Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hiddink ziet pijnpunt Ajax: ‘Dat is bij PSV wél goed gebeurd’

Laatste update:

Guus Hiddink verwacht dat Phillip Cocu nog lang voor de groep zal staan bij PSV. De voormalig trainer van de Eindhovense club erkent in gesprek met Voetbal International dat PSV dit seizoen wedstrijden vaak op het nippertje wist te winnen: “Af en toe hebben ze geluk gehad. Of afgedwongen, dat kan ook.”

Hiddink constateert dat PSV vaak goals in de slotfase heeft afgedwongen: “Dat is ook een kwaliteit. Een oogstrelende ploeg is het natuurlijk niet. Men zegt steeds dat Ajax meer kwaliteit heeft. Des te schrijnender is het dat je dat niet kan omzetten naar goede resultaten.” Dat Cocu zijn derde titel in vier seizoenen pakt als coach van PSV verbaast Hiddink allerminst.

“Toen Harry van Raaij en ik in 2004 Phillip terughaalden van Barcelona, konden we met hem al heel goed de tactiek bespreken. Daaraan kon je voelen dat hij het in de vingers had. Phillip heeft de goede weg bewandeld door eerst in de jeugd te gaan werken en daarna links en rechts te assisteren. In zijn stijl vind ik dat hij het prima doet”, aldus Hiddink.

De voormalig bondscoach is ook lovend over de clubleiding van PSV, aangezien men rustig bleef in mindere tijden. “Er zit altijd een grens aan mindere prestaties, maar die grens leggen ze bij PSV wel ver weg. Ze blijven heel lang loyaal. Dat is een groot verschil met Ajax” vervolgt Hiddink. “Mensen kiezen uit je eigen kring, met dezelfde filosofie, is prima. Maar als er dan tegenwind komt, moet je ook stevig blijven, zodat je wat stabieler de weg naar boven vindt. Dat is bij PSV wél goed gebeurd.”

Ben jij het eens met de analyse van Guus Hiddink?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ook hier zie je weer hoe opportunistisch het wereldje is. Win je twee van die ‘lucky’ duels niet, is de directe confrontatie met Ajax een hele andere en kun je zomaar met lege handen staan. Is dan het beleid van ajax ineens stukken beter? Feit is en blijft dat deze potten wél werden gewonnen, maar dat je ook als supporters iedere keer toch het gevoel ook had dat het wel goed ging komen. De ploeg straalde dat ook uit, wat natuurlijk ook absoluut een verdienste van Cocu is. Toch ben ik van mening dat het niet erg zou zijn als Cocu een volgende stap gaat zetten. Wordt het moeilijk voor psv, maar gun Cocu een mooi vervolg.

20 april 2018 om 13:14

Of doet Ajax gewoon zijn werk tegen De Graafschap dan had De Boer 5 titels in 6 jaar. Zo dicht zitten de verschillen dus dat kan ook de andere kant opslaan.

20 april 2018 om 14:01

thucan en tubes

Het is heel kort door een diepe bocht maar in wezen is dat exact hoe het werkt. De verschillen zijn diverse malen echt kleiner dan miniem, maar als dat verschil eenmaal is gemaakt dan staat daarmee vast dat het beleid van de één geweldig en fantastisch is en het beleid van de andere deugt dan van geen ene kant.

Lees anders even de stukjes nu over hoe goed het beleid van PSV wel niet is. Een voorbeeld, voetbalhoofdstad, etc. etc. Ik las in januari nog alleen maar dat die Brands echt helemaal de weg kwijt was. Locadia van de hand gedaan (daaaaag landstitel....) én niet eens in staat om zoiets simpels als een gewone linksback aan te trekken. Pure prutser. Nee dan Marc Overmars. Doortastend en beslissend. Haalt gewoon de juiste spelers (tagliafico, Schuurs, Bandé) én de juiste trainer (ten Hag) doet dat op tijd, Ajax is al klaar voor komend seizoen. Iedereen dik en dik tevreden met het beleid van Ajax.

Affijn, en nu dan? Allemaal opportunistisch. Ik kan de krantenkoppen al wel weer voorlezen voor straks als Ajax goed start aan de competitie en PSv wat nederlaagjes lijdt. Puinhoop bij Psv! Eindhovense ellende. Gerbrands saaie man, geen voetbalachtergrond, snapt er niks van. Cocu hulpeloze trainer, blabla.

Zo werkt dat gewoon.

20 april 2018 om 15:08

Het waren wel vooral de ajax supporters die deze dingen zeiden hoor. Ik heb geen Psv'er de loftrompet over Overmars zien of horen opsteken hoor.

20 april 2018 om 13:15

Het is inderdaad een zeer opportunistisch wereldje. Als je alleen al naar Hiddink zelf kijkt. Een hele meneer in Zuid-Korea, bijna een nationale held. Dit terwijl het succes dat boekte voor een zeer groot gedeelte te danken is aan geluk en scheidsrechterlijke dwalingen in zijn voordeel.

20 april 2018 om 13:22

zelfs dan is het nog uitermate knap dat je met Zuid Korea de have finale bereikt. Louis Van Gaal prijzen we de hemel in na het Wk2014 maar Nederland had toen ook extreem veel geluk steeds en een geniale Robben die ons in zijn eentje naar de halve finale schoot. neemt niet weg dat Van Gaal toen de coach was dus ook alle credits verdiend.

als Hiddink dan kritisch is op Ajax moeten we gelijk zijn wereldprestatie met Zuid Korea gaan bagataliseren

20 april 2018 om 13:32

Schwalbe Robben Mexico 2014 vergeten ?
1988 Lucky goal wil kieft vergeten ?
Hiddink is meer dan mister Korea .
1988 PSV Europa cup
1998 vierde plek WK
PSV halve CL
Rusland halve finale EK.
Niet veel Nederlandse trainers die hieraan kan tippen.

20 april 2018 om 20:17

Fijn dat je de palmares van Hiddink kan opsommen. Een gewezen toptrainer uiteraard. Maar hij kreeg een standbeeld nadat ze met zeer veel geluk de groepsfase doorkwamen tegen Portugal, vervolgens tegen Italië op werkelijk schandalige wijze doorkwamen en in iets mindere mate tegen Spanje.. daarmee geef ik een voetbal voor hoe opportunistisch het is. Ik beweer dus niet dat Hiddink geen goede manager was

20 april 2018 om 13:18

En als Lucky ajax gewoon had verloren van Heracles ( buitenspel, geen pingel ) en van Groningen dan was PSV al voor de confrontatie met Ajax kampioen...
Dus wat is jouw punt ?

20 april 2018 om 14:11

@rentree ik ben het wel met je eens. je kan heus een paar wedstrijden in een seizoen geluk hebben maar niet 34 wedstrijden lang. als je dan 7 punten voorstaat en Ajax op dat moment ook nog redelijk overtuigend verslaat in de onderlinge confrontatie ben je gewoon terecht kampioen vind ik. extra knap ook omdat Ajax op papier sterker is geworden dit seizoen waar PSV half is leeg gekocht

20 april 2018 om 13:29

ga lekker terug je hol in. Hoevaam heeft ajax wel niet geluk had, het zegt geboeg dat psv met 80+punten kampioen is ook in de voorgaande kampioenschappen zo. De 4landstitels van ajax onder de boer waren allemaal met 75-80 punten

20 april 2018 om 13:33

Correctie , de landstitel werden allen behaald met 76 punten of minder.
Eentje zelfs met 71 punten , slechtste kampioen sinds de intro van drie punten systeem.

20 april 2018 om 13:48

Dat kan ook aan de tegenstand liggen he. Aantal punten zegt niet veel hoe sterk een kampioen werkelijk is geweest.

20 april 2018 om 14:03

maak daar maar 70-75 van

20 april 2018 om 14:09

Het is niet zo dat het niveau binnen 5 jaar ineens veel lager wordt.
De 89 punten van Ajax 9495 js natuurlijk Eem hoger niveau dan huidige PSV

20 april 2018 om 14:27

Tja zo zou je het kunnen zeggen maar er gaat natuurlijk veel meer vooraf.
Ajax heeft al 4 seizoen ofzo helemaal niets gewonnen.
Dit gaat natuurlijk niet over 2 wedstrijdjes.

20 april 2018 om 17:43

Tja PSV heeft ook in de laatste minuut punten laten liggen en Ajax heeft ook geluk gehad. Uiteindelijk heft dat elkaar na 36 wedstrijden wel op.

Ook hier zie je weer hoe opportunistisch het wereldje is. Win je twee van die ‘lucky’ duels niet, is de directe confrontatie met Ajax een hele andere en kun je zomaar met lege handen staan. Is dan het beleid van ajax ineens stukken beter? Feit is en blijft dat deze potten wél werden gewonnen, maar dat je ook als supporters iedere keer toch het gevoel ook had dat het wel goed ging komen. De ploeg straalde dat ook uit, wat natuurlijk ook absoluut een verdienste van Cocu is. Toch ben ik van mening dat het niet erg zou zijn als Cocu een volgende stap gaat zetten. Wordt het moeilijk voor psv, maar gun Cocu een mooi vervolg.

20 april 2018 om 13:13

Ik hoop zelf dat van Bommel volgend seizoen zijn assistent word en het dan dat jaar erop overbrengt van cocu. Heb het idee dat die beide wel een beetje hetzelfde zijn en beide tactieks erg sterk. Ik heb er wel vertrouwen in.

Fijn dat Hiddink zo tevreden is over zijn ex-werkgever. Maakt zijn verhaal totaal niet objectief. Waardeloos figuur is het toch. Jammer dat hij onze stad bevolkt. PSV mag dan kampioen zijn geworden, ook zij zijn verantwoordelijk voor de wanprestatie in Europa. Nou nou, je bent kampioen van Nederland maar stelt verder net zo weinig voor als de rest van Nederland. 1 meter over de grens bestaan we niet eens meer. Maar goed, afwachten wie de volgende is die op VZ de loftrompet afsteekt voor de superploeg uit het zuiden.

20 april 2018 om 13:13

Zijn verhaal is wel degelijk objectief, hij heeft toch gewoon gelijk? Overigens heeft hij het toch ook helemaal niet over de Europese prestaties of wel? Want iedereen ziet dat die ver onder de naat zijn/waren.

20 april 2018 om 13:16

Aha, een gefrustreerde Ajax supporter. Gelukkig doen die wereldtalentjes het bij jullie zo geweldig.

Ik vind dat PSV alle lof verdiend want het is gewoon een hele stabiele organisatie, het lijkt me fijn werken daar voor de staf.

20 april 2018 om 13:26

Son Goku, jij reageert eerder als aangeschoten wild op elke Ajacied die niet de loftrompet voor je club afsteekt. Wellicht frustreert jou het gebrek aan respect? Mijn frustratie valt wel mee. Een titeltje missen gebeurt vaker. Daar ben je met een dag wel overheen. Dat er nu gedaan wordt alsof PSV alles zo goed op een rij heeft is hetzelfde populistische gelul als er over AZ werd gedaan in het begin van het seizoen. Laten we maar eens zien of deze topploeg eindelijk eens wat verder komt in Europa. Dan krijgt Psv ook mijn respect, niet met het kampioenschap dat met talloze 1-0 wedstrijden in hun voordeel is beslist.

20 april 2018 om 13:33

Haha, ik ben een Feyenoord supporter maar verder maakt het niet uit! Ik vind dat PSV het uitstekend op orde heeft. Even niet vergeten dat er een aantal sterkhouders weg zijn gegaan in het begin van het seizoen. Daarnaast heeft PSV maar vier keer met 1-0 geworden dit seizoen, maar volgens mij zit het je nog steeds dwars dat ze kampioen zijn. Heb je wel is gezien hoe weinig verlies punten hun hebben? Hoe kan je dan zo negatief zijn?

20 april 2018 om 13:58

Voor een Feyenoord supporter ben je dan behoorlijk bezig met PSV te verheerlijken. Iets zegt mij dat je dit niet doet om Psv'ers te pleasen maar om Ajacieden te irriteren. Hoop dat ik het verkeerd zie maar die indruk wek je wel.

20 april 2018 om 14:06

Ja klopt, vind dat zo fijn Ajacieden irriteren. Ben eigenlijk geen supporter maar eigenlijk ben ik net als de rest van Nederland alleen maar bezig met onze Godenzonen!

Hou op hoor, als ik naar Ajax en Feyenoord kijk is daar een hoop onrust door randzaken en bij PSV is dit niet. Daarnaast vind ik het gewoon ontzettend knap wat ze met deze spelersgroep bereikt hebben want zo geweldig vind ik sommige niet, dat hebben we dit seizoen meerdere malen gezien.

20 april 2018 om 13:17

Als je met een team kampioen word waarvan de meeste zeiden voorafgaande het seizoen dat ze waarschijnlijk onder AZ eindigen dan mag je daar best wel even positief zijn. Het was geen best voetbal maar ze deden het wel. En ik weet zeker dat er genoeg buiten Nederland respect en bewondering hebben hebben van hoe het hier in Nederland aan toe gaat. Zonder de vele miljoenen die ze daar te besteden hebben zouden de Nederlandse clubs zeker meedraaien in de Europese top.

20 april 2018 om 13:24

Tja, mag geen best voetbal zijn maar ik vind het wel knap. Cocu keek waar zijn ploeg goed in is en waar zijn ploeg niet goed in is en heeft daarop zijn spel afgestemd. Bergwijn en Lozano hebben ruimtes nodig, daarom laat PSV de tegenstander aan de bal. Als ploegen dit Europees doen vind men het ineens geweldig, maar op PSV is zoveel kritiek.

20 april 2018 om 13:17

Tja, maar als de media constant bericht over hoe slecht het Nederlands voetbal wel niet is hebben we daar ook wat over te klagen toch.

20 april 2018 om 13:22

Het is heel objectief zelfs. En als je dit goed leest word de nadruk gelegd als het juist niet goed gaat met de club. Bij psv bleef de directie hem steunen en dit is nu het resultaat. Bij ajax zijn we weer twee trainers verder dan vorig seizoen.
Ook bergkamp mocht zijn spullen pakken, en nog steeds is het aan het rommelen bij ajax.
Hiddink heeft het hier puur over feiten, wat boeit het dat psv zijn clubje is.

Zo lang er prijzen gepakt worden blijven de fans tevreden. Mocht PSV volgend seizoen een slecht jaar hebben en halverwege 10/12 punten achter staat op de no 1 beginnen ze in Eindhoven ook wel te morren

Wat denken mensen toch vaak zo simpel he, het is niet te geloven. Er wordt voor het gemak maar even voorbijgegaan aan het feit dat het drama met Nouri is voorgevallen, Bosz moest vertrekken, er een trainer in de plaats kwam met een andere filosofie en speelwijze, en toen dit eindelijk wat begon te draaien, men hem vervang door weer een andere trainer, met weer een andere speelwijze, en die met zijn lange trainingen en eeuwige instructies, en vreemde keuzes en acties zichtbaar niet goed in de smaak valt bij de spelers.

Dat is de reden dat Ajax geen kampioen is geworden.

Overigens, de kwaliteit en het niveau in de eredivisie is al erg slecht. Ga je dan ook nog eens als topclub saai resultaatvoetbal spelen, dan is er helemaal geen reden meer naar die wedstrijden te kijken. En alsof PSV met deze selectie niet aanvallender en aantrekkelijker kon spelen. Wat een gelul. Het geloof in aanvallend voetbal is wel erg klein als dat met een heel iets minder geschikte selectie meteen overboord gegooid wordt. Alsof AZ zo'n perfecte selectie heeft voor aanvallend combinatiespel. Die hebben ook geen enkele creativiteit en geen surplus aan techniek op het middenveld, vooral lopers en meevoetballers. Toch vallen ze aan en spelen ze aantrekkelijk.

Cocu is een type De Boer. Beiden schakelen snel naar zekerheid en controle, de nul willen houden. Meer scoren dan de tegenstander zou het devies moeten zijn.

20 april 2018 om 13:39

In je eerste alinea zeg je - afgezien van het verhaal Nouri - precies hetzelfde als Hiddink...

20 april 2018 om 13:45

Ja, je hebt gelijk, dat zie ik nu ook, laatste alinea over Hiddink over het hoofd gezien.

20 april 2018 om 13:41

Na de Boer is het anders enkel kommer en kwel, horen we al 4 jaar ‘maar wij voetballen leuk’.. Daar pak je blijkbaar geen prijzen mee. Winnen schijnt wat dat betreft iets meer te doen voor titels enzo

20 april 2018 om 13:50

Ná De Boer? Ik heb me drie jaar lang totaal kapot verveeld en geërgerd aan dat belachelijk laffe spel. Dan kan je nog beter cattenacio spelen, dan laat je de bal tenminste aan de tegenstander, die er dan hopelijk wel wat mee doet.

De Boer is steeds kampioen geworden met historisch lage puntenaantallen, dat zegt wat over de concurrentie, die was er in principe niet echt, lagen allemaal op hun gat. PSV begint weer even iets beter te draaien, Ajax meteen geen kampioen meer.

Na De Boer werd het meteen weer bij vlagen genieten, werd de finale van de EL gehaald (waar De Boer tegen de lulligste clubjes in Europa verloor puur door een laffe, afwachtende houding). En als Bosz niet die verschrikkelijke erfenis van De Boer had overgenomen qua spelersmateriaal en verdedigende/extreem controlerende mindset, had hij in de eerste wedstrijden van het seizoen minder punten laten liggen, en was Ajax gewoon kampioen geworden. Ook gewoon meer punten behaald, en meer goals en kansen. En uiteraard vele malen aantrekkelijker voetbal dat bij Ajax past.

20 april 2018 om 14:00

Sorry maar doe je PSV hier niet te kort? Hebben gewoon ontzettend veel punten behaald.

20 april 2018 om 14:14

Zo dat stukje raakt kant nog wal. Dus omdat zemeer tegen kregen en een slechter doelsaldo hebben is het armoede? Wat een grote onzin. PSV is zeker stabiel dit seizoen als je dat met je gegevn cijfers onderuit probeerd te halen dan snap je niet wat stabiel is.

en dan zeg je nog dit:
"alleen is PSV er alleen op punten vooruit op gegaan en doelpunten. Achterin blijkt het vooral met uitwedstrijden een gatenkaas te zijn" dus ze hebben meer punten ( wat volgens mij het belangrijkste is) en meer gscoord. maar omdat ze meer tegen krijgen is het armoede.
Nee sorry je hele betoog slaat werkelijk nergens op.

Velen snappen het punt niet, Hiddink bedoeld dat als PSV bijvoorbeeld 2e was geworden er minder heisa was dan nu bij Ajax. Alsof alleen Ajax kampioen worden! Het zit er dus in geworteld dat ze niet mogen verliezen, dat is funest in de sport omdat je weleens geen kampioen kan worden.

Opportunistisch geleuter. Als het goed gaat is iedereen tevreden en is het rustig. Als het slecht gaat is er altijd meer onrust. Bij PSV wijzen de neuzen wat vaker dezelfde kant uit, Ajax kent wat meer richtingen en discussie. Dat is soms een zwakte, maar kan ook een punt van sterkte zijn...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren