Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij gaf heel Feyenoord wat smoel, dat is nu ook nodig bij Oranje’

Laatste update:

Ronald Koeman wordt dinsdagmiddag voorgesteld als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De aanstelling is volgens AZ-verdediger Ron Vlaar een goede keuze: de 32-voudig international werkte bij Feyenoord samen met Koeman en dat beviel goed. Onder het bewind van Koeman presteerde Feyenoord veel beter dan in de jaren daarvoor.

Nadat de Rotterdammers in 2011 als tiende waren geëindigd, loodste Koeman de club naar een tweede plek. Daarna werd Feyenoord onder zijn leiding nog derde en tweede. "Hij gaf ons en eigenlijk heel de club wat smoel", memoreert Vlaar in gesprek met RTV Rijnmond. "Dat is wat er nu ook nodig is bij Oranje: uitstraling en bravoure. Dat heeft hij als trainer en had hij als speler al. Ik heb er wel vertrouwen in. Er zijn genoeg kwaliteiten. Misschien niet meer de supersterren, maar die kunnen wel weer ontstaan."

Vlaar is niet bang dat de samenwerking uitmondt in een fiasco. "Veel slechter kan het ook niet gaan", geeft hij aan. De mandekker van AZ ziet Koeman als een ambitieuze trainer die 'iets wil neerzetten' als bondscoach. "Als hij er geen vertrouwen in heeft, dan zou hij er niet instappen. Op mentaal en fysiek vlak moeten we wel een inhaalslag maken, maar ik denk dat we daar langzamerhand wel de goede stappen aan het zetten zijn." Zelf speelde Vlaar zijn laatste interland op 12 november 2014, tegen Mexico (2-3 nederlaag).

Ronald Koeman is de beste optie als bondscoach

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De poll had ook, "Ronald Koeman is nog de enige optie voor het Nederlands elftal" kunnen zijn.

Ik heb er ook wel vertrouwen in.....failure is no option dus het moet nu wel goed gaan.

Het selectie beleid is wel heel belangrijk geworden....laat het Oranje shirt weer een eer worden en geen grapje.

5 februari 2018 om 21:28

Mee eens. Slechter dan onder Blind kan het niet gaan en plaatsing voor het EK (gezien het feit dat je met een 3e plek in de poule ook nog playoffs speelt) zou ‘gewoon’ haalbaar moeten zijn.

5 februari 2018 om 22:57

@tinus met die laatste zin sla je wmb de spijker op zijn kop. Die hoop koester ik ook. Koeman staat bekend als vrij hard (succes boven empathie), dus ik heb er wel vertrouwen in. Geen cadeautjes meer, of 'aanmoedigingsselecties', en niemand de hand boven het hoofd houden.

"veel slechter kan het ook niet gaan"
Denk dat dit inderdaad de kern is. Koeman is een prima trainer met veel ervaring (kuch Blind) en die gedreven is om iets neer te zetten (kuch Hiddink). Tegelijkertijd is het ook geen wereldtrainer, heeft het bij Feyenoord, Southampton en seizoentje Everton goed gedaan, maar nooit uitzonderlijke prestaties neergezet en is bij Valencia goed op z'n bek gegaan. Hoop dat iedereen dan ook beseft dat de tijden waarop we op eindtoernooien mochten hopen op een finaleplaats of zelfs meer definitief voorbij zijn. Deze selectie zou echter voldoende kwaliteit moeten hebben om zich in ieder geval te kwalificeren, en de komende jaren komen er leuke talenten aan. Denk dat Koeman de juiste man is om uit deze ploeg te halen wat erin zit, maar uitzonderlijk veel zal dat niet zijn. Dat beetje extra's wat Van Gaal had, die in staat was een ploeg boven zich uit te laten stijgen zie ik helaas niet bij Koeman. Maar ja, na deze dramatische jaren is dat ook veel te veel gevraagd.

7 februari 2018 om 14:08

Ook nog twee keer kampioen met Ajax en een keer kampioen met Psv.

Ja hij kan alleen geen team bouwen en laat dat nou juist het probleem zijn bij oranje..

6 februari 2018 om 00:46

Bouwen? Bouwen doe je bij een club, daar heb je een selectie die je aan kan passen met jeugdpslers en aankopen, gericht op de manier zoals je wil gaan spelen. Daar kan je spelers otnwikkelen met het oog op de nabije toekomst, zoals van Gaal destijds deed met Reiziger. maar dat kan niet bij Oranje, trainen en ontwikkelen doet men op de clubs.

Als bondscoach kan je alleen selecteren uit een beperkt groepje spelers en daar zal je het mee moeten doen. Dan wordt er niet gebouwd, het is roeien met de riemen die je hebt.

6 februari 2018 om 09:46

@speedyafc; ik ben het niet helemaal eens met het idee dat je niet kunt bouwen. Dat is nml wel precies wat vmarwijk in het verleden heeft gedaan en wat heel succesvol was. Een vaste kern, een vast systeem en vaste regels voor iedereen. Natuurlijk ben je afhankelijk van blessures, transfers en speeltijd bij een club, als bondscoach zijnde, maar daar waar je wel invloed op kunt hebben, kun je prima structureren.

Koeman is zeker een hele goeie keus dat staat vast. Maar de KNVB en wij als Nederlanders mogen ook wel een keer naar buitenlandse trainers gaan kijken en niet alleen naar Nederlanders. Stel dat Koeman niet ontslagen was en de Boer wilde sowieso niet wat dan? Krijgen we dalijk een Cocu ofzo omdat het "perse" een Nederlander moet zijn. In het vervolg ook naar buitenlanders kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren