Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Het VZ-eindrapport van Marokko: dit waren de drie grote uitblinkers

Laatste update:

Met een vierde plek op het WK in Qatar heeft Marokko geschiedenis geschreven. Het werd het eerste Afrikaanse land ooit dat de halve finales van een mondiaal eindtoernooi wist te bereiken. De analisten van Voetbalzone gaven na elke wedstrijd van Marokko hun beoordelingen en de spelers hebben hun gemiddelde als eindnotering gekregen. Alleen spelers die drie of meer beoordelingen kregen, zijn meegenomen in het eindrapport.

Yassine Bounou 8,0
Dat Marokko uitgroeide tot dé revelatie van het WK 2022, heeft de ploeg grotendeels te danken aan de uitstekende optredens van Yassine Bounou. De sluitpost wist zich direct te onderscheiden tijdens het doelpuntloze gelijkspel tegen Kroatië in de groepsfase en etaleerde zijn klasse andermaal in de knock-outfase. Zo werd hij de grote held tijdens de strafschoppenserie tegen Spanje door twee penalty’s te stoppen, waarna hij tegen Portugal in de slotfase cruciale reddingen verrichtte op doelpogingen van João Félix en Cristiano Ronaldo.

Achraf Hakimi 6,9
Achraf Hakimi behoort tot de beste rechtsbacks van de wereld en is een van de grote sterren in de selectie van Marokko. De verdediger speelde degelijk in de groepsduels met Kroatië en België, maar werd door analist Yassin Ayoub bekritiseerd voor zijn passieve spel tijdens de minimale zege op Canada. In defensief opzicht viel er dit WK weinig aan te merken op de 24-jarige verdediger. De prachtige panenka, waarmee hij de strafschoppenserie tegen Spanje besliste, zal de wereld nog lang bijblijven.

Nayef Aguerd 6,9
Voor Nayef Aguerd was er dit WK een belangrijke rol in het elftal van Walid Regragui weggelegd. De centrumverdediger raakte tegen Spanje geblesseerd aan zijn hamstring, waardoor de bondscoach in de knock-outduels met Portugal en Frankrijk geen beroep meer op hem kon doen. Marokko gaf in de groepswedstrijden en in het duel met Portugal nauwelijks een kans weg. Als de tegenstander toch een keer gevaarlijk dreigde te worden, was Aguerd het slot op de deur.

Romain Saïss 7,6
Met zijn coaching vervulde Romain Saïss eveneens een niet te onderschatten rol in het succesverhaal van Marokko. De aanvoerder was de absolute leider in de defensie van de Leeuwen van de Atlas en bepaalde de hoogte van de laatste linie. Hij zorgde ervoor dat de onderlinge afstanden zo klein mogelijk werden gemaakt. Saïss was bovendien het toonbeeld van de vechtlust van Marokko. De stopper maakte het duel met Spanje trekkebenend vol en begon vervolgens met een dijbeenblessure aan de wedstrijden tegen Portugal en Frankrijk. In beide duels werd Regragui alsnog gedwongen om zijn verdediger vroegtijdig naar de kant te halen.

Noussair Mazraoui 6,5
Met de aanstelling van Regragui maakte Mazraoui in september zijn langverwachte rentree in de selectie van Marokko. Aangezien de voormalig Ajacied op rechtsback voorrang moet verlenen aan Hakimi, stond Mazraoui op het WK in Qatar als linksback geposteerd. De verdediger speelde een degelijk toernooi en liet - net als de rest van de verdedigers van Marokko - in defensief opzicht nauwelijks een steek vallen. Op basis van de beoordelingen van de analisten van Voetbalzone ligt het gemiddelde van de back van Bayern München het laagst van alle verdedigers.

Sofyan Amrabat 7,9
In de Marokkaanse vechtmachine van bondscoach Regragui was Sofyan Amrabat op het WK in Qatar een onmisbare schakel. De middenvelder onderscheidde zich met zijn coaching, het drukzetten op de bal en was bovendien extreem belangrijk in de opbouw. Amrabat kon na de verloren halve finale tegen Frankrijk volgens Fabrizio Romano rekenen op lovende woorden van Emmanuel Macron. “Jij was de beste middenvelder van het toernooi”, zou de Franse president gezegd hebben in de kleedkamer van Marokko. Zijn goede spel op het WK kan zomaar eens genoeg zijn voor een toptransfer.

Azzedine Ounahi 6,7
Anderhalf jaar geleden speelde Azzedine Ounahi nog op het derde niveau van Frankrijk. De technisch begaafde middenvelder wist de analisten van Voetbalzone in de eerste twee groepsduels, gezien de onvoldoendes, nog niet te overtuigen. Hierna groeide hij echter uit tot dé Marokkaanse revelatie op het WK. Bondscoach Luis Enrique was vol lof over Ounahi na de uitschakeling van Spanje. Mundo Deportivo linkte de middenvelder al aan Barcelona, terwijl L’Équipe schreef dat Leicester City maar liefst 45 miljoen euro voor de middenvelder van Angers zou overhebben. Dat Ounahi deze winter een toptransfer gaat maken, lijkt een zekerheid.

Selim Amallah 5,6
Waar Amrabat en Ounahi uitgroeiden tot absolute smaakmakers op het WK in Qatar, viel Selim Amallah juist in negatieve zin op. Zijn spel kon de analisten van Voetbalzone niet bekoren. Vooral tijdens het eerste groepsduel met Kroatië zakte de middenvelder van Standard Luik volgens Ali Boussaboun door het ijs. “Hij kan er geen fucking reet van! Hij heeft ook geen idee wat er allemaal om hem heen gebeurt als hij de bal krijgt”, zei de analist in niet mis te verstane woorden. Drievoudig Oranje-international Dries Boussatta sloot zich daarbij aan. “Als je het terugkijkt, zie je dat hij alles fout doet.”

Ruime onvoldoendes bij Marokko: ‘Hij kan er geen fucking reet van’

Selim Amallah moest het ontgelden na het doelpuntloze gelijkspel tegen Kroatië.Lees artikel

Hakim Ziyech 7,2
“Geef Ziyech liefde en vertrouwen, dan is hij bereid te sterven voor je.” Het zijn de lovende woorden van bondscoach Regragui, die de middenvelder voor het WK bij de selectie haalde. Ziyech moet het bij Chelsea doen met spaarzame invalbeurten, maar kreeg op het WK het vertrouwen van Regragui als hangende rechtsbuiten. In veel WK-duels beperkte Marokko zich tot verdedigen. Ziyech viel daardoor vooral op vanwege zijn geleverde defensie arbeid zonder echt beslissend te kunnen zijn. In de wedstrijd tegen Kroatië liet hij zijn frivoliteit wel zien, al kon ook hij niet voorkomen dat het Balkanland de strijd om de derde plek won.

Youssef En-Nesyri 6,25
Als Youssef En-Nesyri niet beslissend was geweest met zijn treffers tegen Canada en Portugal, had hij met een onvoldoende in het eindrapport gestaan. De spits van Sevilla was in de overige WK-duels nagenoeg onzichtbaar. En-Nesyri is niet de meest elegante spits, maar wel enorm belangrijk vanwege zijn defensie arbeid. Met zijn rake kopbal tegen Portugal, waarbij hij hoog boven Rúben Días en de uitkomende doelman Diogo Costa uit torende, bezorgde hij Marokko een historische plek in de halve finale.

Sofiane Boufal 6,5
Net als Ziyech en En-Nesyri was ook Sofiane Boufal dit WK een zekerheidje voor Regragui. Bij goals of assists was de vleugelaanvaller alleen niet betrokken. Boufal liet veelvuldig zien een frivole dribbelaar te zijn, maar meer dan enkele speldenprikken leverde dit niet op.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond mazraoui echt tegenvallen voor zo een grote naam,zijn invaller uit de marokkaanse competitie was echt niet minder,nous moet op rechtspelen..

17 december 2022 om 18:36

Hij stond dan ook niet op zijn normale positie. Niet zo gek dat het er niet zo gelikt uit ziet als op rechts.

Zo’n grote naam is dat toch trouwens ook niet? Zit nu ongeveer een half jaar bij een topclub waar hij sinds kort een basisplaats afgedwongen lijkt te hebben.

17 december 2022 om 19:40

Mazraoui is ook eigenlijk een rechtsback maar wordt bij het Marokkaanse elftal als linksback gebruikt omdat superster Hakimi rechtsback staat. Deed zijn best maar zag er niet heel goed uit, Yahya Attiat-Allah deed het echt goed en hij is wel een echte linksback, Frankfurt heeft ook interesse in hem en volgens mij wou Diego Simone ook hem halen.

17 december 2022 om 20:45

Had Mazraoui graag op het middenveld gezien ipv Amallah en Attiat-Allah links back.

Ounahi had wel een hoger cijfer mogen krijgen. Wat een geweldige speler is dat

17 december 2022 om 18:26

Centrale duo ook. Sinds zij niet meer spelen, is het achterin niet meer muurdicht.

Ounahi was wel openbaring. Voetbalt zo makkelijk tegen de top.

17 december 2022 om 18:29

Inderdaad, die hebben het ook geweldig gedaan. Ounahi zou misschien echt kunnen slagen bij een topclub. Staat hij bij drie man in de dekking ziet hij nog de oplossing naar voren en in het verdedigende aspect is hij ook nog eens heel belangrijk

17 december 2022 om 18:31

Japie

Stel je voor Ounahi en Frenkie samen bij Barca
Draaien iedere tegenstander dronken. Kunnen alle kanten makkelijk wegdraaien. Kunnen beide dribbelen.

Ook voor jou, vinger likkend

17 december 2022 om 18:35

Dan wel ja. Die zouden elkaar goed aanvullen. Frenkie is goed in de controle, maar minder in aanvallen opzetten. Ounahi is daar weer heel sterk in

17 december 2022 om 18:34

Ounahi was eigenlijk pas vanaf de wedstrijd tegen Spanje goed. In de poule en met name de 1e 2 wedstrijden was hij vrij matig.

17 december 2022 om 19:11

Eens Japie! Ounahi was inderdaad de beste speler bij Marokko in mijn beleving samen met Amrabat. Ounahi lijkt meer voetballend vermogen te hebben en zal wel een toptransfer gaan maken.
Verrassing van het WK!

Wie deze cijfers heeft gegeven heeft met zijn rug naar de tv de wedstrijden gekeken. Mazraoui heeft de helft niet eens meegedaan zijn vervanger deed het ook niet minder. Ziyech een 7,2 op basis van wat? Omdat die in Nederland is geboren of haha buiten een paar mooie ballen om heeft die bijna alleen maar balverlies gehad. De enige echte uitblinkers waren Amrabat , Bounou (buiten de laatste wedstrijd om). Aguerd en Saiss , en in de KO fase vooral Ounahi

17 december 2022 om 20:47

Ik denk dat jij in handstand positie de wedstrijden hebt gekeken! Ziyech had in geen enkele wedstrijd een onvoldoende, marokko speelt defensief dan moet je als aanvaller daar in mee. En die jongen klaarde zoveel vuil werk op en was eigenlijk heel weinig op balverlies te betrappen. Moet hij elke wedstrijd 3x scoren voordat hij het goed doet ofzo? Hij is ook afhankelijk van de spits die de ruimtes in moet lopen en die spits heeft marokko hellaas niet. Je ziet m elke keer als hij de bal heeft loeren op de steekpas of de ball over de verdedigers leggen maar er loopt niemand. Waar een hakimi wel veel steken liet vallen in verdedigend opzicht die man speelde pas een slappe wedstrijd zowel tegen Frankrijk als tegen Kroatië!

18 december 2022 om 01:08

Nee knul ik heb de wedstrijden gezien met me hele buurt als trotse Marokkanen voor een hele grote Scherm. En ik durf tenminste eerlijk te zeggen dat Ziyech veel balverlies leed dat je dat nog ontkent dan ben je gewoon blind en moet je die Ziyech lul uit je mond halen. En waar zie je me zeggen dat die geen voldoende verdient? Staat nergens dus niet lullen aub. Maar hij verdient geen hoger cijfer als Ounahi en Aguerd en staat Hakimi tussen me uitblinkers? Nee toch oké saff

18 december 2022 om 09:34

Je zegt dat hij buiten een paar mooie ballen alleen maar balverlies heeft gehad. Dus je wil nu zeggen dat iemand die bijna alleen maar balverlies heeft een voldoende heeft verdiend?

18 december 2022 om 11:21

Hij heeft een voldoende verdiend over het hele toernooi gezien idd. Hij had veel balverlies maar werkte ook hard en begonnen veel aanvallen bij hem. Moet ik het nog voor je tekenen ook?

Ik vind Sofyan Amrabat ook te hoog gewaardeerd, in deze laatste wedstrijd was ie helaas niet zo goed als in de andere wedstrijden.

17 december 2022 om 20:53

Hij moest in deze wedstrijd ook gewoon veel meer doen dan de vorige wedstrijden. Zelfs het centrale duo had heel veel hulp van amrabat nodig. Die jongen was overal te vinden. Nee Ziyech, Amrabat, Ait-Alla, en bono gewoon een solide 8,5! Ounahi begon pas tegen Spanje lekker te spelen maar is in verdedigend opzicht te zwak dus een 7! Amallah had thuis mogen blijven!

In zulke wedstrijden komt altijd het beste in je boven maar om hem een hoger cijfer te geven,dat gaat te ver.

Ziyech een 7,2 ???? Voor wat, zwakste schakel van het team ...

Bono met het hoogste cijfer lijkt me wel terecht. Voor mij persoonlijk toch wel echt een verrassing (had hem nog nooit zien keepen), sterke potten gekeept en ijzersterk in de penaltyreeks. Daarbij oogt hij ook als verreweg de intelligentste speler in de selectie en tevens ook wel van dit WK. Het grappige was dat ik na speelronde één Canada hoger aansloeg als Marokko (veel overtuigender tevens veel naiever) en me afvroeg of die Bono niet baalde van zijn interlandkeuze (geboren Canadees dacht ik). Achteraf heb ik uiteraard helemaal ongelijk gekregen en zou deze man wel in het elftal van het toernooi zetten.

18 december 2022 om 09:47

De meest intelligente speler van dit toernooi is Luka Modric. En ja, ik ben bevooroordeeld en heb een Merengue bril op. Maar toch.

Ounahi lager dan Ziyech, right... Ziyech een degelijk WK maar ook veel balverlies en mislukte acties. Vond Boufal oik al beter.

Ben echt benieuwd hoe de Marokkaanse spelers het gaan doen die een toptransfer gaan maken. Ik denk dat presteren op een toernooi in een team waar iedereen vecht voor het vaderland met een geweldige spirit in het team waar iedereen boven zichzelf uitsteeg wat anders is dan wekelijks presteren in een topcompetitie zonder je landgenoten naast je. Ziyech is nu niet opeens een andere voetballer en bij Chelsea hebben ze het niet opeens mis toch? Ben benieuwd hoe Ounahi en Ambrabat het bij een eventuele topclub gaan doen…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren