Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heurelho Gomes: ‘Hij is degene bij PSV die ik nog scherp in de gaten houd’

Laatste update:

Heurelho Gomes bewaart warme herinneringen aan zijn dienstverband bij PSV. De clublegende speelde tussen 2004 en 2008 in Eindhoven en werd gedurende die periode viermaal landskampioen. In een interview met PSV TV zegt de Braziliaan vrijdagavond dat hij bijvoorbeeld nooit zal vergeten hoe het publiek hem in het seizoen 2006/07 eerde met een gigantisch spandoek: Gomes, O Goleiro Grande. Hij volgt de verrichtingen van zijn oude club nog altijd op de voet.

"Ja, ik volg het allemaal via Instagram. PSV is nog altijd mijn thuis", verzekert de 39-jarige keeper, die sinds 2014 voor Watford speelt. Als hij wordt gevraagd voor welke speler van PSV hij nog speciale aandacht heeft, noemt hij Ibrahim Afellay. De huidige aanvoerder van PSV was een aanstormend talent in het eerste seizoen van Gomes en brak definitief door in het seizoen 2005/06. "Hij heeft dit seizoen niet zoveel gespeeld, maar hij maakt deel uit van mijn geschiedenis bij PSV. Ik vind hem fantastisch. Ik was heel blij toen hij terugkeerde bij PSV. Hij is degene bij PSV van wie probeer zijn carrière goed in de gaten te houden."

Gomes wist kort na zijn komst al dat Afellay gold als een groot talent in Eindhoven. "Pedro Salazar (de inmiddels overleden oud-perschef van PSV, red.) zei eens tegen me: 'Zie je die jongen daar? Dat is een van onze grote talenten.' En Afellay heeft het waargemaakt. Hij was een goede speler voor ons en voor de clubs waarvoor hij daarna speelde." Hoewel Gomes zelf ook weleens flirtte met een terugkeer bij PSV, is het nooit zover gekomen. Het is de vraag hoe lang hij nog doorgaat als voetballer: hij heeft een aflopend contract bij Watford. "Mocht het seizoen worden hervat, dan moet ik dus met de club in gesprek gaan", weet hij. Dit seizoen speelde hij tweede viool achter Ben Foster en kwam Gomes enkel in actie in drie EFL Cup-wedstrijden.

"Waarschijnlijk willen ze dat ik mijn contract verleng. Vorig seizoen wist ik voor 99 procent zeker dat ik zou stoppen, maar toen zeiden ze dat ze nog minstens een jaar met me door wilden. Op dit moment weet ik niet wat er volgend seizoen gaat gebeuren. Ik heb dit seizoen niet veel gespeeld, maar op de trainingen en tijdens de wedstrijden waarin ik wél speelde, voelde ik me fit", geeft de routinier aan. "Ik ben 39 jaar, maar kan misschien nog wel een jaartje door. Mijn reflexen zijn niet meer wat ze ooit waren, maar ik wil eigenlijk nooit stoppen met voetbal. Je moet je alleen wel realiseren dat je niet voor altijd door kunt gaan. Ik denk dat ik nog één jaar op een goed niveau kan spelen. Daarna zal ik me moeten realiseren dat het tijd is om te stoppen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zelf ben ik Ajacied, maar in de tijd dat Gomes bij PSV speelde was ik echt een gigantisch groot fan van hem. Toen was hij echt een fantastische keeper met geweldige reflexen en sinds Gomes is vertrokken uit de Eredivisie, vind ik dat enkel Onana, bij Ajax, het niveau haalt dat Gomes bij PSV haalde. Helaas is het uiteindelijk niet echt geworden van Gomes wat er van hem verwacht werd, aangezien hij toch niet echt geslaagd is bij Tottenham Hotspur (terwijl de verwachtingen logischerwijs hooggespannen waren) en maakte hij regelmatig fouten. Maat gelukkig heeft hij zich bij Watford in Engeland hersteld en vorig seizoen en dit seizoen moest Gomes het dan weliswaar doen met een rol als 2de keeper, maar in zijn eerste 3 seizoenen bij Watford was hij gewoon 1ste doelman en liet hij gewoon zien nog een goede keeper te zijn. Ik heb overigens een tijdje geleden ook de volledige documentaire van Gomes gezien en ik moet zeggen dat ik daar ook echt wel onder de indruk van was, want vond het echt wel een mooie documentaire. Vertelde echt mooie verhalen (daar kwam ook het stuk over Afellay in voor, daar heeft Voetbalzone dit 'nieuwsartikel' vandaan) en was ook echt gewoon meerdere momenten emotioneel, echt wel een aanrader.

8 mei 2020 om 22:56

Ik als Ajacied ben ook gecharmeerd van hem, is ook een bere aardige vent met een mooie glimlach op z'n smoel. Met Alex en hem dacht ik dat het onmogelijk was om te scoren. Ik vond hoe ver hij een bal kon gooien heel knap. Had hij geleerd heeft door als kind op de wc altijd met een volleyball gooien ging oefenen, hij zette daar gewoon counter mee op in de CL.

9 mei 2020 om 09:30

Dit nieuwsartikel komt niet uit de documentaire, maar uit een interview gister tussen Gomes en PSV TV

Jammer dat Afellay niet alles uit zijn carriere heeft gehaald. Als je zo jong al zo goed bent is het zonde dat ne niet alles eruit hebt gehaald.

8 mei 2020 om 22:01

Die blessures zullen niet geholpen hebben.

9 mei 2020 om 07:29

Klopt als die wat minder met zijn privé leven bezig was geweest. Minder foto's op Instagram van zijn uitgaansleven, en natuurlijk zijn drugsverslaving dan was die waarschijnlijk nu de beste voetballer ter wereld geweest. Logisch dat die zo vaak geblesseerd was..

9 mei 2020 om 19:38

Was Afellay drugsverslaafd?

Geweldige keeper, het kampioenschap in 2008 was destijds volledig aan Gomes te danken, niet te passeren keeper was hij destijds. Toch vrij apart hoe het met hem is gelopen bij Spurs & Watford.

Wie is die spelert midden op de foto? Simons herken ik mede aan z'n band maar die in het midden herken ik niet?

9 mei 2020 om 01:38

Fagner

9 mei 2020 om 02:03

Fagner! Die het bizar genoeg nog tot Braziliaans international geschopt heeft (net als Cassio, ik bedoel: Cassio! Dat geloof je toch eigenlijk niet)

9 mei 2020 om 02:24

Cassio die ook nog bij sparta zat? Ik dacht dat die cassio de international een andere was?

9 mei 2020 om 16:33

Nee, dat was die Cassio waarvan we in Nederland maar niet begrepen dat die ooit bij PSV onder contract heeft gestaan. In Brazilië bij Corinthians schopte die het tot de Selecao. Maar Fagner inderdaad, dat is een mooi voorbeeld van dat er bij PSV ook minstens zoveel Brazilianen zijn geweest die het niet gemaakt hebben als wél. Ik noem ook maar even een Claudio, Marcos, Jorginho, Marcelo de verdediger (niet de aanvaller Marcello, die trapte er in 1997 nog 11 in in 22 duels, ondanks dat het een beperkte voetballer was), Alcides, Robert en niet te vergeten de grootste mislukking van allemaal, Leandro Do Bofin!

11 mei 2020 om 18:28

Die Robert schoot PSV wel naar de halve finale in de champions league in 2005, kleine dienst van waardering

Gomes en Alex. Wat een mooie tijden waren dat. Een geweldige keeper met een geweldige persoonlijkheid. Altijd vrolijk. Mooi hoe hij de ballen met 1 Hand ving.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren