Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Hoofdrol voor scheidsrechter Kooij: ‘Dit willen we niet op het voetbalveld’

Laatste update:

Joey Kooij had zaterdag een drukke avond tijdens de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Fortuna Sittard (3-1). De leidsman legde het duel tijdelijk stil nadat er vuurwerk op het veld gegooid werd en deelde rode kaarten uit aan Amadou Cisss en Reza Ghoochannejhad. Na afloop legt Kooij zijn beslissingen in gesprek met FOX Sports uit.

Ciss kreeg een rode kaart, wegens natrappen bij Sai van Wermeskerken. “Voor ons was het heel snel duidelijk dat het geen strafschop was. Vervolgens maakt hij een trappende beweging en raakt hij daarbij zijn tegenstander”, verwijst Kooij naar het lichte duwtje dat Van Wermeskerken uitdeelde aan Ciss. Een gele kaart was geen optie voor de 28-jarige leidsman. “Nee, dit willen we gewoon niet op het voetbalveld. Daar hebben we heel duidelijke instructies voor gekregen. Ik snap ook niet dat de speler dit risico neemt, hij benadeelt zijn team.”

“Die rode kaart was het ultieme voorbeeld van wat er allemaal fout ging bij ons vandaag. Amadou verpest hiermee onze wedstrijd, al hadden we ook met tien man nog genoeg kansen”, geeft Fortuna-trainer Sjors Ultee te kennen. Ghoochannejhad kreeg in de tweede helft een rode kaart voor een tackle op Jorrit Smeets. Kooij: “Ik heb de tackle zelf niet goed beoordeeld. Na het terugkijken van de beelden zie ik dat Reza zijn noppen op het scheenbeen van Smeets zet.”

“Die breekt nu niets, maar het is gewoon zeer gevaarlijk voor de tegenstander, die kan echt zijn scheenbeen breken hier. Voor mij was het een heel duidelijke rode kaart”, gaat de scheidsrechter verder. “Dan moet hij nog een keer bij zichzelf nagaan of het wel een heel handige actie is. Het is echt een gevaarlijke actie, die de tegenstander ernstig kan blesseren.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vond ze heel makkelijk gegeven. Ciss was dom maar leek zich te beseffen dat ie dom bezig was, hield in maar het kwaad was al geschied. Reza kwam niet uit met z'n passen. Ik had ze beiden niet gegeven, het was tot dan toe ook een sportieve wedstrijd.
Achterlijker nog was die beslissing van Kooy om een drie tegen een situatie af te fluiten toen een speler van Fortuna uitgleed. Blijft gewoon een bijzonder matige scheids.

24 november 2019 om 09:23

Haha dit meen je serieus? Waren allebei zeer terecht. Dat het onbeholpen is wil niet meteen zeggen dat het geen rood is. Over deze scheidsrechter kan ik verder niet echt een mening vellen, maar in de samenvatting leek het mij zeer duidelijk dat de rode kaarten terecht waren.

24 november 2019 om 09:57

Dit is inderdaad echt een hele matige scheidsrechter, bij ons eerder dit seizoen was het ook flater na flater.

Met name die rode kaart van Fortuna was toch een grap. Een werkelijk minimaal tikje en dat noemen ze tegenwoordig ook natrappen. Die straf is toch niet in verhouding tot de overtreding. Zonder die klote VAR was die kaart ook nooit gegeven. Het voetbal zoals het was gaat helemaal naar de kloten door de Var. Al die bizarre penals en rode kaarten. En dan nog die al die afgekeurde buitenspelgoals waarbij het om 1 millimeter gaat. Voetbal is geworden tot een theoretische digitale sport. Niet meer te vergelijken met hoe het ooit was.

24 november 2019 om 11:36

Natrappen is rood. Dat andere dat niet doen is niet het probleem van de scheids. Je kan zelfs stellen dat natrappen ook strafrechterlijk kan worden beoordeeld.

Dat Reza een rode kaart kreeg is echt helemaal te gek voor woorden. Die jongen van Fortuna zeg een tackle in waardoor Reza hem niet meer kan ontwijken en hem dus raakt. Op de beelden is zelfs te zien dat Reza duidelijk de bal volgt en dus nooit bewust zijn been daar plant. Als we voor zulke ongelukkige samenloop van omstandigheden al rood gaan geven kan je er elke wedstrijd wel vijf geven.

Deze arbiter laat regelmatig zien dat het een lichtgewicht is. Meest irritante is wel dat hij fluit met zoveel arrogantie dat het gewoon stuitend is. Of hij nu als VAR werkzaam is of als scheidsrechter, het is lood om oud ijzer.

Dit was een leuke open (matige) degradatie wedstrijd. Tot meneer Kooij besloot dat het even om hem moest gaan draaien. Hij loopt op het veld alsof de hele wedstrijd om hem en zijn fluit draait, arrogant mannetje. Twee rode kaarten vond ik beide overdreven, hoeft wat mij betreft de VAR niet eens in te grijpen, want zo overduidelijk was het allemaal niet hoor. Maar los van de rode kaarten heeft hij gewoon een hele slechte wedstrijd gefloten.

24 november 2019 om 11:07

En die wedstrijd tien minuten stil leggen slaat natuurlijk ook helemaal nergens op. Tuurlijk dom van onze kant. Maar als je hiervoor al een wedstrijd gaat stilleggen

24 november 2019 om 11:10

Eens, ook die van Fortuna vond ik overdreven. Het is echt zo een actie die je, als je m tien keer in herhaling gaat zien, opeens erger gaat vinden. Dit terwijl het in de wedstrijd zelf niet eens opgemerkt werd door Sai zelf. Erg zonde, want na de rode kaarten was de wedstrijd wel een beetje kapot

De VAR wordt echt verneukt door totaal verkeerd gebruik. Als het goed Is wordt de var hooguit 1 keer per wedstijd gebruikt. Qua rode kaarten moet de var alleen ingrijpen als de scheidsrechter iets over het hoofd ziet dat gewoonweg schreeuwt om rood. Dus absoluut niet bij zulke gevallen . Ik snap het gewoon niet. Hoe moeilijk kan het zijn on die var te gebruiken . De var is prima , maar er moeten geen aandachtsgeile kommaneukers achter zitten .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren