Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hiddink vond Ajax ‘naïef’: ‘Tagliafico stond extreem linksbuiten’

Laatste update:

De uitschakeling van Ajax in de halve finale van de Champions League is volgens Guus Hiddink te wijten aan ‘naïviteit, euforie en een gebrek aan routine’. Waar Lucas Moura met zijn derde doelpunt Amsterdam in rouw dompelde, vond Hiddink de aansluitingstreffer van de Braziliaanse aanvaller in de 54ste minuut cruciaal. Volgens de ex-trainer van onder meer PSV en Chelsea stond de ploeg van trainer Erik ten Hag op dat moment te aanvallend opgesteld.

Ajax ging rusten met een 2-0 voorsprong en had de beste papieren om de halve finale te bereiken. Vlak voor de 2-1 van Moura kreeg de thuisploeg een vrije trap. “Als je ziet hoe veel mensen er voor de bal stonden. De vrije trap was niet ver van het middenveld vandaan en er stond maar één Ajacied achter de bal”, merkt Hiddink op bij De Tafel van Kees. “Nicolás Tagliafico stond extreem linksbuiten, Matthijs de Ligt wilde nog even de derde goal maken. De restdefensie was bijna nul.”

Volgens Hiddink had Ajax op dat moment meer spelers achter de bal moeten houden. “Wie moeten dat zijn? De snelle jongens. Dat gebeurde niet en Ajax werd eruit gelopen. Op dat moment onbtreekt het aan routine. Het was een statische situatie waar je overzicht hebt. Dit is iets wat je kunt beheersen. Daarna sloop de onzekerheid en nervositeit in het team.”

Hans Kraay jr. zag dat spelers als Donny van de Beek en Dusan Tadic in de tweede helft niet meer in staat waren om de spelers van Tottenham op het middenveld en in de achterhoede af te jagen. “Je hoeft niet af te jagen als je als team compact staat”, reageert Hiddink, die van mening is dat Ajax is uitgeschakeld vanwege 'euforie en naïviteit'. “Let wel: dit heeft wereldwijd impact gehad, dat is prima. Maar deze jongens hebben dit niet vaak meegemaakt. Als je dan op voorsprong staat ben je euforisch en loop je schade op. Je gaat op wolken lopen.”

Na afloop van de wedstrijd ging het veel over Kasper Dolberg, die niet sterk speelde en in de tweede helft gewisseld werd. Kraay vraagt zich af of Ten Hag na 45 minuten spelen niet beter Klaas-Jan Huntelaar in had moeten brengen. “Het woord ‘had’ zegt het al”, aldus Hiddink. “Maar zulke wedstrijden vragen wel vaak om jongens die op het randje kunnen spelen, met internationale normen. Dat kan Huntelaar als geen ander.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

We moeten ophouden met zeiken! Ja Ajax was Naïef dat weten we inmiddels wel, maar dat eenzelfde Naiefiteit hebben ons zo ver gebracht.

Aanvallen is de beste verdediging, alleen het op die manier doen tegen Totemham terwijl je met 2-0 voorsta was wellicht niet handig.

12 mei 2019 om 10:52

Hiddink en Kieft hebben gelijk, daar zal Ajax van moeten leren en niet meer dan dat.

Heeft ons helaas de finale gekost, maar laten we trots zijn op wat we bereikt hebben.

Heb heerlijke potten voetbal gezien, eindelijk Real Madrid eens flink op hun donder gegeven.
Juve wist ook niet wat ze mee maakten, ondanks 2 doelpunten van Ronaldo toch weggespeelt in eigen huis.

Helaas ging het uiteindelijk mis tegen Tottenham, maar ze hebben gevochten als leeuwen.
Heb sinds jaren weer fantastisch CL voetbal gezien, Ajax bedankt hiervoor.

12 mei 2019 om 11:11

Snapt niemand dan de keuze voor dolberg in plaats van huntelaar?

12 mei 2019 om 11:15

Ik snap die keuze iig niet Predrag.

12 mei 2019 om 11:47

Omdat dolberg veel bewegelijker is gaten trekt voor een ander! Dat hij hopeloos uit vorm is dat ziet iedereen en huntelaar is een pure spits voor in de 16 meter een statische spits voor in de Nederlandse competitie prima maar bij Tottenham lopen een paar hele sterke mannen achterin die winnen deze duels van hem en die zijn ook kopsterk! Dolberg loopt overal en dat worden ze zat! Alleen ik snap je reactie omdat hij aan de bal dramatisch was

12 mei 2019 om 11:53

'Dolberg loopt overal en dat worden ze zat!'

In theorie allemaal leuk, maar in de praktijk helemaal niets van gezien. Dolberg deed geen enkele moeite een stap te veel te zetten. Denk dat de verdediging van Spurs het wel prima vond met Dolberg als spits.

12 mei 2019 om 11:15

Caibbean

Volgens mij heeft volwassenheid Ajax ver gebracht en niet naiefiteit. Als je zag hoe Ajax in Tottenham de 0-1 verdedigd kan je alleen maar respect voor hebben. Het is jammer dat het in de tweede wedstrijd niet lukt om met hetzelfde volwassenheid de 2-0 over de streep te trekken. Desondanks een goede prestatie van Ajax. Iedereen is daar trots op. Maar dit is topsport mensen zullen kritisch blijven.

12 mei 2019 om 11:32

Helemaal mee eens wat je schrijft. Het is topsport en iedereen heeft daar een mening over wat ook prima is. Hiddink heeft in mijn ogen ook gelijk wat die zegt maar het maakt de prestatie niet minder knap om, ook ik als geen Ajax fan ben trots op de ploeg en het geeft aan dat we gelukkig weer in de lift zitten met het Nederlands voetbal. Ik heb altijd geroepen dat we weer een goede lichting krijgen voetbal zit in ons DNA en we zullen altijd goede en minder goede generaties hebben.

12 mei 2019 om 11:28

Volgens mij heeft Ajax heeft veel lof geoogst de afgelopen maanden, ik geloof niet dat er ook maar iemand (buiten alles wat met Ajax te maken heeft) was die op een gegeven moment zei, ja nu is het wel genoeg al die veren. Dus nu je een keer tegen de lamp aan loopt, mag je ook incasseren. En ik vind het wel interessant om te lezen wat een grootheid als Hiddink ervan vond. En natuurlijk doet dat zeer, maar hij vertelt geen onzin. Het is alleen maar te hopen dat we ervan leren in Nederland, want dat naieve is onze charme in het voetbal maar ook vaak onze doodsteek geweest. We zijn Europees Kampioen geworden door heel zakelijk voetbal, terwijl we in vele finales (op 2010 na) in schoonheid zijn gestorven. Neemt nog steeds niet weg dat Ajax het fantastisch heeft gedaan met af en toe oogstrelend voetbal.

Meerdere analisten zijn het erover eens en ik denk dat iedereen dit ook wel zag. Ajax speelt te naief en jeugdig en krijgt nu voor het eerst dit seizoen echt de deksel op de neus in de CL. Dat het dan in de blessuretijd zo mis gaat, je had het wel zien aankomen. Ontzettend sneu, maar de winnaars mentaliteit en slimmigheid ontbreekt op dat moment gewoon.

Voor de Ajacieden is het te hopen dat dit mentaal niet door gaat werken in de competitie. Het zou wel weer een ramp zijn als ze uit bij de Graafschap de titel verspelen. Tegen Utrecht verwacht ik geen problemen juist doordat die gigantisch veel spelers missen.

12 mei 2019 om 11:42

Ik vind dit zo'n onzin. Na Juventus en Real Madrid werd Ajax geroemd omdat het eindelijk niet zo naief is, waardoor het in het verleden vaker mis ging.

Dit is pure scorebord journalistiek.

12 mei 2019 om 12:37

Inderdaad. Bovendien is de manier waarop ze speelden de grootste reden dat half Europa verliefd op Ajax is geworden. Doe maar eens een rondje Europese Fora, het barst van de positieve en heerlijke reacties.

analyse klopt, maar mosterd na de maaltijd. was hiddink ook zo kritisch na de halve finale tegen milan in 2005? daarnaast, we leren er als nederlandse clubs nooit van, steeds dezelfde fouten en dezelfde teleurstellingen

12 mei 2019 om 11:23

In 2005 was natuurlijk wel een andere situatie voor PSV. Daar had Milan aan 1 goal genoeg. Ajax zat nu op rozen, maar toch blijven ze hun eigen spel spelen en krijgen ze niet 1, niet 2, maar 3x de deksel op de neus. Na de eerste moet er toch al een lampje gaan branden dat het anders moet. Gewoon consolideren en wat behoudender gaan spelen in plaats van naief vast blijven houden aan je eigen spel.

12 mei 2019 om 12:06

Alleen bij de 2-1 was het naïef om de aanval op te zoeken. De twee andere doelpunten waren een ander verhaal.

De 2-2 viel snel na de 2-1 en dat heeft niks te maken gehad met naïef vast blijven houden aan het eigen spel. 2-3 had er ook vrij weinig mee te maken.

Spurs voerden de druk in de tweede helft gewoon op en waren toen ook beter. Wij hadden moeite om onder die druk uit te komen en hadden ook geen oplossing voor Llorente.

De enige fout die gemaakt is was het niet inbrengen van Huntelaar. Hij had het verschil gemaakt door te gaan lopen zuigen en beuken en zo het ritme van de Spurs te breken.

Tja,wat die omzetting Neres/dolberg al niet teweeg kan brengen. Had Ajax dezelfde aanval zoals altijd gehad,dan had Ajax die 2e helft gewoon genoeg tegendruk kunnen geven. Neres viel weg,en opeens was heel die linkerkant stuurloos.

"achteraf is het zo makkelijk lullen", dat is vooral van toepassing op deze wedstrijd.

En vergeten de heren analisten (hiddink, Mourinho etc....) even dat Ajax vooral met dit voetbal zover is gekomen??

Nu is het opeens naief en "met een gebrek aan routine", als de scheids bij de middenlijn had afgefloten was het "lef, durf en de typische briljante Ajax stijl".

Ajax heeft gewoon een geweldig CL seizoen gehad en al deze nutteloze analyses zijn overbodig. Dit was een sprookje zoals Leicester City.

Mag hopen dat ze vanmiddag Utrecht oprollen en dik verdiend kampioen worden!

O ja, mijn naam: Niets is Sterker Dan Dat Ene Woord: Feyenoord ;-)

12 mei 2019 om 11:25

Ajax speelde een geweldig seizoen en had dé mogelijkheid om in de finale te komen. Analisten mogen dit best benoemen. Hiddink geeft hier een uitstekend voorbeeld en dit is ook nog eens het moment dat de Spurs weer geloof kregen. En is de Ajax style om met 9 man voor de bal te staan bij een vrije trap dan? Volgens mij was Ajax in London juist verdedigend ook erg goed. Of mag er nu ineens geen kritiek meer worden geleverd omdat ze zo leuk voetballen?

12 mei 2019 om 12:09

@,NISDDEWF, respect voor jouw reactie. Je kijkt verder dan jouw clubvoorkeur en niet iedereen kan dat. Natuurlijk is het heel erg balen dat Ajax de finale niet heeft gehaald (hoewel ik ze heel weinig kans gaf tegen Liverpool), maar zoals je zegt: precies dat voetbal heeft Ajax zo ver gebracht. Ik heb genoten en het sprookje heeft veel langer geduurd dan ik had verwacht. Eigenlijk dacht ik dat het na Madrid al voorbij zou zijn, maar juist daar was de mooiste wedstrijd.

12 mei 2019 om 12:46

Je hebt zeker gelijk op jouw benoemde punten. Wat de analisten meer bedoelen, is dat wanneer je niet goed meer weg komt uit die druk dan weer even vanaf de basis beginnen. Het is nog een erg jong team en een vrij onervaren trainer op het gebied van CL, dus in die zin denk ik dat ze het de volgende keer anders zullen doen. Verder waardeer ik je sportieve reactie als Feyenoorder over Ajax

12 mei 2019 om 12:49

Respect voor jouw reactie. Ik heb toen z psv de groepsfase CL doorkwam zo hard gejuicht voor Psv dat ik er zelf van schrok bijvoorbeeld en toen Feyenoord scoorde tegen United was ik ook ontzettene blij en vind het jammer dat niet iedereen dit heeft in Nederland behalve dan als je dan toevallig voor de buitenalndse club bent. Het is ook achteraf lullen want deze wedstrijd is gewoon op kleine details beslist. Buiten dat hoop ik voor jou dat Feyenoord wint en dat Van Persie een topwedstrijd speelt!

12 mei 2019 om 12:54

Een klasse reactie van NISDDEWF 👍. Persoonlijk loop ik nog steeds met de ziel onder mijn arm 😢. Het sprookje heeft idd niet zo mogen zijn. Als Ajacied ben ik supertrots op onze jongens. Dit had niemand voor werkelijk gehouden. Vanmiddag de draad weer oppakken en op naar de schaal. Mocht Feyenoord volgend jaar in de EL Finale komen, leef ik ooj zo ongelooflijk intens mee (als liefhebber van het spelletje). Forza AFCA 👊😁🏆🤗.

Ik word moe van de analyses waarom Ajax verloor... ze hebben allemaal gelijk maar zijn ook allemaal analysten die niet het Ajax DNA hebben - het is juist dat DNA dat Ajax zover bracht in de CL dit seizoen, maar idd het is ook dat DNA die zorgt voor de zure uitschakeling...
Puntje bij paalje: de omzetringen na de 2-2 deden de deur weer dicht - bleef penibel natuurlijk en door botte pech krijg je hem uiteindelijk nog tegen..

12 mei 2019 om 11:41

Ze kunnen ons ook niet verzekeren dat als we ineens de bus hadden geparkeerd dat we nu in de finale hadden gestaan. Sterker nog, het zijn ook lui die normaal gesproken ook niet positief over Ajax zijn dus dit was te verwachten..

12 mei 2019 om 13:03

Ach kom, volgens mij is élke analist positief geweest over Ajax en sterker nog, heel Nederland. Nu wordt de vinger op de zere plek gelegd door een zeer gerespecteerd trainer maar mag dit ineens niet meer benoemd worden

Dat Neres niet mee kon doen begrijpen we allemaal daar is niks aan te doen.
Maar Huntelaar ipv Dolberg is geen goede zet.
Komende 2 wedstrijden Huntelaar ipv Dolberg is het beste voor Ajax

Was het maar 2-2 gebleven, al was het om de vervuiling van de vele artikelen van de "meesteranalisten" op ajax elk uur op voetbalzone te voorkomen

12 mei 2019 om 11:26

Dat is toch logisch. Voorafgaand aan het debakel kwamen er elke dag 20 artikelen over de euforie en hosanna over het Ajax spel, terecht. Dan is dit een logisch gevolg. Niet alleen bewieroking, maar ook na een debakel de meeste meningen.

12 mei 2019 om 11:29

Voor deze wedstrijd waren het dezelfde meesteranalisten die tientallen artikelen schreven om Ajax de hemel in te prijzen en dit werd dan ook veelvuldig geplaatst op Voetbalzone. Omdat er nu een terechte kritische noot aan de artikelen zit is het opeens vervelend?

12 mei 2019 om 12:03

Je hebt zeker gelijk, maar vond de tientallen verheerlijking ook na een tijdje vergezocht..

12 mei 2019 om 13:07

Na een tijdje ja, dit is nog vers. Laat ze nu lekker doorgaan. Straks is het allemaal weer wat minder met die artikelen.

Vind het trouwens wel prima dat er nu ook meerdere analisten naar buiten komen, voor de uitschakeling 100 artikelen met allemaal dezelfde reacties en nu is het gelijk teveel en vervelend...

De vinger op de zere plek leggen zint niet iedereen, maar is wel noodzakelijk. Cruciale rol in de uitschakeling van Ajax is de tactisch zeer zwakke Ten Hag. Ten eerste al te beginnen met Dolberg in plaats van Huntelaar - hier is geen enkele goede reden voor te geven. Dan kun je na een qua scoreverloop gelukkig verlopen eerste helft schade herstellen en tactiek afspreken voor de tweede helft. Huntelaar voor Dolberg brengen, Ajax speelde de eerste helft feitelijk met tien man, heel compact spelen, gebeurde de eerste helft niet echt, en altijd voldoende spelers achter de bal houden. Ook de spelers hebben een kwalijke rol rond de ontwikkelingen in de tweede helft. Blind op Llorente kon echt niet; simpelweg (zelf) even wisselen met De Ligt. Maar met het weigeren van de noodzakelijke wijzigingen groef Ajax het eigen graf. Natuurlijk met een portie ongeluk, maar de uitschakeling had te alle tijde voorkomen kunnen en moeten worden. Dat maakt me nog steeds razend. Ondanks de fantastische CL campagne. Maar lees dit: thuis in drie kwartier drie doelpunten om de oren. Dan heb je echt iets heel erg verkeerd gedaan.

Toen we precies op dezelfde manier Real en Juventus uitschakelde was het zeker ook naïef en amateuristisch. Één minuut minder speeltijd en we hadden nu gehoord hoe veel lef we hebben...Hoe goed het voor het voetbal is dat je met zulk spel de CL finale kan bereiken. Tja, wat kan ik nog meer zeggen? Kieft en Hiddink kunnen ons ook niet verzekeren dat als Ajax met tien veldspelers op onze eigen helft hadden blijven staan dat we nu in de CL finale hadden gestaan.....Er is altijd een vol en leeg glas, maar ik kijk liever naar het volle deel.

Guus, jouw irrelevante feedback houd je maar lekker voor je. Wat meer zelfreflectie destijds hoe jij de teloorgang vh nederlands elftal inluidde voordat Blind de boel helemaal kapot maakte, had je meer gesierd.

Achteraf zeg ik ook je had met die llorente gelijk schone eruit moet halen en veltman erin mazraoui op rechtsback! Veltman en de ligt centraal beide sterk koppend, en blind op schone zijn plek.. jaaa honderd procent zonder teveel achterover te moeten leunen had je zeker niet zo snel de 2-2 geincaseerd.. maja achteraf kan ik ook zeggen had ik maar aandelen gekocht.. mosterd na de maaltijd..

12 mei 2019 om 12:26

Dat zou het domste zijn wat je kon doen. Dat zagen we laatst toch? 1 wissel achterin en alles liep meteen niet meer in de verdediging. Je moet achterin je vaste patroon zien te houden en niet alles om gaan gooien.

Net zoals psv destijds tegen milan bedoelt hij? Hou toch op man. Liever zo er uit, dan eruit doordat je je in gaat graven. De jongens hebben alles gegeven, spurs uiteindelijk verdiend en door misstappen door. Zo extreem vooruit speelde nico geen eens. Probleem was dat ajax vooral ineens lange ballen ging spelen ipv proberen te voetballen. Daarnaast kreeg spurs in de eerste helft ook al grote mogelijkheden.

Dolberg heeft in de jeugd als linksbuiten gespeeld. Als hij dan toch perse moest spelen had hem dan linksbuiten gezet en tadic in de spits gehouden.

naar aanleiding van een mazzeldoelpunt in de laatste seconden van een wedstrijd waarbij ik niet snapte waar de vijf minuten blessuretijd vandaan kwamen heeft Ajax ternauwernood de finale niet gehaald.
en dan gaan we achteraf even allemaal "een koe in zijn kont kijken" en zijn het allemaal "captain hindsight" superhelden (southpark verwijzing).

alle wedstrijden werd Ajax geroemd om zijn lef en hoe ze de tegenstander tactisch bespeelden en nu verliezen ze de halve finale en waren ze opeens naïef?
Ajax heeft gewoon vanaf de derde voorronde een fantastische weg bewandeld met 18 wedstrijden CL (incl.voorronde) waarvan ze er twee verloren hebben. 1 x thuis tegen Madrid en de tweede halve finale wedstrijd.

Vind het jammer dat de finale niet gehaald is maar het is een mooi verhaal geweest en laten we dat vooral zo houden. we hoeven niet onze kop in het zand te steken voor de dingen die fout gingen, trek daar vooral lering uit, maar wees ook blij met wat Ajax op de mat heeft gebracht en bereikt dit seizoen.
Ik teken blind voor nog zo een seizoen.

12 mei 2019 om 13:15

Wat ik niet begrijp is waarom mensen niet begrijpen waar die 5 minuten vandaan kwamen? Volgens mij willen sommigen van jullie dat niet begrijpen maar met wissels heb je al 3 minuten en dan alle poespas rondom gele kaarten en tijdrekken kwam je zo op meer dan 5 minuten maae hij gaf er 2, toen Onana nog maar een minuut ging tijdrekken trok hij er een minuut bij en deed het ook bij de goal door het vieren etc.

Ook zie ik geen mazzeldoelpunt. Spurs moesten, dus dan ga je alles proberen, die bal werd gewoon keurig door Alli gespeeld en Lucas was er sneller bij dan De Ligt, dat is geen mazzel maar gewoon kwaliteit. Dus nee, bleef het 2-2 dan stond Ajax nu terecht in de finale maar het werd 2-3 en dus staat Tottenham nu terecht in de finale.

Ik kan van iedere analyst kritiek op Ajax verdragen. Hij zegt hier ook niks wat andere analysten al niet benoemd hebben. Maar iemand die zelf zo naïef voetbal heeft gespeeld met het Nederlands elftal en zo onkundig was om met zijn staf het tij te keren, waardoor Nederland een ek en een wk heeft misgelopen die heeft wat mij betreft het minste recht van spreken. De kritiek van een gemiddelde voetbalzone member neem ik nog serieuzer dan de kritiek van deze man, want als er iemand naief was dan was hij het wel met z'n assistent Danny Blind. De beste stuurlui staan aan wal blijkt maar weer en als hij het zelf mag doen dan blijkt hij een prutser van een trainer die zijn team niet weet te motiveren en geen kritiek kan verdragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren