Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij zei dat ik niet ver zou komen als ik mijn haar niet zou afknippen’

Laatste update:
/

Guti is reeds twee jaar gestopt met profvoetbal, maar kijkt nog altijd met een glimlach terug op zijn actieve carrière. De oud-middenvelder voegde zich op zijn achtste bij de cantera van Real Madrid en vulde zijn prijzenkast met onder meer drie Champions League-bekers. Niet iedereen had verwacht dat José María Gutíerrez Hernández, zoals Guti voluit heet, het ver zou schoppen.

Guti doorliep de gehele jeugdopleiding van Real en kreeg op zijn veertiende jaar te maken met jeugdtrainer Vicente del Bosque, de huidige bondscoach van Spanje. De besnorde trainer zag het aanvankelijk niet helemaal zitten in de linkspoot. “Del Bosque vertelde mij toen dat als ik mijn haar niet af zou knippen, ik niet ver zou komen in het voetbal! Ik heb het toch niet slecht gedaan. Nu heb ik mijn haar er wel afgehaald, maar ben ik dus gestopt”, zegt Guti in gesprek met Punto Pelota.

De veertienvoudig Spaans international neemt Del Bosque overigens niets kwalijk. “Hij was erg belangrijk voor mij. Hij ging altijd met mij in gesprek om mij te helpen.” Guti speelde in totaal 542 wedstrijden voor Real en maakte 77 doelpunten. Hij won zoals aangegeven drie keer de Champions League en werd ook vijfmaal landskampioen. In het seizoen 2010/11 won hij met Besiktas de Turkse beker; bij die club sloot Guti ook zijn loopbaan af.


Guti: Sus mejores momentos door libertaddigitaltv

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prins Guti! Een droom was verwezenlijkt toen hij samen met Quaresma naar Besiktas kwamen. Kennis mogen maken in Tegelen, bij de trainingskamp van Besiktas en nog paar keer in een Europese uitwedstrijd. Ware legende, kind van Madrid in Besiktas tenue.. Was te mooi voor woorden..

Held! Hij hoefde helemaal niks te doen aan zijn uiterlijk. Hij bleef gewoon zichzelf. Één van de weinige spelers die zo lang bij Real speelde.

Hij is nu weer terug bij Real als trainer!

edit: Die hakbal op Benzema was werkelijk fenomenaal! Zijn overzicht, inzicht, pass en techniek waren gewoon fenomenaal!

7 september 2013 om 17:00

edit: ik dacht op die van zidane

Guti een van de meest onderschatte spelers vroeger vind ik. Die man was werkelijk een fenomeen met zijn geweldige passing! Jammer dat er bijna niemand meer over is van die gouden generatie.

7 september 2013 om 16:41

Je had vroeger gewoon teveel geniale spelers... daarom werden ze niet op waarde geschat. Pirlo is daar een heel mooi voorbeeld van. De pirlo van rond 2003-2007 was vele malen beter dan de pirlo van nu, maar die pirlo kreeg minder waardering dan die van nu. Komt omdat er gewoon veel minder geniale spelers zijn.

7 september 2013 om 16:53

@milan eerst zeg je dat er vroeger teveel geniale spelers waren en ze niet op waarde geschat en in je laatste zin spreek jij dat weer tegen.
Maar ik snap je boodschap, vroeger was pirlo velen malen beter dan nu, en nu hij maar een fractie is van de pirlo van vroeger krijgt hij meer aandacht.

7 september 2013 om 16:57

Zo ondergewaardeerd dat Milan hem zelfs liet gaan naar de rivaal. Kun je gerust een grote blunder noemen of nie.

7 september 2013 om 17:00

Is dat echt zo of waren ze meer verdeeld dan nu? begin jaren 00 tot midden had je Figo,zidane,raul, Dinho, Ronaldo, Nedved, Henry, Sheva, Rivaldo, Totti, Nesta,
Rui costa, Pires, Vieira, Pirlo, Deco, Veron, Mendieta, Maldini, Kahn, Beckham, Ballack, Canavaro, Thuram, Cafu,buffon, Bergkamp en dan vergeet ik er nog een aantal waarschijnlijk.

Sindsdien tot Nu hebben we:

Messi, Cristiano Ronaldo, Iniesta, Xavi, Kaka, Gerrard, Lampard, Van Persie, Robben, Rooney, Özil, Fabregas, Eto'o, Ibra, Drogba, Falcao, Casillas, Pirlo Buffon (nog steeds), Aguero, Yaya Toure, Ribery, Schweinsteiger, Lahm, Forlan, Alonso, Maicon, Suarez, Busquets, Thiago Silva, ramos...

Het loopt elkaar toch allemaal niet heel erg veel, alleen je ziet duidelijk dat de verdedigers een stuk minder zijn, middenveld en aanval vind ik wel van een hoog niveau nog.

7 september 2013 om 17:01

Getalenteerde nummer 10 heb je niet meer, iedereen wilt alleen maar werkpaarden. Geniale nummer 10 als Riquelme, Ortega, Rui Costa, Seedorf, Rdinho heb je niet meer tegenwoordig.

7 september 2013 om 17:06

Dat je namen zoals Batistuta, Del Piero en Kluivert er niet eens bij zegt al genoeg... Je bent heel veel "super" namen vergeten van vroeger.. en je zet spelers als Pirlo en Buffon, die ook bij het vorige tijdperk horen bij nu...

Er is echt een gigantisch verschil.. geloof mij..

2006 was ook de laatste goede eindtoernooi.. terwijl die al veel minder was dan in 2002 en 98..

7 september 2013 om 17:08

Ik heb liever die spelers dan die van nu..

7 september 2013 om 17:12

Die tel ik meer als jaren 90 spelers, toen waren ze op hun allerbest. het is niet makkelijk om een grens te trekken bij zoiets.
Spelers als Buffon en Pirlo zijn al jaren goed, het is moeilijk om ze in 1 categorie te plaatsen als ze bij beiden kunnen.
Ik vond 2002/6/10 niks aan vergeleken met 1998, misschien nostalgisch maar dat was een schitterend toernooi van hoog niveau.

7 september 2013 om 17:21

Kijk alleen maar even terug naar Oranje van rond de 2000. Kluivert, Hasselbaink, Makaay, Bergkamp, Overmars, Davids, Seedorf, De Boer broertjes, Van de Sar enz..

Daarnaast had je Cole, Yorke, Giggs, Scholes, Roy Keane, Riquelme, Ortega, Batistuta, R. Carlos, Zola, Hagi enz..

7 september 2013 om 17:23

Ac_milan je was een jaar of 12 ofzo tijdens het toernooi van 98. Lijkt me allemaal stug dat je het toen zo bewust meemaakte om het als vergelijkingsmateriaal met de toernooien van nu te gebruiken.

Je doet daarnaast ook wel overdreven hoor met je 'vroeger was alles beter'...
Ik vraag me ook precies af waar die lijn dan precies ligt tussen vroeger en nu...

Telegraaf,
Wat zijn Özil, Iniesta, Isco, Hamsik en Kaka dan precies? ..

7 september 2013 om 17:25

Seedorf en ronaldinho hebben in hen beste periodes niet op 10 geespeeld, maar dat ter zijde.

Er wordt tegenwoordig veel gespeeld met 2 aanvallende middenvelders en wordt de echt 10 ook niet meer gebruikt . silva, cazorla, ozil, mata, gotze, isco. Reus, fabregas, iniesta, nasri.. allemaal aanvallende middenvelders en allemaal geen van allen een werkpaars lijkt me.

7 september 2013 om 17:59

@moii

Wat een onzin, als 12 jarige kan je een toernooi echt wel heel bewust meemaken hoor haha. Natuurlijk komt er een stukje nostalgie bij kijken omdat je dan kind bent, maar dat toernooi van '98 was zo mooi, dat weet ik met mijn 8 jarige leeftijd destijds zelfs nog, en volgens mij is iedereen het daar wel over eens.

'98 was één van de mooiste toernooien, met de mooiste/beste spelers van de afgelopen 20 jaar.
'

7 september 2013 om 18:05

De generatie van toen was niet beter , er wAren toen gewoon vergeleken met nu veel uitblinkers maar het algemene niveau van het voetbal is omhoog gegaan daardoor heb je minder uitblinkers

7 september 2013 om 18:18

Ja, maar vroeger ging iedereen ook buiten voetballen in zijn vrije tijd. Nu spelen ze voetbal als game

7 september 2013 om 23:43

Jullie vergeten allemaal Biaggio nog, Cantona, Romario, Redondo, Hugo Sanchez en nog bizar veel toppers.

7 september 2013 om 16:43

Zeg dat wel! Door deze generatie ben ik oprecht van voetbal gaan houden

Deze legende hoorde eigenlijk ook afscheid te nemen bij Real, net al Raul. Guti zal ik nog steeds herinneren als de man met de mooiste assist aller tijden (hakbal).

7 september 2013 om 16:43

Op Benzema? Die was echt geniaal

maar ik vind de assist van Beckham op fenomeno misschien nog wel mooier... de perfecte pass is dat.

7 september 2013 om 16:48

Met alle respect voor die assist van Beckham, maar die had iedereen kunnen geven. Enkel misschien met minder draai erin. Hij blijft mooi, maar is totaal niet geniaal ofso. Naar mijn mening komt die niet eens in de buurt van Guti's assist.

7 september 2013 om 16:52

Ik zie letterlijk geen enkele voetballer deze pass na doen hoor.. Die draai maakt het hem juist af, hij legt hem perfect achter de verdediging.. zonder dat iemand er maar ook enigzins in de buurt van kan komen.

Ik vind het echt de perfecte pass.

7 september 2013 om 16:53

Ja die ja! Om je vingers bij af te likken, zo prachtig.

Ben het deels met Gutihaz eens. Ik vind deze assist ook mooier, al mag die van Beckham er ook zeker zijn ; ).

7 september 2013 om 16:56

En die van ozil tegen ajax was ook prachtig leek op die van guti.

7 september 2013 om 16:58

En ook afgelegd op Benzema ; ). Ik zie de gelijkenis wel tussen Ozil en Guti. Beiden totaal niet egoistisch.

7 september 2013 om 17:05

Gutihaz @

Guti is ook een van mij lievelings spelers. En ik kan bijna met zekerheid zeggen dat in mijn generatie er geen betere voetballer was qua steekballen zoals Guti. Guti kan hem echt door 5/6 man perfect steken.

Maar.... je doet Beckham echt te kort. Die pass op Ronaldo was wereld klasse. En ook zo een bal heb ik weinig mensen zien geven. Misschien dat Figo hem na had kunnen doen.

7 september 2013 om 17:16

Fernandoa13,

Tuurlijk was de pass zelf van wereldklasse, maar hij is niet geniaal. De passes van Guti dan weer wel.

Premiergunner,

Die hakbal van Özil op Benzema heeft inderdaad veel weg van de hakbal van Guti op Benzema! Ik zie de gelijkenis ook wel tussen deze twee spelers. Beiden zijn geniaal. Ook allebei niet altijd even constant. Maar wel van absolute wereldklasse.

7 september 2013 om 17:28

Kan me niet zo goed meer vor de geest halen, maar ik kan me nog een pass van sneijder op v Persie herinneren, buitenkantje voet..
Maar dexe assist en die ban beckham zijn heel erg moeilijk en perfecfe techniek vereist, maar de manier waarop guti de bal neerlegt, de positie, zijn eigen scoringskans, totaal geen zicht hebbende op de situatie.. eigenlijk de perfecte no-look achtige pass op het meest onverwachte moment.. werkelijk geniaal..

8 september 2013 om 01:19

Sorry hoor, maar de koning van de hakballen die een assist worden, was naar mijn mening die van Guti op Zidane. Perfectie en genialiteit op het allerhoogste niveau. Jammer dat Guti meer van feesten hield dan van voetbal anders was hij de allerbeste middenvelder van het afgelopen decennium geworden. Wat een fucking baas was hij af en toe. Mijn grootste held!!

Guti je haar danst

Zo 3 champions leuage bekers en 5 maal kampioenschap gepakt en afbouwend bij besiktas ook nog eens kampioen geworden respect!!

Destijds een reden voor mij om fan van Real Madrid te worden, door spelers als Raul en Guti, met name zijn passing waren van een andere planeet, zoveel sierlijke assists achter zijn naam. Maar het was ook een speler die je soms wel kon schieten, zo zwak dat het dan was, om het vervolgens een paar wedstrijden later helemaal goed te maken met sublieme passjes.

Guti wat een speler, weet nog goed toen die naar Besiktas kwam. Later samen met Q7, Simao, Almeida Fernandes wat een team hadden we toen toch

Hij wordt echt geniaal geportretteerd op Cráckovia, vooral un contra un is werkelijk hilarisch! Echt een aanrader en het heeft Engelse ondertiteling zodat wij het ook kunnen verstaan. Heb toch wel respect voor Guti, ondanks z'n voorliefde voor Real Madrid durft hij uit te spreken dat hij bijvoorbeeld Messi de betere voetballer vind.

Geniale speler, één van mijn favorieten. Fenomenaal overzicht en een geweldige pass. Alleen jammer dat hij zo zwaar werd onderschat tijdens zijn carrière. Ik baalde als een stekker dat naar BJK ging in plaats van GS hehe.

Sommige assists van Guti waren echt ongekend. Zoveel talent, jammer genoeg niet altijd de juiste houding. Die assist op Benzema blijft één van de mooiste die ik ooit heb gezien. Mooi dat die weer terug is bij de club als assist trainer bij de Alevin A.

Zoek op youtube 'guti Best Assists' op en geniet.

7 september 2013 om 16:53

Hij had inderdaad niet altijd de juiste houding, en was daardoor niet altijd constant. Wat erg jammer was, want wanneer hij er zin in had ging het ook echt goed.

Snap niet dat hij "maar" 14 interlands heeft gespeeld!
Vooral in die tijd had hij prima in het Spaanse elftal kunnen staan.
Altijd fan geweest van zijn manier van voetballen...
Misschien een stomme vergelijking maar hij deed me altijd denken aan Richard Witsche..

7 september 2013 om 16:58

Hij was dan ook niet echt zo goed. Op momenten briljant, maar bij Real nooit de status gehad van onbetwiste basisklant.

7 september 2013 om 17:08

Geen onbetwiste basisklant en dan nog 542 wedstrijden spelen in het eerste. Dat is echt heel knap, maar dat zal wel komen omdat hij 'dan ook niet echt goed is' volgens jou. Ga je mond spoelen aub.

Guti was hartstikke goed, alleen was het niet met regelmaat wat hij kon laten zien.

7 september 2013 om 17:31

Dat bedoeld hij ook volgens mij. Hij was goed, op sommige momenten geniaal, maar ook te vaak niet van dat hoge niveau. En waarschijnlijk daarom "maar" 14 interlands.

Blijft een heftige speler..

7 september 2013 om 19:38

Crimz, ga slapen of voel je je anders niet zo aangesproken, omdat ik niet overdreven positief ben over je favoriete speler.

Leuk punt: Guti speelde +500 wedstrijden in 15 jaar. Raul speelde in dezelfde periode plus een seizoen extra +200 wedstrijden meer. Guti is een kind van de club die zijn kwaliteiten had, maar nooit de grootste Piet was. Respect hebben voor zijn carrière mag natuurlijk. Maar ik mag ook zeggen dat de reden dat Guti niet zoveel voor La Roja speelde vooral te maken had met het feit dat hij niet zo goed was, vergeleken met de rest die wel speelden. Er waren veel Spaanse voetballers die gewoon beter waren en ook een betere karakter hadden. Guti was een Real-legende in de zin van dat hij in die club was opgegroeid en dat hij zodanig populair was, dat het gewoon handig was om hem erbij te hebben. Zoals bijvoorbeeld Wes Brown en O'shea bij Manchester United. Die hebben daar ook veel gespeeld en zijn daar gerespecteerd. Maar ze speelden niet meer, want ze behoorden nooit tot de buitencategorie in de selectie. Net als Guti. Er was altijd iemand beter op zijn plek, maar hij was heel goed voor de breedte. Dat was zijn rol. Ook niks mis mee. Er zijn ergere manieren om een voetbalcarrière te doorlopen.

7 september 2013 om 19:56

Guti was altijd een speler van ALS hij zin had om te voetballen speelde hij geweldig maar hij heeft heel veel wedstrijden gehad waarin hij liep te sjokken op het veld en weinig aanwezig was. Het was altijd heel dubbel met hem het was geen speler ala Cristiano die gewoon constant elke wedstrijd 100% geeft.

Heerlijke speler die ik in mijn beginjaren als voetballer zelfs licht idoliseerde vanwege zijn spelstijl en inzicht, werd altijd onderschat en ondergewaardeerd, maar was gewoon één van de geniaalste ooit.

Uitstekende speler was het, maar ik ergerde me wel altijd dood aan hem, mede vanwege zijn kapsel en zijn vedettetrekjes. Maar het voetbal was niets mis mee, prachtig.

Oh wat heb ik genoten van hem, in zijn laatste jaren. Met Raúl samenspelend. Ik vond het altijd een prachtige speler, al was het jammer dat hij niet zo constant presteerde. Dat hij op een gegeven moment aanvoerder werd, vond ik wel erg terecht! Een leider op het veld. De assist op Benzema, de actie die iedereen versteld deed staan zal me nog lang bijblijven. Prachtig!

Ik weet niet wat jullie hierboven allemaal zitten te romantiseren over Besiktas en Guti, Quaresma etc maar volgens mij hebben ze Europees nooit een stempel gedrukt ofzo, en was Guti meer in het nieuws door zn uitgaansleven in Istanbul dan door zn voetbal.

Echt een geweldige speler geweest en een icoon voor Real Madrid. Was van vaste waarde op het middenveld met zijn overzicht, pass en leiderschap op het middenveld. Mooi dat ie nu weer terug is bij Real Madrid.

Als die jongen de mentaliteit van Ronaldo had gehad dan ging hij de geschiedenis in bij de allergrootsten. Het inzicht van Guti was echt geniaal. Er zijn weinig spelers die dat overtreffen of evenaren.

Nu word hij dus jeugdtrainer bij Real, als assistent. Hopelijk leert hij de kids niet dezelfde mentaliteit aan..

Legende.

Als je zoveel wedstrijden achter je naam hebt bij de grootste club ter wereld, dan moet je heel wat kunnen.

Perfecte passing, rust en inzicht. Hij kwam ietwat snelheid tekort naar mijn mening en verdidgde het liefst niet..ook logisch als je zo geniaal aan de bal bent. Heeft de eerste galactico tijdperk overleefd als jongen van de club net zoals Raul en Iker dat deden..

al met al een held.

Guti held!! Hij hield 14 jaar stand tussen alle vedetten uit madrid, was nooit de ster van het elftal en we waardeerde hem soms te weinig.. Het is pas nu dat ik besef hoe fenomenaal hij wel was.. Ik heb dit trouwens ook met redondo.. Hoh wat mis ik die tijden.. !!

Drie keer de Champions League gewonnen, maar in geen enkele van die drie finales ook maar een minuut gespeeld.
Getalenteerde speler, daar niet van, maar een met een waardeloze instelling.

Guti heeft denk ik zijn carriere 80% van zijn potentie gebruikt. De man had niet de instelling om 100% eruit te halen, maar zelfs met die 80% was hij ronduit fenomenaal. Hij gaf paasjes die zelfs Ozil nog niet een kans geven. Hij zag dingen die anderen niet zagen. Daarbij was hij ook nog eens een Echte Madrididista! Éen van de redenen waarom ik verliefd werd op Real Madrid.

zie ik nou goed dat Robben de bal afgeeft in dat filmpje?!

Buiten het feit dat hij veel te veel verdiende en mede door blessures zijn salaris niet waar kon maken was hij wel geliefd bij Besiktassupporters en is dat nog steeds.. Hij heeft altijd met zn hart voor ons gespeeld en gaf dat ook elke keer aan.. Geniale en stijlvolle speler die te weinig uit zijn carriere heeft gehaald door te lang bij Real te blijven..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren