Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola geeft hard signaal af aan grote naam: ‘Het team wacht niet op hem’

Laatste update:

Pep Guardiola heeft een duidelijk signaal afgegeven aan Jack Grealish. De manager van Manchester City heeft toegegeven dat zijn buitenspeler niet in de beste vorm verkeert en verwacht veel van hem tijdens het FA Cup-duel met Luton Town dinsdagavond.

Grealish pendelt al een tijdje van de bank naar de lappenmand en terug. De laatste keer dat de aanvaller aan de aftrap verscheen van een officiële wedstrijd was op 7 januari, in het FA Cup-duel met Huddersfield Town.

Dinsdagavond mag hij het waarschijnlijk weer eens vanaf het begin laten zien, als City het in de achtste finales opneemt tegen Luton Town. Grealish liep een liesblessure op in de Champions League-wedstrijd tegen FC Kopenhagen, maar is inmiddels fit.

"Vorig seizoen kreeg hij veel minuten, dit seizoen is het iets minder", erkent Guardiola tijdens de persconferentie. "Dat is het verschil. Ik heb vanaf de eerste dag gezegd: 'We hebben hem nodig. Hij heeft bijzondere kwaliteiten voor het team.'"

"Uiteindelijk hangt het van zijn eigen vorm af. Hopelijk kan hij de laatste drie maanden van het seizoen een goede prestatie neerzetten. Hij kreeg de kans in de belangrijke wedstrijd tegen Kopenhagen, maar raakte toen helaas al na twintig minuten geblesseerd."

Guardiola waarschuwde Grealish dat hij er meteen moet staan. "Ik kan spelers geen drie of vier wedstrijden geven om het juiste ritme te vinden. Ze moeten zowel ritme zien te vinden als ze negentig of twintig minuten spelen. Het team wacht niet op hem."

De kans is groot dat Grealish tegen Luton Town aan de aftrap verschijnt. "Dat is zeker mogelijk", aldus Guardiola. "Ik bepaal de opstelling niet heel ver van te voren als we veel wedstrijden in korte tijd spelen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Guardiola pushed Grealish omdat Doku niets laat zien. Heeft zijn gehele productie in 1 wedstrijd tegen Bournemouth laten zien en tegen alle andere tegenstanders in de Pl maar 1 assist. Zijn acties repeterend en makkelijk te verdedigen.

27 februari 2024 om 13:23

Inconsistentie is altijd al een ding geweest bij Doku. Als het lukt ziet het er allemaal mooi uit maar te vaak geen rendemenet en als het tegenzit dan lukt ook meteen niks meer.

Doet mij een beetje denken aan Vinicius van een paar jaar geleden. Die is de afgelopen twee jaar een stuk efficiã«nter geworden dus het valt te leren.

27 februari 2024 om 13:28

Nu is het eerder inconsistentie na een blessure vind ik persoonlijk. Tot dan speelde hij gewoon lekker mee.

27 februari 2024 om 15:48

Inconsistentie na de blessure. Daarvoor speelde hij lekker mee? Het is een aankoop van 60 (!) miljoen hé. Die hoort toch niet ''lekker mee te spelen''. Die moet gewoon een veel hoger rendement halen. Al helemaal bij een team als Manchester City.

Doku wordt zwaar overschat.

27 februari 2024 om 17:44

Heeft na de treble vorig jaar een aantal weken achter elkaar door gefeest met heel veel alcohol op verschillende continenten. Daardoor het seizoen niet fris begonnen en loopt achter de feiten aan. Dan verval je van blessa in blessa. Moet topsportmentaliteit gaan krijgen.

27 februari 2024 om 19:31

Daarvoor speelde hij lekker mee ja.

27 februari 2024 om 13:25

@somagunner

Vind je dit niet wat streng? Doku moet helemaal niets dit jaar, behalve acclimatiseren en wennen aan het Engels voetbal. Hij is 21, kampte de voorbije jaren vaak met spierblessures omdat hij gewoon veel te explosief is. Hij heeft een beetje wat Dembele had in zijn jongere jaren, veel hamstringblessures en blessures aan de quadriceps.

Hij zal wel spiermassa aankomen in de PL en hij zal de komende jaren wel zijn nut hebben. Van Doku moet je nu niet verwachten dat hij 10+ doelpunten en 10+ assists zal geven in zijn eerste seizoen PL.

27 februari 2024 om 13:47

Er werd door veel mensen gezegd dat het een topaankoop was. Door niemand wat er gezegd dat hij tijd nodig heeft om te wennen.
City hoeft hem niet weg te doen maar ik vind het best matig wat hij laat zien voor een City aanvaller.

27 februari 2024 om 13:59

@somagunner

Uiteraard, als we over 65 miljoen euro spreken dan gaat het snel over een topaankoop. Alleen is Doku vooral gehaald voor wat hij kan worden, niet enkel voor het heden.
Overigens speelt hij best prima als hij speelt hoor , voor hem is het ook wennen om te spelen tegen een dubbele muur, zeker met zijn snelheid. Waar hij vroeger vooral verticaal speelde , is het nu soms ook terug wat meer breien, meer combineren. Zijn sterkste punt blijft de 1vs1 en zoals @lierse1997 goed vermeld heeft hij wel de beste dribbelpercentage van de Pl.

Laten we hem vooral beoordelen op wat hij kan, niet op wat hij niet kan.

27 februari 2024 om 17:02



Doku is in potentie gewoon een topaankoop. Is ook precies een type wat City de laatste jaren ontbeerde: een vleugelflitser met enorme explosiviteit en diepgang.

Mahrez(voorheen), Bernardo Silva, Grealish en Foden waren/zijn toch wat meer de spelers die aan de bal enorm sterk zijn in de kleine ruimte, die veelal de combinaties aangaan door het centrum en vanuit daaruit door voetballen.

Doku is precies het profiel wat er aan ontbrak om het aanvalsspel wat divers te maken.

27 februari 2024 om 13:26

Feiten spreken je toch wel een beetje tegen. Beste dribbelpercentage van de PL. Dus makkelijk te verdedigen is sowieso niet correct.

27 februari 2024 om 13:34

Een dribbel kan ook achteruit zijn natuurlijk maar het klopt wel dat hij er regelmatig langs komt alleen is de eindpass en/of schot vaak niet goed genoeg. Maar ik heb eerder ook al aangegeven dat hij pas net nieuw is in de PL en we daarom niet te streng moeten zijn.

27 februari 2024 om 13:50

Daar zit inderdaad nog veel ruimte voor verbetering in. Al heeft hij ook wel soms wat pech met afwerking van Haaland dit seizoen.

27 februari 2024 om 13:50

Ik heb geslaagde dribbels gezien waarbij de aanvaller een paar meter naar voren rent met de bal en zijwaarts afgeeft. De verdediger is dan nog steeds bij de aanvaller in de buurt. Zo worden ze geteld door stats websites en dergelijke.

27 februari 2024 om 13:59

Leuk maar dat geldt voor iedereen, dus dat zegt niet zoveel. Hij zet de meeste dribbels in en er slagen er het meest.

27 februari 2024 om 14:22

Het stelt niet veel voor. Ik heb liever dat een buitenspeler een mannetje voorbij komt en een geslaagde pass geeft in de zestien. Dat doet Doku amper.
Adama Traoré had drie jaar geleden ook net zoveel geslaagd dribbels als Doku maar hij had hetzelfde probleem als wat Doku nu heeft en dat is geen eindproduct.

27 februari 2024 om 14:33

@somagunner

In hoeverre is dat een probleem? Vinicius struikelde nog enkele jaren voor zijn voeten vanaf hij een goal voor zich zag. Nu is hij één van de gevaarlijkste voetballers ter wereld.

Puur dribbelend is hij denk ik zo gevaarlijk als Vinicius. Vinicius koppelt daar alleen de laatste twee jaar nog een eindproduct aan toe. Dat proces moet Doku nog ondergaan, geen schande als 21 jarige knaap.

Ik smeek voor een aanvaller als Doku bij Barcelona.

27 februari 2024 om 14:35

Daar gaat het alleen niet over. Jij zegt dat hij makkelijk te verdedigen is. Wat dus gewoon niet klopt.

27 februari 2024 om 14:48

Als je nu voor de prijzen wilt strijden dan komt zo’n Doku te kort. Hij is nog erg jong en heeft kwaliteiten maar City is te veel gevraagd voor zijn huidige niveau. Speelt ook niet meer alles en zit vaker op de bank.

City zit nu in een titelstrijd met twee andere clubs en zij scoren het minste van de drie. Daarom vraagt Guardiola publiekelijk aan Grealish om te presteren.

27 februari 2024 om 14:51

En zoals ik eerder zei is het aantal geslaagde dribbels geen stat die echt te vertrouwen is omdat ze even lopen met de bal als geslaagd zien. Dat andere spelers het minder doen komt omdat ze een beter overzicht hebben en vaker hun actie beter uitkiezen.

27 februari 2024 om 17:15



Soma,

Je hebt moeite met het feit als men positief over iets of iemand van City is merk ik. Bang dat ze uiteindelijk wã©ã©r de sterkste blijken aan het eind van de rit of? Doku is gewoon een hele gevaarlijke winger. Pijlsnel en passeert heel makkelijk. Als de eindpass en afronding ontwikkeld worden heb je een hele gevaarlijke winger in je team. Net zo snel en passeert net zo easy als Vinicius.

Arsenal heeft 3 doelpunten meer gemaakt en Liverpool 4. Wauw, echt enorm veel hoor. Tegengoals hebben ze er 3 meer tegen dan Arsenal en 1 meer dan Liverpool. Maar ondanks deze stats staan ze in punten alsnog boven Arsenal. Verwaarloosbaar argument dus.

27 februari 2024 om 18:34

Kijk naar het aantal wat Liverpool nu scoort en Arsenal. Qua doelsaldo lopen ze uit op City afgelopen weken. City verkeerd in minder vorm dan Liverpool en Arsenal.

Afronden en een goede pass ontwikkelen is erg moeilijk. Het is geen gegeven dat hij zoiets aanleert. Dribbelen is ook lastig en tegenwoordig uniek. Maar ik vind dat tegenwoordig een stuk minder. Verassing element is weg bij hem en verdedigers wachten langer met happen en laten hem vaker buitenom gaan.

27 februari 2024 om 18:05

Het is terecht dat zijn productiviteit omhoog moet. Dan nog is Doku verreweg de speler die het vaakst in een moeilijke situatie langs zijn man komt en chaos creeert waaruit City indirect tot kansen komt. Als we de groei van Vini Junior zien dan zien we de potentie van dit type speler. Ik verwacht dat Doku beter zal worden en productiever

27 februari 2024 om 18:38

Ik vind Grealish veel beter daarin. In de CL creëerde hij enorm veel kansen en was geloof ik nummer 2 in die competitie met de meeste. Doku haalt dat niveau niet met zijn dribbels.
Jammer voor jullie dat Grealish in mindere vorm is.
Vini is een unieke voetballer. Zijn progressie kan je niet echt gebruiken als maatstaf.

28 februari 2024 om 14:05

Grealish is een totaal andere speler. 9/10 keer gaat de bal weer terug naar de verdediging of het middenveld. Doku vertraagt, maar komt heel vaak zijn man voorbij en kan dan voor gevaar zorgen. Grealish heeft geen goede passeeractie, vootzet of afstandsschot. Hij is wel heel goed om de bal in de ploeg te houden en werkt hard verdedigend gezien

Zegt toch niets geks? Tuurlijk gaat City niet 3-4 wedstrijden afwachten in dit stadium van het seizoen. Dat doet bijv. Feyenoord toch ook niet?

Volgens mij had Glennn het net nog hierover in een ander topic, Grealish die is gestopt met voetballen. Hij heeft de belofte toch niet helemaal waargemaakt volgens mij, maar ik volg City niet op de voet dus ik kan me vergissen. Ik had zelf wel altijd het gevoel dat er veel meer in zat en dat hij in een sterrenteam nog beter zou floreren dan bij Villa. Er lijkt een hapering in de motor.

27 februari 2024 om 13:26

Ik vind toch dat hij wel een hele goede periode heeft gehad. Hij kan ook verdedigend veel meer brengen als Doku met zijn kracht. En juist dat had hij een periode aangeleerd. Daarnaast is hij minder flitsend dan Doku maar heb je soms dat flitsende ook niet nodig maar meer het betrouwbare. Maar ik ben het met je ééns dat hij de laatste tijd niet zo goed is geweest alleen vind ik sommige mensen wel een beetje te ver gaan.

27 februari 2024 om 15:47

Ik vroeg mij inderdaad af waar Grealish was en wat er met hem aan de hand was.
Vorig seizoen was hij uitstekend. Misschien niet ook het rendement van een echte buitenspeler, met 5 goals en 11 assists, maar hij droeg ook heel veel bij in het spel voorafgaand aan de assist & defensief was hij ook ijzersterk. Hij liep echt gaten dicht vaker!

Als je naar dit jaar kijkt, heeft hij pas 3 goals en 2 assists, maar ook al 6 gele kaarten. Hij blinkt totaal niet uit en is veel te vaak geblesseerd.

Als je dan naar Doku kijkt: veel meer minuten: 5 goals, 6 assists. Dat is niet bijster veel beter in veel meer minuten en het grootste gedeelte tegen Bournemouth (4 assists en 1 goal?)...

Denk dat Guardiola hem wil triggeren om Doku gewoon weer fijn uit de basis te spelen.

Mooi verschil ook met Liverpool. Zij hebben een heel basisteam in de lappenmand, Grealish moet zich bewijzen en KDB op de bank. City duidelijk topfavoriet voor de titel.

27 februari 2024 om 15:49

Naar mijn mening is Arsenal de topfavoriet nu. City overtuigd niet wat meer dan normaal is na een treble jaar en zoals je zei Liverpool met al hun afwezigen. Dit moet het jaar zijn van Arsenal.

Hij geeft aan dat hij niet in goede vorm verkeerd, dus hij heeft hele hoge verwachtingen van hem vanavond?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren