Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hoofdrollen voor Cillessen en Arthur in eerste oefenwedstrijd van Barcelona

Laatste update:

Barcelona heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen, in het kader van de International Champions Cup, na strafschoppen gewonnen. Het team van Ernesto Valverde en Tottenham Hotspur hielden elkaar in de Rose Bowl in evenwicht, 2-2, waarna de Spanjaarden in de penaltyreeks als winnaar uit de strijd kwamen. Daarin was Jasper Cillessen doorslaggevend met een redding op de inzet van Anthony Georgiu.

Barcelona speelde een sublieme eerste helft, met als enige domper de blessures van Denis Suárez en André Gomes, en nam daarin een dubbele voorsprong. In de vijftiende minuut was het raak: na een heerlijke bal van Sergi Roberto kopte Rafinha de bal richting Munir El Haddadi, die de eerste goal van de Catalanen voor zijn rekening nam. De 2-0 mocht er absoluut zijn. De officieus debuterende Arthur kreeg de bal van Rafinha en mikte het leer op prachtige wijze achter Paulo Gazzaniga in de bovenhoek.

Tottenham maakte in de eerste 45 minuten een zeer matige indruk: de spelers van Mauricio Pochettino kwamen door het balbezit en het tempo van Barcelona amper aan de bal en werden daarnaast in vrijwel alle duels afgetroefd. Cillessen hoefde in de eerste helft alleen in actie te komen op een vrije trap van Christian Eriksen. In de tweede helft kreeg de Nederlander echter hulp van de lat, toen hij geen antwoord op een vrije trap van de Deen had.

De Londenaren maakten in het tweede bedrijf jacht op minimaal een aansluitingstreffer en kregen in de 73e minuut loon naar werken. Na een scrimmage in het strafschopgebied van Barcelona schoot Heung-min Son laag raak: 2-1. De defensie kon ook niet voorkomen dat Georges-Kévin Nkoudou niet veel later de 2-2 maakte en daarmee een strafschoppenreeks afdwong. Daarin was Georgiu de schlemiel: Cillessen raadde zijn intenties, waarna Malcom de beslissende strafschop verzilverde.

Denk jij dat Barcelona komend seizoen weer kampioen van Spanje wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Cillessen die een penal pakt! (De tweede uit zijn loopbaan, heb ik gelijk?)

29 juli 2018 om 09:28

Die zal nu wel gaan roepen dat hij er veel op getraind heeft.

29 juli 2018 om 10:53

Oefenwedstrijd, ik tel hem niet

Hoeveel penalty's kreeg ie tegen in zn loopbaan dan ? een stuk of 4 ?

Hij is blijkbaar in alle opzichten een betere keeper geworden in Barcelona.

Leuke knal van Arthur, weet iemand hoe Semedo speelde? Bij de highlights zag het er goed uit.

29 juli 2018 om 10:23

Semedo speelde fantastisch, deed denken aan de beste Dani maar Arthur (als hij zo blijft spelen) gaat weldra een basisspeler worden. Uiteraard maar een oefenmatch maar toch de moeite om de uitgebreide samenvatting te bekijken

Waarschijnlijk heeft Cillessen zoveel zitvlees van het bankzitten dat hij daarmee een strafschop makkelijker kan tegenhouden, haha... Volgend jaar is hij daar nog beter in na weer een jaar bankzitten. Maar waarom gaat hij niet gewoon naar een club waar hij wekelijks speelt??

29 juli 2018 om 09:54

Zitvlees hahahaha. Ik ging stuk. Nog nooit gehoord. Is wel echt denigrerend.

29 juli 2018 om 10:01

Ach haters zul je altijd houden. Is gewoon een hele goede keeper by far de beste keeper van Nederland en dat roept zielige reacties op zoals hierboven.

29 juli 2018 om 14:39

Kan wel beste keeper. Maar feit is wel dit; hij is een reserve keeper. Kan ne wel zeggen ja barca reserve is knap, nou wij hebben ook een reserve doelman genaamd casilla, die neem k ook niet serieus. Nogmaals feit; reserve doelman, doe gewoon normaal en ga je potentie ergens anders waarmaken Jasper. Niks mis met zitvlees Haha

Ik heb de wedstrijd niet gezien, wel de highlights. For some reason dacht ik dat de wedstrijd vandaag zou worden gespeeld. Aan de hand van de highlights, Cucu was het vaak kwijt aan de linker kant en Gomes werd niet een keer genoemd.

Wil iemand even vertellen hoe Puig, Semedo, Miranda en Cuenca speelden? Miranda had een mooie pass naar Munir/suarez.

29 juli 2018 om 10:35

Gomes is al snel uitgevallen (met vermoedelijk) een spierscheurtje, Denis idem. Puig verving Gomes heel goed, Perez (vervanger Denis) is me niet opgevallen. Ik had ook Cucurella verwacht op linksback ipv Miranda. Maar die deed het heel goed. Ook geen Vidal te zien (net als Digne) dus misschien is een transfer voor Aleix ook nakende (net als Digne naar Everton)?. Eerste helft was om te smullen (voor een friendly met zoveel jeugd), 2de helft bij vlagen goed (vooral eenrichtingverkeer Tottenham) maar de jeugdspelers hebben nog niet de ervaring die je gewoon bent. Semedo was echt heel goed. En Cuenca (vervanger Lenglet) kon me niet overtuigen, Cucurella evenmin. Ook Denis miste een grote kans. Die Miranda lijkt me 10 keer beter dan Cucurella. Maar de nieuwe spelers Malcom, Arthur en Lenglet alledrie heel goed

29 juli 2018 om 11:22

Bedankt Filip. Ik heb al vaker gezegd dat Miranda veel beter kan worden dan Cucu. Ik heb net persoonlijke highlights van Puig gezien en ja zoals verwacht was ie heel goed. Die jongen is speciaal.

Zuur voor Denis en Gomes. Achja wie heeft nog volle vertrouwen in hun? Jammer.

Cuenca komt echt wel. Hij mist fysieke kant momenteel, net als Puig bijvoorbeeld. Maarja dat moeten we ook niet van hun verwachten.

Ik ben benieuwd wie van het rijtje Gomes, Aleix, Denis, alcacer, Digne... wordt verkocht. Hopelijk heeft Valverde met open ogen gezien dat Puig de toekomst is. Wat betreft Perez, vraag me af waarom hij erbij zit? Hij is geen La Masia speler, laat dat duidelijk zijn en werd als versterking voor B gehaald. Daar heeft ie ook niet veel laten zien.

29 juli 2018 om 11:24

Riqui Puig in mijn ogen 'man of the match', Nelson Semedo zonder de bal aan de voeten uitstekend (maakte constant de juiste loopacties) en aan de bal iets minder (mede doordat er weinig aansluiting was voorin), Juan Miranda uitstekend en Jorge Cuenca ongelukkig.

Overigens geen schande dat je de wedstrijd hebt gemist, ze begonnen immers om 5.05 uur Nederlandse tijd. Zelfs de meest doorgewinterde fans gaan daar hun slaapuren niet voor opofferen. Je kan overigens de volledige wedstrijd terugkijken op Youtube.

29 juli 2018 om 11:37

Thanks Guaporta. Zo te zien kijk je ook met glimlach naar het spel van Puig? Ach, hoop dat Valverde het ook heeft gezien. Wat een fijne voetballer! Ik kan momenteel niemand herinneren van La Masia die zoveel met zijn spelwijze en inzicht op Iniesta leek.

Ik heb soms het gevoel dat Semedo te snel gaat en anderen hem niet bij kunnen houden. Hij kan echt een goede rechtsback en vaste waarde worden.

Eerlijk gezegd had ik de wedstrijd gekeken als ik het tijdstip correct wist. Altijd leuk om “de toekomst” aan het werk te zien tegen wat betere teams. Het is heel anders dan bijvoorbeeld bij Barca B. Daar zijn ze niet altijd even veel gemotiveerd.

29 juli 2018 om 11:51

De volgende match is AS Roma nu woensdagmorgen 1 augustus om 04.05 uur. Ik denk dat weinigen die live gaan kunnen zien. En over Miranda heb je helemaal gelijk. Hij heeft me volledig kunnen overtuigen, ik vond hem nu al bij vlagen beter dan Digne rekening houdende dat die nog maar 18 is en hij overklaste Cucurella zodanig dat het volgens mij een uitgemaakte zaak is wie op linksback mag staan als Alba niet kan spelen.

29 juli 2018 om 17:54

Om vier uur 's nachts nog een wedstrijd kijken? Mij niet gezien hoor. Dan kijk ik liever de wedstrijd op een ander moment terug (als ik daar tijd voor heb). Dit soort vriendschappelijke duels gaan toch niet om de uitslag, maar om nieuw talent aan het werk te zien.

Wat een geweldige indruk laat ARTHUR in zijn debuut achter. Ja, inderdaad met hoofdletter zijn naam want ik heb vannacht een kloon van Xavi gezien die ook nog eens een geweldige goal produceerde. Voor de wedstrijd was ik erg benieuwd naar hem en de anderen. Na deze wedstrijd ben ik helemaal overtuigd en zeg ik: Arthur bienvenido!

Net even de volledige eerste helft en een gedeelte van de tweede helft teruggekeken. Ernesto Valverde lijkt ,zoals Mundo Deportivo en Sport al eerder berichtten, te gaan experimenteren met een terugkeer naar het vertrouwde 4-3-3. Met veel positiewisselingen op het middenveld en twee vleugelaanvallers die het veld breed moeten houden kom je dan op de bijgevoegde opstelling.

In de eerste helft vielen me een aantal spelers in positieve zin op. Arthur lijkt een schot in de roos te zijn; controle en rust aan de bal, uitstekend in de kleine ruimte, zorgt dat hij bijna altijd vrij staat en maakt het ook nog eens af met een geweldig doelpunt. Naarmate hij minder ruimte kreeg van de Spurs zag je dat hij met de bal aan de voeten terug richting de verdediging ging lopen in plaats van vooruit te voetballen. Dat leidde bijna nog tot een tegendoelpunt na knullig balverlies.

Ook de centrale verdedigers Marlon Santos en Clément Lenglet speelde in mijn ogen een uitstekende wedstrijd. Hadden de voorhoede van de Spurs, die met Heung-Min Son, Llorente en Lucas aantraden, in hun broekzak.sergi Roberto (als een ware leider op het middenveld) en Munir waren de belangrijkste spelers aan de kant van Barcelona. Jeugdspelers Juan Miranda en vooral Riqui Puig maakten indruk. Die laatste viel al vroeg in voor een geblesseerde André Gomes (die misschien zelfs twee maanden aan de kant staat en dus een transfer kan vergeten). Denk dat niemand er een probleem mee heeft als Riqui Puig tot 'man of the match' wordt uitgeroepen.

Jorge Cuenca, Mingueza, Marc Cucurella en Alex Collado kunnen terugkijken op een teleurstellende wedstrijd. Zeker Cucurella was het op een gegeven moment helemaal kwijt en zijn prestaties stonden op zijn positie eigenlijk in schril contrast met de 18-jarige Juan Miranda in de eerste helft. Ook Malcom vond ik niet sterk invallen. Had een aantal leuke acties, maar was naar mijn mening te egoïstisch aan de bal. Sloeg meermaals Cucurella over, schoot vanaf onmogelijke hoeken terwijl Abel Ruiz compleet vrij stond en leek nog wat onwennig in zijn eerste wedstrijd. Niet erg natuurlijk, maar het mag best genoemd worden.

Cillessen
Semedo
Marlon
Lenglet
Miranda
Arthur
Gomes
S. Roberto
Rafinha
Munir
Denis
29 juli 2018 om 11:35

Ik kan me helemaal vinden in jouw analyse, je verwoord het ook heel mooi. Alleen dat Malcom de ba (meermaals)l niet aan Cucurella gaf kwam volgens mij niet door egoïsme (al zal hij natuurlijk graag gescoord hebben in zn eerste minuten dus een beetje wel) maar gewoon omdat Malcom ook zag dat Cucurella als een natte pannekoek op het veld liep en het inzicht volledig kwijt was. En Semedo niet vergeten in je analyse, die blijft zich verder doorzetten en bewijst dat hij de enige rechtsback wordt (sergi kan beter op het middenveld spelen en enkel in noodgevallen terug naar de rechtsback gaan). Het nieuwe seizoen ziet er mooi uit. Hoge verwachtingen

29 juli 2018 om 17:57

Vrees toch echt dat Marc Cucurella komend seizoen de rol van Lucas Digne gaat invullen. De Fransman vertrekt namelijk voor twintig miljoen euro plus variabele bonussen naar Everton en de club heeft besloten om intern een vervanger te regelen. Dus eerst nog een seizoen Marc Cucurella als stand-in en daarna mag hij het gaan uitvechten met Juan Miranda voor een plek in het eerste elftal.

Denk overigens dat Barcelona nog een middenvelder gaat aantrekken en Sergi Roberto 'gewoon' als rechtsback aan het seizoen begint.

29 juli 2018 om 18:03

Het feit dat Miranda in de basis mocht starten en het super deed zijn hopelijk 2 troeven extra in het gevecht met Cucu. Ik meen tevens te herinneren dat Valverde bij een persconferentie gezegd heeft dat hij Sergi terug op het middenveld wil inzetten. Ik weet niet waarom maar heb echt hoge verwachtingen voor komend seizoen. Dat is al enkele seizoenen geleden dat ik het zo rooskleurig inzie. Ik ben misschien verkeerd maar barca is de topfavoriet voor de titel en ik denk dat ze ook in de champions league ver gaan geraken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren