Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Het regent onvoldoendes voor Memphis Depay na City - Lyon

Laatste update:

Memphis Depay en Kenny Tete plaatsten zich zaterdagavond met Olympique Lyon voor de halve finale van de Champions League. Het team van Rudi Garcia zorgde voor een stunt door het sterker geachte Manchester City met 1-3 te elimineren. Voorafgaand aan het duel in het Estádio José Alvalade voorzagen de media in Frankrijk een mogelijke heldenrol voor de van een zware blessure teruggekeerde Depay. De Oranje-international was in Lissabon echter een dissonant tussen ploeggenoten met achten, negens en zelfs een tien.

Van alle basiskrachten van Olympique Lyon kreeg alleen Léo Dubois bij So Foot een lagere beoordeling dan Depay: een vijf om een zes. Ploeggenoten als Anthony Lopes, Marcelo, Houssem Aouar en Maxence Caqueret krijgen een negen voor hun verrichtingen én worden overladen met complimenten. “Depay kon individueel niet voor het verschil zorgen, maar hij maakte geen fouten.” Maxwel Cornet kreeg zelfs een tien.

De overige media in Frankrijk zijn minder vrijgevig in in hun beoordelingen. Bij L’Équipe krijgt Depay namelijk een vijf, net als Dubois en Bruno Guimaraes. Verder worden er vier zevens (Cornet, Karl Toko Ekambi, Marçal en Anthony Lopes) uitgedeeld en is het hoogste cijfer voor Aouar: een negen. “Depay zat voor rust niet goed in de wedstrijd. Hij kwam vaak te laat en ook bij standaardsituaties oogde hij niet fris. In de 51e minuut eindigde zijn vrije trap in de muur van City. Depay vocht in de tweede helft, maar hij wist zichzelf niet in een goede positie te manouvreren om het Manchester City lastig te maken."

"Hij werd logischerwijs vervangen door Moussa Dembélé, de held van de wedstrijd: twee kansen, twee doelpunten.” Ook France Football deelt Depay een onvoldoende uit. De vier voor de Nederlander is niet de allerlaagste beoordeling: Dubois krijgt een drie van het befaamde tijdschrift en deelt de hoogste cijfers uit aan Aouar en Marçal; een acht. De verrichtingen van Danny Makkelie in de krachtmeting worden door France Football met een vijf beoordeeld.

Depay komt er ook bij Le Figaro niet goed van af. Het oudste dagblad van Frankrijk deelt een vier uit aan de Nederlander. “Van tevoren werd er gezegd dat een goed resultaat alleen met een geweldige Memphis Depay mogelijk zou zijn. En uiteindelijk… Hoewel hij hard werkte, had hij niet de energie om zijn ongekende kwaliteiten tentoon te spreiden.” Het populaire FootMercato geeft Depay een 4,5 en daarmee houdt hij alleen Dubois (3,5) onder zich. “Depay moest met zijn rug naar het doel spelen als diepe spits. Hij probeerde in de luchtduels enkele overtredingen uit te lokken en kreeg er een paar mee. Hij kon zich in aanvallend opzicht echter niet onderscheiden."

De kranten in Engeland zijn wat coulanter over het optreden van Depay, die bijvoorbeeld een zes krijgt van The Independent. “Een gedisciplineerde en onzelfzuchtige rol tussen de linies om Manchester City op makkelijke wijze te elimineren.” Ook de Daily Mail zag geen explosive display van Depay en deelt eveneens een zes uit. Bij het Amerikaanse CBS Sports krijgt de aanvaller een vijf en is de toelichting eigenlijk veelzeggend. “Hij had ongetwijfeld heel de wedstrijd willen spelen, maar zijn aftocht was de sleutel voor het succes van Lyon", verwijzend naar de invalbeurt van tweevoudig doelpuntenmaker Dembélé. “Not a lot of good looks in this one.”.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is het probleem met Depay. Hij heeft wedstrijden dat die magistraal is, maar er zijn ook (te veel) wedstrijden dat je je soms af vraagt of die wel mee doet.

16 augustus 2020 om 09:17

Ik ben het met je eens over die verschillen, maar gisteren heeft hij zijn ondankbare taak beter uitgevoerd dan de kranten beoordelen. In balbezit was hij heel zwak, maar wat heeft hij lopen sleuren.

16 augustus 2020 om 09:26

Iedereen kan lopen sleuren, zelfs wij ook. Dus dat doet er niet toe. Wel kon ik zien dat Depay tactisch erg zwak is en maakt veel verkeerde keuze qua positionering. Hij loopt echt maar wat rond.....

16 augustus 2020 om 09:28

Ik zag hem ook een paar keer over zijn knie wrijven. Ik den dat er meer achter zit, misschien toch te snel terug gekeerd.

16 augustus 2020 om 09:40

Daar zijn we het niet over eens en dat geeft niet. Denk je dat iedereen kan sleuren op dit niveau, als je dat kan zou ik me heel snel in de Eredivisie melden. Ik dacht met mijn beperkte voetbalkennis te zien dat hij gewoon de ondankbare taak heeft gehad om het centrum van City bezig te houden. Voor mijn gevoel was de insteek van Lyon om de ruimte achter de verdediging te benutten met de snelle buitenspelers. Depay kwam in de bal waardoor die jonge Spanjaard mee moest en er nog meer ruimte ontstond achter de verdediging.

16 augustus 2020 om 11:00

“Peter Vermeulen, nieuwe aanwinst Olympique Lyon” Sterke punten: sleuren op CL niveau.

16 augustus 2020 om 09:18

Ik ben het met je eens hoor, maar nu kan je er ook nog bij afvragen wat je van Depay mag verwachten nu die echt net terug is van een zware blessure. Tegen Juventus mocht die een heldenrop ontvangen door zn penalty, maar het zal natuurlijk even tijd kosten om op oude niveau terug te keren. Hij werkt wel hard, daar begint het natuurlijk mee. Verder ben ik het wel eens hoor dat Depay ene wedstrijd onzichtbaar is en de andere wedstrijd magistraal is.

16 augustus 2020 om 10:09

Bedenk eens dat hij net van een hele zware blessure komt! Je ziet dat hij wel de drive heeft maar zijn lichaam lijkt nog wat zwaar. Je zult zien dat hij volgend seizoen weer zal gaan vlammen.

16 augustus 2020 om 13:57

Natuurlijk is hij nog niet top fit, maar tegen Juve speelde hij een betere wedstrijd, ookal speelde niet de hele wedstrijd. Het blihft gewoon een speler die de ene keer super speelt en de volgende keer kompleet uit vorm lijkt. Ookal had hij gisteren een ondankbare taak en lag de rol hem niet, maakte hijngewoon foute keuzes en was hij gewoon een van de minste spelers van Lyon. Toen Dembele erin kwam, ging Lyon opeens beduidend beter spelen.

16 augustus 2020 om 10:46

Ik ben het niet met je eens dat hij sommige wedstrijden magistraal is, ik kan me recent geen wedstrijd meer herinneren dat hij magistraal was. Ja of we moeten terug gaan kijken naar al 2014

16 augustus 2020 om 10:53

Want tegen oa Duitsland en Frankrijk in de Nations league heeft hij flutwedstrijden gespeeld 🧐
Hieruit blijkt het maar weer dat Memphis in ogen van bepaalde mensen het nooit goed kan doen

16 augustus 2020 om 11:02

Dat is dan ook de enige periode dat Depay echt indruk heeft weten te maken. Het is een prima speler, begrijp me niet verkeerd, maar het is echt geen wereldtopper zoals zovelen al zoveel jaar zeggen. Zelfs dat laatste goeie seizoen bij PSV vond ik 'm goed, maar ook weer niet Man Utd goed. Ik ben blij dat die het zo goed doet bij het NL elftal, en daar verdient hij credits voor, maar in clubverband vind ik 't al jaar en dag mwoah. Zoveel goede stats kan die toch ook niet overleggen? Ik vind het veel te wisselvallig. En nu neem ik 't 'm niet echt kwalijk, gezien z'n blessure, behalve dat het mogelijk gewoon te vroeg is en hij niet echt goed naar z'n lichaam luistert. En dat lijkt me geen verstandige keuze. Maar op verstand heb ik Depay dan ook maar weinig kunnen betrappen, maar hij houdt wel van het spelletje en als hij speelt zoals de laatste tijd met het NL elftal dan kun je er nog van genieten ook. Alleen ... te weinig ... Zou me niks verbazen als dat dadelijk weer weg is en hij weer 2 jaar als een krant speelt tot z'n volgende opleving.

16 augustus 2020 om 11:10

Mee eens en ik heb niet de indruk dat dat ooit verdwijnt. Hij is nou eenmaal erg wisselvallig en dan kun je het in de wereldtop vergeten. Dan belandt je op een zijspoor. Hij komt natuurlijk wel terug van een blessure, dus dat zal ook wel een rol spelen overigens.

Deze jongen komt terug van een blessure die hem 6, 7 maanden aan de kant heeft gezet. Mag ie even inkomen en mag ie daardoor even wat slechter spelen en misschien even wat ritme opdoen?

16 augustus 2020 om 09:24

Dat mag zeker en het is gewoon heel knap dat hij er al staat, maar als je er staat moet je ook gewoon op je spel beoordeeld worden. Ik hoop dat mensen inderdaad wel snappen hoe snel hij er weer staat en hoe hard hij werkt.

16 augustus 2020 om 09:28

Hij speelt al een aantal wedstrijden. En nog is het een belangrijke wedstrijd die je er echt moet staan. Het heet mentaliteit.Ik vind Depay onder PSV veel fitter voetballen, ook conditioneel sterk en snel ook. Sinds hij naar het buitenland is vertrokken vind ik hem wel minder goed, mogelijk door randzaken die hem meer interesseert.

16 augustus 2020 om 09:40

Ik denk eerder doordat het niveau in het buitenland een stuk hoger is Peter. Depay leek zo fit te voetballen in de Eredivisie omdat zijn tegenstanders er geen bal van kunnen. Maar na een transfer naar Man Utd dan moet je tegen de fitste spelers van de wereld voetballen. Dat lijkt mij een sterker argument dan dat het door randzaken komt.

16 augustus 2020 om 12:11

Ik vind en blijf er ook bij dat Depay niets is verbeterd na zijn vertrek bij PSV. Hij is wat langzamer en conditioneel wat minder, meer kracht dat wel.Dat ik vind dat hij wat langzamer is geworden heeft niets met de Eredivisie te maken.

16 augustus 2020 om 12:38

Ik geef Peter wel wat gelijk. Hoe Depay bij PSV speelde en ook tijdens het WK met Oranje in 2014, het voelde alsof hij over het veld zweefde, heel lichtvoetig. Alsof dat nu opeens verdwenen is.

16 augustus 2020 om 10:59

Dan stel je hem toch niet op als coach? Gewoon met Toko-Ekambi en Dembele starten tegen Bayern.

Een mindere wedstrijd hebben kan gebeuren toch? Vooral na zo een lange afwezigheid. Belangrijkste is dat zijn team door is naar de halve finale.

16 augustus 2020 om 09:38

Gast, Depay is gewoon verschrikkelijk slecht. Deze man komt zwaar tekort op het hoogste niveau. Pikt hier en daar af en toe zijn goaltje mee in deel CL zodat heel NL weer klaarlkomt maar komt gewoon zwaar en zwaar tekort tegen tegenstanders van wereldklasse. Qua glamour leuk doen buiten voetbal is het wereldklasse. Wat een matige voetballer zeg, een wannabe Ronaldo is het. Hij kan niet koppen, dribbelen, kleine ruimtes, combinatiespel, snel denken en beslissingen nemen en kan nog wel 10 dingen noemen wat vereist is op het allerhoogste niveau.Het enigste wat die heeft is een goed schot.Nou nou...

16 augustus 2020 om 10:32

Noem er nog maar 10 dan.

16 augustus 2020 om 12:39

Hij speelt bij Lyon, dat is toch niet het allerhoogste niveau. Dus wat is je probleem nu?snap de mensen niet die hem steeds vergelijken met de absolute top. Dat is namelijk iets wat jij aan het doen bent maar anderen weer niet.

Terecht. Het leek nergens op van zijn kant en toen Dembele erin kwam, werd Lyon direct stukken sterker. Het argument dat hij van een lange blessure terugkomt slaat nergens op. Dit zijn de kwartfinales van de CL, als hij niet 100% is, moet hij er niet gaan staan.

16 augustus 2020 om 11:13

Dat is wel erg kort door de bocht. Natuurlijk snijdt het argument dat hij net van een zware blessure terugkomt wel hout. Het is ook niet zo dat hij daarna nog veel ritme op kon doen door dat corona-gebeuren.

16 augustus 2020 om 11:43

Je hebt een fitte Dembele op de bank, die het in andere wedstrijden erg goed gedaan heeft en topscorer voor Lyon was in de competitie. Leuk, dat argument van dat ritme, maar de kwartfinale van de CL is geen plek om ritme op te doen. Je zag het direct toen de fitte Dembele erin kwam.

16 augustus 2020 om 12:30

Mee eens hoor, maar Memphis bepaalt natuurlijk niet of hij er gaat staan. Dat doet de coach. Een speler wil altijd spelen.

Jammer, Lyon moet er gewoon zo snel mogelijk uit, en niet de CL winnen. Alleen in NL belang van Ajax.

Slechtste meest overrated/overschatte Nederlandse voetballer die ooit in de CL heeft gespeeld. Wannabe R7 arrogant ventje. Hoe kan deze man op het allerhoogste niveau terecht zijn gekomen is ongeloofelijk. Utrecht/Willem 2 is zijn niveau.
Geef me aub een reden waarom hij hoger dan dat verdient..

16 augustus 2020 om 10:11

Geen zorgen. Niemand zal inhoudelijk met je in discussie willen gaan als je Depay van het niveau Utrecht/Willem II noemt.

16 augustus 2020 om 10:43

Wat is er mis met het niveau Fc Utrecht

Depay kwam niet echt in het spel voor maar hij was toch ook niet perse slecht ofzo? Een 4,5 gaat mij wat ver, zeker omdat het team gewoon goed draaide.

Ik snap wel dat er op deze site meer naar de Depay wordt gekeken dan naar andere spelers van de ploeg, maar hier in Lyon heeft de stad de hele nacht gevierd door City uit te schakelen en is iedereen super positief over alles wat met OL te maken heeft en dan kom je hier en zie je alsnog een negatief artikel over een Lyon-speler als headline. Depay komt net terug uit blessure en moet meteen een reeks moeilijke matchen spelen, tuurlijk is hij nog niet top dan.

Kunnen we deze jongen misschien ook ff wat tijd geven? Zwaar geblesseerd geweest. Kan nog geen 90 minuten spelen. Kan niet meteen 100% top zijn hè

Memphis speelde vrij onzichtbaar helaas, maar wat verwacht je van een speler die pas net terug is van een erg lange blessure. Ik vrees wel voor hem dat Lyon in de halve finale met Dembele gaat beginnen na zijn 2 goals.

Dit is wat overdreven. Ten eerste hij is net terug van een zware blessure. En oke hij was niet top maar man heeft men wel gezien hoe Lyon speelde? Alles moest wijken voor de tactiek en ja dan vallen de verdedigers meer op. Memphis heeft gewoon hard gewerkt zoals alle anderen. Hier en daar kwamen ze er goed uit. Memphis trok gaten waar Ekambi in kon springen steeds. Laten we aub niet overdrijven. Het was een beetje een match zoals bij Atleti waar Felix dan minder aanwezig is in voetballend opzicht.

Tja zn vervanger maakt er 2 dus dat contrast is groot, maar op een eiland staan is niet echt een dankbare taak.

Depay is verder toch ook geen wereldtop, dus tja.

Depay was niet geweldig gister maar goed hij werkte hard en zorgde voor wat openingen voor de buitenspelers. Depay is 6 maanden eruit geweest met een vervelende blessure, dat kost tijd. Uiteindelijk doet hij wel mee in zo’n wedstrijd dus moet je er ook staan maar is dat eigenlijk wel eerlijk? Leg hij zich niet veelte veel druk op na zo’n blessure?
Ik lees hierboven dat hij er sowieso niks van kan, ja hij wisselt slechte wedstrijden af met goede. Helaas is Depay te wisselvallig waardoor ik hem ook niet bij de absolute top vind horen. Maar nog steeds is hij erg goed en behoort hij zeker bij de beste van de subtop van Europa. Vergeet niet dat we dankzij Depay weer eens een keer naar een EK gaan hè.

Ik zie in depay ook geen spits. Zou hem Liever zien op 10 of.hangend rechtsbuiten.

Ik vond Cornet en Dembele echt werelds spelen. Echt een genot om te zien!

Depay speelde exact zoals ik verwacht had dat hij zou spelen.van mag hij er voor Oranje elke wedstrijd drie inschieten ik blijf het een weinig verheffende speler vinden. Ik zie er gewoon niks bijzonders in

Ach zoals iederee zegt hij had enorme lange blessure, en was super belangrijk tegen Juventus... Kan gebeuren. Belangrijkste is dat Lyon gewonnen heeft en ze in halve finale staan. En gezonde concurrentie Memphis, Moussa en Karl Toko Ekambi is alleen maar goed. Ze hebben gewoon gestunt door Juventus en City uit te schakelen net als Ajax vorig seizoen in de CL stunte door oa Juve en Real uit te schakelen! En Memphis was misschien niet goed maar wat moet Ederson dan wel niet krijgen? Een 2,5 of een 3? Dat was altijd wereldkeeper maar was niks van te merken gisteren... En dan zo'n Laport met lamlendig halfslachtig optreden die goals weggeeft een 3,5 of een 4,0? Ik speel al jaren Fifa en vooral Football Manager zo lang het team wint zal me reet roesten of Karel, Peter of Pietje scoort....

Memphis was leeg en terecht gewisseld. Heeft zich weg gecijferd. Dembele was zeer gebrand om zich te laten zien. Het pakte goed uit voor Lyon. Sterling mist voor open goal en Dembele scoort aan de andere kant.
Ik heb metname genoten van Aouar. Wat is dat een heerlijke voetballer zeg. Heeft tegen Man City laten zien dat ook tegen de top gewoon staande houden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren