteiten in het veld staat.

2 mei 2015 om 18:25

@leeuw,

Ik vind het voornamelijk een te veel goed nieuwsshow de afgelopen tijd gebaseerd op hoop, en kijk daar liever neutraal kritisch naar ipv daar zo maar in mee te gaan. Het zijn allemaal wel veel aannames. De namen die jij noemt zoals Klaassen etc. Zullen indien ze echt van meerwaarde blijken te zijn over een jaar of twee allemaal weer vertrokken zijn naar betere competities. En ook van een hele goede lichting zullen er slechts enkelen het eerste halen.
Ik zie jaar na jaar de gemiddelde leeftijd van het eerste achteruit hollen en daarmee ook de structurele prestaties.

2 mei 2015 om 22:34

diablo73,

De gemiddelde leeftijd is inderdaad jaren omlaag gegaan, de nu langer afgesloten contracten zullen er voor moeten zorgen dat spelers wat langer bij Ajax blijven.

Als ze wel verkocht worden zullen ze door de langere contractduur meer geld opbrengen, waarmee je eventueel een vervanger kan binnenhalen.

Uiteraard eerst kijken of er niet een gelijkwaardinge opvolger is binnen je eigen gelederen.

Helaas is het de laatste tijd weinig goed nieuws geweest, maar ze zeggen dat je meer van een slecht seizoen leert dan van een goed seizoen.

O.a. Klaassen mag over twee à drie seizoenen vertrekken, als het goed is staat er dan een goede opvolger voor zijn plek.

In dit geval Sinkgraven of Bazoer, afhankelijk van de positie waar Kaassen de komende tijd speelt.( normaal gesproken zou Sinkgraven zijn stokje moeten overnemen)

Ben inderdaad positief gestemd, want het voetbal van Ajax kan er alleen maar op vooruitgaan.
Neem aan dat je dat wel met me eens bent.

2 mei 2015 om 11:18

@diablo73

Ajax kan naar mijn idee de meeste kwaliteit in het eerste krijgen door naar de opleiding te kijken en daarmee dus presteren. Financieel kunnen we niet mee met heel veel andere clubs, maar qua opleiding behoren we tot de wereldtop, daar ligt onze kracht die we moeten benutten.

Die laatste alinea is juist wel belangrijk, als je maar blijft kopen hebben talenten geen perspectief en verliezen we onze kracht, jeugdspelers willen dan weg omdat ze geen kans krijgen en dan gaat de kwaliteit achteruit. Kortom je moet in je transferbeleid zeker rekening houden met de opleiding, je ziet ze komen en sterker nog je kunt ze bijsturen.

2 mei 2015 om 18:29

Ik vraag me met alle respect af of de opleiding nog wel zo goed is in vergelijking met de rest. De andere clubs staan niet stil. In alle eerlijkheid, hoeveel spelers van Ajax lopen er nou in de Europese top? Ja mensen als Eriksen en Suarez maar dat zijn m.i. meer passanten geweest. Ik zeg niet dat eigen jeugd niet de juiste koers is, want men heeft weinig andere opties, dat begrijp ik ook wel. Maar ik denk dat er niet heel veel gaat veranderen.

Nouri moet nog een jaartje aan zijn fysiek werken bij jong ajax. Hij is zelfs minder dan andersen qua fysiek en dat zegt veel. Hij kan wel proberen uit de duels te blijven maar als spelers hem doelbewust gaan opzoeken en kort op hem gaan zitten dan heeft hij een probleem.

Natuurlijk zitten er grote talenten in de A1, maar dat wil nog niet zeggen dat ze goed genoeg zijn voor de basis. Voor mij is het duidelijk dat de Boer is gebleven omdat er zulke grote talenten aankomen. Ze zijn niet voor niets mee geweest op trainingskamp afgelopen winter, maar werden toen nog niet goed genoeg gevonden. Dat is niet erg, ze zijn nog jong. Deze zomer krijgen ze een nieuwe kans, met eventueel een tussenstap in Jong Ajax. Zo gaat dat altijd, doorschuiven gebeurt bij Ajax meestal als de competitie stil ligt.

Daarbij denk ik dat in de toekomst oudere spelers terug gaan komen. Kijk, van der Vaart en Sneijder en wrs. Nigel de Jong zullen dit (nog) niet gaan doen, maar Huntelaar en Suarez zie ik wel terugkomen. Maar Siem de Jong en Blind zijn over een aantal jaren meer dan welkom, dat zullen het soort spelers zijn die jongere spelers beter maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren