Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Historisch’ recordbedrag voor Anis Hadj-Moussa: ‘Tweede duurste speler ooit’

Laatste update:

De transfer van Anis Hadj-Moussa naar Feyenoord heeft Patro Eisden Maasmechelen een recordbedrag opgeleverd, zo bevestigt de Belgische tweedeklasser via de officiële kanalen. Hoewel er vanuit Feyenoord geen officiële melding is gemaakt over de transfersom, spreekt de nummer vijf van de Challenger Pro League over een recordsom voor Hadj-Moussa.

Woensdag werd bekend dat Hadj-Moussa zich voor de komende vijf jaar heeft verbonden aan Feyenoord. De Rotterdamse landskampioen communiceerde daarbij geen transfersom, maar aan Voetbalzone is bevestigd dat het inderdaad om het eerder door Foot Mercato vermelde bedrag van 3,5 miljoen euro gaat.

Dat bedrag stelt Patro Eisden tevreden, zo blijkt uit een statement op de clubwebsite. “De kwieke flankaanvaller, die in de zomer van 2023 bij Patro Eisden aansloot, sinds de wintermercato bij zusterclub Vitesse Arnhem speelt en onlangs zijn debuut maakte bij de Algerijnse nationale ploeg, brengt hiermee een recordsom binnen in de clubkas van Patro Eisden. Een historisch moment! Anis is de tweede duurste speler ooit uit 1B.” Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van Hadj-Moussa op zo’n 750.000 euro.

Trainer Stijn Stijnen is door het dolle heen met de transfer van Hadj-Moussa. “We zijn trots dat we een speler kunnen afleveren aan een van de beste clubs van Nederland. Deze transfer is een niet te onderschatten hoogtepunt in de geschiedenis van onze club. Een mijlpaal!”

De uitgaande recordtransfer bij Patro Eisden stond tot dusver op naam van Peter Utaka, die in juli 2004 voor 275.000 euro werd verkocht aan KVC Westerlo. Klein Anderlecht is Hadj-Moussa dan ook zeer dankbaar voor zijn miljoenentransfer naar Feyenoord. “De hele club wil Anis bedanken voor zijn inzet, mentaliteit en talloze flitsende acties.”

Hadj-Moussa speelde uiteindelijk slechts achttien officiële wedstrijden namens Patro Eisden, waarin hij goed was voor twee doelpunten en twee assists. Sinds 1 februari speelt de tweevoudig international van Algerije op huurbasis voor Vitesse. Namens de Arnhemmers was hij goed voor twee doelpunten en twee assists in tien officiële wedstrijden in de Eredivisie en TOTO KNVB Beker.

Onduidelijkheid over precieze transfersom


Waar Voetbalzone uit zeer betrouwbare bronnen heeft vernomen dat Feyenoord liefst 3,5 miljoen euro overmaakt voor Hadj-Moussa, houden andere media het nog op een lagere transfersom. 1908.nl spreekt over een ‘lichte transfervergoeding over meerdere termijnen’. Journalist Dennis van Eersel van Rijnmond reageert via X op de vraag of Feyenoord daadwerkelijk 3,5 miljoen euro gaat betalen. “Nee, wel minder dan dat begrijp ik.”

Aangezien Patro Eisden rept over Hadj-Moussa als ‘de tweede duurste speler ooit uit 1B’, lijkt het erop dat hij de club inderdaad meerdere miljoenen heeft opgeleverd. Op Transfermarkt sluit hij met de eerder gesuggereerde 3,5 miljoen euro aan achter Hassana Bandé, die KV Mechelen in 2018 liefst 8,25 miljoen euro opleverde met zijn transfer naar Ajax.

Volgens Transfermarkt is Vini Souza, de voormalig middenvelder van Lommel SK die afgelopen zomer voor 12,5 miljoen euro naar Sheffield United vertrok, de duurste uitgaande transfer van de Challenger Pro League. Mogelijk telt Patro Eisden die miljoenentransfer niet mee, aangezien Lommel onderdeel is van de vermogende City Football Group.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En dat na 10 wedstrijden eredivisie...

ZIt potentie in, is pas 22 jaar. Maar ik ben echt niet overtuigd nog.

Ik las ergens 3,5 mln. Dat lijkt me wel erg veel voor iemand die geen bijstere statistieken heeft, wel een leuke dribbel maar niet voor niets verhuurd is aan Vitesse en op hoge niveau (vitesse in eredivisie) pas 10 wedstrijden heeft gespeeld.

Maar voor de breedte wel leuke aankoop, al moet hij zich echt wel bewijzen nog. Laat me graag verrassen.

3 april 2024 om 11:15

Ik vind het wel een goed bedrag. Je kan toch een gokje nemen met zo'n speler. Dat de statistieken er nu nog niet zijn is ook niet heel raar. Hij speelt voor het eerst op het hoogste niveau en trekt de kar in een waardeloos team. Als je ziet hoe hij speelt, mag je hem met recht een vleugelflitser noemen. Jaloers als Psv'er zijnde.

3 april 2024 om 11:19

Je noemt het zelf, 'speelt voor het eerst op het hoogste niveau' . Dan vind ik het bedrag (als het 3,5 mln is) aan de hoge kant.

Kan zeker goed uitpakken, en heeft leuke acties laten zien. Maar trekt de kar is ook wel overdreven. Zo best doen ze het niet.

Ter vergelijking, Manhoef had veel betere statistieken is even oud en meer ervaring in hetzelfde zwalkende Vitesse, en die is voor 4 mln vertrokken.

4 april 2024 om 02:15

Manhoef missen ze niet in Arnhem en dat komt puur en alleen door Hadj-Moussa die wel degelijk de kar trekt. Deze jongen kan zo goed voetballen dat hij het op elk niveau zal gaan laten zien.

3 april 2024 om 11:17

Ik ben er ziek van dat Feyenoord hem binnen heeft weten te halen en niet Ajax. Hij heeft echt een hele fijne dribbel en zoekt graag zn mannetje op. Hij heeft nog verbeter punten maar voor 3.5m kan je wat risico lopen. Ajax heeft alleen Godts die dezelfde passeer kwaliteiten heeft. Niet vergeten dat hij bij Vitesse speelt wat dit seizoen echt brandhout is dus statistieken zeggen niet veel.

3 april 2024 om 11:23

Dit is een niveau Sana lijkt mij toch? Aan het begin lijkt het wel wat, maar dan blijkt hij het niveau niet verder aan te kunnen.
Maar wellicht zet die ineens echt serieuze stappen.

3 april 2024 om 11:27

Ik vind Godts eigenlijk naar wat ik gezien heb minimaal gelijkwaardig in zijn dribbel maar heeft veel meer oog voor zijn mede spelers. Ik heb net in de vorige topic al een en ander gezegd over deze transfer die ik eigenlijk betwijfel.

3 april 2024 om 11:29

Doet mij meer denken aan Younes

3 april 2024 om 12:28

Ja ik baal echt als Ajax-supporter dat deze man, die uitblinkt met 2 goals en 2 assists bij het slechtste Vitesse ooit, niet voor 3.5 miljoen is aangetrokken.

Wat een bizarre hype. Ik snap er echt niets van.

3 april 2024 om 13:36

Ik ben er blij mee dat wij voor de breedte een technisch begaafde speler halen met een individuele actie. Laat Slot maar met hem aan de gang gaan. Wij hebben helaas niet de mogelijkheid om 14 miljoen uitgeven voor een speler in de breedte

3 april 2024 om 14:32

Vergeet overigens ook niet dat hij gewild is omdat het een linksbenige rechtsbuiten is en die zijn de laatste jaren schaars op alle niveaus in het voetbal. Statistisch gezien is dat natuurlijk ook hartstikke logisch - op de flanken staan meestal al de voetballers met het meeste natuurlijk talent én dan moeten ze ook nog eens links zijn wat slechts 10 procent van de hele wereldbevolking is - maar dan wordt de hype + transfersom gewoon hoger.

Als Antony een rechtsbenige linksbuiten was was er voor hem ook nooit 100 miljoen betaald, was Olise van Crystal Palace niet zo gewild afgelopen zomer en had Bakayoko van PSV ook niet zo'n hoge transferwaarde om maar wat voorbeelden te noemen.

3 april 2024 om 11:42

Veel te veel geld voor een speler uit de 2e klasse van Belgie. Snap deze aankoop van Feyenoord echt niet. Geen speler die je verder gaat helpen op CL-niveau, terwijl ze juist op de flanken versterking kunnen gebruiken.

3 april 2024 om 11:47

Beelen kwam ook van het 2e niveau, was daarvoor zelfs bijna gestopt als profvoetballer en kostte uiteindelijk ook zo'n 3 miljoen. Heeft toch goed uitgepakt, niet? De huidige scouting en staf zullen vast wel weten wat ze doen. Je doet daarnaast net alsof Feyenoord Hadj Moussa aantrekt en verder geen buitenspelers meer gaat halen. Alireza vertrekt en Hadj Moussa komt in zijn plaats.

3 april 2024 om 13:41

Of zou dat te maken hebben met de bedragen.... 14,3mijoen voor Apkom, 14 miljoen voor Forbs

3 april 2024 om 13:41

Vorige window heeft Feyenord veel geld uitgegeven en alleen Stengs en Beelen zijn voltreffers geweest, vandaar dat ik wat sceptischer ben. Maar we gaan het zien.

3 april 2024 om 11:46

Sowieso vind ik 3,5 miljoen (of eigenlijk elke bedrag boven de miljoen) enorm hoog voor een speler van een club die hiervoor nog nooit 3 ton voor een speler heeft gevangen. Je vertwaalfvoudigd hier even het transferrecord. Vind het verder ook geen hele bijzondere speler. Denk dat hij het een stuk beter zou doen bij futsal dan bij het 'echte' voetbal. Heeft een hele leuke passeerbeweging, maar zie niet vaak buitenspelers die zó slecht afwerken. Hoeveel kansen hij nodig heeft om een doelpunt te maken is echt ongelooflijk. Wie weet maakt hij een enorme ontwikkeling door bij Feyenoord, maar ik geloof er niet zo in.

3 april 2024 om 13:14

Het gaat om marktwerking. Als er 5 clubs interesse hebben kan je als Feyenoord wel 4 ton gaan bieden omdat de club eerder nooit een hoger bedrag kreeg, maar dan grijp je mis.
Daarbij is die 3,5 miljoen maar de vraag

Best knap hoe hij presteerd bij een dramatisch Vitesse, dus ik snap Feyenoord wel.
Als je deze jongen nog wat bijschaaft op gebied van overzicht en schot/rendement, dan kan dit wel eens een hele mooie aanwinst blijken te zijn.

3,5 miljoen voor een fidget spinner. Amper 10 wedstrijden gespeeld en nu al zo enorm gehyped.

3 april 2024 om 13:00

Voor je het weet kunnen fidget spinners 100 miljoen waard zijn. Daarnaast wordt er duidelijk genoemd dat er onduidelijkheid is over de transfersom. Wat zou voor jou acceptabel zijn als Feyenoord zijnde?

Als 3,5 miljoen klopt vind ik het wel overbetaald. Verder best een interessante speler, maar voor wat hij heeft laten zien en welke club(s) hij vandaan komt is 3,5 mln wel erg veel. Ik denk dat je hem voor 2 mln ook had kunnen halen. Desalniettemin wel een speler met veel potentie, maar moet nog veel leren qua discipline. Maar sowieso al direct interessant als breekijzer.

Deze speler moet alles nog laten zien maar het is in ieder geval een geweldige dribbelaar op de vleugels. Daar zijn er nog zo weinig van.

Als zen rendement wat omhoog gaat heeft Feyenoord goud in handen

3,5 miljoen voor deze speler is gewoon een koopje. Als het niets blijkt te zijn kun je hem altijd nog verkopen omdat hij Feyenoorder is en waarschijnlijk Champions League heeft gespeeld.

Moet nog wennen aan een wereld waarin Feyenoord 3,5 miljoen uitgeeft aan een speler uit de 2e klasse op basis van 10 wedstrijden en dat dit wordt gezien als een leuk gokje. Niet negatief bedoeld, maar het is illustratief voor de groei van de club in de afgelopen paar jaren. Verder ken ik deze speler niet, wat dan weer illustratief is van hoe weinig voetbal ik deze dagen kijk.

Toch veel verwarring rond het bedrag. gok zelf dat dit lager ligt dan die 3,5 miljoen. even afwachten op de cijfers.
Tot nu toe vielen alle transfersommen lager uit dan eerst geschreven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren