Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

LaLiga-sensatie van 22 jaar wijst lucratief aanbod van Saudi's resoluut af

Laatste update:

Takefusa Kubo blijft voorlopig bij Real Sociedad. Het Saudi-Arabische Al-Nassr heeft geprobeerd om hem los te weken bij de Spaanse club, maar de Japanner wil koste wat kost in Europa blijven voetballen, zo schrijft het gerenommeerde Spaanse Relevo.

Afgelopen zomer ondernam ook Al-Hilal een poging om Kubo naar het Midden-Oosten te krijgen. De club waar onder meer Neymar en Kalidou Koulibaly onder contract staan, was bereid om de afkoopclausule van zestig miljoen euro te lichten.

Kubo kon volgens Diario AS 160 miljoen euro verdienen in Saudi-Arabië, als hij een contract tekende voor vier jaar. De Japanner veegde net als nu, het aanbod van de Saudi’s resoluut van tafel.

Kubo maakte in 2019 de overstap van Japan naar Europa. Real Madrid nam hem toen transfervrij over van Tokyo FC. De rechtsbuiten annex aanvallende middenvelder wist niet door te breken in Madrid en werd verscheidene keren uitgeleend.

Real Madrid liet hem achtereenvolgens ervaring opdoen bij RCD Mallorca, Villarreal en Getafe. Sociedad raakte zo onder de indruk van zijn optredens, dat de club in juli van 2022 6,5 miljoen euro overmaakte voor zijn diensten.

De transfer heeft de club bepaald geen windeieren gelegd. Kubo vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een waarde van zestig miljoen euro en is belangrijk in de tot dusver succesvolle Champions League-campagne.

Sociedad eindigde als vierde afgelopen seizoen en bemachtigde zo een ticket voor het miljardenbal. Erreala wist vervolgens eerste te worden in de groep met Inter, Benfica en RB Salzburg. In de achtste finale van het toernooi neemt de club het op tegen Paris Saint-Germain.

Kubo kwam in totaal 69 keer in actie voor Sociedad. Hij liet in deze optredens 15 treffers noteren en was dertien keer aangever bij een treffer. Ook speelde hij al 31 keer voor Japan. Voor zijn land scoorde hij tot dusver drie keer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Slim, als je de berichtgeving moet geloven willen er al verschillende spelers kosten wat het kost terug.

24 januari 2024 om 16:20

Was het maar zo simpel zoals de arabieren denken. Die voetballers willen niet alleen veel geld, maar ze willen ook het gevoel hebben dat de competitie leeft en dat alles eromheen goed geregeld is. Die arabieren hebben nog een hele lange weg te gaan. Denk aan infrastructuur, fans etc.

Hij is Japans, wat verwacht je dan ook. Die zijn over het algemeen niet zo statusbelust..

24 januari 2024 om 10:28

Behalve Honda…

24 januari 2024 om 10:31

Juist wel statusbewust. Naar SA ga je niet voor status maar voor geld. En voor Japanners is status heel belangrijk. Wel eens van Yubitsume of Harakiri gehoord?

24 januari 2024 om 14:11

Precies dit, een belangrijk verschil. Hij wilt waarschijnlijk échte status verdienen en dat doe je door in de sterkste europese competitie(s) uit te blinken. Niet door voor een zak geld te kiezen en roemloos in de zandbak te ballen.

24 januari 2024 om 22:15

@Evangelista

Status is juist enorm belangrijk in Japan en een stuk belangrijker dan in het Westen zelfs ter vergelijking.

Als ze in SA constant blijven jagen op dit soort potentiële Europese toppers dan zullen er vroeg of laat genoeg wel zwichten voor het geld. Daarna heb je nog wel de discipline van een Ronaldo nodig om het daar vol te houden..

24 januari 2024 om 10:26

Potentiele toppers die zwichten voor het geld zullen nooit de discipline hebben van een Ronaldo om het A: vol te houden en B: hun talent volledig tot bloei te laten komen.

Als je op jonge leeftijd als zwicht voor geld, dan zit je mindset van topsportmentaliteit al gewoon niet goed om uberhaupt te slagen. Dus of het een groot gemis is, lijkt mij niet.

24 januari 2024 om 10:33

Ik denk dat dit vooral voor Zuid Amerikanen gaat gelden. Europeanen zullen vooral op latere leeftijd die kant op gaan.

24 januari 2024 om 10:54

@Ryjuu waarom persee topsportmentaliteit erbij betrekken.
Je bent 22 je kan misschien 50 miljoen per jaar verdienen. Stel dat die op zijn 23e een grote blessure krijgt waardoor zijn loopbaan als voetballer niet slaagt.
Dan heeft die financieel gezien wel een goede keuze gemaakt of nou SA een land is waar je zou willen voetballen is een andere vraag.
Maar net zo goed blijft die hard trainen daar en komt over 2 jaar weer terug.

24 januari 2024 om 10:57

Omdat het doel van die walgelijke saudi's (niet walgelijke Arabieren, ter verduidelijking) is om hun eigen competitie naar een hoger niveau te tillen en meer aanzien te krijgen.

Los van of het financieel de juiste keuze is, het stukje over topsportmentaliteit is hierbij juist van belang en dat hebben de voetballers die voor of op hun hoogtepunt gaan, dan natuurlijk niet.

24 januari 2024 om 11:32

Waarom topsportmentaliteit erbij betrekken? Ben je nu serieus? Profs zijn topsporters die bevoorrecht zijn met een enorm talent. En dan wil je de beste zijn en alles winnen wat er te winnen valt. En dat doe je in een omgeving waar je jezelf kan meten en uitdagen met anderen van hetzelfde niveau.

Al die hypotheses die je opnoemt zijn nou precies de dingen van een verkeerde mindset. Als je de juiste mindset hebt ligt je focus niet op randzaken als "wat als het mij niet lukt" of ik moet zoveel mogelijk geld binnen harken

24 januari 2024 om 22:19

@ryjuuEn zolang spelers zich aan hun contract houden, hebben zij zelf volledig de keuze om gewoon lekker te doen wat zij willen al vind jij dat geen 'topsportmentaliteit.'Genoeg voetballers die hebben aangegeven vooral profs te zijn, omdat het dus een goede job is, niet omdat ze van de voetbalwereld houden of van het topsport leven.De meesten die dit hier zeggen zijn geen topsporters geweest en kijken dus naar voetbal door een roze wolk. Topsporter zijn, is helemaal niet altijd zo leuk. Het kan zelfs je plezier in een sport doen afnemen.Dat dus niet iedereen de topsport mentaliteit heeft om zichzelf constant op het hoogste niveau te testen en gewoon zelf aankijken wat ze kiezen is best logisch en zelfs normaal. Daarbij doen we nu spontaan alsof spelers die Saudi vooral haalt spelers zijn die in Europa op een hongerloon spelen. Saudi doet wat Europa al zo'n 60 jaar bij de rest van de wereld doet. Als het een geen probleem was, waarom dit dan wel, omdat wij niet meer degenen zijn die iedereen uitkopen?Ik denk dat Neymar en het gros van de Brazilianen graag gewoon heel hun carriere in Brazilië hadden gespeeld, maar Europa koopt ze allemaal als tieners weg.

25 januari 2024 om 12:22

Ja dat zeg ik toch? Als je voetbal benadert als slechts een goede job dat goed betaald dan heb je toch geen topsportmentaliteit? En zonder die topsportmentaliteit waar je dus voor het spelletje leeft zal je nooit de prestaties leveren waar menig voetbal liefhebber van smult. Denk je nu werkelijk dat een Messi en Ronaldo eenzelfde status hadden gekregen als ze nu hebben als ze op jonge leeftijd op het geld focusten.

Dus voor ons voetbalsupporters is het geen gemis als dat soort spelers voor veel geld ergens in de zandbak gaan voetballen, die zullen met zo'n mentaliteit nooit tot grote hoogtes kunnen stijgen als de elite spelers die we allemaal kennen.

Jeetje, wat een contract. Maar begrijpelijk dat Kubo bij Sociedad blijft. Die jongen begint bij Sociedad steeds beter te worden en heeft de potentie om een van de betere rechtsbuitens te worden ter wereld. Dus die kan altijd wel afbouwen op een latere leeftijd.

Dat Real hem voor minder als 10 heeft weggedaan joh. Talent droop er altijd van af. Hebben ze weer een terutkoop clausule?

24 januari 2024 om 10:45

Ja, voor 50% van de 60 miljoen-afkoopclausule

24 januari 2024 om 15:31

Terugkoopclausules doet men niet meer bij Madrid. Ze verkopen hun spelers tegenwoordig steevast voor 50%. Dan hebben ze al wat aan hen verdiend en krijgen ze er later nog een flinke som bij of kunnen ze hen terughalen voor de helft van de prijs. Zo dus ook met Kubo, die is voor 6,5M verkocht maar slechts voor 50%. Nu heeft hij een afkoopclausule van 60M dus als hij deze zomer vertrekt krijgt Madrid 30 vd 60M en hebben ze in totaal 36,5m aan hem verdiend. Of, mochten ze hem zelf willen terughalen betalen ze 60M waarvan 30M meteen teruggestort wordt en hebben ze, als je de initiele 6,5 meerekent, slechts 23,5m betaald voor een speler die er 60 waard is.

Zelfde gold voor F. Garcia die ze afgelopen zomer voor 5M hebben teruggehaald en dat doen ze dus voor bijna alle talenten die de laatste tijd vertrokken zijn. Zelfde met Gutierrez bij Girona, die ik ook voor zijn clausule zie vertrekken deze zomer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren