Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ibrahimovic bezorgt PSG met twee doelpunten de Coupe de la Ligue

Laatste update:

Zlatan Ibrahimovic heeft Paris Saint-Germain de Coupe de la Ligue bezorgd. De Zweed is voor de komende drie wedstrijden geschorst, maar mocht zaterdagavond nog wel meedoen in de finale tegen SC Bastia en scoorde twee keer en gaf één assist. Ook Edinson Cavani nam twee treffers voor zijn rekening:0-4. PSG is met vijf eindzeges de recordwinnaar van het tweede bekertoernooi van Frankrijk.

/

PSG had het in de beginfase echter niet gemakkelijk in het volgepakte Stade de France. De op papier thuisspelende ploeg stelde de regerend kampioen voor de nodige problemen - Giovanni Sio kopte over - en Thiago Silva liep een blessure op, maar kon toch verder. PSG groeide hierna echter in de wedstrijd en kreeg kansen via Ezequiel Lavezzi en Ibrahimovic. Na twintig minuten ontsnapte Lavezzi aan de bewaking van Sébastian Squillaci en die moest aan de noodrem trekken. De verdediger kreeg een rood karton onder de neus geduwd en zag Ibrahimovic de daaropvolgende strafschop onberispelijk binnenschieten: 0-1.

Bastia hoopte PSG uit standaardsituaties pijn te kunnen doen, maar liep vier minuten voor rust tegen de tweede tegentreffer aan. De Corsicanen kopten een voorzet van Serge Aurier voor de voeten van Ibrahimovic en die kende geen genade: 0-2. In de eerste tachtig seconden na rust hadden de rozehemden uit Parijs het duel al voortijdig op slot kunnen gooien, maar een schot van Javier Pastore werd gestopt door Alphonse Aréola en Lavezzi mikte even later voorlangs. Bastia liet zich zo nu en dan ook zien voor het doel van Nicolas Douchez; Florian Marange kreeg na een uur bijvoorbeeld een goede mogelijkheid, maar hij kopte naast. De supporters van Bastia hadden zich intussen al neergelegd bij een verliespartij en maakten er op de tribunes een mooi feest van.

/

PSG legde zeker geen geweldig spel op de mat, maar bleef wel het gevaarlijkst. Marco Verratti knalde na een mooie demarrage op de vuisten van Areola en een kwartier voor tijd tikte de ex-goalie van PSG een prachtige lob van Marquinhos over de lat. Aan de andere kant ontsnapten de hoofdstedelingen ook twee keer aan een treffer, want Guillaume Gillet werd op tijd afgestopt en Silva haalde een bal van Floyd Ayité van de doellijn. Tien minuten voor tijd liep het PSG van Laurent Blanc dan toch nog uit naar een 0-3 voorsprong: invaller Edinson Cavani kopte raak uit een ragfijne voorzet van Aurier. Hij bepaalde ook nog de eindstand op 0-4, op aangeven van Zlatan. PSG kan zich nu richten op de Champions League-wedstrijd van komende woensdag tegen Barcelona en blijft in de race om de zogeheten quadruple.

Denk jij dat PSG de quadruple wint?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer van de rode kaart. 2 goals en een assist prima bijdrage van Ibrahimovic. Wel leuk dat je de scheids kon horen de hele wedstrijd door. Nu op naar Barcelona.

heerlijke wedstrijd van PSG vandaag, dat is alvast 1! de CL, de ligue en de Franse beker zijn ook nog te behalen alleen valt er nog een lange weg te gaan. goede generale repetitie trouwens voor de wedstrijd tegen Barca.

Allez Paris!

Quadruple betekent dat ze beide bekertoernooien, waarvan nu een binnen is, de competitie en de CL winnen. Ik zie ze echt niet de CL winnen hoor, de rest wel, maar dat is alsnog een hele goede prestatie.

11 april 2015 om 23:05

klopt, de Cl wordt natuurlijk enorm lastig maar zolang er een kans is valt er altijd voor te vechten.

11 april 2015 om 23:13

CL wordt een lastig verhaal. Maar als je ziet hoe ze met 10 man het Chelsea van Mourinho onder druk zet, zeg ik dat alles mogelijk is. Hebben genoeg spelers die uit het niets een wedstrijd kunnen beslissen.

11 april 2015 om 23:29

64% denkt het wel of ze hebben geen woordenkennis.
PSG pakt de cl en de titel niet dit jaar.

Makkelijke zege voor Psg, logisch ook want de wedstrijd was al snel gespeeld na de onterechte rode kaart voor Bastia. Gefeliciteerd Psg fans met de Coupe de la ligue

PSG mag wel eens een keertje door naar de volgende ronde altijd zelfde teams...

Zlatan gaat dit seizoen dan niet weer 40+ goals maken, maar ik denk dat die drie wedstrijden schorsing beter zijn. Dan kan hij zich focussen op de CL, waar hij nu echt moet knallen. Dit jaar is gewoon z'n laatste kans op die cup.

12 april 2015 om 13:33

Daar is hij ook geschorst

12 april 2015 om 12:09

Nee Aurier speelde, en is tevens beter

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren