Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hoe de transfer van Luuk de Jong dreigde te klappen op een vormfout

Laatste update:

Op de slotdag van de zomerse transferwindow kreeg de droomtransfer van Luuk de Jong naar Barcelona in recordtempo gestalte. Vanwege de naderende deadline was dinsdagavond lange tijd onduidelijk of de komst van de 31-jarige spits van Sevilla op tijd afgerond kon worden, maar om 03.31 uur 's nachts kwam er dan eindelijk groen licht. Dat had ook anders af kunnen lopen, want LaLiga stuitte bij het controleren van het transferverzoek op een vormfout, zo reconstrueert het Algemeen Dagblad.

Zaakwaarnemer Louis Laros blikt tegenover de krant terug op een uiterst hectische avond en nacht. "Ik heb internationaal al twee keer het record van ‘laatste last-minutetransfer’ gebroken met Ricky van Wolfswinkel", lacht Laros. "De stress op zo’n avond, pfff... dat is echt geen pretje." Dinsdagavond om 23.54 uur zette De Jong de laatste digitale handtekening onder zijn contract bij Barcelona. Om 23.59 uur, één minuut voor het sluiten van de markt, diende Barcelona het laatste papierwerk in bij LaLiga.

Daarmee leek de transfer van De Jong naar Barcelona, die vrijwel niemand had zien aankomen, in kannen in kruiken. Bij het controleren van de documenten stuitte de Spaanse competitie echter op een fout: Barcelona had opgegeven dat De Jong geboren is in Nederland, terwijl de spits in 1990 op de wereld werd gezet in Aigle, Zwitserland. "Zo'n formaliteit moet dan bekeken en besproken worden", zegt Laros. "Nog meer gedoe en stress. Gelukkig is het goed gekomen, maar dáárom duurde het zo lang."

Voor de buitenwereld kwam het bericht dinsdag dat De Jong op weg was naar Barcelona als een grote verrassing. Zelf had de centrumspits wél rekening gehouden met het scenario, omdat Ronald Koeman altijd tegen De Jong heeft gezegd hem naar Catalonië te willen halen, nadat ze eerder succesvol samenwerkten bij Oranje. De Jong liet afgelopen zaterdag de kans om naar PSV te vertrekken liggen, omdat hij wilde wachten op een mogelijke transfer naar Barcelona.

Vanwege de financiële problemen moest Barça eerst spelers verkopen. Dat lukte op de slotdag van de transferwindow plotseling, toen Emerson Royal (Tottenham Hotspur) en Ilaix Moriba (RB Leipzig) werden verkocht. Dinsdagavond rond 17.30 uur werd De Jong door Koeman gebeld dat er alsnog ruimte was om hem binnen te halen en ruim tien uur later mocht de spits zich speler van Barcelona noemen. De Jong zelf hoorde dat pas woensdagochtend, omdat hij om 02.00 uur was gaan slapen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

wat een wanbeleid zeg bij barca man man, elke dag wel slecht nieuws bijna

1 september 2021 om 19:31

Overdrijven is ook een vak. Gisteren nog heel goed nieuws, Griezmann weg.

1 september 2021 om 19:34

Griezman weg is goed nieuws. Dit kan geen enkele barca fan ontkennen mits ze met ogen open naar griezman hebben gekeken. De timing is een beetje spijtig want hadden ze eerder gehandeld hadden ze hun kleine dictator kunnen behouden

1 september 2021 om 19:42

@Dandan2020, tsja, je hebt het allemaal niet altijd in de hand.. Lekker makkelijk om dat achteraf zulle conclusies te trekken, maar zo werkt het gewoon niet in de wereld.

1 september 2021 om 20:00

Griezmann is toch echt twee klassen beter dan Luuk De Jong. zelfs een Griezmann die uit vorm is

1 september 2021 om 20:26

@japie luuk de jong is beter om te hebben als we kijken naar de prestatie/salaris verhouding. Presteren deed griezman niet dus dan zit je nog met zijn monster salaris. Dan moet je liever luuk d ejong hebben gezien de situatir van barca haha. Nooit gedacht dat ik zou zeggen dat luuk een aantrekkelijker speler is voor barca dan griezman

1 september 2021 om 19:32

Sorry hoor maar dit gebeurt gewoon best wel vaak bij meerdere verschillende clubs. Dit is gewoon zeiken om te zeiken

Griezman weg. Besef dat barca messi had kunnen behouden mits ze eerder actie hadden ondernomen. En nu luuk de jong. Nu is braithwate plots basis speler. Dembele tel ik niet mee want ja, je weet wel, hij ligt er vaak uit door blessure

1 september 2021 om 19:30

dandan2020 precies die hoop dat fati vooral snel terugkeert van zijn blessure, met hem hebben we wat voor de komende 12-13 jaar als zijn knie goed blijft

1 september 2021 om 19:36

Met alle respect, maar Fati heeft toch pas een half seizoen in het eerste gespeeld? Laten we eerst maar kijken of die überhaupt zich kan bewijzen als basiskracht. Laat staan of hij die potentie die hem toegedicht wordt gaat halen. Ik vind dat we wel héél optimistisch over die Fati doen. Hij is echt nog niet beter dan een Dembele in een van zijn (korte maar) betere periodes bij de club.

1 september 2021 om 19:37

Dat weet je niet. We moeten nog maar zien hoe goed fati wordt. Hij is goed, maar het is geen monster talent die je hele team kan dragen.

1 september 2021 om 19:48

Kunnen we jou negeren? Wat een onzin verhaal is dit. Hahahaha.

1 september 2021 om 19:30

Nee ook niet, Messi kon niet blijven. Zelfs als Pjanic en Umtiti ook weggingen konden ze Messi niet inschrijven

1 september 2021 om 19:31

Salaris van griezman is meer dan die van pjanic en umtiti samen. 45 miljoen netto, volgens dezelfde website kreg messi 70 miljoen. En gezien het bleek dat messi 135 miljoen per jaar kreeg kunnen we er van uit gaan dat die 70 miljoen netto was.

1 september 2021 om 19:33

Messi was nooit houdbaar. Laporta maakt schoon schip. Soms moet je als voorzitter onpopulaire maatregelen nemen. Bartomeu was ongetwijfeld met de deal van la liga in zee gegaan.

Wat ik dus niet begrijp, waarom doe je op de deadline day Manaj weg en haal je Luuk. Die kon bij PSV voetballend niet eens mee, laat staan bij Barcelona. Die anderhalve wedstrijd die hij zal gaan spelen, zal hij dat zó veel beter doen dan Manaj, die best een prima voorbereiding heeft gedraaid, gedaan zou hebben? Daarbij is die een jaar of zeven jonger, en zal de mogelijke transfersom van 2,7 miljoen weinig beteken voor de financiële situatie van de club. Ik vind het maar een rare transfer... Maar afijn, goed dat we weten waar we staan met Barcelona: wij halen nu de afdankertjes van een Sevilla al op...

1 september 2021 om 19:36

Manaj heeft nooit op niveau gevoetbald. Hij speelde met Barcelona B in de derde divisie regionaal. Het was wel een gok geweest om met hem te gaan spelen.

1 september 2021 om 19:45

Klopt uiteraard. Al weet ik niet of Luuk de Jong die al heeft bewezen niet goed genoeg voor Spanje, Duitsland en Engeland te zijn zo'n goed alternatief is. Daarbij lopen er met Aguero, Depay en Braithwaite al zat opties rond voor de spitspositie. Nu zal Depay wel op de vleugel gaan spelen, dus je hebt het praktisch over een derde spits hier. Dat maakt deze transfer zo overbodig naar mijn mening.

1 september 2021 om 20:09

Sevilla betaalt mee aan zijn salaris geloof ik. Het is ook maar een huurdeal. Aguero is er ook nog wel even uit.

1 september 2021 om 21:43

Omdat Koeman raar is en perse een spits erbij wou met ervaring

Ondanks deze waardeloze huurdeal van een jaar voor Luuk de Jong was gisteren toch een goede avond. Het salaris van Griezmann circa 40 miljoen bruto uit de boeken halen was van vitaal levensbelang. Laporta had geen keuze. Zijn salaris zou ook nog eens ieder jaar met een aantal % stijgen. Ook krijg je nog 50 miljoen van die 120 terug. Het zal nog een aantal jaar duren om de troep van Bartomeu op te ruimen, maar het is een goed begin van Laporta als je circa 150 miljoen per jaar aan salarissen uit de boeken hebt gehaald. Het is nu zaak door te blijven saneren en zorgen dat je genoeg kapitaal creëert met de jonkies op het veld.

1 september 2021 om 19:49

Je hebt gelijk. Maar op de korte termijn is het waardeloos. Onze basiself is zwak en we kunnen helaas niet teren op individuele kwaliteit. Memphis oogt dreigend, maar ik wil hem zien tegen een Real of Atletico. Maar als een van onze voorhoede spelers geblesseerd raakt mag Luuk opdagen.

Het probleem is dat alles snel gaat. De clubs met veel financiën gaan enorm uitlopen in kwaliteit. Het valt bijna niet meer in te halen. Bovendien gaat Koeman er dit seizoen een zooitje van maken.

Het ziet er niet goed uit.

Luuk de Jong bij Barca wie had dat ooit gedacht. Het is nog steeds vreemd om het te geloven. Misschien moet ik ook maar de voetbalschoenen uit de kast halen. Als Luuk bij Barca kan komen moet ik op z’n minst wel bodem Eredivisie kunnen halen denk ik.

1 september 2021 om 20:09

Als je maar kan koppen.

Toch een van de weinig keren dat je hoopt op een vormfout. Plaatsvervangende schaamte

Dus je droomtransfer naar Barcelona is nog niet rond, kan zelfs afgeketst worden, en jij besluit om lekker te gaan slapen. Zou mij nooit lukken in deze situatie vermoed ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren