Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij is een betere speler dan Georginio Wijnaldum en Mason Mount’

Laatste update:

Aston Villa strijdt dit seizoen tegen degradatie, maar desondanks zijn er lichtpuntjes te bespeuren in Birmingham. Jack Grealish kan op complimenten rekenen van Andy Gray, oud-speler van the Villans. Volgens de tegenwoordig als analist werkzame Gray is de middenvelder klaar voor de overstap naar een van de topploegen in de Premier League.

Gray weet dat het moeilijk is voor Grealish om Villa te verlaten, daar de Engelsman een echte jongen van de club is. "Hij houdt van de club en draagt de aanvoerdersband met trots", zegt de analyticus in gesprek met beIN Sports. "Maar Jack is nu 24 jaar oud en ik denk dat hij aan het einde van dit seizoen een keuze moet maken. Ik zeg het niet graag, maar ik verwacht niet dat hij in augustus nog bij Villa speelt."

"Jack is beter dan welke speler ook op het middenveld van Liverpool", vervolgt Gray zijn lofzang. "Hij is beter dan Georginio Wijnaldum en Naby Keïta en krijgt zonder problemen een vaste plaats bij Manchester City. Hij bezit veel meer kwaliteiten dan Phil Foden. Ik denk echt dat Jack van de buitencategorie is." Gray vindt het niet erg dat Grealish weleens teveel risico in zijn spel legt. "Dat zal zo zijn, hij is tenslotte pas 24. Jack heeft een neusje voor de goal, brengt ploeggenoten in stelling en werkt keihard."

"Hij zou ook zo bij Tottenham Hotspur kunnen meedoen. Bij Chelsea is men doorgaans vol lof over Mason Mount, maar ik schat Jack momenteel hoger in dan Mount. Mocht Aston Villa hem na dit seizoen verkopen, dan weet ik zeker dat de topclubs zich verdringen om hem aan te trekken", voegt Gray daaraan toe. Grealish heeft een contract tot medio 2023 op Villa Park, waardoor de club een transfersom kan vragen voor de aanvallende middenvelder.

Ben jij het eens met Andy Gray over Jack Grealish?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Of hij beter is dan de bovengenoemde spelers laat ik even in het midden, maar dat Grealish een goede speler is, lijkt me duidelijk. Hij doet het uitstekend als je ziet hoe erg Aston Villa aan het schutteren is en hij zal denk ik deze zomer wel een stap gaan maken. Hij heeft nu ook wel de leeftijd en ervaring om een stap te maken. Ik vraag me af welke club er met hem vandoor gaat, want goedkoop zal hij zeker niet zijn.

13 januari 2020 om 16:43

Typisch voor Engelse analisten om Engelse spelers meer kwaliteiten toe te dichten dan ze hebben. Don’t get me wrong, Grealish is een goede speler en klaar voor en stap hogerop. Echter om te stellen dat hij moeiteloos zou meedraaien op het middenveld van City ( in de plaats van wie dan wel?) of dat hij beter is dan Wijnaldum die basisspeler is in de beste ploeg van de wereld op dit moment, gaat me wel een brug of twee te ver.

13 januari 2020 om 17:17

Grealish is een leuke momentenvoetballer die af en toe goede dingen laat zien. Echter zakt hij ook nog vaak door de ondergrens. Zat laatst in het stadion bij Warford tegen Villa waar Villa met een 3-0 nederlaag naar huis werd gestuurd. 2 van de goals kwamen door dom balverlies van meneer Grealish nadat hij weer iedereen wilde uitspelen. Dit zijn fouten die je een Wijnaldum nooit ziet maken omdat hij weet wat nodig is om een wedstrijd te winnen en niet de show hoeft te stelen. Wat dat betreft heeft Grealish nog veel te leren.

Hij is zeker goed hoor, en zie hem ook wel graag naar Arsenal komen maar beter dan elke middenvelder van Liverpool is natuurlijk niet zo. Een vaste plaats bij city krijg je ook niet zomaar.

13 januari 2020 om 16:46

Ik weet niet of Grealish veel kan bijdragen aan Arsenal. Lijkt me beter voor die jongen als hij eerst nog een tussenstap zet naar een ploeg zoals Leicester bijvoorbeeld. Bij Arsenal zal hij er meteen moeten staan, bij Leicester zal hij nog wat tijd krijgen. Groot verschil voor een relatief jonge speler toch?

13 januari 2020 om 17:11

Hoezo? mustafi en ozil lopen ook al jaren wat te kloten en zijn er ook nog.

13 januari 2020 om 17:12

Als hij het goed doet bij Leicester kun je hem niet meer halen. Dan betaal je 100 miljoen of meer.

13 januari 2020 om 17:31

Maar Mustafi speelt daarom ook niet en heeft nooit een vaste basisplaats verovert dit seizoen. Daarnaast kloot Ozil niet, hij heeft genoeg slechte wedstrijden gespeeld maar ook genoeg goede na zijn topseizoen waarin hij meer dan 20 assist had. Daarna werd hij misbruikt onder Emery en nu onder Arteta word hij weer goed gebruikt waardoor hij het verdient om in de basis te staan.

Het blijft toch een giller hoe deze mensen Wijnaldum blijven onderschatten. Bijna schandelijk als je bedenkt dat hij een sterkhouder is bij het beste team van de wereld op dit moment. Grealish speelt leuk bij een bottom teampje, gisteren ook totaal niet opgevallen tegen City. In dat soort wedstrijden moet je het dan wel laten zien hè. Nee Grealish mag de veters nog niet eens strikken van Gini, zit heel veel tussen.

13 januari 2020 om 16:26

Wijnaldum is eerder overschat dan onderschat.

13 januari 2020 om 16:30

Bij Liverpool speelt Gino zonder op te vallen en hij wordt daarom onderschat. Het werk wat hij verricht is enorm.

13 januari 2020 om 16:37

Let nou maar eens goed op hem tijdens wedstrijden en je gaat zien hoe geweldig hij eigenlijk is. Nee hij is niet de man die drie man door de beentjes speelt en hem vervolgens nog af maakt maar dat is ook niet altijd nodig om belangrijk te zijn in een teamsport. Kijk naar spelers uit het verleden zoals Gattuso of Ambrosini bij Milan. Misschien staan ze minder aangemerkt in de geschiedenisboeken tov een Kaka maar ze waren net zo belangrijk of misschien nog wel belangrijker voor dat geweldige team destijds.

13 januari 2020 om 16:38

Op basis waarvan is Gini overschat? Al 3,5 jaar basisspeler bij Liverpool. Er zijn al meerdere middenvelders gekocht, maar toch blijft hij staan. Scoort ook nog eens op belangrijke momenten. Ben benieuwd naar je onderbouwing.

13 januari 2020 om 16:43

Het is tegenwoordig een trend om voetballers als over- of onderschat te bestempelen. Ik word daar moe van. Wijnaldum wordt door de meeste mensen gewoon prima op waarde geschat, zoals veruit de meeste voetballers dat worden.

13 januari 2020 om 17:53

Kan je moe van worden en het is feitelijk ook moeilijk te onderbouwen maar als veel mensen de kwaliteiten van spelers die als stille kracht bekend staan in twijfel trekken dan kan je vaak wel van onderschatting spreken als je ziet wat dat soort spelers bereikt en hoe zijn medespelers en trainer(s) over hem spreken.

13 januari 2020 om 18:03

Wijnaldum behoort wat mij betreft tot de beste 5 box-to-box middenvelders van dit moment. Zijn er weinig die zo veel kunnen als Wijnaldum. Verdedigend sterk, technisch prima, uithoudingsvermogen van een paard, fysiek sterk en een goede schakel tussen de linies. Jammer dat ie niet zo vaak scoort bij Liverpool maar al met al een klasbak eerste klas!

13 januari 2020 om 18:35

Dit is eerder gewoon haat dan een feit. Gini speelt 95% van de wedstrijden bij Liverpool. Wint de CL en staan eerste met slechts 2 verliespunten. Dat is mede de verdienste van Gini. Gini maakt Liverpool compleet. Feit dat én Keita en Fabinho Gini niet uit dr basis spelen zegt genoeg.

Er is werkelijk geen enkele speler van de basis 1+2 vaste wissels die overschat is. Het zou leuk zijn als Gini tegen RM even laat zien hoe overschat hij is, zoals hij tegen Barca liet zien.

Én wat mooi aan Gini is, is dat hij nederig is en overkomt als een warm en eerlijk persoon. Totaal geen showman.

Gini is de Seedorf van deze jaren en ik hoop dat wij nog heel lang van Gini mogen genieten

14 januari 2020 om 04:29

Ik neem aan dat je in de vergelijking alleen op basis van onderschatting. Seedorf was namelijk echt een absolute topspeler. Zit niet op dat niveau, maar ik ben eigenlijk altijd fan vam die jongen. Is ook gewoon ontzettend belangrijk voor liverpool en oranje.

13 januari 2020 om 16:28

Het is maar een mening van iemand he, denk ook dat Wijnaldum onderschatting wel gewend is.. Helaas story of his life.

13 januari 2020 om 16:48

Je moet ook kwaliteit om je heen hebben om te kunnen excelleren. Het is makkelijker voetballen in een dominante ploeg. Het feit dat Grealish zich toch vaak weet te onderscheiden, is best knap te noemen. Bovendien zijn Wijnaldum en Grealish twee verschillende spelers met hele andere kwaliteiten. Dat is sowieso altijd moeilijk te vergelijken.

13 januari 2020 om 17:14

Ja en nee, Liverpool heeft zelf gezorgd voor dominantie met Gini als enorme contribiteur. Bij een kleine ploeg kun je meer goed doen en bij een grote meer fout. Dus ja het is niet zo makkelijk te vergelijken.

13 januari 2020 om 17:19

Maar wijnaldum viel ook gwn op in Newcastle, die jongen had toen al op met z'n enorme loopvermogen en 4 paar longen.

13 januari 2020 om 17:35

Feitelijk zorgt elke club zelf voor dominantie. Je hebt inderdaad gelijk, maar het is toch makkelijker spelen als je in een dominante ploeg speelt. Voor de rest blijf je natuurlijk als speler grotendeels afhankelijk van de eigen kwaliteiten.

Hele goede speler en al jaren uitblinker. Lijkt klaar voor een stap hogerop, maar om hem nu al beter te noemen dan bijv. Wijnaldum... dat is gewaagd en naar mijn mening niet waar. Kijk naar een Ross Barkley die ik hiermee vergelijk. Sterspeler van Everton, absoluut toptalent.. maar het is er tot op heden ook nog nooit echt uitgekomen bij Chelsea.

13 januari 2020 om 16:39

Goed punt, het "helpt" ook niet mee dat Wijnaldum een bescheiden karakter heeft en vooral veel werk zonder de bal doet. Zien de heren kenners niet, ze hemelen lieveren een technicus op.

13 januari 2020 om 16:39

Dubbelpost svp verwijderen

13 januari 2020 om 16:52

Ook bij Everton kwam het er nooit echt uit. Barkley is zijn gehele carriere tot nog toe al een momenten-voetballer die bovendien uiterst wisselvallig is. In Engeland zijn ze er ook erg goed in om een niet-exceptionele speler al te bestempelen als toptalent. Ik zie zo even ook niet wat voor exceptionele kwaliteiten Barkley nou precies heeft.

Prima speler die inderdaad wel hogerop kan. Of hij beter is dan de in het artikel genoemde namen vind ik lastig. Hij heeft bij Villa volgens mij ook een aanvallendere rol dan Gini en Keita bij Liverpool. Een goede speler maakt nog niet meteen iemand van de buitencategorie. Daar komen andere zaken bij kijken. Dus of hij mee zou kunnen bij een City durf ik ik niet meteen te zeggen. Wellicht dat hij bij een Leicester de opvolger van Maddison kan worden. Nog een extra tussenstapje zullen we maar zeggen. Wie weet dat hij dan op zijn 26e alsnog de stap naar een topclub maakt.

13 januari 2020 om 16:43

Zijn ook totaal verschillende spelers: Keita/wijnaldum en Grealish. Heeft ook meerendeel van het seizoen op links gespeeld en is ook meer een '10' dan een controlerende speler. Afgelopen weekend ook, met El Ghazi in de spits en hij als zwevende man daarachter. Deze man is knettergek en loopt appels met peren te vergelijken. Foden, Mount, Maddison, Cantwell, etc. Grealish is helemaal geen controlerende speler en zal dat ook moeilijk kunnen belopen. Daarnaast zijn die spelers een paar jaar jonger, waarbij Maddison beter is dan hem en Mount en Foden de potentie hebben om beter dan hem te worden. Grealish moet het echt op een langere termijn laten zien, want dit is pas zijn eerste seizoen in de Premier League, waarbij hij het goed doet hoor, daar niet van, maar hij stond wel bekend als een puber een aantal jaar geleden toen hij ook als een groot talent werd gezien.

Totaal niet met hem eens, Grealish is absoluut een goede speler. In het verleden hebben we ondertussen toch wel gezien, dat we absoluut niet te snel conclusies moeten trekken over het talent van een bepaalde speler. Bijvoorbeeld Georginho Wijnaldum is een speler die al 3,5 jaar meedraait bij Liverpool en elke keer als Liverpool een nieuwe speler koopt, hoor je "dit is het einde van Wijnaldum." Wijnaldum is (bijna) altijd basispeler bij Liverpoole n Klopp zal hem niet meer niks opstellen. Daarom vind ik het vergelijken van spelers die net komen kijken/opeens grote uitblinkers zijn de plank mis slaan. Dat betekent overigens niet dat ik Grealish geen goede speler vindt.

Ik vraag mij altijd af hoe mensen die spelers vergelijken hun "vergelijkend onderzoek" dan doen. Hoe meet je of iemand beter is dan een ander ? Het is meestal zo subjectief als de pest. Gray is bijvoorbeeld een aston Villa man. Is zijn oordeel betrouwbaar ? Welnee, slechts ingegeven door zijn claret and blue hart.voorlopig denk ik dat Wijnaldum een Champions League op zijn naam heeft en over 3 maanden een kampioenschap. Nog los van wat hij al eerder (in Nederland) heeft gewonnen. En Grealish dreigt met zijn team te degraderen. Wat niet alles over Grealish zelf zegt natuurlijk. Maar laat Grealish eerst maar eens verkassen en gaan spelen voor een topclub en zich daar bewijzen voor we gaan concluderen dat hij Wijnaldum voorbij is.

13 januari 2020 om 17:12

Dat vergelijken is inderdaad vrij zinloos, maar mensen doen nu eenmaal niets liever dan dat... Ik ben vooral benieuwd hoe zo'n jongen straks gaat ballen tussen andere rasvoetballers, want dat ie aan een stap hogerop toe is, is wel duidelijk.

13 januari 2020 om 17:14

Je slaat de spijker op zijn kop

Andy Gray kan het weten, hij heeft al bij veel FIFA games commentaar gegeven bij de wedstrijden. Tot vervelend toe.

Ik vind het altijd fascinerend als mensen spelers gaan vergelijken die niet te vergelijken zijn. Maar dat Grealish een hele goede speler is die zeker een stap omhoog kan maken lijkt me duidelijk. Eigenlijk ook wel mooi hoe hij als jeugdproduct van de club nog altijd bij Villa speelt. Zelfs na de degradatie is hij gewoon gebleven.

Een Brit die wederom een Brit bombardeert tot een super talent. Een technische speler vergelijken met controlerende middenvelders bij topclubs die het wekelijks laten zien. Ja ze kunnen wel altijd goed overdrijven daar.

Ik heb het lichte vermoeden dat Andy Gray ook niet helemaal neutraal is....

"krijgt zonder problemen een vaste plaats bij Manchester City" en dan haalt hij Foden aan die 19 is en dit seizoen toch al 259 minuten heeft gespeeld in de Epl. Grealish is een prima speler maar komaan zeg, op zijn 19de zat hij nog in de League One.wie gaat Grealish in hemelsnaam uit de basis spelen? De Bruyne? Mahrez? Sterling? Bernardo Silva?

Typisch. Wijnaldum is al jaren sterkhouder bij het beste team ter wereld, en een Britse speler bij een degradatiekandidaat wordt als beter beschouwd. Wijnaldum bewijst zich al jaren op het allerhoogste niveau, dat is wel wat anders dan uitblinken bij Aston Villa.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren