Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij heeft geluk dat hij blijft staan bij Ajax omdat er geen alternatieven zijn’

Laatste update:

Ajax besloot 2020 afgelopen woensdag met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Willem II. Pierre van Hooijdonk zag dat aan het tegendoelpunt van de Amsterdammers persoonlijke fouten voorafgingen en constateert dat ook Perr Schuurs er ‘niet goed uitzag’ bij het doelpunt van Kwasi Wriedt. Ibrahim Afellay concludeert aan tafel bij Studio Voetbal dat de directie van Ajax ‘zal wikken en wegen’ over de positie van Schuurs.

Van Hooijdonk wijst Schuurs overigens niet aan als de enige schuldige van het tegendoelpunt van Ajax tegen Willem II en stelt dat doelman André Onana de bal eveneens had moeten pakken. Toch heeft de 21-jarige centrumverdediger nog niet volledig weten te overtuigen, beaamt Afellay. “Schuurs maakt best wat foutjes, maar heeft het geluk dat hij blijft staan omdat er geen alternatieven zijn. Daardoor word je een veel betere speler. Aan het einde van de rit zal er door de directie van Ajax echter ook gewikt en gewogen worden. Als het te weinig is, daar neigt het nu naar, dan komt daar iemand anders te staan.”

“Ik denk niet dat Ajax beter speelt dan vorig jaar. Kudus is een goede speler, die het verschil maakte toen hij speelde. Sinds hij weggevallen is, zie je dat het qua creativiteit niet top is. Promes en Tadic zijn niet in vorm, ga zo maar door”, geeft Theo Janssen te kennen. Van Hooijdonk vindt dat niet verwonderlijk, omdat Ajax afgelopen zomer met Hakim Ziyech zijn ‘absolute topspeler’ is kwijtgeraakt aan Chelsea. “Die kan je nooit vervangen met dezelfde kwaliteit.”

“Ziyech is onvervangbaar gebleken. Hij was dusdanig belangrijk dat ook Van de Beek zijn transfer naar Manchester United afdwong. Hij bracht zoveel creativiteit met zich mee. Het is nu te veel middelmaat bij Ajax. Ze willen weer een gooi doen in Europa, maar dan moet je echt gaan doorselecteren. Ze zijn dusdanig kwetsbaar dat bijna elke bal achter de verdediging levensgevaarlijk is”, zo stemt Afellay in met Van Hooijdonk, die vindt dat Dusan Tadic nog Europese top is en Antony dat niveau kan gaan benaderen.

“Gravenberch, maar die is nog te jong”, zo haakt Afellay in. “Tagliafico, in goede doen. Maar het gaat er meer om hoeveel er niet zijn”, benadrukt Kees Jansma. “Om bij de Europese top te komen en te blijven, moet het toch een stuk of zes, zeven spelers vervangen voor beteren. Aanhaken bij de Europese top is financieel bijna een onmogelijke opgave. Ik ben ervan overtuigd dat ze een paar spelers zullen halen, maar wie dan?”

“Een creatieve tien, in ieder geval”, antwoordt Janssen. Hij is erg te spreken over Kudus, die vrijwel de hele eerste seizoenshelft aan zich voorbij moest laten gaan met een knieblessure. “Dat is echt een goede speler. Hij heeft in de korte tijd laten zien dat hij toegevoegde waarde heeft. Gravenberch is ook echt goed, hè. Dan heb je al twee jongens op het middenveld die echt goed zijn. Klaassen daar discussieer je een beetje over. De een vindt hem heel goed, de ander vindt het heel simpel wat hij doet. Heel degelijk. Niet iets extra’s, wat hij wel had toen hij de eerste keer bij Ajax speelde.”

“Voor mijn gevoel stond Ajax de hele tijd een stukje voor, maar PSV is er stiekem naartoe geslopen. En nu zijn ze misschien zelfs favoriet”, zo blikt Van Hooijdonk vooruit op de titelstrijd. Hij krijgt bijval van Afellay. “Op dit moment is PSV favoriet. Zeer zeker. Ze hebben meer power én ze ruiken bloed. PSV kan volgens mij nog veel beter dan ze nu doen. Het verval tussen de eerste en tweede helft is wel heel groot. Als dat stabieler wordt, dan zijn ze voor mij favoriet voor de titel.”

Ben jij het hiermee eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dat men nogal makkelijk wijst naar Perr Schuurs terwijl Blind ook niet zijn beste spel laat zien. Daarnaast staat hij naast Klaiber/mazrauoi die ik niet beter vind dan Dest. Tot slot is Nico niet in vorm. Er is in mijn ogen dus meer aan de hand in de verdediging. Maar met name Blind oogt niet scherp/fit.

28 december 2020 om 07:57

Schuurs en Blind hebben beide hetzelfde probleem, aan de bal goed (Blind wel veel beter) maar verdedigend zijn ze beide zwak, Schuurs is 1.90 meter maar heb hem echt nog nooit een kopduel zien winnen, beide komen vaak als jonge juffrouwtjes in, missen snelheid.. Beide hebben gewoon een echte verdediger naast zich nodig, je hebt nu 2 dezelfde types en dat werkt gewoon niet, als dat niet veranderd dan gaan we in januari genoeg punten verspelen tegen de betere teams

28 december 2020 om 08:04

De Ligt of van Dijk camoufleert de te kort komingen bij Blind op verdedigend vlak. Schuurs is geen de Ligt. Blind moet een tackelaar naast zich hebben, Alvarez of een nieuwe aankoop, dat gaat werken. Of Blind moet op het middenveld spelen en Martinez samen met Alvarez achterin.

28 december 2020 om 13:07

@jwd81 maar is dat niet een beetje met twee maten meten? Schuurs wel afrekenen dat hij niet goed staat te verdedigen maar Blind niet? Blind moet namelijk een goede verdediger naast zich hebben om goed te renderen maar Schuurs moet dus wel goed renderen zonder een goede verdediger naast hem? ik snap heel Ajax niet. Botman was een echte verdediger maar een echte verdediger was niet nodig want er moet een speler in de achterhoede die een goede inspeelpass heeft want goed kunnen verdedigen is verder niet relevant. dat is imo echt de omgekeerde wereld

28 december 2020 om 09:02

Er wordt alleen maar naar Schuurs gewezen sinds Veltman weg is. De verdediging komt echter onder druk te staan als de aanval en het middenveld niet mee verdedigen. Tegen Willem II stond Huntelaar spits en Labyad op het middenveld. Huntelaar zag je af en toe nog meeverdedigen en toen stond Labyad dieper als Huntelaar. Klaiber was een halve linksbuiten. Dan ga je eraan in de omschakeling als verdediger omdat je niet weet naar welke man je toemoet, dus geef je altijd te veel ruimte weg. Nous is op dit moment aan zijn beste seizoen ooit bezig. Voorin gevaarlijk en achterin aanwezig met tackles. Die wordt net als Kudus behoorlijk gemist. Ook een Traore verdedigt aanzienlijk meer terug dan Huntelaar. Eigenlijk moet Ajax wel door selecteren maar dan met een verkoop van Alvarez, Labyad en Promes. Dan zou je een back up centrale verdediger en een talentvolle hele snelle spits moeten halen. Dan staat het team voor de komende 1,5 jaar weer goed.

28 december 2020 om 09:22

Het grootste probleem is een goede creatieve middenvelder. Toen Kudus er nog stond liep alles zoveel beter. Labyad is het gewoon net niet. Prima als 12e man, maar geen basis. Je kunt ook niet verwachten dat alles hetzelfde blijft als ze in twee jaar tijd de beste verdediger, middenvelder(x2) en aanvaller verkopen. De breedte is minder kwalitatief en dat merk je nu met blessures. Daarbij komt dus dat Blind sinds z'n hartprobleem ook geen 100% meer is. Ik reageerde eigenlijk alleen omdat je zegt dat Nous zijn beste seizoen ooit speelt maar dat ben ik niet met je eens. Nog steeds vaak verdedigd verkeerd staan en aanvallend veel balverlies. Hij heeft een aantal goede wedstrijden gespeeld maar dat zou hij inmiddels constant moeten doen. Schuurs heeft elke wedstrijd inderdaad een 'veldmannetje'. De enige hoop is dat hij ze er wel uit haalt.. Dat is vind ik het enige wat je hem kunt verwijten. Maar als de rechtsback niet stabiel is, je medecv niet 100% betrouwbaar is en ook de lb niet zijn beste seizoenshelft heeft. Wat kun je dan iemand verwijten in zijn eerste halfjaar? Veel mensen meten hem aan De Ligt. Maar vergeten doodleuk dat De Ligt misschien wel Ajax' grootste verdedigende talent ooit is. Je moet realistisch zijn en als Schuurs zijn tweede seizoenshelft gewoon net iets beter doet dan de eerste dan doet hij het gewoon prima.

28 december 2020 om 09:59

Onzin. Schuurs had vorig seizoen al door moeten breken en dat lukte hem voor geen meter. Hij verloor de strijd van Veltman en zelfs toen die geblesseerd was, was schuurs niet onbetwist. Ten Hag gooit echt zijn eigen glazen in. Lang zijn we kwijt omdat hij geen vertrouwen voelde en nu zijn we aangewezen op Labyad. Die kreeg dan wel weer het vertrouwen op basis van de voorbereiding terwijl lang beter was. Alvarez laat elke invalbeurt zien verdedigend degelijk te zijn, maar staat er steeds naast ten faveure van Schuurs die steeds soort gelijke fouten blijft maken. Vergelijk de vooruitgang van Schuurs eens met de vooruitgang van andere talenten en dan is het dramatisch. Promes is gebroken door hem als tien te blijven inzetten. Deed het goed en vervolgens aardig op de vleugel en functioneert nu nergens meer. Zelfs simpele ballen gaan inmiddels verkeerd. Dat de trainer denkt dat hij Fifa speelt heeft daar echt veel mee te maken. En dan hebben we nog Martinez. Nico niet in vorm, Blind heeft het niet en nog speelt hij nauwelijks. Je kunt er zelfs voor kiezen om Gravenberch (zal dat mooi minder doen dan Promes of Labyad en heeft meer creativiteit en overzicht dan beide) of Klaassen op 10 te zetten en Martinez op het middenveld. En bij Klaiber is het nog erger. Als welke verdediger dan ook op de mat legde wat Klaiber op de mat legde dan kreeg die geen kansen meer. Kan me Kristensen nog herinneren en die was na anderhalve wedstrijd klaar. Klaiber wordt doodleuk opgesteld....

28 december 2020 om 10:55

Hoe mooi zou het zijn als Ajax Ozil voor een paar jaar kan vastleggen. Als die jongen de juiste motivatie heeft, lijkt hij mij de prima vervanger van Ziyech. Ja het is een dure speler met een hoog salaris, maar naar mijn mening wel het niveau en de ervaring waar Ajax naar zou moeten kijken.

28 december 2020 om 14:45

Je kunt het probleem van gebrek aan creativiteit op het middenveld en het slecht functionerende middenveld in 1 klap oplossen door middel van het halen van Joey Veerman en een goede RCV (van Hecke ? Al is deze jongen door een Engelse club verhuurd aan Heerenveen). Dan kunnen Schuurs en Blind banken en Martinez + nieuwe aankoop in het centrum worden geposteerd. (wel ben ik benieuwd hoe lang deze post blijft staan, want er is een moderator die mijn naam maar hoeft te lezen en er gaat een kruis over. En op reacties krijg je nooit antwoord, dus leuk is anders).

28 december 2020 om 09:52

Ik mis ook creativiteit op het middenveld, dus ik zou best wel eens Martinez op de plek van Blind willen zien en dan Blind op het middenveld voor de opbouw. Verder vind ik Klaassen na een sterke start heel erg ver teruggevallen. Het verschil tussen Ajax en PSV is inderdaad power. Ajax kan eigenlijk beter voetballen, maar is zo gigantisch statisch.

28 december 2020 om 14:05

Ja vooral het gemis van dest is ongelooflijk groot. Ik snap nog steeds niet dat ze die weg hebben gedaan want anders was de kans op overwinteren veel groter geweest. Dest stomd klaar om te bloeien en heeft zoveel dreiging naar voren dat je rechtsbuiten automatisch veel beter gaat spelen. Ik durf te stellen dat ajax met Dest zich wel had geplaatst voor de CL overwintering en dan haf je bijna die 30 miljoen er al uit gehad en je had dest alsnog kunnen verkopen. Dat is toch wel de grootste fout van Overmars en co.

Ben het niet eens met de stelling dat PSV nu titelkandidaat #1 is, ondanks ik daar wel een voorkeur voor zou hebben. De selectie van Ajax is kwalitatief beter, vermoed dat alleen; Malen, Gotze en Max op dit moment een basisplek bij Ajax zouden hebben. Op termijn komen hier wellicht een Mo en Teze bij, maar die zijn nu nog niet beter dan wat er bij de concurrent rondloopt. Overigens is het Schuurs bashen alweer begonnen, op momenten verslapt hij idd nog weleens, maar dat is inherent aan het inpassen van jonge spelers. Je ziet aan alles dat Schuurs gewoon een stabiele CV gaat worden.

28 december 2020 om 08:15

Mee eens. De keeper/het centrale duo zijn voornamelijk van minder niveau. Het middenveld van Ajax is iets completer. De aanval van Ajax is ook veel effectiever. Ik vind Affelay sowieso vaak rare uitspraken doen m.b.t. zijn oude club. Alsof daar iets speelt.

28 december 2020 om 08:37

Je kan spelers naast elkaar zetten en vergelijken, maar dan vergelijk je appels met peren. Naast de in de zomer al benoemde zwakke plekken (geen spits, geen centrum) is Ajax zeer kwetsbaar bij standaard situaties en creëert Ajax daar ook niets mee. Belangrijke wapens die je mist die PSV beter op orde heeft.
Ajax heeft ook geen plan B. PSV kan wel offensief en op de counter spelen. Laatste twee feiten gaan Ajax fans tegen beter weten in aan voorbij

28 december 2020 om 09:22

Als je punt is dat Ajax een matige trainer heeft met maar één plan, dan ben ik het volledig met je eens Hans. Laat staan zijn keuzes m.b.t. Labyad/Martinez/Promes/Klaiber en zijn zeer matige wisselbeleid.

28 december 2020 om 10:45

@Walvis_theo je hebt helemaal gelijk. Je hebt een matige trainer die vorig jaar successen heeft geboekt door goeie individuele spelers. Ten Hag zet spelers op foute posities (Alvarez, Martinez, etc.) En blijft spelers opstellen die gewoon niet goed genoeg zijn of totaal uit vorm zijn. Schuurs vind ik niet goed genoeg en bij Blind ben ik echt bang voor z'n gezondheid. Ze moeten echt op zoek naar in ieder geval een extra CV. Alvarez heeft laten zien dat hij veel een veel sterkere verdediger is dan middenvelder en ten Hag neemt die jongen (die het toch al moeilijk heeft) al z'n zelfvertrouwen weg. Ik zou Alvarez zeker niet afserveren. Ik zou het liefst zien dat er een nieuwe trainer wordt aangetrokken die het team weer kan motiveren. Want je zag wel weer dat de motivatie ver te zoeken was in de laaste paar wedstrijden.

28 december 2020 om 13:12

Ja ETH kan deze ploeg ook niet motiveren. Het puntverlies tegen w2 en Twente met een lekke verdediging was het gevolg.
Meestal heeft een trainerswissel niet of niet direct effect. Maar doormodderen met professor Ten Hag wordt ook niemand vrolijk van denk ik.

28 december 2020 om 11:11

Malen Gakpo Götze Teze Dumfries Max zouden bij Ajax in de basis staan denk ik. Verder eens met Hansje. Psv heeft een smaak meer imo.

28 december 2020 om 11:46

Dumfries, Teze en gakpo ook lijkt mij. Als je naar de bank gaat kijken is het bij psv ook iets sterker denk ik. Zeker als van Ginkel, Guti, Zahavi en Obispo weer aansluiten. Jammer dat Romero nog lang afwezig is. Maar als je een bank hebt met spelers als Viergever, Baumgartl, Mauro, Van Ginkel, Guti, Madueke, Mo, Obispo, Thomas, Fein en Understatement heb je gewoon een goede brede selectie. Het is allemaal geen top maar als je er een elftal van maakt speel je ook top 6. Dus als je de selecties naast elkaar legt. In de basis wint psv met 6-5 en psv heeft veel meer ervaring en kwaliteit op de bank.
Ben het wel met je eens over schuurs. Hij word vaak in de steek gelaten door de rest van zijn team en er zit zeker potentie in

Schuurs heeft mij nog weinig kunnen overtuigen dit jaar. Speelt bijna alle wedstrijden degelijk, maar elke wedstrijd zijn er wel 1 of 2 momentjes die billenknijpen zijn. Dat is tegen de topteams een paar keer fout gegaan. In de eredivisie ook. Gelukkig scoorde Ajax in de eredivisie genoeg om dit te verdoezelen (vooralsnog) maar ik vrees dat dit tegen bijvoorbeeld PSV moeilijk wordt.
Schuurs hoeft wat mij betreft niet opgegeven te worden, maar is nog niet klaar voor een basisplaats bij Ajax. Zeker niet Europees.

Als je zo slecht speeld als afgelopen Woensdag, heb je nergens recht op.
Dan eindig je nog achter F noord.
Hoop dat de spelers met kerst zich 3 dagen dood hebben zitten schamen.
Er zal heel veel bij ons Ajax moeten veranderen.

Naast Blind en Schuurs moet er een solide verdediger staan , zodat zij zich met de opbouw bezig kunnen houden.
Belangrijk is hoe Kudus terug komt van zijn blessure

Zo artikel 54 over Schuurs. We weten zo langzamerhand wel dat hij te kort komt. Tja je hebt Alvarez die beter is. Je hebt een professor als coach die eigenwijs is en hem laat staan. En dan een technisch manager die het niet ziet. Ik verwacht nog wel 50 topics over Schuurs voordat ETH en Overmars wakker worden

28 december 2020 om 08:32

Niet zo flauw Hansje. Toen artikel 54 over Ziyech of de CL prestaties verscheen, was je vast niet aan het zeuren.

28 december 2020 om 09:41

Nou walvis_theo
Nu heb je het mis. Bij Heerenveen was ik al een voorstander Ziyech te halen. Ben altijd groot fan van die speler geweest. Dat hij destijds even werd uitgefloten was terecht. Kwam door zijn houding. Bijvoorbeeld als het niet liep dat hij met een chagrijnige kop rond liep en zijn medespelers niet meer zag. Maar verder zal je van mij niets negatiefs tegen komen. Misschien nog tegen benfica in de cl toen hij in de laatste minuut op doel ging schieten ipv de bal in de ploeg te houden.
Dus knap als je verder wat zal vinden. Dus je roept maar wat

28 december 2020 om 14:14

Dat is niet het punt Hansje en dat weet je volgens mij ook wel. Het punt is dat Voetbalzone over elke scheet meerdere artikelen schrijft ook als het positief is. Als Ajacied dan daarover een opmerking maken in een bericht wat negatief is over een speler/club die je adoreert, is dan goedkoop. Helemaal als een Voetbalzone veteraan als jij zijnde en na jaren van Ajax successen.

28 december 2020 om 16:48

Kijk walvis, het gaat mij aan het hart als ik zie welke fouten er weer gemaakt worden bij het samenstellen van de selectie. Je wilt niet weten hoe mijn humeur was na Ajax Twente of W2 Ajax. En vooral voorspelbare fouten, kan ik me als fan aan ergeren. Ik reageer vrijwel nooit negatief over andere clubs. Dat is niet aan mij. Dus VZ veteraan of niet, staat er dan los van vind ik. Ik zie gewoon dingen hopeloos fout gaan, zoals het fysieke aspect of het niet hebben van een plan B dat ik bij mezelf denk, hoe kan Overmars dat steeds weer missen. En op dit forum wordt i.m.o. Ajax te veel opgehemeld en wordt vaak denigrerend naar andere clubs gedaan. Ik ben Ajax en heb een mening over mijn club. En iedereen mag zijn mening geven, krijg je leuke discussies in plaats dat iedereen met dezelfde wind mee waait. En dat kan bij een negatief stuk, bijvoorbeeld over Daley Blind in zijn eerste periode bij Ajax, dat ik juist weer positief ben. Idem over Botman

28 december 2020 om 09:52

Alvarez beter, laat me niet lachen, die man is drie keer slomer dan Schuurs en die wil je naast Blind zetten? Schuurs is 10 keer beter en moet nog groeien, is pas 21, zou heel dom zijn hem te laten gaan. Natuurlijk komen zijn tekortkomingen meer aan het licht omdat deze bijna dezelfde zijn als die van Blind. Met andere woorden ze zijn niet helemaal complementair.

Grappig genoeg ligt het probleem helemaal niet achterin maar op het middenveld en voorin. We hebben geen spits die een bal vasthoud, een vleugel die overgeinvesteerd is (antony, Neres, samen 28 miljoen) maar heel weinig levert en geen nummer 10 die altijd aanspeelbaar is en het spel verdeelt. Het lijkt dat de verdediging tekort schiet als je het spelletje niet zo goed snapt maar elke speler maakt per wedstrijd een aantal fouten, dat die van Schuurs, Blind en anderen zo belicht worden is omdat ze vaker in de problemen gebracht worden door het falen voorin.

28 december 2020 om 10:05

Hansje Overmars moet je er buiten laten. Sterker nog Overmars heeft inmiddels al openlijk afstand genomen door te zeggen dat de opstellingen en inpassen van spelers iets van de trainer is waar hij zich niet mee bemoeit. Denk niet dat EtH eruit gegooid wordt, maar verwacht ook niet dat er nog een verlenging voor hem in het verschiet ligt.

28 december 2020 om 10:36

Nou Overmars is wel verantwoordelijk voor de selectie die niet in balans is toch?

Ja , Schuurs maakt elke wedstrijd wel fouten. Maar dat zegt alleen dat hij niet het team kan dragen. Want de fouten ontstaan ook doordat er onvoldoende voorchecking plaats vindt. De Ligt was beter maar het is de vraag of hij in dit elftal ook zo had kunnen excelleren.Ik zie PSV op dit moment als de favoriet, simpelweg omdat zij qua resultaten stabiel zijn en qua spel en individuele prestaties van de spelers, een stijgende lijn vertonen. Bij Ajax is dat andersom. Minder stabiel en een licht dalende lijn qua spel en prestaties van de spelers.Hoewel het soms gewoon pech was bij Ajax (bijv Liverpool uit) heeft dit zeker zijn uitwerking op de spelers. Ik verwacht niet dat ten Hag na de jaarwisseling al over Kudus kan beschikken en het zal ook nog de vraag zijn of hij in zijn eentje de ommezwaai kan bewerkstelligen. Ik denk dat door het momentum waarin ze zitten en het vooruitzicht op het EK, de jonge talentvolle spelers gaan opstaan bij PSV: Malen, Gakpo en Mo gaan het maken in 2021. Schmidt heeft in 2020 een prima basis gelegd.

28 december 2020 om 10:04

Inderdaad ja. Kudus gaat wel wat helpen want hij is sterk en dynamisch maar tegen een gesloten verdediging mist hij (nog) de kalmte en techniek in de kleine ruimte om te kunnen excelleren ben ik bang. Hij is in feite geen typische Ajax 10 ookal zal hij in wedstrijden tegen topteams heel goed kunnen passen.

Verder zijn Neres en Antony die samen voor een plek moeten strijden op de rechtsbuiten met een totale investering van 28 miljoen heel erg waardeloos. Leuke jongens maar op het moment het geld totaal niet waard. En een spits die een bal kan vasthouden, de boel kan aanjagen missen we ook. Labyad is een vriendelijk jong maar nutteloos als spits en aanjager voorin, Huntelaar et alle respect een dagje te oud.

28 december 2020 om 10:38

Neres en Antony hoeven helemaal niet voor een plek te vechten, 1 van beide komt gewoon op links te spelen. Een spits die een bal vast kan houden hebben we nou juist wel. Traore, Brobbey en Tadic kunnen dat allemaal. Een echte afmaker missen we, want dat vind ik Huntelaar ook niet meer.

Als Ajax even Bazoer haalt dan heeft Ajax een geweldige middenveld, Bazoer - Klaassen - Gravenbergh. Dan heb je Kudus, Martinez nog een optie. Met deze middenvelders kan Bazoer af en toe wisselen mer met Schuurs wanneer hij naar voren loopt net als Blind met Gravenbergh. Klaassen gewoon op 10.

28 december 2020 om 09:55

Jij wil Kudus op de bank zetten voor notabene bazoer? De gast die hopeloos gefaald heeft bij Ajax?

28 december 2020 om 11:04

Ajax speelt veel wedstrijden dan is het handig als je 1 goede middenvelders op de bank hebt. En Kuddus is ook geblesseerd en nog kan Bazoer goed als rcv voetballen als Schuurs geblesseerd of geschorst is.Bazoer is ook enorm gegroeid en nog is Ten Hag goed met moeilijke jongens als Bazoer.

28 december 2020 om 11:13

Oké, dus Schuurs wordt door iedereen afgebrand omdat hij niet kan verdedigen en Blind heeft een killer naast zich nodig, laten we daar Bazoer voor halen! Dat is een echte killer. Bazoer staat op RCV in een 3 mans verdediging.

28 december 2020 om 14:09

Hou toch op met Bazoer man, die gast heeft een goed halfjaar bij Vitesse waar hij lekker het mannetje mag uithangen. Die heeft verder overal gefaald, inclusief bij Ajax.

28 december 2020 om 15:04

Een beetje vroeg voor drank, denk je niet? Absurde optie, Bazoer, zowel door het type speler dat hij is, het niveau wat hij gewend is, zijn mentaliteit en natuurlijk zijn niet gelukkige verleden bij Ajax. Die gaan ze nooit terug halen.

Hoewel Schuurs zeker veel fouten maakt, is het wel makkelijk om alles aan hem op te hangen. Blind maakt net zoveel fouten. Maar als ik ook kijk hoe vaak die 2 in een 1 tegen 1 situatie terecht komen door dom balverlies, of hoe Ajax weer op de counter geslacht wordt, dan vrees ik dat het probleem toch eerder op het middenveld of voorin ligt. Even los van het feit dat ik me mateloos irriteer aan dan slome gebrei: 80% balbezit gaat gepaard met 0 kansen. Het lijkt wel weer het Ajax onder Frank de Boer.

28 december 2020 om 10:47

Ik zou toch volgend seizoen proberen om Bazoer terug te halen voor in het centrum. Hij ontwikkelt zich uitstekend op deze positie. Ook Tannane zou ik wel aandurven, het zijn beide nog steeds relatief jonge spelers waar nog rek in zit.

28 december 2020 om 10:56

Tanane voor creativiteit lijkt me inderdaad wel prima, hoewel ik me afvraag of hij blijvend het niveau aankan dat Ajax nastreeft.

28 december 2020 om 13:37

Haha dit is een trol reactie, dat kan niet anders. Komen beiden tekort voor Ajax. Doen het leuk bij een subtopper zolang ze daar het gevoel hebben dat ze het mannetje mogen zijn. Spelers die zoveel aandacht en vertrouwen nodig hebben redden het niet in de top, tenzij ze echte buitencategorie zijn a la Romario, maar dat zijn ze natuurlijk niet. Dit is het seizoen van hun leven, het zal denk ik na afloop van hun carrière als hoogtepunt gelden.

Promes vind ik niet uit vorm. Dit is gewoon de Promes zoals ik hem al 5 jaar in Oranje zie spelen, weinig tot niks toevoegend aan het spel. Vorig jaar kopte hij dan een paar geniale ballen van Ziyech erin maar die is er niet meer

28 december 2020 om 10:58

Klopt inderdaad. Promes heeft geen echte actie met versnelling, maar kan wel goed de diepte zoeken. Met de aanvoer van Ziyech werkte dat prima, maar met het huidige statische spel van Ajax heb je helemaal niks aan Promes

28 december 2020 om 12:52

Onzin, Promes was vorig seizoen veel beter dan dit jaar. Aangezien jij, net als vele anderen, steeds suggereert dat Promes met name zo goed was door Ziyech, beantwoord even deze vraag: hoeveel goals van Promes kwamen uit een assist van Ziyech vorig jaar?
Het antwoord valt namelijk wel mee - het lijkt heel veel omdat er in een korte periode een aantal gelijksoortige goals vielen via Promes en Ziyech. Iedereen op tv gaat daar dan over praten, en dan gaat iedereen het weer na-apen. En op tv moeten ze altijd hetzelfde herhalen elke week, bij gebrek aan gespreksstof. 'vraag Perez nog een keer naar die 'connectie' tussen Promes en Ziyech, Jan-Joost! En niet vergeten om weer even te benadrukken dat Huntelaar zo 'gretig' is.'
Maar goed, jij weet het antwoord helemaal niet op die vraag, net als de rest die zegt dat Promes het vorig jaar zo goed deed dankzij Ziyech, die weten dat allemaal niet. Even ter aanvulling, in het geval je toch een poging wil wagen: Promes was vorig jaar clubtopscorer (dat neigen veel mensen ook te vergeten).

28 december 2020 om 13:04

ik heb Promes vorig jaar ook zelden een man zien passeren dus ik zie niet heel veel verschil. zijn kwaliteit is dat hij heel goed positie kan kiezen en diep kan gaan op het juiste moment maar zonder aanvoer heb je eigenlijk niks aan hem want dan voegt hij echt helemaal niks toe. Promes is op zijn best als hij de bal niet heeft en dat is eigenlijk geen goede eigenschap voor een linksbuiten. die zou juist aan de bal sterk moeten zijn

28 december 2020 om 13:14

@japie, waarom ga je nu niet in op mijn vraag? Het sterkste punt van Promes is inderdaad zijn diepgang en loopacties. Vorig jaar kwam dat er geweldig uit, omdat hij ook scherp was in de afwerking. Maar het is totale onzin dat er geen aanvoer is omdat Ziyech weg is, en dat kan je gewoon zien aan het aandeel assists dat Ziyech had in de goals van Promes - dat valt wel mee.
Tadic is in de afgelopen jaren de assistkoning van Ajax geweest (nog iets dat veel mensen niet in de gaten hebben trouwens), die gaf er meer dan Ziyech, en die is er nog steeds. Dit seizoen hebben we Antony erbij, die staat op dit moment notabene bovenaan de lijst assistgevers in de Eredivisie... haha.
Promes is dit seizoen minder dan vorig jaar, veel minder (hoewel hij trouwens in de Eredivisie nog steeds 1 goal per 148 minuten loopt, dat is niet verkeerd), maar dat heeft geen bal met Ziyech te maken.

28 december 2020 om 13:25

Promes heeft, net als Labyad, ook wel eens positief gescoord, al zijn voor beiden de cijfers, in wedstrijden waar het om gaat, vrij ondermaats. Uiteindelijk is de balans negatief. Promes in Oranje, net als voorbeeld Babel, zelfde verhaal: levert amper wat op. Dan kun je tot in de eeuwigheid met zo'n jongen doorgaan, maar ook gewoon je verlies nemen en hem nog voor een redelijk prijsje proberen te slijten. Mede door zijn breeduit gemeten escapades buiten het voetbal. Zo'n iemand ben je liever kwijt dan rijk. En ik denk ook dat Ajax stiekem hoopt dat er op korte termijn een koper zich meldt...

28 december 2020 om 13:33

Wederom gelul in de ruimte. Promes heeft vorig seizoen in 5 CL wedstrijden 4 goals gemaakt. Hij scoorde notabene in elke CL wedstrijd die hij speelde behalve Chelsea thuis (1-0 verloren). Als hij niet geblesseerd was geweest tegen Valencia waren we misschien wel doorgegaan toen. In de competitie heeft hij o.a. in notabene allebei de wedstrijden tegen PSV gescoord, de 1-1 en de 1-0, waardoor we dus 4 punten pakten tegen PSV. Haha, over wedstrijden ‘waarin het er om gaat’ gesproken. Je zegt echt maar wat he? Iedereen is het erover eens dat hij dit seizoen niet in vorm is, maar het slaat echt nergens op om te doen alsof hij vorig jaar niet een geweldige speler was voor Ajax met zijn belangrijke goals.

En maar zaniken en zagen laten we maar eerst kijken na 34 wedstrijden en dan kan je het balans opmaken bij elke club heb je ups en downs

Vreemd dat Tadic als Europese top wordt gezien. Ik kan mij niet voorstellen dat hij het bij een Europese topclub nog (steeds) kan laten zien. Heeft 1 mooi seizoen gehad met Ajax in de CL. Voor de rest is het nu niet zo bijzonder meer en ik heb het gevoel dat het beste er een beetje af is bij hem.

28 december 2020 om 13:22

Hij wordt erg onderschat, zijn cijfers zijn nog steeds uitstekend, ook in de CL (3 assists en 2 goals in de groepsfase). Ik denk dat ze bedoelen met Europese top: kan hij mee in de Europese top, i.e. op CL niveau. Niet ‘zou hij bij Real Madrid in de basis staan’.

Het probleem bij Ajax is dat vroeger de verdediging niet top was, maar zo lang je voor 1 meer maakte je alsnog won
Dat is nu niet meer het geval
Je moet extra zekerheid gaan inbouwen
Als je straks met Gravenberch en Kudus speelt kan je NOOIT ook met Klaassen spelen.Je hebt dan een slager nodig
Een slot op de deur. Hierdoor zal het voor het zwakke centrum ook gemakkelijker worden.
In de huidige selectie is dat Martinez of Alvarez al is deze laatste minder meedogenloos als Martinez
In sommige wedstrijden moet je beide opstellen

28 december 2020 om 11:03

Ik vind Klaassen echt ver weggezakt. Verdedigend komt ie vaak te laat en opbouwend vind ik hem altijd de veilige weg (lees: tikkie breed) zoeken. Toen hij net terug was dook ie nog wel eens op in de 16 en scoorde hij ook, maar de laatste wedstrijden lijkt hij het brein achter het gebrei. Daarnaast vind ik Gravenberch en Klaassen ook veel van hetzelfde. Ik zou Klaassen nu al eruit halen voor Alvarez of Martinez en Gravenberch de opdracht geven om sneller en eerder te spelen.

28 december 2020 om 12:36

We zijn het eens. Gravenberch komt de bal achter halen en is op zeker mkoment ook rond de 16. Klaassen is hiermee overbodig. Natuurlijk kan je hem gebruiken tegen de kleinere clubs. Er is een te groot gat als beide spelers en straks wellicht ook Kudus te ver op de andere helft staan. Klaassen redt het inderdaad nooit om de snelle counter eruit te kunnen halen door een sprint.
Daarom moet er altijd een achter ze staan, oftewel voor Blind en Schuurs.
Dat moet de staf toch ook zien.

Dat vond ik zo'n stomme vraag AJAX niet beter dan vorig jaar, duhhhhh, je bent Ziyech en van de Beek kwijt. Wa denk jezelf.
Als karma niet tegen had gezeten (0-2 liverpool, ata) had ajax de 2e ronde van de CL gehaald. Heel knap Erik ten Hag.

Aanhaken bij de Europese top kan wel in de zin van elk jaar groepsfase CL spelen en eens in de zoveel jaar daar doorheen komen als je weer een goede groep bij elkaar hebt. Maar je kan dat niet elk jaar verwachten. Als je kijkt naar de huidige selectie van Ajax, dan zitten daar maar drie spelers in die vóór 2018 al in de selectie zaten. Dat zijn Onana, Huntelaar en Neres. Dat is maar drie jaar geleden hoor, en praktisch de hele selectie vernieuwd. Van de clubs die nu naar de knock-out fase van de CL zijn is er geen enkele club die zoiets ooit zou doen.
Ik vind het daarom nog steeds heel goed gaan bij Ajax, hoewel het natuurlijk altijd beter moet. Ik denk ook dat we een mooie run moeten kunnen neerzetten in de Europa League, als iedereen fit blijft in de tweede seizoenshelft. Met name Neres hebben we wel erg veel gemist in de Europese wedstrijden, en als die in vorm is, dan is het echt een belangrijke speler voor ons.

Echt, als je niet ziet dat Schuurs geen Ajax-niveau heeft weet ik het niet meer. En dan bedoel ik Ajax 1-niveau. Misschien grappige opbouwer, maar een verdediger moet kunnen verdedigen en ik zie geen verbetering tussen nu en een jaar geleden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren