Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hyballa stapt dag na aanstelling van Van der Vaart bij Esbjerg per direct op

Laatste update:

Peter Hyballa is niet langer de trainer van Esbjerg fB, zo melden onder meer Ekstra Bladet en BN DeStem. De Duitse trainer kende een uitermate roerige start bij de Deense club, waar de spelers om zijn ontslag vroegen. Esbjerg presenteerde Rafael van der Vaart dinsdag als assistent-trainer en clubambassadeur, om Hyballa te ondersteunen. Een dag later heeft de oefenmeester echter toch de handdoek gegooid. Roland Vrabec - voormalig trainer van onder meer FSV Frankfurt, FC Vaduz en Progrès Niederkorn - is aangesteld als zijn opvolger.

Twee weken geleden publiceerden 21 spelers van de club een gezamenlijke open brief in Esktra Bladet, waarin ze hun 'sterke wantrouwen' jegens Hyballa en zijn technische staf uitspraken. In de brief werd bijvoorbeeld geschreven dat een speler herhaaldelijk wordt onderworpen aan bodyshaming. "Je hebt grotere tieten dan je vrouw", zou Hyballa hem hebben toegebeten, terwijl hij ook het lichaam van de speler zou hebben vastgepakt om zijn ontevredenheid te benadrukken; op een ander moment zou hij aan de borst van een speler hebben gesabbeld.

Eigenaar Paul Conway behield echter het vertrouwen in zijn trainer en nodigt spelers uit om te vertrekken, indien ze niet overweg kunnen met de trainer. Uiteindelijk werd wel besloten om Van der Vaart binnen te halen als assistent. “Ze hebben mij gevraagd om daar weer een beetje rust en plezier te creëren en Peter te helpen”, liet Van der Vaart vorige week bij Ziggo Sport weten. “Ik vind Peter een geweldige trainer. Door zijn manier van denken, hoe enthousiast hij is. Alleen zijn manier van communiceren komt daar hard aan. 21 spelers hebben getekend, waaronder ook spelers die gewoon aanvoerder zijn gemaakt en worden opgesteld. Dat is een beetje Deens, achter de meute aanlopen.”

Van der Vaart werd dinsdag gepresenteerd als assistent-trainer en clubambassadeur bij Esbjerg, dat met één punt uit drie wedstrijden ook nog eens barslecht aan het seizoen op het tweede niveau van Denemarken is begonnen. Een dag later heeft Hyballa echter besloten om per direct op te stappen. Ekstra Bladet schrijft dat assistent Maik Drzensla en fysiektrainer Robin Adriaennsen in zijn kielzog vertrekken. De afgelopen weken heeft Hyballa meerdere keren geprobeerd de handdoek in de ring te gooien, maar de Amerikaanse eigenaren van Esbjerg accepteerden zijn ontslag niet. Nu vertrek Hyballa alsnog en het is de vraag wat dat voor gevolgen voor Van der Vaart heeft.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Rafael direct hoofdcoach!

Raar verhaal dit. Als echter de prestaties er ook niet zijn en hij zich zo ontzettend ongewenst voelt (even los van of dat terecht is of niet), snap ik dat hij ermee nokt. De verhalen waren vermakelijk leesvoer, maar dat de situatie onhoudbaar was, dat lijkt mij een feit.

11 augustus 2021 om 13:22

Vind het dan wel weer interessant hoe dit uit ging pakken. Had graag gezien dat hij langer was gebleven. Ben nooit echt voorstander van spelers die bepalen wanneer een trainer weggaat en vond het mooi om te zien dat de eigenaar juist achter Hyballa ging staan. Vond de opmerkingen van hem ook heerlijk. Zo'n trainer zou bij mij juist het beste in mij naar boven halen.

11 augustus 2021 om 13:30

Vd Vaart heeft geen diploma's om te coachen. Weet niet hoe streng dat in Denemarken is maar in Nederland zou het niet kunnen.

11 augustus 2021 om 13:31

Weet ik, maar zoals jij zegt weet ik niet hoe dit in Denemarken is. Daarnaast was het ook niet een heel serieuze opmerking. Pas het stukje tekst eronder begon het pas serieus voor mij

11 augustus 2021 om 13:56

Aan een tiet sabbelen is nogal bijzonder gedrag, maar dat gedoe over bodyshaming vind ik wel echt gezeur zeg. Voor mij is dat juist eerder bevestiging dat een type Hyballa nodig was om door te selecteren op mannen met meer karakter

11 augustus 2021 om 15:45

Dat zal ook de reden geweest zijn waarom de eigenaar achter z'n trainer is blijven staan.

Mooi is dat.. ze hadden die kerel allang eruit moeten slingeren. Zou toch wat zijn als Raffie ineens aan het roer staat!

11 augustus 2021 om 13:19

Heeft hij daar de papieren voor? En de ambitie? Heb niet het idee dat Van der Vaart een professionele loopbaan als hoofdtrainer ambieert op dit moment...

11 augustus 2021 om 13:22

Dat weet ik niet. Was wel het eerste waar ik aan dacht. Niet gek toch?
Geen idee of hij de juiste papieren bezit. En denk zelfs dat hij überhaupt niet een hoofdcoach wil zijn nu.

11 augustus 2021 om 13:29

Ik denk ook niet dat Rafael een training kan geven. Heeft inderdaad niet de papieren, en ook geen ambities om hoofdtrainer te worden heeft hij ook al wel vaker laten weten.

Pfff, Hyballa, als je het zo ver laat komen en je totaal niet wendbaar opstelt (wat in mijn ogen niet perse negatief hoeft te zijn/negatief hoeft uit te pakken) en de club gaat juist heel erg achter je staan dan moet je daar ook volle bak je gelijk zien te bewijzen. Dan zit je juist bij een club die jou in de gelegenheid stelt om aan te tonen dat je niet gek, maar geniaal bent en kies je er zelf voor om als "gek" de deur uit te gaan.

11 augustus 2021 om 13:57

Dat dus! Als de club hem had afgevallen had ik het begrepen, maar ze lijken hem juist te steunen. Zet dan nu even door met deze spelers en ga op termijn met transfers de groep meer naar je hand zetten

Rafael hoofdcoach? Dat Hyballa snel weg zou gaan was duidelijk. En als die verhalen kloppen moet niemand hem ooit meer aannemen. Vond het bij NEC en rare snuiter maar wel oprecht, maar blijkbaar is het gewoon een rare snuiter.

Haha typisch Hyballa dit. Als hem iets niet zint dan stapt hij ook gelijk op. Is niet de eerste keer. Vermoed dat hij niet op van der Vaart zit te wachten. Al zou je zeggen dat hij wel gepolst is wat hij daar van vind. Hij heeft geweldige oefenstof en visie. Maar denk dat zijn persoonlijkheid het grootste struikelblok is. Het is een en al passie en liefde voor voetbal, maar is daarin ook echt rechtlijnig, en is ook wel vol van zichzelf.

11 augustus 2021 om 13:37

De club bewandelt een charmante sluiproute om Hyballa de gelegenheid te bieden om de eer aan zichzelf te houden.

Geruchten gaan dat Hyballa wegrende toen hij Raf met een broodje kroket zag aan komen lopen bij hun eerste ontmoeting ;-). Voor alle partijen beter dat hij daar weg is denk ik. Leek mij in ieder geval een onhoudbare situatie, zeker na die brief. Zou leuk zijn als Rafael mag aanblijven als assistent, geloof niet dat hij de juiste papieren heeft om nu hoofdcoach te worden.

Van der Vaart zal zich ook wel in de aap gelogeerd voelen. Gaat hij daar aan de slag om het sociale onvermogen van Hyballa te compenseren, gaat de enige reden dat hij wordt aangenomen (hyballa) een dag later weg. Die term 'clubambassadeur' stelt natuurlijk niks voor. Ben benieuwd hoe lang Van der Vaart daar nu nog aanblijft.

Denen kunnen wat achterbaks zijn, dus ik snap wel dat hij daar niet echt makkelijk had. Hijzelf heeft volgens mij een vorm van ADHD en denk die combinatie van open karakter en druk baasje niet matcht daar.

De nipple-gate heeft nog een staartje. Wordt Van der Vaart nu hoofdtrainer? Zal de groep een boost geven, wanneer hij ze vertelt dat ze straks PSG met 6-0 van de mat zullen vegen.

haha dit is toch ook komisch, Raf gaat er met de beste bedoelingen naartoe en een dag later is de coach weg. Ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren