Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik denk dat Frank de Boer me tegen mezelf in bescherming wilde nemen’

Laatste update:

John Heitinga keerde in 2015 terug bij Ajax, maar zijn rentree bij zijn oude liefde liep niet zoals hij op voorhand gehoopt had. De verdediger hoefde onder trainer Frank de Boer niet te rekenen op een basisplaats en hij kwam nauwelijks in actie. Door een oude knieblessure haalde Heitinga niet meer zijn oude niveau en besloot hij in februari 2016 per direct een punt te zetten achter zijn actieve loopbaan als profvoetballer. In gesprek met Men’s Health laat Heitinga weten dat hij zich zijn afscheid anders had voorgesteld.

Heitinga brak door bij Ajax en speelde vervolgens voor Atlético Madrid, Everton, Fulham, Hertha BSC en tenslotte dus weer Ajax. De 34-jarige oud-speler erkent dat hij slechts weinig wedstrijden pijnvrij heeft kunnen voetballen. "Natuurlijk voel je minder door de adrenalinerush en vergeet je je sores even tijdens een wedstrijd, maar vaak gebruikte ik pijnstillers om me op de been te houden – en dat waren geen paracetamolletjes.”

Met 87 interlands op zak keerde Heitinga terug bij Ajax. Hij vond dat hij toen nog fit genoeg was. “Maar de toenmalige trainer (De Boer, red.) dacht daar anders over. Ik kon blijven proberen mijn gelijk te halen, maar ik moest de eer aan mezelf houden”, aldus Heitinga, die tegen Feyenoord zijn laatste wedstrijd speelde. "Zo was ik begonnen en zo wilde ik ook eindigen."

“Het voelde nu een beetje alsof ik mijn contract af moest spelen en daarna meteen kon vertrekken. Dat deed pijn”, kijkt Heitinga terug op zijn afscheid. "Ik neem Frank niks kwalijk; ik denk dat hij me tegen mezelf in bescherming wilde nemen. Ik heb natuurlijk heel lang met hem gespeeld en ken hem niet anders dan als een oprechte, eerlijke man. Toch had ik liever anders afscheid genomen. Dirk Kuyt werd bijvoorbeeld nog een keer landskampioen en Giovanni van Bronckhorst zwaaide af na het EK. Zo had ik het ook graag gezien."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heitinga had echt slechte knieën je zag hem ook een beetje huppelen. Vaak als men de buitenlandse competitie niet volgt en op basis van statistieken denkt iedereen halen die speler. Bij John was het toch nog even anders.

Doet me denken aan het verhaal van een oud-basketballer die dacht dat hij er nog wel een jaartje extra aan zou kunnen plakken, maar zijn toenmalige trainer had hele andere gedachten en zei dat het beter was als hij gewoon naar huis zou gaan. Achteraf is die basketballer de trainer dankbaar, want wie weet wat er zou kunnen gebeuren als hij nog door was gegaan? Ik denk dat Heitinga het ook zo moet bekijken en volgens mij doet hij dat ook.

Natuurlijk. Of zou de boer je gewoon niet goed genoeg gevonden hebben ? Als je lichamelijk niet op orde bent en daarbij maar een beperkte voetballer bent dan houdt het snel op.

23 maart 2018 om 17:27

Deze jongen heeft een wk finale gespeeld. Lijkt me sterk dat je er dan niks van gebakken hebt in je carrière.

Die fitheid is dan ook de reden dat hetinga de echte top niet gehaald heeft,vond hem nml een topper in wording;het begin van zijn carrière. ,jammer.😊

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren