Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kraay krijgt bekentenis los bij Koeman: ‘Jij vindt dat helemaal niet leuk, hè?’

Laatste update:

Ronald Koeman heeft zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie een bekentenis gedaan over hoe hij het trainersvak beleeft. De bondscoach van het Nederlands elftal haalt steeds minder voldoening uit het standaard uitvoeren van oefenvormen en focust zich liever op 'randzaken' als het managen en analyseren van tegenstanders. Niet voor niets dat Koeman vorig jaar oktober bekendmaakte Sipke Hulshoff aan zijn staf toe te voegen.

"Klopt het dat jij eigenlijk helemaal geen trainer bent, omdat jij training geven helemaal niet leuk vindt?", steekt Hans Kraay junior van wal in het voetbalpraatprogramma. "Dat is iets van de laatste periode en met name gekomen door mijn tijd in Engeland", aldus Koeman. "Dat begon al een beetje bij Feyenoord met Van Gastel en Giovanni van Bronckhorst. Ik vind de wedstrijden en het voorbereiden naar een wedstrijd toe heel leuk. Tegenwoordig manage je een groep van meer dan vijftig mensen. Dat vind ik leuk. Maar het puur dagelijks trainen vind ik minder."

"Maar hoe komt het dat je training geven niet leuk vindt?", vraagt Kraay nogmaals verbaasd. "Ik vind training geven wel leuk, maar ik vind het leuker om een tegenstander te analyseren en naar een wedstrijd toe te werken. Iedere dag training geven, zo'n trainer ben ik nooit geweest. Ik ben een oud-speler die dankzij Guus Hiddink binnen een jaar de trainerscursus kon doen. Ik heb heel snel de mogelijkheden gehad om trainer te worden. Assistent van Hiddink bij het WK in 1998, assistent van Van Gaal bij Barcelona. Je gaat onderkennen waar je kracht ligt."

Sipke Hulshoff
Koeman plukte mede om die reden Hulshoff weg bij Feyenoord. "Ik zocht naar een veldtrainer, ondanks dat je niet veel traint bij het Nederlands elftal. Ik schroom niet om nieuwe gezicht aan de staf toe te voegen. Ik vind dat je ook moet kijken naar andere karakters en een andere opleiding. Dan probeer ik te zoeken naar iemand die iets aanvult. In mijn eerste periode kwam ik uit bij Dwight Lodeweges en nu bij Sipke Hulshoff. De situatie van Sipke lag alleen iets ingewikkelder, omdat hij bij Feyenoord onder contract staat."

Hans Kraay verbaasde zich over het feit dat Feyenoord zijn assistent zomaar liet gaan. "Sipke ziet het als een ervaring om op een nog hoger niveau met internationals te werken", zegt Koeman. "Ik denk dat het goed is voor Sipke en voor Feyenoord. Het had ook te maken met de voetbalfilosofie en de manier van spelen van Feyenoord. Het is duidelijk dat je bij Feyenoord een duidelijke lijn ziet in de speelstijl. Daar heb ik wel naar gekeken. Sipke heeft een duidelijke presentatie gegeven aan Erwin (Koeman, red.) en mij, dat was heel interessant."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik blijf dit een verschrikkelijk matige trainer vinden, die zich vooral staande houdt door zijn grote ego. Blijkbaar is dat ook een kwaliteit. Een trainer die training geven niet leuk vindt. Best bijzonder. Maar als je eenmaal een bepaalde status hebt, dan kom je daar blijkbaar mee weg.

14 mei 2023 om 11:23

Dat 'trainer' zijn is ook relatief. Zeker in Engeland is er wel degelijk verschil in de 'manager' die wij in Nederland trainer noemen, en de 'veldtrainer' die de daadwerkelijk trainingen verzorgd.

Zoals gezegd is het in Engeland gebruikelijk om die rol te splitsen. Zo deed Sir Alex Ferguson bij United ook nooit de veldtrainingen, die werden gedaan door Meulensteen.

14 mei 2023 om 11:34

En waarom precies een matige trainer? Buiten Everton en Barcelona, waar hij ook in een lastige situatie terecht kwam, zijn zijn resultaten altijd vrij goed geweest. Wat vind je dan precies matig? Heeft mede Feyenoord en Oranje weer op de kaart gezet toen die in een diep dal zaten.

14 mei 2023 om 14:32

Joh, hij heeft t toch geweldig gedaan in zn eerste periode? Heeft Oranje weer wat kleur gegeven en het uiterste gepresteerd met een redelijke selectie, waaronder het verslaan van Frankrijk, Duitsland en Engeland.

Fair enough toch. Uiteindelijk gaatbhet om de resultaten. Wat de interventies zijn en wie wat doet is een onderdeel van het proces lijkt me. Als je daar de juiste mensen voor hebt is het gewoon goed.

Kon Sipke niet gewoon bij Feyenoord blijven, en tijdens de interlandperiodes een beetje een dubbele baan hebben zodat die wat trainingen kan verzorgen bij oranje? Feyenoord speelt dan toch niet en die dagen kan er wel ff iemand anders de training leiden toch?

14 mei 2023 om 11:27

Dit doet hij nu ook als ik me niet vergis. Verzorgt veldtrainingen bij Oranje en is assistent van Slot nog steeds

14 mei 2023 om 11:35

Sipke is nog steeds assistent bij Feyenoord.

Het is dus meer een manager dan een trainer. Zo lang je maar de juiste mensen op de juiste plaats hebt is dat allemaal te doen. Iedere coach vult het op zijn manier in.

Ach, ik zie ook liever een type goede manager als bondcoach dan een type goede veldtrainer (Blind, De Boer). Liefst zie je beide kwaliteiten terug in een bondscoach, maar dat is zeldzaam. Ik ben ook niet geweldig enthousiast over de keuzes die Koeman in zijn tweede periode tot nu toe heeft gemaakt, maar ik geef hem nog het voordeel van de twijfel. En het is ook niet alsof het keuzes uit luxe waren. Hij begon wel in een situatie dat de beoogde sterkhoudere bij Oranje uit vorm of niet fit waren. Nu dat aan het veranderen is kunnen we de lat hoger gaan leggen.

Ik zie net Gertjan Verbeek weer boos worden op de instelling van de spelers bij Vitesse. Misschien een hele rare combi hoor, maar denk dat Verbeek het echte dagelijkse trainen wel leuk vind. En hij zal de spelers ook flink aanpakken als ze verzaken. In combinatie met een soort van manager/tacticus is Verbeek misschien wel een goede veldtrainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren