Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik ben de beste doelman ter wereld, dat zelfvertrouwen moet je hebben’

Laatste update:

Antonio Conte heeft veel kwaliteitsspelers tot zijn beschikking bij Chelsea en de manager beschouwt ook Thibaut Courtois als een zeer waardevolle kracht. De Italiaan heeft de afgelopen weken meerdere keren gesteld dat zijn pupil tot de beste keepers ter wereld behoort. Courtois, die zijn contract ondanks langdurige onderhandelingen nog niet heeft verlengd, is gestreeld door de woorden van zijn trainer.

Geconfronteerd met de uitspraken van Conte zegt Courtois bij Sky Sports: "Ja, inderdaad, ik voel me de beste. Je moet dat zelfvertrouwen hebben. Het is belangrijk voor een topsporter om die mentaliteit en instelling te hebben. Natuurlijk zijn er nog andere geweldige doelmannen. Het is niet aan mij om te oordelen wie de beste is, maar in mijn hoofd ben ik dat."

"Omdat je zo moet denken. Ik denk dat elke topspeler in de wereld en elke grote doelman met dezelfde gedachte in zijn hoofd speelt. Dat moet ook om te slagen. Ik probeer elke dag keihard te werken en mezelf te verbeteren." Eerder dit jaar zei Courtois tegenover Het Laatste Nieuws iets soortgelijks: "Ik ga niet zeggen dat ik de beste ben, want dan gaan mensen me arrogant noemen, maar ik voel me wel zo."

"Ik voel me nu geweldig in mijn vel. Op een manier straal ik misschien iets onoverwinnelijks uit tussen de palen, maar niet zoals Gianluigi Buffon of Iker Casillas destijds. Die hebben toch nog iets speciaals. Hors catégorie. Bij Buffon heb je soms het gevoel: hier vliegt vandaag geen bal binnen. Leiderschap, ervaring en uitstekend positiespel. Dat aura dat spitsen écht afschrikt. Zover ben ik nog niet."

Thibaut Courtois is op dit moment de beste doelman ter wereld

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat mij betreft zijn De Gea, Neuer, Buffon en (in zijn vorm momenteel) Ter Stegen nog wel betere doelmannen. Courtois nogsteeds een top5 plek en voor hun uitstraling en zelfvertrouwen mogen ze van mij alle 5 denken dat ze het beste zijn!

29 november 2017 om 13:51

Ter wie?

29 november 2017 om 14:38

Ter Stegen, je weet wel, die keeper van Barca die momenteel in absolute topvorm is. 5 tegengoals en 13 Liga-duels en 1 tegengoal in 5 CL duels.

29 november 2017 om 15:03

Och jeetje zeg wat een superstatestieken, heb hem vorig jaar meerdere domme fouten zien maken. En heeft dit seizoen nog weinig te doen gehad. Gevalletje Valdez...

29 november 2017 om 16:20

Ik zie ook een paar domme fouten in jouw reactie. Valdes was naar mening overigens een zeer ondergewaardeerde keeper.

29 november 2017 om 16:25

Moet je misschien vaker kijken. Heb hem ook meer dan genoeg miraculeuze reddingen zien maken en heb keepers van formaatje v/d Sar ook blunders zien maken. Hoe ging het hem ook alweer af bij Juve?

Ik ben blij met een gevalletje Valdes(zo moeilijk moet dat toch niet zijn, pedrootje). Beste keeper uit onze geschiedenis en heeft tal van punten en prijzen voor ons gewonnen.

Een van de betere maar de beste vind ik hem nog niet.
Is snel gekomen maar stagneert in zijn ontwikkeling.
Oblak Ter Stegen Chech De Gea Elderson Navas zijn allemaal niet veel slechter zelfs beter dan hij.

29 november 2017 om 14:20

Navas ? Alsjeblieft niet zeg, stukken minder dan Courtois. Cech en Ederson zijn ook echt niet beter, Ederson doet het nog te kort op dit niveau om dat te kunnen zeggen

29 november 2017 om 14:43

Buffon is ook beter...

29 november 2017 om 14:48

Cech heeft ook een aantal hele slechte seizoenen gehad

Lloris word stelselmatig vergeten in de top lijstjes valt mij op. Toch wel minimaal gelijkwaardig aan oblak, chech, buffon , en courtois. De gea en neuer vind ik dan toch wel een trapje hoger

29 november 2017 om 13:43

Die heeft ons WK playoffs gekost, dus zeg maar niet teveel over Lloris

29 november 2017 om 14:16

Vind hem de laatste maanden wat meer foutjes maken dan normaal. Dus op dit moment zeker geen trapje hoger, eerder een trapje lager, in mijn ogen althans.

29 november 2017 om 14:17

Llrois maakt dan ook met enige regelmaat, lees elk seizoen een aantal , opzichtige fouten die leiden tot doelpunten....

Dat gezegd hebbende, is nagenoeg geen enkele keeper foutloos, maar een foutloos seizoen moet toch wel mogelijk zijn? Dat heb ik, persoonlijk maar ik volg m niet altijd, nog niet bij hem meegemaakt.

29 november 2017 om 14:50

Lloris is vooral een geweldige lijnkeeper met hele goede reflexen. Qua hoge ballen en uitkomen in het algemeen is Lloris geen wereldtop

29 november 2017 om 14:54

Vergeet zijn geweldige voeten niet! Maar inderdaad, hij moet het vooral van zijn reflexen en voetenspel hebben.

De Gea en Oblak zijn op dit moment de beste keepers die er zijn. Dan heb ik het wel over keepers die momenteel in vorm zijn want Neuer blijft voor mij de meest complete keeper die er is. En natuurlijk Buffon die ook in dat rijtje hoort. Ik denk overigens niet dat Courtois ooit tot de beste keepers zal horen wat ik in zijn tijd bij Atletico wel absoluut dacht.

29 november 2017 om 14:11

Courtois is nog maar 25, hoort nu al bij de 5 beste keepers en zijn beste tijd moet nog komen in principe. En zijn parcours tot nu toe is toch wel om duimen van af te likken. Heeft dus nog alle potentie om de absolute wereldkeeper te worden.

Courtois maakte flinke sprongen bij Atletico en in zijn 1e jaar bij Chelsea.. Op dat niveau is hij echter blijven hangen tot nu toe. Ben benieuwd of hij komende 2 seizoen stappen gaat maken, anders zal Chelsea een andere keeper gaan aanschaffen als het hun punten gaat kosten. Kijk maar Cech..

29 november 2017 om 14:13

Waarom zou Chelsea een 25-jarige keeper van de hand doen die momenteel bij de top qua keepers zit?

29 november 2017 om 14:51

Wat voor een stappen moet hij nu nog maken dan? Doet nooit rare dingen en laat zelden tot nooit ballen door die hij had moeten hebben.

Mooi verwoord van Courtois. Je moet in jezelf geloven en ook dat je de beste bent. Daarmee geef je jezelf een enorme boost aan zelfvertrouwen.
Voor mij is Buffon nog altijd 's werelds beste doelman. Niet zozeer omdat hij extreem goed is, maar temeer omdat hij dit zijn gehele carrière al is. Je ziet vaak dat keepers een mindere periode kennen (zie van der Sar na zijn vertrek uit NL) en ik denk dat Buffon daar weinig last van heeft gehad gedurende zijn loopbaan.
Het is ook moeilijk om te zeggen die of die is beter. Uiteindelijk zal 's werelds beste doelman uit het door de in andere reacties genoemde namen worden gekozen en veelal valt de keuze op diegene die de grootste prijzen heeft weten te winnen.
Als ik nog een naam zou mogen toevoegen aan de besten ter wereld, maar zijn tijd komt nog: Donnarumma.

29 november 2017 om 14:19

Ik ben het met je eens wat betreft Buffon, maar wil toch een kleine kanttekening maken. Buffon heeft nooit buiten Italie gekeept. Je voorbeeld met Vd Sar vind ik dus niet helemaal eerlijk, omdat hij ineens in een totaal ander land en cultuur terechtkwam. Nogmaals, niets ten nadele van Buffon, want dat is gewoon al jarenlang een (constante) geweldenaar. Alleen vind ik het wel jammer dat hij nooit bij een club uit bijvoorbeeld de Premier League heeft gespeeld. Alhoewel het natuurlijk ook wel mooi is dat hij in Italie zo'n levende legende is geworden!

29 november 2017 om 14:29

Dat ben ik zeker met je eens. Sar keepte als "moderne" keeper (zeg maar na de afschaffing van het mogen oppaken van de terugspeelbal een keeper die ook voetballend uit de voeten komt) bij Ajax met een verdediging die ver voor de doelman speelt. In Italië is/was dat natuurlijk anders.
Desondanks maakte hij daar fouten die hij bij Ajax niet maakte, raakte uit de gratie bij de Oude Dame, maar kwam ijzersterk terug via Fulham naar United.
Ik heb ook nooit begrepen dat Barca in het verleden telkens matige keepers onder de lat had staan, terwijl ze bakken met geld uitgaven voor andere posities. Nu hebben ze met ter Stegen (en de vorm waarin hij verkeert, want die was in het begin ook alles behalve overtuigend) eindelijk een echte topkeeper.

Voor mij niet de beste, maar dat heeft ook te maken met persoonlijke voorkeur. Ik denk dat het heel lastig te zeggen is wie de beste is, aangezien het niveau nagenoeg gelijk is. Neuer is vanwege zijn fenomenale voetballende kwaliteiten en daarnaast keeperskwaliteiten wat mij betreft de beste. Daarnaast heb ik een ongelofelijk zwak voor Oblak. Vind ik echt een geweldenaar. Maar jongens als De Gea, Lloris, Buffon, Ederson, Navas en Ter Stegen zijn ook van wereldklasse. Laat ik het anders stellen, als je bij Chelsea onomstreden bent en er géén reden is om een andere keeper aan te trekken, hoor je wat mij betreft sowieso bij de beste keepers. Courtois zal nog jaren aan de top staan en voor ieder team een versterking zijn.

Goede keeper. Vooral bij Atleti. Echter, in mijn ogen moet een wereldkeeper ook een bepaalde (positieve) uitstraling hebben. Daarom ben ik fan van gentleman Buffon.

29 november 2017 om 14:53

Gentleman? Het lijkt wel alsof de hele wereld is vergeten dat het een fascist is.

29 november 2017 om 15:27

Het fascisme heeft een negatieve connotatie door de Oostenrijker die in Duitsland de macht greep, maar het is vanuit de geschiedenis natuurlijk een Italiaans model (en alleen nauw verwant aan het nationaalsocialisme van meneer A.h.). Het kenmerkt zich door een (sterk) leiderfiguur die alle macht heeft en een eenheid probeert te scheppen.

Los van het feit dat het niet mijn model is, zijn er genoeg Italianen fan van dat politieke stelsel. Als zij dat fijn vinden, moeten wij daar dan over klagen?

29 november 2017 om 15:48

Het fascisme heeft een negatieve connotatie omdat extreem nationalisme en imperialisme hier automatisch mee gepaard gaan, samen met een conservatieve autoritaire overheid, dus niet enkel omdat een zekere A.h. hier inspiratie haalde voor het nationaal-socialisme. Het mag dan oorspronkelijk een Italiaans model zijn, maar het is en blijft in mijn ogen een foute politieke overtuiging.

29 november 2017 om 15:58

@blieke: ik ben het enkel deels met je eens. Het fascisme is inderdaad gerelateerd aan extreem nationalisme (wat je ook zou kunnen identificeren als trots zijn op je land en haar cultuur), maar het is niet iets dat automatisch gepaard gaat met imperialisme (in de zin van andere landen veroveren). In de tijd van Mussolini was het 'normaal' om een kolonie te hebben. Enerzijds was het een toonbeeld van zijn macht en anderzijds was het een vergelding voor wat eerst niet lukte (een land veroveren die je eerst niet kon veroveren) De verovering van Ethiopie was dus best voorspelbaar. Die dingen staan los van de pure vorm van fascisme.

29 november 2017 om 16:06

Waarom denk je dat de ideologie vernoemd is naar het oude machts en statussymbool van het oude Rome (de fasces)? Mussolini intentie was net om het oude Romeinse rijk te herstellen, reden ook waarom hij landen als Albaniã£â« en Griekenland binnenviel, waarom hij de nood voelde om nieuwe kolonies te creeeren (in tegenstelling tot andere landen). Mussolini was begeesterd door imperialisme... Bij A.h. zag je hetzelfde gebeuren met de wens voor meer Lebensraum.

29 november 2017 om 16:16

@blieke: het klopt dat Mussolini en het fascisme de eigen cultuur en geschiedenis verheerlijken. In Mussolini zijn geval dus het oude Romeinse rijk. Maar, zoiets kan je prima in eigentijds perspectief zien, waarbij je niet andere landen binnen hoeft te vallen.
Veel van onze wetten (vooral in het privaatrecht) zijn gebaseerd op de wetten van het Romeinse rijk bijvoorbeeld. Je kan het oude Romeinse rijk dus best als inspiratiebron gebruiken.

29 november 2017 om 16:33

Er is toch niets mis mee om Romeinse gebruiken over te nemen? Er is wel iets mis als je een rijk van 2000 jaar oud gaat gebruiken als excuus om landen binnen te vallen. Het gaat dan ook niet om het oude Rome, maar de legitimatie die het toenmalig fascisme zocht voor expansie. Wat dan weer verbonden is met het wankel Italiaans nationalisme dat legitimering zocht voor een pas eengemaakte staat (1870).

Het is een van de ankerpunten van het fascisme dat sterke naties/volken kolonies en een groot zelfvoorzienend rijk verdienen, ter glorie van de natie en het eigen volk.


Ik wil hier niet de moraalridder uithangen maar sinds hij vreemd ging met de vriendin van De Bruyne mag ik hem niet meer. Kwa persoon behoor je tot de laagste, als je in afwezigheid van je vriend eventjes zijn vriendin mee naar huis neemt. Persoonlijk hecht ik waarde hier aan, dus kom maar op met je clichés als "het gaat om zijn prestaties" etc. Prima als mensen totaal geen waarde hechten aan de persoon achter de voetballer.
Ik heb veel respect gekregen voor de beschaafde Kevin de Bruyne die bij navraag door Wilmots, zei dat wat hem betreft zij samen in een ploeg kunnen spelen omdat de teamprestatie voor hem voorop staat. Petje af voor de fantastische voetballer EN mens De Bruyne.

29 november 2017 om 14:54

Ik heb hetzelfde met het fascisme van Buffon. Ik vind het daarom moeilijk om positief te zijn over hem.

29 november 2017 om 15:50

Ik vind Iniesta als mens een suf persoon, maar de voetballer heeft mijn volledige respect. Zo ook met Messi, dat timide gedoe hou ik niet van. Maar Ronaldo kan ik ook niet luchten met zijn maniertjes, echter heb ik wel respect voor zijn prestaties. Zo kan ik dat ook van Courtois los zien, terwijl ik het wel flink veroordeel als je de vriendin van een maat doet. En zo veroordeel ik De Bruyne ook dat hij Courtois niet even een paar tikken heeft gegeven, dan ben je een sissy in mijn ogen, maar ik vind hem wel degelijk een weergaloze voetballer.

Qua prijzenkast is hij op 25 al wel bij de besten natuurlijk. Gekeept in 2 van de grootste competities, wat alleen van zijn opgenoemde concurrenten ook De Gea kan zeggen. Die vind ik toch af en toe veel lastigere ballen pakken. Neuer is de compleetste, De Gea de spectaculairste. Courtois dan maar oerdegelijk zeker, en een garantie op prijzen toch wel. Niet onbelangrijk natuurlijk.

Naar mijn mening nr 2 misschien 3 neuer is voor mij nummer 1 en denk dat de Gea toch nog net iets verder is, alleen geloof ik niet dat navas en ter stegen beter zijn dan courtois vind hem toch een uitzonderlijk goeie keeper die courtois denk sws dat Chelsea 2/3 plekjes lager staat zonder courtois

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren