Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hiddink: ‘Je bent een simpel backie en verdient 150.000. Vind je het niet mooi?’

Laatste update:

Guus Hiddink praat in de podcast Met Open Vizier van Alex Pastoor onder meer over de rol van geld in de voetbalwereld. De trainer in ruste was ooit trainer van Fenerbahçe en maakte toen van dichtbij mee hoe belangrijk een riant salaris is voor sommige jonge spelers.

"Na PSV ging ik naar Fenerbahçe (in 1990, red.). In dat soort landen is het voor jonge spelers niet alleen zaak om prof te worden omdat ze het leuk vinden, maar ook om te overleven", duidt Hiddink het verschil tussen Nederland en Turkije in de podcast van de trainer van Almere City FC.

"Ik werkte met een jongetje, een heel simpel rechtsbackje bij Fenerbahçe, die op een gegeven moment naar mij toekwam", graaft Hiddink in zijn geheugen. "Hij vroeg of ik niet even naar de voorzitter kon, omdat hij opslag moest hebben."

"Ik kon alle contracten zien en zag dat hij 150.000 Duitse Marken netto verdiende, in de jaren negentig. Ik zei: ‘Hallo, je bent een simpel backie en verdient 150.000. Vind je het niet mooi?'", weet Hiddink nog goed hoe verbaasd hij was door het verzoek van de speler.

"Een brood kostte daar bij wijze van spreken een kwartje. Toen zei hij dat ik niet doorhad dat hij in een dorpje buiten Istanbul veertig mensen moest voeden. Dus het is ook een overlevingsdrang", aldus de coach, die tussen 1990 en 1991 bij Fenerbahçe werkte.

Maduro
Hedwiges Maduro, ook aanwezig in de podcast, weet net als Hiddink dat geld heel belangrijk is in de voetballerij. "Als je tegenwoordig kijkt hoeveel een speler kan verdienen, dan is dat verschrikkelijk veel. Soms ben je bijna gek als je een bepaalde stap niet maakt, die misschien minder is voor je ontwikkeling."

"In elk ander beroep zullen heel veel mensen van baan wisselen als ze het tienvoudige kunnen verdienen als ze van werkgever kunnen wisselen, maar wel hetzelfde werk blijven doen”, aldus de assistent-trainer van Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Belachelijk juist van Maduro. "Een stap kan je niet laten voor t geld, ondanks dat ie slechter kan zijn voor je ontwikkeling". Die bedragen zijn veel te bizar. Wat die broekies in een jaar verdienen, verdient een stratenmaker bv in 10 jaar. Waarom dan nog meer? De realiteit is gewoon totaal verdwenen. Alleen vinden zij t doodweg normaal allemaal om met de mooiste en duurste dingen te lopen.

13 december 2023 om 13:24

Het is gewoon te bizar voor woorden. Net ook dat nieuws over Babadi. Die jongen komt echt net kijken en dan zulke dingen eisen (wel een bron vanuit Feyenoord maar toch). Daar werkt de gemiddelde mens 30 jaar voor ofzo.

13 december 2023 om 13:47

@feliix - Het is voor die jongens ook wel heel lastig om de waarde van geld in te zien. Je wordt toch op een lastige leeftijd boven de maatschappij 'verheven', zeg maar. Dan doet het er niet eens meer toe hoe ze vroeger zijn opgegroeid. Sowieso is armoede in Nederland in bijna alle gevallen maar erg relatief.

Hoe dan ook heeft iedere actie een reactie. Je merkt vooral dat heel veel jonge spelers de situatie vaak niet eens goed in kaart hebben en ook niet per se met een objectief oog naar de toekomst kijken. Ze gaan voor iets waar ze op dat moment voordeel van hebben, maar wat niet per se goed is voor een lange termijn.

Zo'n Babadi is nu goed, voor zijn leeftijd. Als zo'n jongen bij wijze van spreken 4 jaar stilstaat in zijn ontwikkeling en in die periode twee werkgevers gesleten heeft zonder al te veel succes, ga je niet eens meer verdienen wat je nu kunt verdienen bij PSV. Natuurlijk is dit 1 kant van de medaille, maar zo vergaat het wel erg veel talent tegenwoordig. Dan ben je er in 4 tot 5 jaar tijd niet op vooruitgegaan. Niet sportief en ook niet financieel. Dat geld gaat toch altijd wel weer op aan materialistische zaken.

13 december 2023 om 14:21



Vind het altijd een beetje dubbel eigenlijk. Aan de ene kant is het gigantisch veel geld voor iemand die alles nog moet laten zien maar aan de andere kant zijn de transferwaardes van dit soort spelers ook enorm omhoog geschoten.

Kijk naar Bakayoko, een speler die net als Babadi te boek stond als een enorm talent met veel interesse van grotere clubs. 1 goed seizoen gehad in de Jupiler league en 1 matig seizoen in de eredivisie maar duidelijke potentie om verder te groeien en je hebt meteen een bod van 40 miljoen te pakken.

Als je denkt mogelijk zo'n waarde te kunnen vertegenwoordigen voor je club snap ik ook wel weer dat je dan ook een flinke compensatie wil krijgen. En ik vind het idee dat Babadi na 1 of 2 goede seizoenen meer dan 20 miljoen op zou kunnen leveren niet per se onrealistisch. Geen voldongen feit maar verre van onreã«el.

13 december 2023 om 18:06

De gemiddelde mens werkt niet 30 jaar voor 1,5 miljoen schoon hoor, was het maar zo’n feest!

13 december 2023 om 13:24

Omdat je nooit weet hoe het in de toekomst loopt. Een contract geeft je zekerheid bij evt blessures voor de rest van je leven. Zo gek is het niet. Genoeg spelers die hun potentie uiteindelijk niet waarmaken en in de kkd belanden.

13 december 2023 om 14:47

Tja, maar als jij je potentie waarmaakt, haal je in de loop der jaren echt wel je geld binnen hoor. En waarom zouden ze nooit meer hoeven werken? En dure Rolexen moeten dragen en dure auto's moeten rijden? Ik snap daar niks van. Maar heb duidelijk een andere opvoeding genoten en geef ook daadwerkelijk totaal niets om veel geld. Maar heb ook niets te klagen en werk er hard voor.

13 december 2023 om 15:22

Ze moeten niet dure Rolexen dragen....maar als ze dat willen en ze kunnen dat bekostigen door ergens een goed contract te tekenen maar niet het maximale uit hun talent te halen....lekker zelf weten en gewoon doen toch?

Jij begrijpt er niets van. Zij zullen niet begrijpen dat jij niets om geld geeft misschien. Zo zijn we allemaal anders

13 december 2023 om 15:25

Ja precies, ‘als’

13 december 2023 om 18:10

Het probleem zit hem natuurlijk deels in de als.
Van buiten af wijzen we naar de voorbeelden die slagen en hoe veel meer die jongens zouden kunnen verdienen.

Maar zij kijken van binnen uit en dan zien ze dat er van de pak hem beet 700-800 spelers die bij de verschillende profclubs in de onder 16 spelen er misschien 5 zijn die bij een top 3 club doorbreken, nog eens 5 die in de sub top terecht komen en misschien 50 die een leuk salaris in de eredivisie mogen spelen en 50 die voor 2000 of 3000 euro per maand in de KKD mogen spelen (zo iets is het wel) en de overige 700 mogen vaak zonder diploma de arbeidsmarkt op.

13 december 2023 om 20:53

Leuk en aardig, maar dat zijn niet de personen waarover gesproken wordt. Wanneer men verbaasd is, dan is het omdat er een jong talent is dat al een prima contract heeft en nog het tienvoudige wil verdienen.

We hebben het hier niet over jongens die van 2000 euro (zonder diploma!) omhoog willen schieten naar 6.000 per maand. We hebben het over jongens die een ton per jaar verdienen en richting de twee miljoen willen gaan binnen no time. Daar is men verbaasd over.

13 december 2023 om 13:24

Vergeet niet dat ze vaak na hun carrière niet zo gek veel kunnen. Bij AZ verdien je als topper zo een 4 ton bruto per jaar. Dat geld is snel op als je leeft als een koning en op je 34ste stopt met voetballen. Alleen door of heel goed te zijn, of slim met geld om te gaan kan je je echt rijk voetballen. Gemiddelde ED-speler bij Heracles, PEC of GAE gaat zich niet financieel onafhankelijk voetballen. Ik snap dan wel dat je toch nog 2-3 jaar gaat cashen in VAE of VS of iets dergelijks

13 december 2023 om 13:54

Toch verdien je bij die clubs ook al snel een ton tot twee ton per jaar als basisspeler. Da's gewoon het salaris van een fractievoorzitter in de Tweede Kamer bij wijze van spreken. Omgerekend is dat al snel zo'n 10.000 euro per maand. Als je je hele leven niet meer dan een modale Eredivisie-speler blijft, voetbal je in je carriere toch even zo'n anderhalf miljoen euro bij elkaar tegenwoordig. Waarschijnlijk nog wel wat meer.

Het probleem is inderdaad dat die jongens vaak de waarde van geld niet eens enigszins goed inschatten en niet de moeite nemen om hun leven zo in te delen dat ze hun hele leven financieel goed zitten. Ik zou het wel goed vinden als clubs hun spelers daarover inlichten. Er is niet heel veel voor nodig om even wat realiteitszin in zo'n jongen te praten. Dan kunnen ze zelf kijken wat ze met die informatie doen.

13 december 2023 om 14:09

Bij AZ verdien je als topper bijna een miljoen per jaar. Gemiddeld eredivisiesalaris zit op iets van 340.000. Dat is echt geen kattenpis. Ze zouden enkel even wat moeten doen aan de begeleiding van mensen die plots zoveel geld hebben.

13 december 2023 om 17:52

@oenieboy het probleem met dat gemiddelde is dat het enorm scheef wordt getrokken door de top 3. Buiten de top 3 betalen eigenlijk alleen Twente, AZ en Utrecht dergelijke salarissen, de rest zit daar heel ver onder en legt dit alleen incidenteel een keer neer voor een speler die er boven uit springt.

Om het even in perspectief te zetten, Ajax betaald ongeveer 100 miljoen per jaar aan salarissen, daar zit natuurlijk ook het overige personeel in en de spelers met jeugd contracten e.d. maar als je er van uit gaat dat 70 procent van dat bedrag naar de A selectie gaat (dan verdient de rest van die 400 mederwerkers die voornamelijk kantoor functies hebben gemiddeld alsnog 70k per jaar) dan moeten er in de eredivisie al 250 spelers zijn die "maar" een ton per jaar verienen om gemiddeld nog op die 340k uit te komen. En dat terwijl er hooguit iets van 500 spelers onder contract staan in de Eredivisie. En dan moet je de bovengemiddelde salarissen van PSV en Feyenoord nog mee nemen.

13 december 2023 om 13:39

@formus,
Omdat je ook geblesseerd kan raken en het relatief kort verdiend, dus als je een kans krijgt is het niet gek om de stap te maken.
@felix, wel afwachten wat er waar is van die eisen van Babadi. Hij zet hoog in wellicht, maar waarom zou men die bedragen openbaar maken?
@alckmariaaz
Maar 4 ton bruto, is nog altijd 2 ton netto. Als de helft daarvan fatsoenlijk investeert (vastgoed, ondernemeingen en andere beleggingen) dan kom je in een paar jaar heel ver. En als je een ton per jaar opbrast dan leef je al als een koning.

13 december 2023 om 14:50

Maar dat geblesseerd raken.... Tja dan kan je altijd alles afdoen daarmee. Vind ik altijd een lastige. En dat: je moet het in korte tijd verdienen.... Er is helemaal niks mis met gewoon werken voor je geld na je profloopbaan. Maar dat schijnt op een of andere manier niet een optie te zijn voor velen.....

13 december 2023 om 14:51

Trouwens, net als "een paar generaties veilig spelen". Je kids mogen best werken voor hun geld imo.

13 december 2023 om 17:32

Ik vind dat zo'n absurde manier van denken. Je hebt maar tot je 35ste gemiddeld om je geld te verdienen? Hoezo dat dan? De gemiddelde mens werkt tot zijn 67ste, dat kan een profvoetballer ook prima. Tuurlijk is het mooi als je na je voetbalcarriere nooit meer hoeft te werken, maar dat mag de norm toch niet wezen?

Toen ik in een ver duister verleden in Helmond woonde werd er ook aangebeld omdat er een pakketje was waar een handtekening voor nodig was, en de bezorger was een zeker meneer van Aerle. Die man is gewoon Europees Kampioen geworden met Nederland én heeft 5 titels, 3 bekers, en de Champions League gewonnen. Als hij voor dat pakketje had getekend was het meer waard geworden.

Niks mis met gewoon werken na je carriere.

13 december 2023 om 13:58

Vind je dat echt zo belachelijk? Als je meer kan verdienen, dan ga je dat natuurlijk proberen te pakken. En dan maakt het niet uit of je 500k, 1 miljoen of 10 miljoen hebt. In het zakelijk leven is dat precies hetzelfde. De meeste investeerderswillen ook gewoon blijven doorgroeien.

13 december 2023 om 14:53

Daar haak ik dus af idd. Vind het persoonlijk ook bizar dat mensen bv meer dan 10 miljoen mogen bezitten. Waarom? Waarom moeten mensen zo ontzettend veel geld hebben en is de drang naar meer altijd groter?!

13 december 2023 om 16:48

Ja of het oké is, is een ander verhaal. Ik heb daar ook mijn mening over. Maar ik heb makkelijk praten met mijn hongerloon en zou niet weten wat ik zou doen als ik 10 miljoen heb.

Ik weet wel dat als ik nu tevreden ben met 3000 euro per maand, ik over een half jaar mijn doel toch weer ga verschuiven naar 4000 euro per maand. Etc. etc. etc.

Er zijn helaas maar weinig filantropen en ik ben bang dat het grootste deel van de mensen lijdt aan het shiny object syndrome.

13 december 2023 om 14:12

Meen je dit? Als ik ergens anders 20% meer kan verdienen ben ik direct weg.

Als je kunt kiezen tussen 3 miljoen en 6 miljoen voor hetzelfde werk, dan ben jij toch ook weg? Het belachelijke is dat clubs dit betalen. niet dat de spelers het ontvangen. Die zien een kans om zichzelf financieel onafhankelijk te spelen en te genieten van alles waar ze ooit van droomden.

De stratenmaker zou ook direct tekenen voor dat extra geld.

13 december 2023 om 14:58

Ik dus niet. En ik snap niet dat als je meer dan genoeg verdient (want van 3 naar 6 miljoen geef je als vb), dat nog meer en meer moet worden. 3 miljoen is echt heel veel. Waarom altijd die drang naar meer meer meer? En die stratenmaker: Tuurlijk kiest ie voor meer. Voor hem is een brood in verhouding veel duurder dan voor een voetballer. Bv 50k ten opzichte van zeg 500k. Dat brood is dus voor hem in verhouding 10x zo duur.

13 december 2023 om 15:14

Zit natuurlijk wel een verschil tussen 3 miljoen per jaar verdubbelen en pak 'm beet 50K per jaar verdubbelen.

Van 50100k per jaar verhoogt je levenskwaliteit aanzienlijk. Bij 36M verandert er vrijwel niks.

Ik zal het spelers trouwens nooit kwalijk nemen.

14 december 2023 om 03:20

@forums. wat sommige in een week verdienen moet de ander 10 jaar voor werken!

Als voetballiefhebber kijk je vaak nog een een gekleurde bril en hoop je dat iemand vooral aan het sportieve plaatje denkt. Maar met de bizarre bedragen zou je gek zijn als je niet voor geld kiest. Iedereen hier stopt vandaag bij zn werk als die ergens anders 10x meer kan verdienen. Ik neem het ze niet eens kwalijk.

13 december 2023 om 13:18

Ik snap er helemaal niks van. Het idee bv dat het normaal is om 1.5 miljoen te verdienen zoals die jeugdspeler van PSV vindt..... Lekker respectvol naar je opleider ook.

13 december 2023 om 13:26

Het is niet de schuld van de spelers, maar clubs en zaakwaarnemers die het betalen. Door de grote concurrentie krijgt de speler het vaak toch wel en geef ze eens ongelijk. Ik zou het ook wel weten.

13 december 2023 om 13:18

Juist! Bij wijze van 2500 per maand naar 25.000 per maand! Man man man pfff wat een verschil….. Je kunt elk weekend een weekendje weg. Je zult mij ook nooit meer horen dat boodschappen tegenwoordig zo duur zijn.

13 december 2023 om 13:26

Bij de Graafschap speelde El Jebli. Die kwam van de amateurs, heeft het heel goed gedaan bij de Graafschap en kon daarna heel veel geld verdienen ergens in de zandbank. Ondanks dat iedereen hem bij de graafschap mist (de meesten nu nog steeds) gunde iedereen hem deze stap. Ik heb zelden (zeg maar nooit) meegemaakt hoeveel een speler een lucratieve stap zo gegund werd!!

13 december 2023 om 13:52

Zo loop je bij de plaatselijke AH in Utrecht vakken te vullen en op het andere moment ben je profvoetballer...

13 december 2023 om 14:06

Dat is toch wel even anders dan een groot talent van PSV die eigenlijk daar al met de neus in de boter valt. Die kan nu bij PSV waarschijnlijk al meer verdienen dan waar El Jebli voor naar de andere kant van de wereld moest verhuizen. Maar goed, in plaats van een Saoedische club kan Babadi waarschijnlijk naar de beloften van de wereldtop, dat dan weer wel. De omstandigheden zijn in ieder geval wel totaal anders. Als een Daan Rots bij wijze van spreken naar Saoedi Arabie zou kunnen en willen, gun ik het hem ook van harte.

13 december 2023 om 15:17

@sirius,
toch betwijfel ik of je het Daan Rots en zou gunnen. El Jebli was bij ons een speler die er op alle gebieden bij iedereen goed op stond. Als ik de berichten over Twente lees lees ik toch ook heel veel mindere dingen over Daan Rots.

13 december 2023 om 13:42

Het maakt wel een verschil dat je als voetballer min of meer hetzelfde werk kan doen. Ik vind mijn huidige baan dusdanig leuk dat ik niet weet of ik iets anders voor 10x meer salaris zou gaan doen. En verhuizen, nieuwe school voor de kinderen, poeh, hoop gedoe hoor. Ik word er al moe van. Maar goed, het is maar net wat je wil in het leven en je kan eigenlijk ook niet voor een ander bepalen wat hij of zij moet doen. Hiddink heeft zelf Anzi getraind, daar kan je ook wel wat van vinden.

13 december 2023 om 14:11

Nou nou, verhuizen voor een nieuwe baan en een nieuwe school zoeken. Als je dat al gedoe vindt en er al moe van wordt dan zul je inderdaad niet veel bereiken. Lekker makkelijk in je conformtzone blijven in plaats van jezelf uitdagen. Met 10x salaris kun je je kinderen veel meer kansen geven in het leven. Moe worden of een minder leuke baan uitvoeren voor de toekomst van je gezin is tegenwoordig niet meer aan de gemiddelde man besteed. Niet persoonlijk bedoelt Baardgrasmus, ik ken je niet en het is een hypothetische situatie maar het is een mentaliteit die me nogal stoort bij de moderne man.

13 december 2023 om 14:19

@manutd36

hahaha wat een grap. Als je een baan hebt die je in je behoeften voorziet, kun je je aandacht geven aan hetgeen waar het echt om draait in je leven: familie en vrienden.

Werk is er om mijn gezinsleven te ondersteunen. Daarvoor hoeven mijn kinderen echt niet de duurste dingen te hebben. Ik verdien voldoende om mijn zoontje die in januari op deze aardkloot komt te onderhouden. Daarnaast heb ik ook nog tijd om hem op te voeden en er voor hem te zijn.

Ik zie genoeg uitdagingen in de wereld naast mijn werk. Ik leef niet voor mijn werk. Ik leef voor mijn gezin. Ik vind aandacht waardevoller dan wat extra geld.

13 december 2023 om 14:43

@ManUtd36 Ik ken jou ook niet maar schat zo in dat je geen kinderen hebt als ik je woorden lees. Je gaat gewoon andere dingen waarderen en geld is vrij onbelangrijk. En uitdagingen zijn er zat in mijn hudiige werk, nu weggaan zou in mijn geval juist eerder lijken op een gebrek aan ambitie. Verder wat Feye_88 zegt, gefeliciteerd met het aanstaande vaderschap, het is een geweldige ervaring kan ik je vertellen.

13 december 2023 om 15:07

Dan heb je dat verkeerd ingeschat. Ik werd op mijn 19e al vader (oops) en heb het vaderschap moeten combineren met eerst studeren en bijbaantjes en daarna werk. Wanneer ik ergens anders een euro meer kon verdienen dan was ik weg. Ook als dat betekende dat ik daardoor minder leuk werk, meer reistijd had of een tijdje in het buitenland moest vertoeven. Jezelf opofferen voor je gezin is wellicht niet altijd nodig maar 10x zoveel verdienen is het bijna altijd waard omdat je na een aantal jaar altijd nog naar die comfortabele baan kunt teruggaan.

13 december 2023 om 16:05

Iedereen is anders en kan en mag zijn eigen beslissingen nemen. Maar ik hoor toch regelmatig ouders die vol voor hun carrière zijn gegaan, op latere leeftijd zeggen dat ze spijt hebben dat ze - nu hun kinderen volwassen zijn - niet méér tijd hebben genomen om te genieten van het zien opgroeien van hun kinderen. Die tijd krijg je nooit meer terug.

13 december 2023 om 21:33

Ieder z'n ding. Jij koos daarvoor, maar dat maakt je absoluut niet meer "mans" of van die andere klets, waar je op insinueert.

Tijd met mijn kinderen doorbrengen zou mij toch echt veel meer waard zijn dan een eurootje of vierhonderd extra. Geloof niet dat er veel mensen zijn die op hun sterfbed liggen en zeggen "ik wou dat ik langer weg had geweest van mijn gezin". Staat tegenover dat je genoeg ouderen kunt spreken die zeggen dat als ze iets konden veranderen, het wel minder werk was en meer tijd met hun gezin.

"De mentaliteit van de moderne man", wat een onzin.

13 december 2023 om 13:59

Het ligt eraan. De vergelijking is een beetje scheef. Als jij elders het dubbele kunt verdienen, leer je sowieso dingen bij als je promoveert of een betere baan aangeboden krijgt. Je blijft bezig, blijft aan het werk en bovendien is voor de meeste mensen hun werk niet per se hun passie. Ook bouw je je CV op de juiste manier op, waardoor je nooit ver naar beneden valt. Je keert hooguit terug op het oude en da's vaak al onwaarschijnlijk, omdat je duidelijk gewild bent als je elders het dubbele kunt gaan verdienen.

Bij een jonge voetballer maken ze vaak stappen waar ze nog lang niet klaar voor zijn. Het afbreukrisico is veel groter en de werkgever is niet zo nauw betrokken tot je echt iets voor de club kunt betekenen. Bovendien is voetbal vaak ook hun passie, waardoor weinig speeltijd of speeltijd in het tweede funest kan zijn voor hun sportieve carriere. Bovendien hapert de ontwikkeling bij 29 van de 30 talenten bij wijze van spreken als ze een veel te grote stap maken. Bovendien daalt je waarde in de ogen van de markt ook drastisch als je even stilstaat en verval is nooit ver weg.

De voetbalindustrie genereert wereldwijd miljarden euro's door media, sponsoring en merchandise. Spelers, als belangrijkste acteurs op het veld, hebben het recht om een deel van deze inkomsten op te eisen, gezien hun directe bijdrage aan het genereren van deze inkomsten. Hun salaris weerspiegelt imo de marktwaarde van hun vaardigheden en de financiële kracht van de voetbal industrie.

Een professionele voetbalcarrière is vaak kort en onzeker, met risico op carrièrebeëindigende blessures. Hogere salarissen compenseren voor deze risico's. Vergeet ook niet dat veel voetballers op jonge leeftijd beginnen met intensieve training, wat een grote persoonlijke opoffering vereist.

De voetbalindustrie is ook competitief. Clubs bieden hoge salarissen om talent aan te trekken en te behouden. Dus ja, spelers worden ook steeds bewuster van hun positie en het is hun goed recht om het maximale eruit te halen in de tijd die ze meedraaien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren