Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Hij mag dan ouder zijn; Liverpool had beter hem dan Gakpo kunnen halen’

Laatste update:

Voormalig Liverpool-verdediger José Enrique is van mening dat the Reds afgelopen winter Leandro Trossard hadden moeten contracteren in plaats van Cody Gakpo. De Oranje-international maakte vorige maand voor naar verluidt minimaal 45 miljoen euro de overstap van PSV naar Anfield, maar wist vervolgens zijn draai bij het tegenvallend presterende Liverpool nog niet helemaal te vinden.

Mede vanwege de blessures van Diogo Jota, Luis Díaz en Roberto Firmino besloot Liverpool tijdens de winterse transferwindow vol voor de komst van Gakpo te gaan. De 23-jarige aanvaller maakte echter een lastige beginperiode door. Na zes wedstrijden op rij droog te hebben gestaan, was het uitgerekend tegen de rivaal en stadgenoot Everton wel raak voor Gakpo.

Enrique - die zelf tussen 2011 en 2016 99 officiële duels voor Liverpool speelde - heeft zijn twijfels over Gakpo. “Hij speelde tegen Everton veel beter als valse nummer 9, maar de vraag is wie daar gaat spelen wanneer Diogo Jota en Luis Díaz terug zijn”, zegt Enrique tegenover Genting Casino. “Liverpool heeft op die positie dan drie aanvallende opties, dat is een luxeprobleem voor Klopp. Ik weet niet zeker of Gakpo een speler van wereldklasse wordt.”

“Ik denk dat Gakpo een goede speler is, maar Liverpool heeft veel geld aan hem uitgegeven”, vervolgt Enrique. “Ik denk dat hij de juiste speler op het juiste moment was, maar de tijd zal het leren. Leandro Trossard mag vijf jaar ouder zijn, maar voor mij persoonlijk had Liverpool beter hem kunnen halen.” Arsenal schakelde na het mislopen van Mykhaylo Mudryk door en betaalde Brighton & Hove Albion vorige maand 31 miljoen euro om de Belgische aanvaller in te lijven.

Enrique heeft hoge verwachtingen van Trossard. “Ik ben klaar met de obsessie met leeftijd. Premier League-clubs denken momenteel alleen maar aan de leeftijd van een aankoop. Als je een topclub bent, moet je in staat zijn om een goede 28-jarige speler te contracteren die drie, vier jaar op een fatsoenlijk niveau kan spelen. Daarna kun je weer doorselecteren. Voor mij was Gakpo een goede aankoop omdat hij jong is, goede cijfers kon overleggen en ervaring op international niveau heeft. Hopelijk heb ik het mis dat Trossard de betere optie was geweest, maar ik zie Gakpo meer als een valse nummer 9 dan als een vleugelaanvaller."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar wist vervolgens zijn draai niet te vinden. Leuk statement, maar is het nu klaar? Afgelopen? Is het nu uitgesloten dat hij die draai alsnog gaat vinden?

18 februari 2023 om 11:06

Inderdaad lui verwachten gelijk dat hij het hele team gaat dragen. Ik heb wel vertrouwen dat het goed komt.

18 februari 2023 om 11:07

Natuurlijk niet maar aangezien hij in de eerste plaats is gehaald voor de korte termijn (als Liverpool voorin niet zoveel blessures had was hij afgelopen winter immers helemaal niet gehaald) weegt dat wel behoorlijk zwaar door.

18 februari 2023 om 12:44

Blijkbaar inderdaad. Gakpo komt bij een totaal niet draaiend Liverpool en Trossard bij Arsenal dat wel loopt. Dat is wel anders beginnen natuurlijk

18 februari 2023 om 12:55

Kan natuurlijk altijd nog. Toch heb ik altijd gedacht dat Gakpo voor de absolute top gewoon net te kort komt. Net als veel spelers die vanuit de ED naar het buitenland gaan trouwens. Totaal geen schande want hij is een geweldig speler en misschien bewijst hij mijn ongelijk alsnog.

18 februari 2023 om 18:59

Bijna iedereen komt tekort voor de absolute top, maar ik heb zelf nog wel hoop voor Gakpo. Heeft zich bij PSV stabiel ontwikkeld van talent met leuke trap tot dragende speler op allerlei niveaus. Als ie bij wijze van nog 5% aan skill doorontwikkelt kan ie komende jaren gewoon een basisspeler zijn voor Liverpool hoop ik!

Klopt - Trossard zou er direct staan als PL proven player en bij Gapko moest je het nog zien of hij wel meteen kan aanhaken.

18 februari 2023 om 12:38

Prem proven is toch al lang als idee doorgeprikt? Ik heb eens een enorme post op een forum van Manchester United erover gelezen die de draak stak met het idee. Sanchez ging van Arsenal naar United en is daar hopeloos geflopt. Maguire kwam over van Leicester en is al zijn geld lang niet waard gebleken, terwijl Martinez er vrijwel meteen stond. Danny Drinkwater kwam ook over van Leicester City en is hopeloos geflopt. Ik kan zo nog wel even doorgaan. Een speler kan klikken met bepaalde spelers + persoonlijkheden in het ene team en niet in een ander team. Het kan klikken en werken met de ene coach en niet met een andere. Iemand kan wel aarden in de ene stad en niet de andere. Dit gaat allemaal op voor binnenlandse transfers en buitenlandse. Weet je nog toen Alvarez (ajax) zijn kindje voor lange tijd niet kon overbrengen naar Nederland vanuit Mexico? Hij ging opeens veel beter spelen toen die omstandigheid veranderde, dus zelfs factoren buiten het voetbal kunnen een grote rol spelen. Je hebt geen garanties in het voetbal. Niet als je spelers uit andere competities haalt of eigen.

Gakpo is wel een vleugelaanvaller en moet gewoon vanaf links spelen. In de spits slaat nergens op. Ik snap deze aankoop ook totaal niet.

18 februari 2023 om 11:01

Ze hebben toch 2 spitsen. Daar is hij niet specifiek voor gehaald. Daarnaast wat blessures, dus ik snap wel dat ze heb gehaald hebben. Goed wk gedraaid, betaalbare prijs ook voor Engelse begrippen.

18 februari 2023 om 11:07

Ja alleen zetten ze de spits nu links en Gakpo in de spits 🤪

18 februari 2023 om 11:09

Dat is het em juist - Trossard kan namelijk wel in de spits spelen en niet alleen vleugels.

Hij heeft helemaal gelijk. Waarom zou je na het vertrek van Mane voor een jong talent gaan dat het in de Eredivisie heeft laten zien, in Europese wedstrijden en op het WK in plaats van een 28 jarige vleugelspeler die het af en toe leuk doet bij Brighton. Totaal onbegrijpelijk.

18 februari 2023 om 11:03

Ja idd Brighton. Waar spelen ze? Derde divisie in Engeland ofzo?

18 februari 2023 om 11:07

Trossard heeft zich al bewezen in de Premier League en doet het prima bij Arsenal nu. Daarbij behoeft jouw omschrijving nuance. Enfin; we zullen wel zien hoe Gakpo het gaat doen. Vooralsnog heeft hij het gewoon heel erg moeilijk. Het zal wel snel beter moeten, want als de goede wedstrijden incidenteel zijn, eindigt hij snel op de bank als de rest weer fit is.

18 februari 2023 om 11:08

Omdat de PL het niveau is waar Liverpool en Trossard acteren. En Gakpo heeft het inderdaad laten zien in de ED. Hij heeft op het WK tegen Senegal gescoord, met zijn achterhoofd. Ik vraag me zelf af of hij wist dat hij ging scoren. Een prima goal tegen Ecuador en nog eentje tegen Qatar. Tja die laatste kun je niet heel serieus nemen als tegenstander. Maar toen het niveau van de tegenstander in de knock-out fase iets omhoog ging hebben we Gakpo niet meer gezien. Hij heeft geen kansen meer gecreëerd en ook niet gemist, niets. En hij heeft het laten zien in Europese wedstrijden zeg jij. Ohja? Welke dan? In de wedstrijden om plaatsing voor de CL gaf hij iig niet thuis, hij heeft PSV in 2 jaar tijd niet naar het hoofdtoernooi van de CL kunnen schieten. En ik kan me ook geen belangrijke Europese wedstrijd van PSV herinneren waar Gakpo het verschil maakte. Misschien tegen de Oostblok variant van FC Bal op het dak. Maar jij hebt natuurlijk wel een paar voorbeelden van Europese wedstrijden waarin Gakpo zich heeft laten zien?

18 februari 2023 om 11:11

Gakpo deed het goed tegen wat EL clubs. Trossard scoorde de 1 na de ander tegen topclubs als Liverpool en City. Maar konstantinos007 zal vast nooit Engels voetbal kijken.

18 februari 2023 om 11:23

Waarom zou je naar Engels voetbal kijken als je dat ook naar Helmond Sport kan doen?

18 februari 2023 om 11:29

Transfermarkt vind ik echt een geweldige site. Heb even gekeken naar alle EL wedstrijden van Gakpo voor PSV. 17 wedstrijden, 6 goals en 4 assists. Klinkt op zich nog niet heel slecht. Maar als ik dan kijk naar welke wedstrijden, dan valt het allemaal wel mee, dan is het vaak niveau ED. 1 assist thuis tegen Rosenborg (1-1), 1 doelpunt en assist thuis tegen PAOK Saloniki (3-2), 1 doelpunt thuis tegen Real Sociedad (2-2), 1 doelpunt thuis tegen Monaco (1-2), 1 doelpunt thuis tegen Bode/glimt (1-1), 2 doelpunten en 1 assist uit tegen FC Zurich. En 1 assist thuis tegen Arsenal. Dus buiten Eindhoven alleen beslissend geweest tegen FC Zã¼rich.

Ik vind het niet een heel indrukwekkend lijstje.

En als ik kijk naar de Conference League wordt het me ook wel wat duidelijker. Tussenronde tegen M. Tel Aviv 1 doelpunt thuis (1-0). In de achtste finale tegen FC Kopenhagen thuis 2 doelpunten en 1 assist (4-4) en niets in de uitwedstrijd (0-4). In de kwartfinale tegen PL club Leicester City in 2 wedstrijden niets beslissends (0-0 en 1-2). Als het niveau dus maar iets omhoog gaat dan geeft Gakpo niet thuis is mijn conclusie

18 februari 2023 om 12:13

Arsenal890 dat jij elke Engelse wedstrijd kijkt wil niet zeggen dat je altijd gelijk hebt. Vergeet even dat Gakpo pas 23 is en Trossard 28 is en de 1 in een zwalkend team terecht komt en de ander in een warm bad,

18 februari 2023 om 11:20

'europese wedstrijden' alsof dat een standaard op zich is. Dat is zo hol als wat zonder context. Als je bijvoorbeeld kijkt naar tegenstanders als Zurich, Sturm Graz, Paok, Nicosia, Glimt... dan besef je dat dat nietszeggender is dan de gemiddelde ED wedstrijd. Ja er zat een leuke wedstrijd tegen Sociedad en Monaco tussen maar om daar nou zo uit de hoogte over te doen.

Niet stuk van Gakpo, nooit geweest. Ook niet van Trossard overigens. ik denk persoonlijk dat Gakpo een hoger plafond heeft dan Trossard maar dan moet je wel aan dat plafond geraken en dat lukt je nooit ofte nimmer door in de Engelse top op de bank te verpieteren. Het voordeel van Trossard is dat hij zijn plafond al bereikt heeft door een goede ontwikkeling met veel speeltijd op het juiste niveau te hebben doorgemaakt dus met hem heb je op dit moment gewoon een hoger niveau en meer zekerheid.

Een talent halen is leuk maar nutteloos voor topclubs tenzij het talent in kwestie van de buitencategorie is en bijgevolg vanaf een zeer jonge leeftijd al aanspraak kan maken op voldoende speelminuten om zich te ontwikkelen. Zeg wat je wil van Gakpo maar buitencategorie is hij absoluut niet.

Jongens van het niveau/potentieel als Gakpo zijn imo enkel interessant voor topclubs op hun piek wanneer ze de nodige ontwikkeling al achter de rug hebben. Zoals Arsenal nu met Trossard dus.

Ik vind Jota juist beter renderen in de spits. Ondanks zijn lengte is die koppend echt zeer sterk, kan een mannetje passeren, heeft wel dat spiteninstinct en kan een goal maken. Diaz en gakpo dan maar laten concurreren vanaf links, ook al wordt nunez vaak ook nu op links gezegd. Maar die moet je gewoon centraal laten spelen.

Ik vond de Jubelstemming na het eerste doelpunt van Gakpo ook zo overdreven. Het was een bal die mijn moeder ook binnen had getikt. Natuurlijk is het leuk voor hem, ook omdat het in de derby was, maar een zwaluw maakt nog geen zomer. Ik denk niet dat hij een meerwaarde voor Liverpool gaat worden.

18 februari 2023 om 11:36

Daar gaat het niet echt om. De eerste goal is altijd de lastigste goal voor een aanvaller. Dus hopelijk speelt hij nu iets meer zonder spanning. Daarnaast is het toch leuk, ondanks waar ze nu staan op de ranglijst, dat een Nederlander scoort voor een enorm grote club in de vorm van Liverpool? Ik denk meer dat de jubelstemming een combinatie is van opluchting dat hij eindelijk heeft gescoord en omdat het een Nederlander is die scoorde voor Liverpool. Niet per se om de schoonheid of moeilijkheidsgraad van de goal.

18 februari 2023 om 12:43

Hij was vooral de beste aanvaller van Liverpool. Op zijn niet-favoriete positie. Dat is meer waard dan het ene doelpunt. Ik snap vooral niet waarom Klopp Gakpo op de favoriete plek van Nunez zet en Nunez op de favoriete plek van Gakpo. Dat is heel vreemd. Gakpo komt verder niet tekort denk ik. Wel om hen te dragen, maar het is een prima roulatiespeler. Verschil met de Eredivisie blijkt gewoon (te) groot. Zelfs de beste speler van de Eredivisie (na Simons wellicht) komt niet zomaar mee met een subtopper, wat Liverpool nu even is. Bizar.

18 februari 2023 om 13:07

De beste aanvaller van United nog wel. Daar zullen de fans van Liverpool helemaal niet blij van worden.

Maar waarom Klopp de spelers op die posities neerzet weet ik niet. Hij zal er vast van overtuigd zijn dat dat voor hem het beste werkt. Maar nogmaals, 1 intikkertje (die ierdereen had gescoord) zorgt er nog niet direct voor dat Gapko nu los is. En een speler als Gakpo moet zich afvragen of hij op deze leeftijd een roulatiespeler bij Liverpool zou moeten willen zijn. Dan kan je m.i. beter een treedje lager instappen en elke week spelen, en wel een significante bijdrage leveren.

En ook over Xavi Simons (je begint zelf over hem) vraag ik me echt af waar zijn plafond ligt. Het is leuk, uitblinken tegen FC Groningen, maar tegen de nr. 12 van Spanje, heb ik hem nauwelijks gezien.

Tja, dat lijkt me nogal een open deur intrappen. Trossard had al laten zien het leuk te doen in de Premier League, terwijl je die zekerheid bij Gakpo absoluut niet had. Maar goed, daar heb je nu niets aan. Gakpo is aangetrokken en het is afwachten hoe dat zich ontwikkelt.

Ik persoonlijk heb er eigenlijk een hard hoofd in, vooral omdat Gakpo op een hoog niveau een momentenspeler is. Tenzij ze van de buitencategorie zijn, redden dergelijke spelers het sowieso niet snel in de Premier League en ik zie bij Gakpo eigenlijk niets van de buitencategorie. Wel is hij vrij allround, dus als hij kan zorgen dat hij er zo'n 12 in kan schieten per seizoen in de PL, kan het best een succesverhaal worden. Hij zal zich echter wel snel moeten ontwikkelen, want je krijgt er niet eeuwig de tijd. Ook bij Liverpool niet.

18 februari 2023 om 13:08

Ik vind zijn secure schot wel bijzonder. Hij heeft echter te vaak (nog) te veel tijd nodig om tot zijn schot te komen.

'Liverpool heeft veel geld voor hem betaald'

Kijk, ik ben geen superrijk persoon ofzo. Maar 45 miljoen voor een international die op het WK uitblonk en extreme statistieken liet zien in de Eredivisie is gewoon vrij normaal. Voor Nunez, die eigenlijk gewoon minder heeft laten zien (daar, ik zei het) is dan honderd miljoen betaald.

Dat een jongen als Gakpo zijn draai moet vinden is geen schok, het is vooral aan Klopp om de ploeg weer op de rails te krijgen. Het fantastische trio van Mané, Firmino en Salah ligt aan diggelen. Dat vang je niet op met een Cody Gakpo.

18 februari 2023 om 11:12

Minder laten zien is subjectief natuurlijk. In de eerste plaats heeft Nunez laten zien dat hij zich kan aanpassen aangezien hij het in Uruguay, Spanje en Portugal heeft waargemaakt. Dat is bijvoorbeeld al iets dat Gakpo niet heeft gedaan. Hij heeft natuurlijk ook niet bewezen dat niet te kunnen, heeft simpelweg die kans nooit gehad/genomen. Verder vind ik persoonlijk ook gewoon dat Nunez met Benfica veel meer heeft getoond dan Gakpo met PSV maar dat is moeilijker objectief te maken dus gaan we het wellicht nooit over eens zijn.

18 februari 2023 om 11:13

Nunez heeft gewoon meer laten zien dan Gakpo hoor. Nunez schoot zijn team hoogstpersoonlijk naar de kwartfinale van de CL. Gakpo heeft zelfs nooit op dat niveau gespeeld omdat hij onzichtbaar was in de voorrondes…

18 februari 2023 om 11:14

Op het WK uitblonk? Extreme statistieken in de eredivisie? Alsof het hier gaat om een talent uit de buitencategorie. De enige de uitblonk op het WK was Ake. Buitenom zijn goals vond ik Gakpo niet veel toevoegen

Zijn toch niet helemaal hetzelfde type speler op dezelfde positie. Trossard vind ik wel een topper. Geef Gakpo eerst wat meer speeltijd. Onmogelijk om ju al een conclusie te trekken wie er beter zou zijn geweest en wat beter had gepast. Galpo gaat nog vlammen voor Liverpool verwacht ik.

Ja Trossard staat er wel sneller alleen Gakpo heeft meer potentie. Maar dit Liverpool heeft eigenlijk behoefte aan iemand die er gelijk staat, dus deel zijn mening redelijk

José Enrique wil ook dat Liverpool 3-5-2 gaat spelen met 3 centrale verdedigers. Deze man kraamt zo veel onzin uit over onze club. Echt een dwaas 1e klas. Kerel heeft ook 0 inside informatie dus het meeste wat hij zegt wordt uitgekotst door de fanbase.

Mensen die de persconferentie van Klopp hebben gezien snappen de aankoop van Liverpool. Er was geld deze winter, maar een aankoop zoals Trossard zou alleen maar nadelig zijn voor de rest van de selectie.. het Team begint langzaam te oud te worden dus investeren in spelers onder de 25 is een stuk wijzer. Trossard kan over 2/3 jaar misschien al aftakelen. Genoeg spelers die vanaf 30/31 een stuk minder worden. Gakpo is over 2/3 jaar in zijn prime.

18 februari 2023 om 13:13

Gakpo is over 2/3 jaar in zijn prime. In theorie wellicht. Als hij de komende 2/3 jaar echter niet genoeg aan spelen toekomt is hij geen stap verder en is hij over 2/3 jaar gewoon minder goed dan Trossard nu is. Momenteel, gezien de huidige concurrentie bij Liverpool, is het ook vrij aannemelijk dat dat scenario zich voltrekt.

Totaal geen verrassing. 3 kwart van de spelers zijn vel beter dus dan wordt het wel heeeeeel lastig. Salaris is wel prima

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren