Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hetze’ tegen Özil zorgt voor grote ergernis: ‘Dat gaat niemand wat aan’

Laatste update:

Mesut Özil ging eerder deze week niet akkoord met een tijdelijke salarisverlaging van 12,5 procent bij Arsenal en de middenvelder kreeg al snel een storm aan kritiek over zich heen. Onder meer de analisten Jamier Carragher en Gary Neville vonden dat de spelmaker van the Gunners als grootverdiener het goede voorbeeld zou moeten geven. Roy Keane lijkt het echter op te nemen voor de hevig bekritiseerde Özil.

"Ik weet niet hoe ik met de huidige situatie zou zijn omgegaan, al heb ik wel veel sympathie voor de spelers", verklaart de oud-speler van Manchester United in gesprek met Sky Sports. "Ze krijgen de nodige kritiek te verduren." Keane is van mening dat clubs met vermogende eigenaren niet van spelers moet verlangen dat ze tijdelijk een deel van hun salaris inleveren. "Ik had een dergelijk voorstel niet geaccepteerd als ik nu bij een topclub zou spelen."

"Het gaat niemand wat aan wat je met je salaris doet", vervolgt Keane, tegenwoordig vooral actief als analist bij duels in de Premier League, zijn relaas. "Als je met je salaris een genereus gebaar wil maken in de coronacrisis, ga je gang. Maar de mensen moeten niet alles geloven wat er over spelers in de kranten staat, zoals tijdelijke salarisverlagingen van tien tot vijftien procent. Spelers zouden ook niet de druk moeten voelen om geld in te leveren, zeker niet bij een grote club."

"Een speler moet helemaal zelf weten wat hij met zijn salaris doet. Als hij niet bereid is om tot een tijdelijke salarisverlaging over te gaan, dan lijkt me dat prima, zeker als er bij de betreffende club een multimiljonair aan het roer staat", aldus Keane, die werkelijk niet snapt waarom er zo’n massale ophef is over salarissen. "Het gaat niemand iets aan. Ik heb het met name over de clubs met rijke eigenaren, dat er wordt ingegrepen bij clubs in de lagere divisies lijkt me niet meer dan logisch. Maar de topspelers die bij vermogende clubs spelen moeten echt hun poot stijf houden."

Ben jij het eens met Roy Keane?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Reacties

Ozil heeft gewoon gezegd bij te willen springen als de organisatie in de problemen komt. Arsenal is kerngezond en gewoon in staat om salarissen uit keren. Ik geef Ozil groot gelijk. Je kan niet enerzijds vragen of de spelers willen lappen, maar wel interesse tonen in nieuwe spelers.

24 april 2020 om 17:03

Helemaal met je eens, Kroenke heeft eeen vermogen van 10 miljard, het hoort toch van hem te komen? Mijn bedrijf hebben wij ook een salaris inkorting gehad, maar de CEO neemt 5 keer zo'n grote pay cut, dus waarom moeten de spelers geld inleveren terwijl big Stan in Amerika met z'n 10 miljard nauwelijks iets merkt van coronaa

Los van het feit dat het natuurlijk idioot is dat Özil als één van de weinige van zijn ploeggenoten niet een deel van zijn salaris inlevert om Arsenal door de crisis te helpen (hij levert immers ook geen tegenprestatie op het veld momenteel). Het blijft Özil zijn vrije keuze, Arsenal heeft hem zelf dat contract aangeboden en Özil heeft alle recht om gewoon zijn salaris te behouden, tevens is het niet netjes dat dit naar buiten wordt gebracht.

24 april 2020 om 14:28

Vergeet ook niet erbij te vermelden dan Ozil het helemaal niet erg vindt om salaris in te leveren. Alleen wel wanneer er van dat geld nieuwe spelers aangetrokken worden.

24 april 2020 om 14:59

@nl_modric zou wel grappig zijn als ze met dat geld dan vervolgens een vervanger voor hem halen

24 april 2020 om 14:28

Je vindt het natuurlijk idioot en tegelijkertijd zijn eigen keuze,dat is het zelfde als je iemand vermoord wat natuurlijk idioot is,maar het is wel je eigen keuze...

24 april 2020 om 14:38

Wat een vergelijking lol, moord is natuurlijk een verschrikkelijke en verboden misdaad waarmee je direct anderen schaadt. Als Ozil niet inlevert, schaadt hij er geen anderen mee (hoogstens indirect maar zeker niet direct want Arsenal is vermogend genoeg om iedereen te blijven betalen). Enige gevolg is dat de club minder geld heeft om transfers te doen. Egoistisch is het natuurlijk wel, ook tegenover zijn ploegmaats. Maar hij plaatst blijkbaar zijn eigen portemonnee boven clubbelang. Jammer, maar oke, hij heeft recht op die centen en je kan hem niet dwingen. Dit is dus wel totaal onvergelijkbaar met moord. Vergelijk het liever met die domme social media challenge/trend van enkele jaren geleden waarbij (uiteraard vooral Amerikaanse) tieners vaatwastabletten aten voor de fun. Is het idioot? Ja. Maar heb ik er een probleem mee? Neen, het is hun eigen keuze en behalve hun eigen lichaam doen ze er niemand anders kwaad mee dus ze mogen doen wat ze willen. Dat ze hiermee natuurlijke selectie een handje helpen valt bijna toe te juichen.

24 april 2020 om 15:07

Bon Jovi. Je snapt het gewoon niet he. Ozil heeft nog niets beslist. Zijn beslissing om al dan niet in te leveren, en hoeveel, hangt af van de uiteindelijke financiã£â«le repercussies van de club. En laat die nu op dit moment ongekend zijn. Arsenal weet niet of de competitie terug zal starten, wanneer die zou starten, op welke manier, al dan niet met supporters,... Hij wacht nu gewoon af. Net zoals twee van zijn ploeggenoten trouwens.

24 april 2020 om 14:34

Waarom is dit "natuurlijk idioot"?? Het is zijn geld, hij mag daarme doen wat hij wil. Er wordt gevraagd of hij wil inleveren en "nee' is ook een antwoord... Dat geef je later zelf ook aan met "zijn vrije keuze", dus wat is t nou... ;-)

24 april 2020 om 14:38

Het is zijn eigen geld, mag hij toch helemaal zelf weten? Zoals bekend steekt Ozil veel geld in goede doelen. Dan kan je beter je gehele salaris innen en dat gedeelte wat je anders zou afstaan in goede doelen stoppen? Anders blijft het geld bij de club/rijke eigenaar.

24 april 2020 om 14:30

Ik denk dat Ozil in zijn korte leven al meer gedoneerd heeft dan jij en ik in ons hele leven zullen doen. Daarbij moet je ook niet alles geloven wat de media schrijft. (en vooral niet de sites die met kopieer en plakwerk hun topics volgooien, zonder het hele verhaal erbij te vermelden)

24 april 2020 om 14:46

"Ik denk dat Ozil in zijn korte leven al meer gedoneerd heeft dan jij en ik in ons hele leven zullen doen."

Mja, Ozil heeft in zijn leven dan ook al een veelvoud verdiend van wat ik, mijn ouders, mijn grootouders en mijn overgrootouders ooit verdiend hebben.

24 april 2020 om 15:00

En wat nu Bon Jovi? Wat is je punt? Meneer doneert meer dan 2 miljoen euro per jaar. Hoeveel moet hij doneren zodat het genoeg is?

24 april 2020 om 15:10

In absolute bedragen is dat natuurlijk nooit haalbaar voor een gemiddelde Nederlander. Voor Ozil is dat ongeveer 5 weken aan salaris, voor een gemiddelde Nederlander meer dan 50 jaar. Dat is nogal een verschil.

24 april 2020 om 16:10

Met het verkeerde been uit bed gestapt? Ga een ander lastig vallen. Ik geef gewoon aan dat het logisch is dat iemand die zo veel rijker is, ook meer doneert in absolute termen en Nlmodric dus een drogargument aanhaalt. Want dat probeer ik dus te doen op dit forum, beleefd discussiëren met rationele argumenten. Nergens zeg ik dat het onvoldoende is of zo en het zal me sowieso worst wezen of hij jaarlijks 0 of 95 procent van zijn loon doneert. Lekker goedkoop scoren, Jezus Christus wat een niveau weer hier.

24 april 2020 om 16:48

Overduidelijk, of voor mij tenminste, dat Nl_modric dat ook weet en dat gewoon aanhaalde om aan te tonen dat Ozil meer dan genoeg doneert. Niemand verwacht dat Jan met de pet meer doneert dan Ozil en iedereen weet dat voetballers heel veel geld verdienen. Je reactie leek te insinueren dat Ozil niet genoeg doneert want anders vond ik dat je reactie eigenlijk niets bijbracht. Bon excuses als ik aanvallend overkwam, nergens voor nodig.

24 april 2020 om 14:34

Je hebt het over Ozil die donaties moet doen? Ja dat doet hij ook? Vandaag nog komt er nieuws dat hij Rudiger's campagne (financieel) steunt: 60 000 mondmaskers voor armen in Sierra Leone. Gisteren nog dankt een organisatie, Big Shoe, Ozil voor al zijn steun in het helpen van kinderen mbt levensnoodzakelijke operaties. Samen bijna meer dan 1800 kinderen. 1800 kinderen die het misschien niet overleefd zouden hebben zonder zijn hulp. Los van het feit dat hij jaarlijks meer dan 2 miljoen euro doneert aan goede doelen. Hij doet meer dan genoeg.

24 april 2020 om 14:35

Voor sommigen zal t nooit genoeg zijn, onder het mom "hij verdient zat". Altijd mooi om te zien dat er mensen zijn die menen iets te kunnen beslissen over het geld van n ander...

Typisch Duits.. Afspraak is afspraak

En groot gelijk heeft hij. Wat heeft Arsenal voor Eboue gedaan toen hij dakloos werd maar wel jaren lang keihard heeft gezweet voor Arsenal? Als Ozil ook failliet zou gaan, zou niemand maar dan ook echt niemand van de voetbalwereld er naar kijken. Dus groot gelijk dat hij bij een corporated club als Arsenal niet inlevert.

24 april 2020 om 15:15

Dat wat betreft Mep's is natuurlijk helemaal van de zotte. In een normale situatie is het al van de zotte, gezien het feit hoeveel misbruik er van wordt gemaakt. Maar nu helemaal. Je reist niet, je bezoekt geen hotels en je haalt geen eten tijdens werkgerelateerde zaken. Oftewel, je hebt die uitgaven niet. Waarom zou je dan nog wel een vergoeding moeten ontvangen? Zeker in een ''publieke'' functie is zoiets ronduit schandalig!

Ik vind het dus onzin dat er maar vanuit wordt gegaan dat een Ozil zomaar 10 procent of meer kan inleveren. Hij heeft, neem ik aan, ook kosten waaraan hij moet voldoen. Het klinkt natuurlijk absurd, maar als je veel geld verdient dan geef je ook veel uit. Je kunt dit ook omdraaien op de eigenaren van de club die miljarden hebben.

24 april 2020 om 15:31

Ik ben het met jou eens Porque, maar het argument van de kosten vind ik persoonlijk nooit zo sterk. Bij veel mensen die niet het salaris van Özil verdienen, zijn de kosten toch ook niet 90% van wat ze binnen krijgen? Hij heeft natuurlijke hogere vaste lasten, maar als je zo veel verdient houd je echt wel meer dan genoeg over. Daarnaast heeft hij zelf ook al aangegeven bereid te zijn om zelfs meer dan die 12,5% salaris in te leveren. Hij heeft echter alleen aangegeven dat hij dat pas wil doen als de financiële situatie bij Arsenal daarom vraagt. Op dit moment kan dat nog niet worden aangetoond. Het is dus niet dat hij pertinent weigert in te leveren, maar dat hij daarmee wil wachten tot het duidelijk is of dat wel echt nodig is.

Als Arsenal zo graag wilt voorkomen dat ze in geldproblemen raken kan miljardair Stan Kroenke, eigenaar van diverse sportclubs in de VS en troonopvolger van het Walmart-imperium, vast wel een steentje bijdragen i.p.v. de spelers. Hij is immers de eigenaar en is verantwoordelijk voor de gezondheid van de club. Iedereen die Özil dit kwalijk neemt spreekt uit emotie.

Voetballers zijn nu eenmaal een makkelijk doelwit. Wereldwijde bekendheid en regeringsleiders kunnen mooie sier maken door de van het geld bulkende voetbalwereld te bekritiseren. Misschien moet de hele wereld eens kijken hoe grote multinationals, maar ook verschillende wereldartiesten (met Bono natuurlijk als de meest hypocriete van allemaal) belasting ontduiken of belastingvoordelen afdwingen bij landen. Ook Nederland mag op dat vlak wel eens in de spiegel kijken. Maar goed, dat scoort natuurlijk minder makkelijk bij de achterban. Onder de noemer van solidariteit wordt het maar normaal gevonden om van een enkele beroepsgroep forse salariskortingen te eisen, want ze verdienen al zoveel. Prima dat ook van voetballers een bijdrage verwacht wordt hoor, maar de druk die politiek uitoefent, is verre van netjes.

Voetbal is zo hypocriet. Stel ik ben een voetballer: Als ik 300.000 per week zou verdienen, kon iedereen die er een mening over zou hebben mn rug op. Mijn kwaliteiten + Mijn familie/vrienden + Mijn zaakwaarnemer + Mijn mentaliteit + Mijn keuzes = Hoog salaris bij een topclub. Mensen moeten zich bemoeien met hun eigen zaken en financien. Niemand hoeft financieel gezien verantwoording af te leggen aan de media of anderen (tenzij het een serieuzer geval is natuurlijk).

Wat een gekte is er ook gaande. Ga even lekker lopen zeuren bij de tig multinationals, rijken met een onderneming, directeuren bij allerlei bedrijven of zelfs bij grote stichtingen. Ga daar lekker zeuren om een salarisverlaging. Snap het gezeik echt niet. Alsof voetballers alleen geld hebben pff, wat een vreemde zaak. Ze mogen doen wat ze willen, simpel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren