Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik ben Barcelona dankbaar, maar ik ben nu echt een ‘Madridista’’

Laatste update:

Takefusa Kubo streek afgelopen zomer neer bij Real Madrid, maar van een debuut namens de Koninklijke is het nog niet gekomen voor de Japanner. De achttienjarige aanvaller wordt dit seizoen verhuurd aan Real Mallorca en zou zondag eigenlijk met zijn tijdelijke werkgever op bezoek gaan in het Santiago Bernabéu. Vanwege de uitbraak van de coronacrisis is LaLiga echter stil komen te liggen, waardoor Kubo zijn eerste wedstrijd in het stadion van Real nog even uit moet stellen.

“De waarheid is dat ik enorm veel zin had in deze wedstrijd. Alle wedstrijden zijn belangrijk voor mij, maar deze was speciaal geweest”, vertelt hij in gesprek met AS. “Ik heb er nog niet eerder gespeeld, maar ik kijk er enorm naar uit. Het moet enorm motiverend zijn om het veld op te stappen en tijdens de warming-up 85.00 man te zien zitten. Je kunt daar niet slecht spelen, dat is onmogelijk.”

Kubo kent een verleden in de jeugd van Barcelona, waar hij in 2015 echter moest vertrekken toen duidelijk werd dat de aartsrivaal van Real de regels met betrekking tot het aantrekken van jeugdspelers had overtreden. Inmiddels voelt hij zich meer een speler van de Madrilenen dan van Barça: “Ten eerste moet ik zeggen dat ik Barcelona enorm dankbaar ben, net als FC Tokyo dat mij opnam na de straf, Yokohama Marinos dat mij een half seizoen heeft gehuurd en nu Mallorca.”

“Hetzelfde geldt voor alle spelers, de managers en de mensen die mij hebben geholpen te groeien. Toen ik de juiste leeftijd had bereikt, kreeg ik de geweldige kans om een team uit te zoeken en dat werd Real Madrid omdat zij geïnteresseerd waren. Daar ben ik erg blij mee en nu ben ik echt een Madridista”, gaat hij verder.

De jonge Japanner hoopt daarom bij Mallorca stappen te kunnen zetten, zodat hij zich daarna op een doorbraak in het wit kan richten: “Het hangt allemaal van mezelf af. Op dit moment moet ik het bij Mallorca zo goed doen als ik kan, om te laten zien dat ik het niveau aankan. Het is duidelijk dat een club als Real anders is dan de rest. Alle spelers daar zijn van het hoogste niveau en het is moeilijk om er een plekje te veroveren. Maar ik blijf hard werken en ik wacht op mijn kans. Als die komt, zal ik ervan profiteren.”

Denk jij dat Takefusa Kobu in de toekomst uit zal groeien tot basisspeler bij Real Madrid?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is toch ook echt een pareltje. Hoewel Mallorca een moeilijk seizoen draaide, speelde hij toch regelmatig goede wedstrijden. Met 3 doelpunten en 3 assists heeft hij het ook wel degelijk gedaan in 24 wedstrijden (waarvan iets minder dan de helft invalbeurten). Hopelijk bewandelt hij een soort van Ödegaard-route, want dat de jongen talent heeft is toch wel duidelijk.

12 april 2020 om 13:15

Inderdaad een heerlijke speler om te zien die zijn techniek functioneel kan gebruiken. Lijkt me leuk om hem een jaartje in de eredivisie mee te maken. Zou ook een leuke springplank kunnen zijn voor hem.

12 april 2020 om 13:23

Aangezien hij het al degelijk doet, lijkt zo een tussenstap me niet echt nodig. Hij kan beter meteen naar een middenmoter in La Liga lijkt me. Of het zou zo moeten zijn dat een club als Feyenoord/AZ/Utrecht hem een basisplaats kan garanderen.

12 april 2020 om 13:29

Ja misschien dat hij beter uit de voeten kan bij een middenmoter dan bij een degradatie kandidaat. Ik dacht aangezien hij nu de helft speelt en de helft invalt dat een jaartje 34 wedstrijden spelen misschien wel beter zou kunnen zijn.

12 april 2020 om 13:58

@lierse1997 ik vind dat vrij matige statistieken maar ik kan niet ontkennen dat die Kubo geweldig kan voetballen en een hele grote speler kan gaan worden. ik heb ook vaak van zijn spel genoten. ik vind die Japanse spelers sowieso vaak technisch goed onderlegd en ze hebben altijd wel een grote gunfactor bij mij omdat het vaak sportieve, sympathieke gasten zijn die zich met hun eigen spel bezig houden en niet met schwalbes en dergelijke. het zou mooi zijn als er een keer een Japanse speler de absolute wereldtop gaat halen en wie weet wordt dat Kubo

12 april 2020 om 14:07

Het zijn niet de meest denderende statistieken maar Mallorca had maar 28 goals gemaakt dit seizoen. Hij is dus op 18-jarige leeftijd dus betrokken bij meer dan 1 op de 5 doelpunten. Dat is zeker voor een huurling toch netjes lijkt me.

12 april 2020 om 18:51

Hij is wel een mokertje klein en iel mannetje. Nu zijn spelers als Insigne dat ook, en die heeft ook de bijna wereldtop bereikt, maar toch vind ik het altijd een handicap, want je zal met jouw formaat het ALTIJD, maar dan ook echt ALTIJD je tegenstander, zelfs in de 80e minuut op snelheid of voetballend vermogen te slim af moeten zijn. Idk, lijk mij gewoon moeilijk

Toch jammer dat hij niet voor Barcelona heeft gekozen want talent heeft hij zeker. Mooie dribbel en techniek! Gewoon lekker tot je 21ste elders ervaring opdoen en daarna terugkeren.

12 april 2020 om 12:45

Als Barcelona iets in hem gezien had..... wel ja. Blijkbaar niet. @fatooo

12 april 2020 om 13:25

Er moesten toen verplicht jeugdspelers vertrekken wegens overtreden regels door Barça. Nl. Fouten bij hun registratie. Zij moesten gaan en de club kreeg een transferban. Onana kwam zo o.a. bij Ajax terecht

12 april 2020 om 15:04

@brambino, Onana had daar helemaal niks mee te maken. Die wilde zijn contract gewoon niet verlengen. Was ook helemaal geen jeugd meer maar al 19 jaar.

Fantastische slag van real Madrid. Deze jongen is echt een groot talent maar wat hem echt goed gaat maken is zijn mentaliteit. Lijkt een ijzeren discipline te hebben zoals wel vaker de gewoonte is bij Japanners. Daarnaast is hij gewoon een marketing goudmijn. Hij heeft de mogelijkheid om uit te groeien tot de beste Aziatische voetballer waardoor de markt in Azië voor Madrid waanzinnig veel geld kan opleveren. Een beetje zoals pulisic voor Amerika en Chelsea kan gaan betekenen. Met als verschil dat ze in Azië toch meer voetbalgek zijn dan in de vs

Vond hem tijdens de usa tour tijdens de voorbereiding goed spelen. Je zag dat hij zeker wel potentie heeft. Vooral in die wedstrijd waar asensio zwaar geblesseerd uitviel dacht tegen atletico maar dat weet ik niet meer zeker. Vervolgens werd hij verhuurd aan Mallorca. Bij mij Mallorca heb ik weinig wedstrijden van hem gezien. Ben benieuwd of hij zich verder heeft ontwikkeld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren