Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hiddink begrijpt KNVB: ‘Blind heeft zich de laatste jaren bewezen’

Laatste update:

Danny Blind neemt na het EK van 2016 in Frankrijk het stokje als bondscoach van het Nederlands elftal over van Guus Hiddink. Dat maakte de KNVB vrijdagmiddag bekend. Tsaar Guus staat volledig achter de beslissing van de voetbalbond: “Blind heeft de laatste jaren bewezen dat hij er goed opstaat”, citeert NUsport de opvolger van Louis van Gaal.

/

De 52-jarige Blind verlengde zijn contract bij de KNVB tot en met het WK van 2018 in Rusland. Volgens directeur betaald voetbal Bert van Oostveen heeft hij zijn meerwaarde bewezen en daar is Hiddink het mee eens: “Je moet het goede behouden en Blind doet het goed.” De Achterhoeker stelt dat de KNVB naar een ‘langere en gestructureerde lijn’ wil en het voorbeeld van Duitsland volgt.

“Daar is Joachim Löw al jarenlang bondscoach, maar die heeft ook geen langjarige trainersachtergrond gehad bij verschillende clubs. Toch hebben ze hem daar neergezet. De KNVB wil ook die kant op”, aldus Hiddink, die na het EK sowieso bij de KNVB vertrekt. Hij wordt vanaf het WK ook geassisteerd door Ruud van Nistelrooij. Van de komst van Jan Wouters van FC Utrecht is volgens Hiddink ‘geen sprake’.

Ben jij het met Guus Hiddink eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap die keus dus totaal niet hij is eigelijk overal geflopt. Kan hij de "mannetjes" in toom houden?

29 maart 2014 om 00:51

Het kan nog een 1 aprilgrap zijn

29 maart 2014 om 08:27

Ik hoop het... Trouwens nou al weten wie coach in 2016 is... Gaat dat niet ver? Mss gaat Hiddink t wel super goed doen of van gaal (ga er niet van uit)dan worden ze al buiten spel gezet. Laten we ook maar vast meteen voor 2018 en 2020 regelen. Mss kunnen ze van persie alvast reserveren als bondscoach voor 2022.

29 maart 2014 om 11:01

Vriendjespolitiek in Zeist, dat is de reden.

Je gaat toch niet zo een matige trainer bondscoach maken, die gast gaat met alle winden mee, En bovendien is het een coach van niks, wat een blunder van de Knvb om hem aan te trekken. Hoe kun je Blind bondscoach maken, de man heeft gene uitstraling gene ruggengraat, heeft geen aanzien. Kortom alles mist hij om Bondscoach te zijn voor Oranje. Ik kan alleen een ding zeggen, dat de Knvb graag een trainer heeft die op alles ja knikt en geen tegenspraak heeft en alles doet wat hem verteld word.

De arrogante meeloper die straks bondscoach is. Ik kan het nog steeds niet bevatten. Heb van meerdere voetballers en oud voetballers gehoord hoe arrogant deze man is. Ik kan me niet voorstellen dat hij er iets van gaat bakken met het Nederlands elftal.

29 maart 2014 om 02:52

Ik denk altijd dat hij zijn zoon enorn heeft gepusht om zich te ontwikkelen zodat hij professioneel kon worden.

Daarom heb ik altijd het idee dat Daley blind het ieder moment kan laten afweten als het mentaal minder met hem gaat.

29 maart 2014 om 06:40

Volgens mij heeft Daley juist het tegenovergestelde bewezen de afgelopen jaren. Rare gedachte.

Nog 2 jaar Oranje en dan kunnen we de boel wel opheffen. Wat een waardeloze uitsralingsloze trainer is die blind. Is niks en zal ook nooit wat worden

Haha ik begin steeds meer te denken aan een groot opgezette 1 aprilgrap, want als Hiddink zelfs met dit soort positieve teksten over Danny Blind komt moet er wel iets achter zitten. Blind heeft niks bewezen en ik begrijp totaal niet hoe mensen als Hiddink het tegenovergestelde kunnen beweren. Denken ze dat wij dom zijn?

29 maart 2014 om 00:54

Haha zie je het voor je Blind als Bondscoach! Dat is geen gezicht. Buiten dat het een waardeloze trainer is en geen ruggengraat heeft, mist hij uitstraling charisma alles.

29 maart 2014 om 00:59

Klopt, en ik kan me ook niet voorstellen dat mensen als Van Gaal en Hiddink oprecht zo positief over hem denken.. Of dat de KNVB serieus een goede zet denkt te zetten; ik blijf hopen op een 1 aprilgrap.

29 maart 2014 om 00:55

Dan had ik zoveel liever gewoon Koeman als ik eerlijk ben, wie zou jij het liefst zien als coach?

29 maart 2014 om 01:01

Koeman. Voor hem was dit het ideale moment om bondscoach te worden. Hij is er klaar voor, maar die droeftoeters bij de KNVB kiezen voor een trainer die eigenlijk met pensioen was en daarna mag de sidekick het proberen.. Koeman had nu en over twee jaar een betere optie geweest.

Hiddink noemt twee dingen die mijns inziens tegenstrijdig zijn. Enerzijds zegt hij dat Blind zich bewezen heeft om vervolgens de vergelijking met Joachim Low te maken, waarvan hij zelf (met zoveel woorden) aangeeft dat hij niet zoveel ervaring had toen hij werd aangesteld

29 maart 2014 om 01:03

Als assistent kan je jezelf wel bewijzen, maar je kan niks presteren..

29 maart 2014 om 01:35

LOW stond wel bekent als een goede trainer en deed het bij Stutgart erg goed in ter tijd. Ik weet zeker dat Low de grote dingen deed en Klinsman teerde op het werk van Low destijds.

Waar en wanneer heeft Blind zich bewezen dan?

29 maart 2014 om 02:52

Nergens, domme keuze.

Het is pas 2014. Hij heeft 2 jaar om te leren van een toptrainer en heeft al 2 jaar geleerd van van Gaal. De laatste keer dat hij heeft getraind is een tijdje geleden. Misschien gaat het na 2016 veel beter. Geef hem een kans

29 maart 2014 om 01:47

Ja hij is al heel lang assistent, waarom word hij niet nu bondscoach, juist omdat hij ongeschikt is. Maar de Knvb wilt juist ene ja knikker ja en amen zegt en bondscoach zonder ruggengraat bezit.

Was blind niet weggestuurd bij ajax? Het lijkt op vriendjespolitiek.

29 maart 2014 om 01:53

Ja omdat hij toen het verkeerde Wiel koos, de Wiel van Van Gaal koos hij toen, daarom moest hij weg.

wat heeft Blind dan wel bewezen? Beetje naast van Gaal zitten en ja of nee knikken?
Ik had ook voor Koeman gekozen. Maar goed, de knvb heeft andere plannen.

29 maart 2014 om 02:53

Notities maken niet te vergeten!

Ik ben stomverbaasd al die haat die te lezen is t.o.v. Blind. Wat mij nog meer verbaasd heeft dat er zelfs mensen zijn die een Ajax embleem durven te dragen in de eigen profiel zo afschuwelijk spreken over een dergelijke clubicoon en met hoon en spot komen! Ongeacht of je hem een goede trainer vind of niet heeft deze man wel meer betekend voor Ajax dan ieder van ons hier en is enig respect gewoon (in ieder geval door Ajax aanhangers) op zijn plaats.

Maar waarschijnlijk ben ik inderdaad in de minderheid en vind ik Blind helemaal geen onlogische keuze. Deze man heeft als speler bij zijn club alles gewonnen wat er te winnen viel. Tevens was hij ook altijd aanvoerder en had hij al als speler leidinggevende capaciteiten. Hij is al jaren gewend met de media om te gaan en is communicatief gewoon vaardig.

Ook is een trainer in mijn ogen een ervaringsfunctie en zijn er maar weinig trainers die geen mislukkingen kennen in hun loopbaan. Een ieder kent ups en downs en dat is niet zo erg, wanneer er maar van de downs geleerd wordt. In een andere functie dan speler heeft ook Blind ervaring kunnen opdoen bij Ajax en Sparta en al inmiddels een tijd bij het NL elftal. Ook kent hij uitstekende leermeesters met van Gaal en Hiddink.

Beiden heren zijn erg te spreken over Blind. En kennen hem al een tijd. En ik ga eerder af op deze mannen dan op bijvoorbeeld een Derksen die geen goed woord voor hem over heeft. En bezig is iedereen tegen deze man op te zetten. En zo te lezen met succes!

Overigens ben wel fan van VI maar niet met de mening als het over Blind gaat.

29 maart 2014 om 02:13

Aangezien ik de enige ben met een Ajax logo die hier gereageerd heeft tot nu toe zul je wel op mij doelen? En ja, ik vind Blind zwaar ondergeschikt voor de functie die hij in 2016 gaat krijgen. Hij heeft nog niks gepresteerd dat deze keuze van de KNVB ondersteunt. Hij heeft nog niks gepresteerd waardoor hij deze functie verdient heeft. Ik gun Blind een mooie uitdaging, maar dit is te hoog voor Blind.

29 maart 2014 om 02:57

@ De Toekomst

Het is niet persoonlijk naar jou bedoeld en vaak ben ik het eens met jou geschreven stukken. Toevallig ben jij nu diegene inderdaad met de Ajax logo maar doelde ik gewoon in het algemeen. Vandaar dat ik niet persoonlijk naar jou heb gereageerd. Ik heb al vaker teksten gehoord en gelezen van Ajax aanhangers die zeer negatief zijn over Blind. Ook begrijp ik heel goed er mensen zijn die het niet eens met mij zijn. Zo is mijn vriendin het ook soms (hoe onbegrijpelijk ook) niet eens met mij

Wel heb ik inmiddels medelijden gekregen als ik hoor en lees hoe erover deze man wordt gesproken en geschreven in de media. Het lijkt wel of deze man niets meer goeds kan doen. Dat verdiend deze man in mijn ogen ook weer niet. Vandaar dat ik mij geroepen voel om hem enigszins te verdedigen.

Maar ik ben het met jou eens dat Blind te weinig nog eindverantwoordelijke is geweest voor zo een zware functie. Maar hij is het wel al geweest bij Ajax met wisselend succes en heeft zich straks kunnen ontwikkelen bij de beste leermeesters van NL met twee totaal verschillende stijlen. Ook zijn beiden tot nu toe positief te spreken over Blind en heb ik vertrouwen op de inzicht van beiden grootheden op managersvlak.

Of Blind straks de juiste keuze zal blijken daar kunnen wij pas achteraf over oordelen. Hij bezit al meer ervaring dan Rijkaard en van Basten destijds en ik heb van het voetbal genoten al was het eindresultaat wat tegenvallend. Maar al met al was ik persoonlijk niet ontevreden met het voetbal wat ik gezien heb.

Dus waarom Blind niet gewoon vooraf een eerlijke kans bieden en hem niet bij voorbaat af te branden? Wie weet pakt de keuze uitstekend uit net zoals met de Boer bij Ajax op dit moment. Ik persoonlijk heb het idee dat veel mensen Blind onderschatten en dat hij voldoende kwaliteit heeft om te slagen.

Wel blijf je afhankelijk van de kwaliteit van de spelersselectie en dat baart mij meer zorgen in de toekomst. Ben niet echt onder de indruk van de komende spelers die straks het NL elftal moeten gaan dragen.

29 maart 2014 om 04:13

ik vind dit een belediging ten opzichten van Koeman. Ronald heeft zich toch meer bewezen dan Blind. Dat men nu voor Hiddink gekozen heeft vind ik al pijnlijk, maar dat ze daarna Blind aanstellen lijkt wel op het compleet vernederen van Koeman. ik ben ervan overtuigd dat Ronald DE (!) man is om Nederland te leiden (en velen met mij). Dat de KNVB dat niet inziet is echt een schande. Ik baal van deze aanwijzing..

29 maart 2014 om 04:47

@arie Vink

Geheel mee eens dat Koeman wel door de Knvb is geschoffeerd. Ik begrijp de aanstelling van Hiddink ook niet zo goed. Het lijkt er inderdaad er wel op dat men bij de Knvb iets persoonlijks heeft tegen Koeman. Het was de meest logische keuze om nu Koeman naar voren te schuiven i.p.v. Hiddink.

Maar daar kan Hiddink natuurlijk ook niks aan doen. Ik geloof niet dat Koeman en Hiddink iets tegen elkaar hebben. En hopelijk krijgt Koeman in de toekomst wel een eerlijke kans.

Mocht Hiddink in zijn missie niet slagen dan lijkt mij het verstandig om de verantwoordelijken binnen de Knvb te vervangen. Het riekt inderdaad daar allemaal wel naar vriendjespolitiek en vieze politieke spelletjes. Jammer dat men hier onze NL voetbaliconen voor misbruiken en tegen elkaar opzet. Om zelf lekker aan de zetel te blijven te plakken. Verdeel en heers!!

29 maart 2014 om 07:33

Waarom zou iemand met een Ajax logo niet kritisch mogen zijn op zijn capaciteiten? Het gaat hier overigens niet eens om Ajax maar vertegenwoordiging van ons land!

29 maart 2014 om 11:49

@jansen Joenite

Dat mag zeker wel. Ik ben ook kritisch als het o.a. over de huidige aankoopbeleid gaat. Maar het viel mij op dat er een aantal mensen zeer kritisch zijn op Blind zonder dat inhoudelijk te beargumenteren. En het was misschien inderdaad onhandig om de toekomst als voorbeeld te nemen. Dat heb ik ook al eerder geschreven! De toekomst schrijft vaak inhoudelijk goede stukken waar de meeste een voorbeeld aan kunnen nemen.

Maar wel heb ik enig medelijden met Blind als ik zie dat die beste man persoonlijk belachelijk wordt gemaakt wat in mijn ogen niet meer inhoudelijk is. En nogmaals ik was misschien te direct te verdedigend. Maar dat komt meer door teksten van mensen in de media zoals bijvoorbeeld een Derksen van VI dat doet met teksten als gluiperige meeloper. Dat vind ik gewoon een stap te ver en onfatsoenlijk!

29 maart 2014 om 13:26

Het is toch niet zo vreemd dat mensen deze keuze voor iemand die zich nog nergens heeft bewezen in twijfel trekken? Of wil jij beweren dat hij zich al heeft laten zien bij een club?

De KNVB is blind. En Blind is dus nu KNVB. Sorry maar ik begrijp hier niets van. Zowel van Hiddink als Blind niet. Hiddink presteert al een tijdje niet meer. Na PSV eigenlijk. En Blind.... tja. Goede voetballer geweest maar na zn niet al te succesvolle periode bij Ajax nooit meer hoofdtrainer geweest. En dan over twee jaar het hoogste ambt. Eerdere aanstellingen als deze waren ook niet zo succesvol en dan denk ik aan Rijkaard en Van Basten. Rijkaard haalde de halve finale van het EK maar dat was dan ook wel het minimale wat moest met die groep. En Van Basten heeft twee mislukte toernooien achter de rug met slechte prestaties en matig voetbal. Italie en Frankrijk op het EK was aardig maar wel countervoetbal. Kortom ik heb er weinig vertrouwen in.

Low is tactisch sterk en heeft een visie. Dat had Low al laten zien voor hij als assistent bij Duitsland aan de slag ging. Heeft Blind ergens een visie laten zien?

Dat verhaal van low klopt. Alleen heeft die wel een stuk meer uitstraling, is gelikt in zijn presentatie en welbespraakt. Maar misschien kan blind in die rol groeien. Laten we het hopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren