Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Iñaki Williams tekent nieuw negenjarig contract met gigantische afkoopclausule

Laatste update:

Iñaki Williams heeft zijn contract bij Athletic Club verlengd, zo maakt de Baskische club via de officiële kanalen bekend. De nieuwe verbintenis van de 25-jarige spits heeft een looptijd van maar liefst negen jaar, waardoor hij tot medio 2028 vastligt in Bilbao. In het contract is tevens een afkoopclausule ter waarde van 135 miljoen euro opgenomen.

Het oude contract van Williams had ook nog een forse looptijd, want de spits lag nog tot medio 2025 vast bij Athletic. Nu is daar niet alleen drie jaar aan toegevoegd, maar is ook de afkoopclausule fors verhoogd. De gelimiteerde transfersom in de verbintenis bedroeg tachtig miljoen. Na het ondertekenen van zijn nieuwe contract is Williams voor een bedrag van 135 miljoen op te halen bij Athletic, al lijkt hij nu juist zijn toekomst aan de club verbonden te hebben.

Williams is geboren en getogen in Bilbao en doorliep de jeugdopleiding van Athletic. De enkelvoudig Spaans international speelde tot dusver 204 wedstrijden voor de Baskische club, waarin hij goed was voor 49 doelpunten en 27 assists. Eerder deze zomer werd Williams in verband gebracht met een vertrek naar Manchester United, dat in hem de opvolger van de naar Internazionale vertrokken Romelu Lukaku zou hebben gezien. Williams heeft echter besloten om Athletic voorlopig trouw te blijven.

Snap jij dit besluit?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik dacht dat iig in NL 5 jaar het max was, in Spanje heb ik wel eens van zesjarige contracten gehoord, maar is er geen max hierin?

12 augustus 2019 om 10:42

Volgens mij heeft tadic nu toch ook een langdurig contract getekend? Dus weet niet of die 5 jaar wel klopt?

12 augustus 2019 om 11:29

Het spelerscontract van Tadic loopt tot 2023. Dan stopt hij en gaat hij wat anders doen bij Ajax. Dat is dan weer een ander contract en valt buiten de regeling, want Tadic is dan geen speler meer.

12 augustus 2019 om 11:29

Tadic heeft toch ook een contract van 7 jaar getekend.

12 augustus 2019 om 10:54

Saul had in 2017 ook een contract tot en met 2026 getekend bij Atlético. Denk dat er in Spanje geen restricties op zitten.

12 augustus 2019 om 11:24

Heb zojuist google geraadpleegd. In het CAO van contractspelers in de eredivisie is sinds 2015 bepaalt dat het maximaal 12 jaar mag zijn.
Maar als je hele leven bij de club blijft kan je ook een arbeidsovereenkomst van onbepaalde tijd krijgen. Er natuurlijk wel een verschil tussen onbepaald en langdurig wat de kleine generaal7 aangeeft. Rutjes had bijvoorbeeld een onbepaalde tijd bij Roda.
In Nederland komt hij niet vaak voor maar dat is meer aan de partijen maar het is wel mogelijk. Als ik het goed leesm

12 augustus 2019 om 11:25

In Spanje is er geen max.
Hij zou in principe kunnen tekenen tot 2070.

Mooi om te zien. Zou niet mistaan bij europese subtop, maar prachtig om hem bij bilbao te zien.

Absurd! de bedragen worden almaar gekker.
Verder vraag ik mij ook af wat het perspectief is van een 9-jarige verbintenis.

als dit uit clubliefde is, als het nog bestaat in deze tijd, dan is het prachtig hoor.
Maar zoiets als dit zie je niet vaak.

12 augustus 2019 om 10:49

Deze afkoopclausule valt nog mee. In Spanje is het verplicht zo’n clausule in het contract te zetten, waardoor de meeste clubs deze ver boven de waarde van de speler zetten.

12 augustus 2019 om 10:55

Ja, daar heb je ook helemaal gelijk in, ben bekend met die constructies.
Maar de 100 miljoen grens was vroeger nog special haha.

12 augustus 2019 om 11:28

De 100 miljoen grens in transferwaardes is nog steeds redelijk speciaal, in afkoopclausules echter verre van. In de selecties van Barca, Real en Atleti staan bol van de clausules van 200 miljoen of hoger. Bij Real had Ronaldo zelfs een clausule van 1 miljard (messi wellicht ook rond die koers). Deze bedragen zijn bewust zo hoog zo dat ze niet 'ongewild' geactiveerd zullen worden door een random club. PSG deed dat wel met de 222m voor Neymar, toen is de paniek alleen maar toegenomen. Als voorbeeld: nieuwkomer Frenkie de Jong heeft bij Barca schijnbaar ook een clausule van 400 miljoen!

12 augustus 2019 om 20:17

Zelfs Benzema heeft een afkoopclausule van een miljard. Wat Atleti betreft; ze mogen de tranferclausules wel wat ophogen want het irriteert me dat belangrijke spelers als Rodri, Lucas en Griezzy zo makkelijk weggekocht kunnen worden voor niet al teveel geld.

12 augustus 2019 om 11:00

Verzekerd van 9 jaar een goed salaris en plek bij de club. Ik vind het dommer van de club dan van de speler. Mocht je het als speler goed doen, dan is een transfer altijd mogelijk, al dan niet via de clausule. Maar 9 jaar is lang. In die termijn is Adriano van monsterlijk supertalent naar alcoholverslaafde in de Favela gegaan...

12 augustus 2019 om 11:11

Kijk, dat is een mooie vergelijking, zonde van Adriano, maar wel een mooie vergelijking haha.

Ben het 100 % met je eens!

12 augustus 2019 om 11:14

Het is een jongen van de club en uit de stad, begrijp ik uit dit artikel. Zo'n jongen (in principe) voor de rest van z'n carriere aan de club verbinden is alleen maar mooi, vind ik. Toch nog een beetje een lokaal karakter voor die clubs in deze tijd is prijzenswaardig.

12 augustus 2019 om 11:30

Klopt, dat begreep ik ook uit het artikel.
Echter, deze club bestaat volgens mij voor +/-95% uit Basken, dus voor een lokaal karakter had het niet gehoeven denk ik haha.

Maar wat ik hierboven ook beschreef, als het uit clubliefde is, dan is het prachtig!

12 augustus 2019 om 13:15

Een beetje lokaal karakter? Bilbao speelt sinds 1912 uitsluitend met Basken. Lokaler kun je 't bijna niet krijgen

12 augustus 2019 om 18:56

Toch gek dat die club door immigranten is opgericht dan

12 augustus 2019 om 11:23

Bij Bilbao spelen er ook bijna alleen maar spelers uit de Basken regio. Ze komen bijna allemaal uit hun jeugdopleiding of die van een andere Baskische club.

Daarnaast heeft saul 2 jaar geleden nog een 9 jarig contract getekend bij atletico.

12 augustus 2019 om 11:31

Bij Bilbao mag je alleen spelen als je geboren bent in Baskenland of als je Baskische afkomst hebt, spelers als Otamendi en Higuain zouden ook voor Bilbao kunnen spelen.

12 augustus 2019 om 11:36

Hebben Otamendi en Higuain dan ook een Baskische afkomst? Nooit geweten dat hun dat hadden.

12 augustus 2019 om 12:06

Ze zijn er tegenwoordig wel wat losser in geworden, zo is een grootouder met Baskische roots ook voldoende om in aanmerking te komen.

12 augustus 2019 om 12:27

Klopt niet helemaal wat je zegt. Hoewel de regels nergens geschreven staan worden de volgende criteria gehanteerd: een speler moet geboren of als voetballer gevormd zijn in Baskenland. Wanneer je niet Baskisch bent maar wel in de jeugd hebt gespeeld van een Baskische club dus (Laporte bijvoorbeeld bij Aviron). Baskische grootouders hebben is niet genoeg: Oar mocht bijv niet komen, Asensio was ook "niet baskisch genoeg" terwijl zijn vader Bask is. Otamendi en Higuain zullen in de praktijk dus nooit geaccepteerd worden.

12 augustus 2019 om 13:23

@rochester
Yup, Maxima trouwens ook

12 augustus 2019 om 11:26

Afkoopclausule valt wel mee. Volgens mij had Jasper Cillisen ook iets van 80 miljoen in zijn contract staan. Messi heeft volgens mij een afkoopclausule van 1 miljard. Dit is in Spanje wettelijk verplicht.

Verder moet Bilbao dit wel doen om zichzelf te beschermen. Alleen spelers met Baskische roots mogen voor de club spelen, dus de vijver om in te vissen is erg klein. Door dit soort contracten uit te delen waarborgt Bilbao hun continuiteit.

Ook is het in het voordeel van de speler. Bilbao betaalt ontzettend hoge salarissen. Clubliefde zal ook wel een rol spelen, wat logisch is als je alleen maar spelers uit de regio bij je hebt spelen.

Bij bilbao speel je in principe gewoon voor land en club tegelijk. Heerlijk

12 augustus 2019 om 11:02

Ja prachtig beleid heeft Bilbao. Spelers zijn blijkbaar ook erg trots om voor de club te spelen , anders teken je niet (zo lang) bij.
Echter wordt het volgens mij niet in dank afgenomen als je wilt vertrekken daar... kan me van Llorente herinneren dat ze schande van hem spraken. En met Javi Martinez waren ze ook niet al te blij volgens mij.

12 augustus 2019 om 11:15

Is het dan wel zo prachtig? Als je bij een club wil blijven omdat je hart daar ligt vind ik dat mooi. Als de reden vooral sociale druk is dat toch minder. Ik denk dat het toch meer van het eerste is, maar de gevallen met bijv. Llorente en Javi Martinez zijn wel smetjes.

12 augustus 2019 om 11:24

Denk dat het ook vooral het eerste is.
Volgens mij is het vooral de manier waarop je vertrekt. Weet niet meer wat er met Llorente was .. maar Martinez die leverde 2mln salaris per jaar in om naar Bayern te mogen. Bilbao kreeg 40mln en Martinez kreeg bijvoorbeeld ipv 4mln per jaar aan salaris maar 2mln bij Bayern, daarmee heeft ie soort van 10mln zelf betaald.
Toen Herrera namelijk naar Man U ging was er volgens mij niks aan de hand, idem dito Kepa en Laporte.

Tja... die clubs hebben natuurlijk volkomen gelijk om dit soort contracten uit te delen. Tegenwoordig kopen (met name de Engelse) de topclubs voor een 'prima' speler al gauw 50 - 90 miljoen. Zie de Pepe bij Arsenal van Lille, Maguire, Cancelo, Joelinton, Tielemans, Bissaka.

Ze betalen de prijs toch wel.

Moet je voorstellen dat hij z'n been breekt en nooit meer kan voetballen. Zitten ze nog 9 jaar aan een duur contract vast...

12 augustus 2019 om 11:13

Klopt, dit is dus een ultieme verbintenis gestaafd op wederzijds respect, zie je niet zo vaak meer. Ik heb bij Bilbao zo'n gevoel als Inaki zijn been zou breken en nooit meer kan spelen, dat hij voor een mooi salaris op een andere manier aan de club verbonden mag blijven, we weten ook de waarschijnlijk vele details van zo'n contract niet uiteraard.

12 augustus 2019 om 11:16

Ja het is waarschijnlijk een contract van één A4 met daarin alleen de looptijd, salaris en afkoopsom. Nee natuurlijk staan er ook andere clausules in (daar zijn contracten voor), bovendien zijn er ook regelingen (al dan niet wettelijk) voor arbeidsongeschiktheid (want daar heb je het in feite over).

12 augustus 2019 om 11:21

Daar staat natuurlijk ook tegenover dat de speler 9 jaar aan de club blijft verbonden, terwijl hij mischien wel een stapje hogerop had gekund. (wat bij hem 100 procent het geval is)

Mooi gedaan van zijn zaakwaarnemer. Op de laatste dag van Engelse transferperiode geruchten de wereld insturen dat United zijn afkoopclausule wil lichten om vervolgens een verbeterd contract te krijgen.

Geweldig nieuws! De contractsduur is deels symbolisch natuurlijk, maar zeker nu clublegende Aritz Aduriz heeft aangegeven na dit seizoen een punt achter zijn prachtige carrière te zetten en Asier Villalibre de stap naar het eerste elftal maar niet lijkt te kunnen zetten, is het fantastisch dat Inaki hier een punt maakt en zich voor lange tijd verbindt aan de club. Liet tijdens de voorbereiding ook zien dat zijj afwerking een stuk is verbeterd, ben benieuwd of hij de lijn kan voortzetten tegen Barcelona komend weekend

12 augustus 2019 om 11:27

Geweldig nieuws inderdaad, heerlijke speler. Heeft ook een goede voorbereiding gehad (net als de rest van het team) en hoop dat hij dit vast houdt de rest van het seizoen! Kan een leuk seizoen worden met Gaizka als coach.

12 augustus 2019 om 11:35

Hoop dat Villalibre het dit jaar in de segunda gaat laten zien, heeft er een sterk seizoen opzitten. Met alleen Kodro achter Inaki krijg je anders vanaf komend seizoen wel een spitsenprobleem.

Top nieuws voor ze en super loyaal maar ik vraag me af hoe de opbouw van dat salaris is. Als je 9 jaar geleden keek verdienden voetballers stukken minder dan nu, over 8-9 jaar loopt hij qua salaris misschien wel zwaar achter op zijn collega's.

12 augustus 2019 om 12:02

Volgens FM ieder jaar een paar % meer

Schitterende club dat Bilbao!
Heerlijke speler ook deze Williams. Snel, sterk & doelgericht. Kan overal voorin spelen en is nog niet zo oud.

Zie je niet vaak. Ook mooi dat hij Bilbao (voorlopig) trouw blijft!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren