Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Huntelaar: ‘Het moet voor Ajax en voor mij passen’

Laatste update:

Klaas-Jan Huntelaar is in zijn hoofd nog altijd bezig met een terugkeer naar Ajax. Tegenover De Telegraaf laat de nog altijd geblesseerde spits van Schalke 04 weten dat hij na dit seizoen de opties gaat bekijken. Voorlopig is hij niet bezig met een vertrek uit Gelsenkirchen en met de speculaties rondom zijn persoon en een eventuele rentree in Amsterdam, kan hij dan ook niets.

/

Huntelaar, die al maanden kampt met een knieblessure, zegt de geruchten over een tweede termijn bij Ajax mee te krijgen. "Dat komt elk jaar terug, maar is veel speculatie van de media”, vertelt de aanvaller. “Daar kan ik, nu ik geblesseerd ben, helemaal niks mee. Het is wel duidelijk dat ik bij Ajax een heel goede tijd heb gehad, ik altijd heel positief over die club ben geweest en ik een terugkeer niet uitsluit. Aan het einde van het seizoen ga ik rustig kijken. Het moet voor Ajax en voor mij passen.”

Ajax’ technisch directeur Marc Overmars gaf vorige maand al in de ochtendkrant aan dat de deur voor Huntelaar openstaat. "Ook al heeft hij nu een blessure of wordt hij bij Schalke niet opgesteld”, aldus Overmars. “Klaas-Jan heeft zo veel motivatie van binnenuit dat hij het altijd kan opbrengen om goed te presteren. We zijn in de zomer lang met hem bezig geweest, want hij is een echte winnaar. Dat heeft hij nog steeds. Hij is een liefhebber, iemand die wij tussen de jonge jongens nodig hebben.”

Moet Ajax nog proberen Klaas-Jan Huntelaar terug te halen nu Kasper Dolberg het goed doet?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ga er dan vanuit dat Huntelaar niet in de winsterstop komt. Hij had van mij mogen komen maar dan wel nu meteen!!

13 januari 2017 om 07:44

Want? Zodat hij bi Ajax kan herstellen? Eerst maar kijken hoe zijn herstel verloopt...

13 januari 2017 om 07:55

Dat hij zegt dat het ook voor hem moet passen, betekent denk ik, dat hij waarschijnlijk met zijn 33 jaar nog niet op de bank zal willen plaatsnemen en wellicht ook nog een club zal overwegen, waar hij nog een of twee seizoenen eerste spits kan zijn. Het is maar waar hij zelf voor gaat en hij fysiek nog zal aankunnen.

Is hij al bereidt om als een soort mentor te fungeren bij Ajax, om daarna net als bijvoorbeeld Heitinga door te stromen naar een functie als trainer of heeft hij nog het vuur van een voetballer, die wekelijks op het veld wil staan? Het zal me niet verbazen als Huntelaar nog ergens een laatste avontuur wil aangaan. En voor de tweede optie kiest.

13 januari 2017 om 08:13

@ buitenspelval, zo denk ik ook dat hij het bedoeld. Ik denk dat hij deze zomer graag naar Ajax wil komen, maar niet als bankzitter. Hij wil nog wekenlijks laten zien wat hij kan en ik denk dat hij het WK in Rusland ook nog in zijn achterhoofd heeft..

13 januari 2017 om 10:32

Tsja Dolberg kan ook als valse links of rechtsbuiten functioneren. Dolberg speelt ook dit jaar geen 60 wedstrijden dus het zou toch wel moeten kunnen. De vraag is alleen worden we daar heel veel beter van?

13 januari 2017 om 11:38

Dolberg kan als valse spits of buitenspeler fungeren, maar waarom zou je hem uit zijn comfortzone halen nu hij zo goed redeert als diepste spits? Waarom zou je hem opofferen ten faveure van een spits die je erbij haalt en zijn ontwikkeling als spits onderbreken? Hem laten staan op zijn schijnbaar natuurlijk positie lijkt me veel logischer voor zijn ontwikkeling.

Uiteraard is Dolberg nog jong en zal hij nog vaker kampen met een terugval de komende tijd. En zal hij geen zestig wedstrijden spelen in een seizoen. Een ervaren back-up als Huntelaar zou leuk zijn, maar daar is Huntelaar zelf waarschijnlijk niet aan toe. Ajax heeft Cassierra ook nog en Kaj Sierhuis doet het aardig in Jong Ajax.

13 januari 2017 om 13:05

Huntelaar zal ook wel beseffen dat als hij naar Ajax terug keert hij geen volledige wedstrijden gaat spelen en meer gaat fungeren als mentor/breekijzer. Ajax beschikt alleen maar over jonkies voorin. Het is inderdaad ook nog maar de vraag in hoeverre hij fit blijft. In het verleden is Huntelaar vaker aan zijn knie geblesseerd geraakt.

13 januari 2017 om 13:11

Huntelaar zou zeker wel wat toevoegen vooral in de opkomende Europa league wedstrijden ?!?!?

13 januari 2017 om 11:17

Huntelaar voegt niets meer toe. Hij is oud, traag, vaak geblesseerd en heeft al een paar jaar niet echt meer gepresteerd. Dus gok ik liever op een jonge spits of op jongens als Walian of Sierhuis. Huntelaar vind ik zelfs voor de technische staf niets. Hij heeft nog geen 3 jaar bij Ajax gespeeld, is nooit een echte Ajax speler geweest en is in zijn tijd bij Ajax nooit kampioen geweest. Sterker nog, hij is in clubverband nog nooit kampioen geweest.

13 januari 2017 om 13:21

Moet gewoon nu komen of anders gewoon niet meer, het zou de perfecte mentor zijn voor onze jonge spitsen maarja.

Uitstellen totdat Ajax zoiets heeft van: "Nee, laat maar!". Jammer, hij zou nu nog wel wat toevoegen mits fit.

13 januari 2017 om 08:30

Persoonlijk vind ik dat je het de spelers niet eens meer kwalijk kan nemen. Volgens de geruchten verdient hij 4 miljoen en als je enige ambitie hebt verkies je een topcompetitie boven de eredivisie zolang je uitzicht hebt op een basisplek. Dat het al jaren speelt komt mede omdat journalisten er steeds over beginnen op zoek naar een scoup. 9 van de 10 keer zegt hij net als nu gewoon waar het op staat en dat is dat de toekomst open is en hij het niet uitsluit. Niks mee mis. Als hij twee jaar geleden was gekomen was dat beter geweest voor Ajax maar hadden we hem knettergek moeten verklaren. We moeten reeel zijn en beseffen dat de Eredivisie mijlen achterligt que niveau en salarispeil.

Los daarvan kan ik het ook niet eens zijn met je 'graag of dan maar niet' houding. Als hij een pinchhittersrol accepteert is hij ook komende zomer wat mijn betreft nog zeer welkom. Laat hem maar als een inzaghi lelijke intikkers maken in zijn nadagen en de jonkies bij de hand nemen achter de schermen. Kan Ajax zich nooit een bult aan vallen zo'n ervaren spits erbij en zoals overmars zegt, hij heeft de juist winnaarsmentaliteit. Én een Ajax hart.

13 januari 2017 om 09:41

Maar iedereen heeft het ook over een rol als pinchhitter. Als Huntelaar fit is, mag hij van mij in e basis en Dolberg op de bank. Dolberg gaat ongetwijfeld nog een terugslag krijgen (heeft hij nu eigenlijk al) en kan dan nog mooi een jaar verder rijpen naast Huntelaar. en zal dan ook ongetwijfeld nog genoeg wedstrijden meepakken.

13 januari 2017 om 10:22

Dolberg naar de bank? Jij bent niet goed snik. Die jongen is op deze leeftijd 10 keer verder dan Huntelaar was op z'n 18e. Nee Dolberg ten koste van alles in de basis blijven en Huntelaar moet als pinchhitter komen. Dat zou een goede combinatie zijn.

13 januari 2017 om 10:41

Pff wat een gelul zeg over een terugslag. die jongen is als een komeet gekomen, werd door iedereen opgehemeld en nu heeft hij opeens een dip. Ga toch heen joh... die jongen presteerd gewoon naar behoren voor een 19-jarige jongen. Dat jouw persoonlijek verwachtingen misschien wat hoger liggen dat is niet zijn probleem. Dolberg moet je gewoon lekker laten staan en zijn ding laten doen dan kan hij immers groeien. Van op de bank zitten voor Huntelaar daar wordt hij echt neits wijzer van hoor. Huntelaar is wat mij betreft over zijn hoogtpunt heen en het is nog maar de vraag of hij als basisspeler van Ajax van toegevoegde waarde is. Dat valt gewoon lastig te bepalen. Hij zou een prima mentor kunnen zijn voor Dolberg, Cassiã¨ra en wellicht ook wel Sierhuis. Die rol zal hij wel moeten willen, anders moet je hem niet maken. Op de bank kan hij anders namelijk ook voor onrust zorgen.

Ik zou er niet rouwig om zijn als hij terug keert naar Ajax

13 januari 2017 om 07:52

Nu ben ik heel benieuwd naar jouw clubvoorkeur. Ikzelf ben er als Ajacied ook niet rouwig om als KJH in de zoner komt. Eerst zijn herstel afwachten.

13 januari 2017 om 08:33

Datzelfde heb ik ook een beetje, hoewel ik ajax verder geen slechte dingen toewensen (nou vooruit, een nederlaagje direct na de winterstop zou ik niet vervelend vinden). Ik snap de hele verheerlijking van Huntelaar niet zo, hij scoort de laatste seizoenen echt niet meer zo vaak en is niet altijd de ideale wisselspeler gebleken. Tijdens het EK 2012 bleek hij zelfs een regelrechte splijtzwam omdat hij geen speeltijd kreeg. Jullie hebben Dolberg, laat hem lekker staan en laat Huntelaar lekker in de Achterhoek/gelsenkirchen. Bovendien is hij meevoetballend helemaal niet zo bijzonder, en heeft hij voorzetten van de flanken nodig. Nou Ajax ontbeert zowel de buitenspelers als de backs voor degelijke voorzetten. Ik denk echt dat Ajax het paard van Troje binnenhaalt met Huntelaar, je zet je talentvolle spits onnodig onder druk, terwijl je niet de spelers hebt die Huntelaar kunnen bedienen. En nogmaals, een goede teamspeler heeft hij zich niet getoond in Oranje, vraag dat maar aan Van Marwijk.

13 januari 2017 om 15:20

Maar in een competitie waar spelers als Arias, Isimat, Van der Heijden en Sven van beek spelen kan een Huntelaar echt wel scoren. Denk niet dat die spelers graag tegenover een fitte KJH spelen.

13 januari 2017 om 15:33

Nou, ik zie hem graag komen hoor. Overigens slechte voorbeelden noem jij, Arias en Isimat maken deel uit van de verdediging met de minste tegengoals van de hele eredivisie, ook al staan ze slechts derde. Sven van Beek heeft nog geen wedstrijd gespeeld dit seizoen en vd Heijden is de man van de op een na minst gepasseerde verdediging. Je bent duidelijk een ajacied gezien het feit dat je per se Feyenoorders en Psv'ers moet noemen, ook al had je geen slechtere voorbeelden kunnen noemen.

Zou wel weer leuk zijn om Huntelaar in de Nederlandse competitie te zien. Scoorde meestal wel fraaie goals. Alleen denk ik dat hij pas komt als Dolberg weg gaat want die loopt hij anders sowieso in de weg en die is ook niet slecht bezig en is meer als 10 jaar jonger dan Huntelaar daar kan je nog echt wat mee voor een aantal seizoenen.

13 januari 2017 om 08:22

Mwah Huntelaar is geen koekenbakker he, prima back-up natuurlijk. Dolberg is net 19! Die kan ook volgend jaar nog geen 50 wedstrijden spelen. Zet Huntelaar er maar bij om hem de kneepjes te leren en in te vallen als pinchhitter of af en toe eens op te stellen. Vermoed dat Huntelaar geen basisplek meer Al eisen en het wel een mooie afsluiter vindt op die manier. Bovendien een topgozer, moet Ajax altijd welkom heten.

13 januari 2017 om 09:39

Nee maar wel minimaal 40 moet je dan voor die 5 keer dat je hem rust geeft Huntelaar halen. Dit gaat niet passen en dat is Huntelaar zijn eigen fout had hij maar eerder terug moeten komen. Daarnaast zou het wanbeleid zijn want Ajax heeft nog 2 talentvolle spitsen:Zivkovic en Cassiera.

Daarnaast gaat Huntelaar niet terug naar Nederland om reserve te zijn neem ik aan want er zijn genoeg clubs waar hij nog heel veel geld kan verdienen.

13 januari 2017 om 09:45

Zivkovic is volledig van Utrecht!

13 januari 2017 om 10:04

Heb dat nog nooit meegekregen hoor

13 januari 2017 om 10:14

Zo dacht ik dus ook Huntelaar is veel te duur voor reserve en hij zelf heeft nog echt geen zin om op de bank te gaan zitten en om Dolberg de kleine dingen te leren want daar is Bergkamp een betere voor om dat te doen.

13 januari 2017 om 11:27

Hij is officieel nog van Ajax, maar ik geloof dat zijn kontrakt in juni afloopt dus dan zal Utrecht hem waarschijnlijk voor nop kunnen overnemen.

13 januari 2017 om 11:40

Zivkovic zijn contract bij Ajax loopt inderdaad tot juni, maar wel 2019. Kortom hij is vooralsnog zeer zeker niet volledig van Utrecht, die huren hem gewoon.

Bij Odegaard werd minder geduldig gereageerd deze week. Na 2x vragen had hij zijn kans gehad. Huntelaar houdt Ajax zo aan t lijntje totdat geen enkele andere topclub m wil hebben.

Meteen aangrijpen om hem voor 1,5 te contracteren.

Een prima mentor voor Dolberg en Cassierra. En verder geldt altijd de sterkste of de beste voor het team speelt. Als Huntelaar als 9 speet, kan Dolberg altijd links naast hem spelen.

13 januari 2017 om 08:40

Wie gaat Huntelaar dan bedienen? Veltman? Dijks? Tete? Sinkgraven? Of Younes, El Ghazi, Traorã© of Dolberg? Volgens mij heeft geen van deze spelers een goede voorzet (ik zie ze nooit bij Ajax in ieder geval) en als je dan wel Huntelaar opstelt ga je er volgens mij alleen maar op achteruit. Van de technische staf van Ajax kan je genoeg leren, een Bergkamp lijkt me voor Dolberg waardevoller dan een concurrent/mentor als Huntelaar.

13 januari 2017 om 08:54

Ziyech? Schone? En younes geeft misschien geen voorzetten maar wel een dieptepass.

Daarbij geeft el ghazi gewoon voorzetten hoor.

13 januari 2017 om 09:02

Ja, beide spelers staan in de as, dus dan zullen het vooral steekballetjes zijn door het centrum. Huntelaar was nooit echt de snelste, maar het fysieke malheur van de laatste jaren zal hem er niet sneller op hebben gemaakt. Terwijl Dolberg juist aantoont erg goed om te kunnen gaan met ruimte achter de verdediging.

13 januari 2017 om 09:10

Over de voorzetten hoef je niet in te zitten. Dolberg, El Ghazi, Younes, Sinkgraven kunnen die zondermeer geven. Klaassen met zijn diepgang richting achterlijn. En Ziyech en Schã¶ne kunnen hem met een steekpass bereiken.

13 januari 2017 om 09:37

Nou, dan mogen die spelers het wel eens laten zien want na NEC is Ajax het team dat de minste kansen creã«ert uit voorzetten van de hele eredivisie. Slechts negen procent, dus van elke elf voorzetten zijn er al tien kansloos.

13 januari 2017 om 10:41

Kunnen ze geven.. Iedereen kan een voorzet geven, maar niet iedereen doet het. Younes gaat altijd, maar dan ook altijd naar binnen. Sinkgraven geeft ook amper iets voor, alleen El Ghazi is iemand die dit wel kan doen. En leuk die steekpasses, maar zoveel creert Ajax daar ook echt niet door.

Een enorm belangrijk aspect in het voetbal bij Ajax is tegenwoordig toch ook een voetballende spits. Kun je moeilijk het spel weer gaan aanpassen voor een Huntelaar.

Natuurlijk kan hij ook slagen en dat zou geweldig zijn, maar ik zie het niet zo.

Huntelaar heeft vorig jaar voor het begin van het seizoen al aangegeven nog niet klaar te zijn bij Schalke. Is de laatste jaren erg blessure gevoelig en werd al minder vaak opgesteld. Is bij Schalke op een zijspoor beland. Laat Ajax nu eens stoppen met het terug halen van dit soort spelers en het heeft kennelijk nog geen leergeld genoeg betaald. In het verleden met Stam, Heitinga e.d. Er zijn in het verleden doelen gesteld door eerst te kijken naar de eigen jeugd en dan pas spelers aan te trekken. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat een speler als Huntelaar de ontwikkeling van Dolberg, Casierra en Sierhuis in de weg zal staan.

Als Huntelaar terug naar Ajax gaat, worden ze daar beide ongelukkig van. Huntelaar zit in de herfst van zijn carriere en Ajax speelt liever met jongere spelers (wat in mijn ogen volledig begrijpelijk is). Daarnaast heeft hij 2 spelers voor zich in de spits positie. Ajax verwacht dat het een leider wordt net zoals Kuyt bij Feyenoord. Ik zie dat persoonlijk niet gebeuren.

Zal dit zeer vreemde aankoop/haal noemen.
Het zal de ontwikkeling van eigen spelers tegen houden en spelers als casseira zullen ren deukje oplopen in hun zelfvertrouwen.
Ik zeg gewoon verder in de huidige vorm vertrouwen geven aan Dolberg en Casseira dat levert uiteindelijk meer op dan een grootverdiener en beetje over de top speler halen.

Allemaal leuk en aardig die verhalen over Huntelaar, maar hij past toch totaal niet meer bij Ajax? Hunter is altijd een speler geweest die bediend moet worden, zowel centraal als vanuit de flanken. Het is niet iemand die zelf iets creã«ert. Bij Milik was hier al commentaar op en ik denk dat Milik in dat opzicht completer is dan Huntelaar.

Natuurlijk kan hij Dolberg en Cassiera veel leren, maar het past in mijn ogen gewoon niet.

Waarom moet Ajax überhaupt Huntelaar halen met zijn 33 jaar? Hij is nooit een topspits geweest. Bij real en Milan niet kunnen slagen bij Schalke doet hij het goed maar is hetzelfde niveau als Ajax. Neem dan iemand van hetzelfde niveau maar dan van een jaar of 23 en steek daar een paar miljoen in die je nog met winst kan verkopen. Kijk Jorgensen van Feyenoord is niks minder dan huntelar

13 januari 2017 om 15:23

Ja hoor Jorgensen laat het in topwedstrijden ook niet zien, Ajax, Fenerbache, Psv. Leuk dat hij in de eredivisie een paar goals heeft gemaakt maar om zijn kwaliteiten nu verglijken met die van KJH is belachelijk. Jorgensen gaat nooit zon carriere krijgen.

Ik zou zeggen graag of niet hoor het niet wel van beide kanten komen

De Hunt, geweldigd tijd gehad bij ajax! Maar waarom zou je hem terughalen!? Hoogstwaarschijnlijk veel geld kwijt aan z'n salaris, mits hij wil inleveren. Is meestentijds geblesseerd. Tuurlijk zou hij een positieve invloed kunnen hebben op de jonge jongens, maar overall genomen lijkt het mij niet een juiste keus.

hij kan je jonge mensen ook leren plus ze zullen hem met respect behandelen met zijn status

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren