Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hiddink riep meeste spelers op, maar kiest minste debutanten

Laatste update:
/

Guus Hiddink merkte na de vierde nederlaag in vijf wedstrijden met Oranje op, dat de laatste linie van Nederland te weinig internationale ervaring heeft om er echt te staan. Ronald de Boer merkte donderdag al op dat hij het daar niet mee eens is en ook de statistieken geven aan, dat Hiddink zelf juist weinig wijzigingen doorvoert in de achterhoede.

De complete spelersgroep waarmee Hiddink werkt bij de nationale ploeg, heeft al interlandervaring. Tot nu toe gebruikte de bondscoach 35 spelers voor de verschillende interlands onder zijn leiding en van hen hadden 34 al minstens één cap verzameld. Virgil van Dijk, die er vorige maand een keer werd bij gehaald, is de enige die nog ‘groen’ is.

De Telegraaf zocht uit dat Hiddink meer spelers opriep in de eerste vijf interlands dan welke bondscoach ook in het recente verleden. Hij liet echter het minste aantal spelers debuteren: nul, tegenover acht nieuwkomers in de eerste maanden van zowel Louis van Gaal (2012-2014) als Marco van Basten (2004-2008).

Vind jij dat Guus Hiddink enkele nieuwe namen bij Oranje had moeten halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou zou aan zijn selectiebeleid liggen, met deze spelers had je gewoon nummer 1 in de groep moeten staan, gewoon een collectief falen, onderschatting als het mij vraagt.

14 november 2014 om 07:36

Meerdere keren achter elkaar onderschatting? Het lijkt mij dat spelers na een keer wel weer op scherp staan..

14 november 2014 om 13:49

Dat hebben we gezien dat ze na een keer weer op scherp staan.

14 november 2014 om 07:37

Mee eens, ik ben het ook volkomen met de boer eens dat het onzin is om het steeds op de verdediging af te schuiven, als je ziet hoeveel kansen er gemist werd tegen Mexico dan vind ik juist dat de aanvallers kritiek moeten krijgen, ook viel me op dat spelers als Robben en Huntelaar altijd voor eigen kans gaan, het zijn allemaal los lopende eilandjes.

Spelers spelen zonder idee en zonder visie, iedereen kan wel roepen dat Guus zoveel gewonnen heeft in het verleden maar nu is het blijkbaar gewoon op bij hem, tegen Mexico deden we ook weer maar wat zonder plan en zonder enige visie.

Hiddink maakt er een potje van en na elke nederlaag valt hij zijn spelers af, zo ook deze week.. Spelers zouden te jeugdig zijn.. Sorry hoor, maar dan selecteer je toch oudere spelers? Ook het plan van aanpak, zijn zogenaamde gesprekken met spelers en onzinverhaal tegen de media over hoe het beter moest gaan worden... Sommige mensen mogen Van Gaal niet, maar als die zijn mond opendoet komt er iets zinnigs uit. Bij Hiddink is dat niet het geval.

14 november 2014 om 07:43

Klopt, als je je selectie te jeugdig vind selecteer je toch gewoon anders en zorg je dat er een goede balans is tussen jong en oud, ik vind echt dat we genoeg kwaliteit hebben bij NL elftal om bij de beste 10 van de wereld te horen, dat we laatste 4 wedstrijden van de 5 verliezen is gewoon duidelijk een structureel probleem.

Het viel me ook gewoon op dat spelers als Veltman, Willems, Depay en Van rhijn en Promes zeer gespannen speelde tegen Mexico, bij elke bal zag je ze denken en verkeerde keuzes maken, vooral de jongen spelers lijken niet om te kunnen gaan met de druk en dingen die Hiddink geroepen heeft van als we tegen Letland verliezen kap ik ermee.

Vind het ook te ver gaan dat de schuld opeens verschoven word naar de verdediging Willems, Veltman etc. etc.

Ja prima toch? Louis heeft zowat elke jonge speler laten debuteren; wie moet Hiddink nog laten debuteren dan? Is bijna niemand meer over. En we moeten winnen, dus liever geen debutanten

Die jonge gasten hebben vertrouwen nodig. Van Gaal heeft dat uitstekend gedaan. Hij gaf ze het gevoel dat ze beter waren dan ze zijn...hiddink heeft dat vermogen niet. Die drinkt alleen een kop koffie en slaat een arm om hun schouder. Helaas is dat niet genoeg gebleken. Hopelijk ziet Guus ook in dat zijn aanpak in deze tijd met deze mondige spelers kant noch wal raakt en houdt hij de eer aan zichzelf.

Hoe is het eigenlijk met Heitinga? Ik weet niet of hij nog geregeld speelt in Duitsland? Volg ik eigenlijk niet. Maar had eerder voor een Heitinga, Douglas, van Dijk gekozen dan een Rekik. Hij laat af en toe wat leuke dingen zien, maar hij is nog te wisselvallig en nochalant. Af en toe mateloos irritant.

14 november 2014 om 08:26

Waarom Douglas dan? Vind je m goed spelen in de competitie ofwat? Volgens mij roep je maar wat namelijk.

Ik denk dat het een collectief probleem is, ze spelen niet als een team. Het is geen team, er is geen harmonie binnen het team dat zie je! Robben is op dit moment super bij Bayern maar in Oranje is het allemaal net niet.
Ik stel voor om met 4-3-3 te spelen en met een rechterbeen rechts buiten en een linker been links buiten.
Cilessen
Van der wiel, Vrij, Bruma, Willems
Affelay, Clasie, Blind
Depay, Huntelaar, Robben

Het was schrijnend dat het geen collectief was en aan elkaar hing van individuele ingevingen.
De verdedigers stonden maar wat en bleven achterin hangen terwijl voorin druk werd gezet met vooral op het middenveld gatenkaas tot gevolg. In de opbouw vervolgens konden de middenvelders het niet belopen en ging de bal maar weer naar de zijkant.

Met toch grotendeels dezelfde selectie kon Van Gaal 3e worden, dus dat Hiddink dit nu klaarspeelt zegt veel over zijn kwaliteiten met dit elftal. Hiddink is een vedettencoach, terwijl hier tactiek en durf t.a.v. doorselecteren wordt gevraagd. Dus ook een foute inschatting van Van Oostveen, die moet ook weg.

Na Van Oostveen weer een echte voetbalman aan het roer bij de Knvb. Misschien iets voor Leo Beenhakker?
Qua trainersmateriaal heeft de Knvb Co Adriaanse ook nog in dienst als opleider Coaches Betaald Voetbal. Co is een trainer met voetbalvisie, autoriteit en de durf om jonge spelers in te passen. Bovendien een type coach die goed kijkt naar het spelersmateriaal en daar zijn speelwijze op afstemt en bovendien de teugels aantrekt om dit goed te laten uitvoeren.

Overigens blijf ik 4-2-3-1 het beste vinden passen. We hebben verdedigers die moeilijk met ruimte in de rug kunnen verdedigen en defensief kunnen we beter een zekerheidje inpassen, maar voorin is er voldoende kwaliteit. Lijkt dus op de situatie tijdens Wk2010 en toen deden we het ook prima.
Bijkomend voordeel is dat een mannelijke verdediger als Van Dijk dan ook beter uit de verf komt als hij zich kan concentreren op verdedigen ipv ook opbouwen en druk zetten naar voren etc.

Hiddink krijgt het niet voor elkaar om ze scherp en gemotiveerd te krijgen. Daarbij krijgt hij het ook voor elkaar om dramatische tactische keuzes te maken. Hij oogt daarbij ook niet erg van zelfvertrouwen waardoor het al snel lijkt of hij maar wat doet.

In zo'n groep hebben we met gemak het sterkste middenveld met alle keuzes die we hebben. Toch presteert hij het om mindere keuzes te maken. Dit gaat ook op voor de verdediging, hij laat spelers op andere posities spelen terwijl er ruim genoeg keuze is uit spelers voor de juiste positie.

Daarbij kiest hij er ook voor om nieuwe koppels te kiezen (vergeleken met zijn voorgangers) terwijl er juist vraag is naar stabiliteit en duidelijkheid. Daarbij degene die hij kiest zijn niet eens altijd in hun sterkste doen.

Ja je kan moeilijk nu weer veel spelers laten debuteren, omdat de halve selectie pas net in oranje zit....

Guus is een scheiterd. Hij blijft vasthouden aan ouwe meuk. Er lopen goede spelers (OOK VERDEDIGERS) rond in de NL competitie. Waarom altijd die over het paard getilde internationals. Nee, hoop dat NL doorgaat maar Guus mag van mij vandaag nog vertrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren