Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Historische miskleun van Ajax zoekt nieuwe club: ‘Ik lijk wel behekst’

Laatste update:

Thimothée Atouba zoekt nieuw emplooi. De 32-jarige linkervleugelverdediger bracht de voorbije twee seizoenen door bij Las Palmas in Spanje, maar daar liep zijn contract al eind vorig seizoen af. Atouba slaagde er sindsdien, tot zijn eigen frustratie, niet in een nieuwe club te vinden. In gesprek met BILD zegt de ervaren Kameroener dat hij zich altijd het best heeft gevoeld in zijn tijd in de Bundesliga.

/

Atouba kwam tussen 2000 en 2009 achtereenvolgens uit voor Neuchâtel Xamax, FC Basel, Tottenham Hotspur en Hamburger SV. Bij zowel the Spurs als die Rothosen werkte de back samen met trainer Martin Jol, die hem in de zomer van 2009 besloot naar Ajax te halen. Het werd echter een grote flop: Atouba verdiende een uitstekend salaris met een tweejarig contract op zak, maar speelde vrijwel nooit.

Atouba zat vaker op de tribune, dan dat hij deel uitmaakte van de wedstrijdselectie: uiteindelijk verliet hij Amsterdam in mei 2011. Nadien verschijnt hij vaak in lijstjes met absolute miskopen van de club. Atouba zat na zijn Ajax-tijd een jaar zonder club en tekende daarna bij Las Palmas. Ook bij die club werd hij geen onverdeeld succes: hij speelde er acht wedstrijden, alvorens men afscheid van hem nam. Atouba wil echter nog niet stoppen met voetballen en zoekt een nieuw onderkomen.

“Dat klopt, ik wil nog een nieuwe club. Sinds de zomer sta ik al niet meer onder contract bij Las Palmas. Ik lijk wel behekst, ik kon tot nu toe nog nergens terecht. Mijn mooiste tijd heb ik beleefd bij Hamburger SV. Ik heb in de zomer de huidige baas, Dietmar Beiersdorfer, gebeld. Ik heb hem toen naar een mogelijke hernieuwde samenwerking gevraagd, maar nadien heb ik niets meer van hem vernomen”, aldus Atouba.

Denk je dat er nog clubs zijn, die Thimothée Atouba graag willen hebben?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Hij past inderdaad wel in het rijtje gabrich en santos.

4 december 2014 om 07:30

Man deze gozer kan ik me nog goed herinneren. Fors salaris, 2 matches gespeeld ofzo: een groot drama. Atouba was met Kuffour het voorbeeld van een slecht bestuur, om te janken. Die kuffour die heeft zelfs helemaal niet gespeeld..

4 december 2014 om 07:36

Ze waren beide zo slecht, dat ik er juist vreselijk om kon lachen. En gelukkig zijn die tijden voorbij, zit nu een capabel bestuur.

4 december 2014 om 07:40

Volgens mij heeft Kuffour toch wel enige wedstrijden gespeeld voor Ajax hoor..
Ik kan me vergissen, maar dat geloof ik niet. Denk dat Kuffour meer heeft gespeeld bij Ajax dan Atouba.

4 december 2014 om 07:54

Maar het rare is dat Kuffour gewoon jaren in de basis stond bij bayern en oa de CL won. Atouba stond ook gewoon in de basis bij HSV en Tottenham. Zo heel raar vond ik die aankopen op voorhand niet.

4 december 2014 om 08:21

Hoe oud was hij toen hij bij ajax kwam?
Hij speelde in 95 nog mee in de halve finale.

4 december 2014 om 08:33

@ Azalkmaar2

Volgens mij 2 als ik me niet vergis, maar dat was niet zo een succes. Ongelovelijk dat Jol iedereen maar mocht halen, Pantelic werd lacherig over gedaan. Maar ik vond dat de beste spits van de laatse jaren, scoorde 12 a 15 goals en liet vooral andere beter spelen.

4 december 2014 om 08:34

@wve

Voor olgens mij begin 30..

4 december 2014 om 08:39

Hij strompelde over het veld in de Arena alsof hij achter in de veertig was.

4 december 2014 om 09:10

Was toch ook het gerucht toen met Kuffour, dat Ajax een veertigjarige verdediger had aangetrokken?

4 december 2014 om 09:42

hij maakte er 16, 16 doelpunten

Het is lang geleden dat ik vreselijk heb moeten lachen om een artikel, deze man was zo slecht bij Ajax dat het grappig werd. Kan me ook nog herrineren, dat Gijp erg veel lol om hem had. En dan nog dat hij vreemd vindt, dat hij niet terug gebeld is door Hsv. Gelukkig, is de tijd voorbij dat dit soort lui bij Ajax voetballen. Erg tevreden met Frank en het technische hart..

4 december 2014 om 07:40

Gelukkig zijn Van den hoorn Viergever Duarte en Zimling wel top aankopen gebleken. Pff jeetje zeg hoe kan je dat nou zeggen.

4 december 2014 om 07:52

Dat zegt ie omdat Ajax vier keer op en rij kampioen is geworden met redelijk vaak beroep te doen op eigen jeugd. Die spelers die je noemt voegen niks toe das waar.

4 december 2014 om 07:59

Soldaatje toch, je dwaalt af! Ik kan me vergissen, maar volgens mij ging dit artikel over Atouba. En wat ik bedoelde, is dat er geen gekke salarissen meer betaald worden. Van pak hem weg 2 miljoen, aan lui als Atouba en Luque. Iedere club heeft er miskopen tussen zitten, alhoewel ik dat Viergever en Mike niet vind maar dat is een andere discussie. Je hebt opvulling nodig, achter Moisander en Veltman maar zul je niet begrijpen. Gelukkig heeft Feyenoord nooit miskopen gehad; Bakkal, Armenteros, Singh, Babos en die Turkse Lewandovski 2.0 die na elk schot valt. Waren ook echt een schot in de roos, vrouwelijke Feyenoord supporters dromen nog over hen..

4 december 2014 om 08:06

Thanks voor de uitleg. Begrijp wat je bedoelt. Wil wel even terug komen op Bakkal en Armenteros. Bakkal was transfervrij en tekende een jaarcontract met weinig salaris. Armenteros was gehuurd van Anderlecht. Grappig dat je met deze 2 namen komt 😁

4 december 2014 om 08:09

Geen enkele van die namen heeft geld gekost. Wel salaris. Maar het ging over de term miskoop he dus niet dwalen. Die 4 top aankopen van Ajax waar ik het net over had heeft jouw club al minimaal 10 miljoen gekost en dan tel ik de salarissen er niet eens bij en contractduur.

4 december 2014 om 08:14

Sulejmanii volgens mij ben jij juist degene die afdwaalt. Het artikel gaat toch over Atouba en het bestuur van Ajax, waarom betrek je Feyenoord er dan bij? En als je daarover wat wil zeggen ken dan wel je feiten want de namen die jij noemt zijn vrij overgekomen, gehuurd of voor een heel laag bedrag gekocht (signh). Mikey heeft een paar miljoen gekost dus daar zot een groot verschil in.

4 december 2014 om 08:21

Mb45, ik heb het niet over salarissen of transferkosten. Als je mijn tekst goed gelezen had, ik had over miskopen spelers die niet gebracht hebben wat van ze verwacht werd. Als die kameraad van je inhoudelijk gereageerd had, in plaats van al die andere spelers te noemen. Had ik ook niks daarover hoeven zeggen, hij doet alsof Feyenoord nooit miskopen gehad heeft. Dat heeft iedere club gehad, en dat was het punt wat ik wilde maken.

4 december 2014 om 08:23

Soldaatje, jij bent de laatse die het over afdwalen moet hebben! Als je gewoon inhoudelijk had gereageerd, hadden we deze discussie nu niet gehad. En zie mijn reactie aan 45, misschien begrijp je dan wat ik bedoel.

4 december 2014 om 08:44

Bakkal heeft feyenoord persoonlijk aan een plek bij de eerste 5 geholpen voor het eerst in jaren en babos was verre van een miskoop. Die turkse lewandowski scoort niet maar heeft er qua assists wel voor gezorgd dat we een ronde verder zijn in de europa leage en heeft zijn huurbedrag dus al ruimschoots terugverdient. Blijven de gehuurde armenteros en de destijds absolute vedette van jong-noorwegen over...niet echt goeie voorbeelden dus.

4 december 2014 om 08:49

@sulejmanii

Sorry, maar jij bent toch echt degene die afdwaalt. Soldierr reageert precies ontopic op wat jij in je eerste reactie zet. In het vervolg haal je zelf Feyenoord erbij, wat dus off topic is. Ik denk dat als je het salaris ding in je eerste reactie had gezet, deze discussie was voorkomen (dat haalde ik ook niet uit je eerste reactie namenlijk en werd je punt in je tweede reactie pas dudelijk)

4 december 2014 om 11:43

even twee keer nadenken, zimling is ook gehuurd dus die kan je dan natuurlijk ook niet bij de discussie betrekken.

4 december 2014 om 14:33

Badhabbit, ik zie je al jaren prima reacties geven. Vind het daarom ook jammer, dat je niet inziet dat Soldier provoceert. (doet hij wel vaker namelijk) Nogmaals het was totaal niet relevant om die andere spelers er bij te halen, dit topic gaat over Atouba. Die ik als ik voorbeeld nam, van taferelen die we hier nooit meer mee gaan maken. Vervolgens doet hij alsof Feyenoord geen miskopen heeft gehad, en een miskoop is niet per definitie alleen met een hoog salaris/transfersom zoals Sulejmani dat was bv. Maar bovenal niet rendeerde, en dus niet heeft laten zien wat verwacht werd. En spijt mij echt dat je niet door zijn reactie prikt, maar prima zo.

4 december 2014 om 15:50

@sulejmanii

Ik jou ook, vandaar ook mijn smiley aan het eind van mijn reactie

Maar Soldier, hier op jouw reactie in ieder geval, zegt helemaal niets over Feyenoord, nog wekt hij het idee dat Feyenoord geen miskleunen heeft gehad. Uiteindelijk ben jij de persoon die Feyenoord erbij haalt.

Ben het met je eens dat andere spelers niets met dit topic te maken hebben, maar hij reageert op het feit dat jij zegt blij te zijn met de trainer en technisch hart. Dus is zijn reactie (al dan wel niet wat onbehouwen), vind je Viergever, Duarte v/d Hoorn en Zimling dan zo'n toevoeging?

Begrijp me niet verkeerd, ik snap wel wat je bedoeld, maar je begint zelf over afdwalen

4 december 2014 om 17:04

Badhabbit, ik denk dan dat zowel jij en Soldier mijn reactie verkeerd geinterpreteerd hebben. Alhoewel ik met Soldier vaker wel aamvaringkjes gehad heb, over onze clubs. Als een van de weinige geloof ik nog wel in Mike, en Viergever is ook niet goed genoeg maar als 12e man vond ik die okay. En die andere twee vind ik ook miskopen ja, vooral Zimling wil ik nooit meer zien maar dat heb ik vaker aangegeven hier. Mijn essentie is mijn eerste bericht was puur, en niks minder niks meer dat aankopen als Atouba Mido. Dus te dik,2 miljoen salaris niks presteren. Dat dat iig nooit meer gebeurd, miskopen daargelaten. Daarom vond ik wat goedkoop om met die spelers te komen, en kwam ik met die spelers van hun die ook niet rendeerden. Met het punt dat iedereen er naast zit, dat was mijn gedachtegang..

5 december 2014 om 05:56

@sulejmanii

Ik snapte je gedachtegang ook wel, maar pas na je tweede reactie En daar ben ik het ook wel mee eens

De moeder van Adebayor heeft weer toegeslagen!?

Deze man zal waarschijnlijk ook wel een paar jaartjes ouder zijn, zoals vaak het geval is met spelers uit Afrika. Kan me niet voorstellen dat hij ergens aan de bak komt, op welk profniveau dan ook..

Ik weet nog wel dat hij een trucjes maakte in de wedstrijd achterin haha ... en toen ging het mis en kon de tegenstander zo doorlopen maar tegen wie ..... echte voetbal kenners sta op en geef het antwoord

4 december 2014 om 07:44

Volgens mij was het tegen PSV uit..? Of speelde hij toen juist goed?

4 december 2014 om 08:11

Psv thuis ?? Ik zou het echt niet meer weten hij wou een trucje doen en het ging mis volgens mij was het de zinedine zidan .... aar welke wedstrijd ....

4 december 2014 om 10:19

toen hij nog voor hsv speelde toonde hij in de wedstrijd tegen hertha bsc ook nog zijn genialiteit https://www.youtube.com/watch?v=1knz2rs0ugw

(edit: link deed het niet)

Alsof HSV op deze miskleun zit te wachten. Jeetje zeg wat was dit een miskoop inderdaad

Wat is dat toch met die Afrikaanse spelers die geloven in die hekserij? Ga gewoon trainen voor jezelf en zorg dat je weer in vorm komt. Dan komt er vanzelf een kans.

Ik had toch redelijk hoge verwachtingen toen Jol deze geweldenaar in falen binnen haalde. Wat een baklap was dit zeg.

Altijd grappig als je weer van zulke spelers hoort, is ook niks meer geworden die Atouba

Wat een held. Ik zal nooit vergeten dat hij in zijn 1e pot voor ajax. De bal achter het standbeen wilde halen als linksback en de bal gelijk verloor

Dat was ook zon beetje de laatste aktie van hem in ajax shiry

Zolang Jol nog ergens onderdak kan vinden is er nog hoop voor deze jongen. Anders vrees ik dat het binnenkort einde oefening is.

Hij heeft niet genoeg kansen gehad in mijn ogen. Ik vond jongetjes als Blind en Boilesen nou niet bepaald beter. Atouba was tenminste een echte kerel. In CL was hij zeker van waarde geweest.

Ik vergeet nooit meer de eerste aanname van deze man en de daarbij behorende mislukte technische hoogstandje. Ik kwam niet meer bij van het lachen en daarna nooit meer gezien...

Ga nog steeds kapot van het lachen als ik daaraan terug denk...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren