Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hervatting in Nederland stuk dichterbij dankzij vuistdik protocol KNVB

Laatste update:

De KNVB heeft deze donderdag een protocol gepresenteerd met de regels omtrent de hervatting in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. De voetbalbond benadrukt in het tachtig pagina’s omvattende schrijven dat het om een tussenstop gaat richting volledige normalisatie rondom profwedstrijden. De verwachting is dat de stadions tussen de 20 en 40 procent bezet zullen zijn, al zijn uitfans voorlopig nog niet welkom. Over het onlangs door Minister-president Mark Rutte aangekondigde zangverbod pas in een later stadium een beslissing genomen door de KNVB, dat het protocol donderdag om 19.00 in zijn geheel publiceert.

De voetbalbond benadrukt dat de bezetting van de stadions te maken heeft met welke supporters er op de wedstrijden afkomen. De regel van anderhalve meter afstand houden vanwege de coronacrisis geldt namelijk niet voor mensen uit één huishouden en voor kinderen onder de achttien jaar. De KNVB wil over het zangverbod dus nog niet definitief oordelen, al liet Paul Depla, burgemeester van Breda en woordvoerder van de burgemeesters van speelsteden, onlangs al nadrukkelijk weten dat er geen zogeheten 'juichpolitie' zal worden ingesteld.

De KNVB geeft voorts aan dat elk stadion in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie er anders uitziet, wat onder meer tot uiting komt in de afstand tussen de zitstoeltjes op de tribune. Een maximaal aantal toeschouwers wordt dan ook niet ingesteld, zo klinkt het. Per stadion en per wedstrijd zal hier grondig naar worden gekeken door een afvaardiging van de KNVB. De profclubs in Nederland krijgen verder het advies om tijdens de coronacrisis geregeld contact te houden met de GGD en supportersverenigingen. "Begrip en draagvlak creëren voor de maatregelen en betrokkenheid bij het lokaal gekozen toegangs- en selectiebeleid zijn hierbij belangrijk." Fans die wedstrijden willen bezoeken worden grondig gecheckt voordat ze het stadion betreden.

Een andere maatregel in het protocol is het door de clubs aanstellen van een corona-coördinator, een functionaris die er in en rondom een stadion op toeziet dat alle coronamaatregelen worden nageleefd. De KNVB benadrukt dat het sowieso iemand uit de medische staf moet zijn. Tevens moeten deuren zoveel mogelijk worden opengehouden en worden interviews na afloop van een wedstrijd niet in de gebruikelijke mixed-zone afgenomen. Spelers dienen onderling anderhalve meter afstand te houden, al is fysiek contact wel toegestaan tijdens duels. Tevens wordt geadviseerd om spelers over meerdere kleedkamers te verdelen en de tijd hiervoor te beperken tot maximaal veertig minuten. Spelers krijgen daarnaast het verzoek om op eigen gelegenheid naar het stadion te komen en om zo dicht mogelijk bij de kleedkamer te parkeren. Uitspelende clubs dienen in een nabijgelegen hotel te verzamelen, om zo het laatste gedeelte per bus af te leggen.

Rondom de wedstrijden, met half september als beoogde startdatum, zijn meer restricties. Er worden geen elftalfoto's gemaakt en beide ploegen komen na elkaar het veld op. Daarnaast mogen clubs maximaal 23 spelers en twaalf stafleden meenemen naar een duel. De reservespelers en stafleden zitten tijdens een wedstrijd op gepaste afstand van elkaar in de dug-out, op stoelen daarnaast of op de tribune daarachter. De toss verloopt zonder fysiek contact, terwijl het voor spelers verboden is om tijdens wedstrijden te spugen of de neus te snuiten. De ballenjongens- en meisjes langs het veld dienen de bal constant te desinfecteren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach, denk ook niet dat we daar op gerekend hadden. Ben wel benieuwd wat je nou mag als supporter. Bij juichen schreeuw je ook vaak. Hoe gaan ze dit allemaal doen? Geen idee.

9 juli 2020 om 14:25

Alleen klappen zei Rutte toch? Bij schreeuwen/juichen een stadionverbod voor 3 maanden.

9 juli 2020 om 14:28

Maar dan hou je al snel geen supporters meer over ben ik bang 😜

9 juli 2020 om 14:31

Denk dat de kosten voor stewards nu ook flink omhoog gaan, ondanks minder toeschouwers. Als je dit toch allemaal moet gaan handhaven in zo'n stadion, dan heb je per 4 supporters 1 steward (lees: babysitter) nodig 🤔

9 juli 2020 om 14:35

@Formus, Zal denk ik wel meevallen. Zullen voornamelijk vaders met kinderen op af komen denk ik. Als iemand constant aan het schreeuwen is pleur je hem het stadion uit. Lijkt me niet heel moeilijk.

9 juli 2020 om 14:33

Ach dat stadionverbod van 3 maanden maakt toch niets uit wanneer je door die beperkte capaciteit toch weer 3 maanden moet wachten tot je weer een keer heen mag.

9 juli 2020 om 15:04

Kansloos op deze manier. Juichen, schreeuwen verboden, niet met je vrienden tegelijk naar t stadion, wie mag wel, wie mag niet.....

9 juli 2020 om 15:48

Gewoon alleen maar gezinnen toelaten. Heb je meteen minder schreeuwers. Of het stadion helemaal leeg laten, dat kan natuurlijk ook.

En wat is het protocol dan? Beperkte hoeveelheid toeschouwers was al bekend.

9 juli 2020 om 14:21

Zag al ergens anders o.a.15 tot 35% toeschouwers in het stadion.

9 juli 2020 om 14:22

Later meer... voetbalzone is druk aan het typen en ze moeten nog 80 paginas doorlezen

Ik heb er weer zin om onze clubs te zien spelen. Dat zangverbod gaat er echt niet komen daar geloof ik helemaal niks van

9 juli 2020 om 14:24

Het AD meldt 15 - 35% capaciteit afhankelijk van de indeling, mensen die individueel komen moeten 3 à 4 stoeltjes tussen, bij mensen uit hetzelfde huishouden kunnen er dus meer in het vak. Verder moeten clubs zelf het beleid rondom gezichtsbescherming onderzoeken en coördineren. Verder geen uitfans en geen staanplaatsen.

9 juli 2020 om 14:43

Vraag me af hoe ze dat ‘zelfde’ huishouden gaan controleren en effectief in gaan voeren bij de entree van het stadion.

9 juli 2020 om 15:49

Alleen toegang als je een kind van max 12 bij je hebt

9 juli 2020 om 14:28

Hangt af van het stadion hoeveel personen toegelaten kunnen worden en de achtergrond van het bezoek (aka meer mensen uit hetzelfde gezin kunnen dichter bij elkaar zitten). Richtlijn is 20-40 volgens de Nos.

Het is in ieder geval iets maar hoop ook echt dat ze niet met dat waardeloze besluit van niet zingen instemmen. Bijna niet te handhaven en ook nog is totaal niet realistisch. Als welke club dan ook in de laatste second een bizar belangrijk doelpunt maakt ga je niet allemaal als schoothondjes blijven zitten toch.. Dat is gewoon adrenaline en een automatische response. Zelfs wetenschappers achten dat niet realistisch..

9 juli 2020 om 14:55

In plaats van dat de regering zich wat drukker gaat maken om in het vervolg de zaakjes qua beschermingsmiddelen wel op orde te hebben, zijn ze te druk met dit soort micromanagement en absurde beperkingen.

9 juli 2020 om 15:44

De regering redeneert andersom. Als iedereen zich voorlopig aan deze beperkingen houdt, hebben we hopelijk die beschermingsmiddelen voor een tweede golf niet nodig.

9 juli 2020 om 16:57

Want dit soort betutteling maakt daarin het verschil.

9 juli 2020 om 15:32

Dan is het heel duidelijk lijkt me. Geen wedstrijden met publiek. Eens kijken of iedereen dan vrolijker wordt. Al ben ik het wel met je eens dat dit een domme regel is.

9 juli 2020 om 16:03

Het is gewoonweg niet te voorkomen. Zoals ik net ook al zei is dat een innerlijke response die gewoonweg niet te onderdrukken is. Dat maakt deze regel nou juist zo kansloos..

9 juli 2020 om 16:14

Ben ik met je eens. Maar het alternatief is dat er geen supporters zijn. Het lijkt me dus dat ze een toegeving willen doen door toch mensen toe te laten, zij het bij strenge restricties. Dan is het maar aan de mensen om zich aan die ristricties te houden.

Nog ff en Rutte verbied je ook om een scheet te laten ..

9 juli 2020 om 22:31

Ja en de spelers mogen elkaar wel omhelsen en samen juichen en de fans niet. Beetje krom,maar dat weten we inmiddels allemaal wel.

Waarom kan niet gewoon iedereen met een mondkapje op naar het stadion. Je kan temperatuur checken van te voren en natuurlijk even vragen of iedereen klachten heeft. Dan lijkt het zang verbod mij niet meer nodig (wat ook niet te handhaven is...)

9 juli 2020 om 14:51

Mondkapjes zijn ingevoerd ( zoals in het OV ) , waarbij de 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden. In een voetbalstadion kan dat wel, dus zal het daar niet ingevoerd worden. Daarnaast geef je extra controles aan ( temperatuur ren vragenlijst ), maar dat zorgt dus voor extra ophopingen. Mondkapjes blijven maar schijnveiligheid, omdat er geen voorwaarden aan verbonden zijn.

9 juli 2020 om 15:46

Elke extra bescherming is imo alleen maar goed. Als je met
Mondkapjes op wel mag zingen en juichen, dan prima toch?

9 juli 2020 om 15:13

Het probleem is dat blijkbaar een behoorlijk groot percentage van de mensen die besmet zijn geen symptomen heeft.
Anders dan met een test is dus niet vast te stellen of ze besmet zijn, terwijl ze het virus wel aan anderen kunnen overdragen.

9 juli 2020 om 15:20

Ik denk dat in een volgende fase wel gaat gebeuren maar dat er voor nu wordt gekeken of met deze regels de besmettingen niet zullen oplopen. Het is zo belangrijk dat het op deze manier goed gaat want we weten allemaal dat die wedstrijd tussen Atalanta en Valencia een soort biologische bom was.

9 juli 2020 om 15:20

Ik denk dat in een volgende fase wel gaat gebeuren maar dat er voor nu wordt gekeken of met deze regels de besmettingen niet zullen oplopen. Het is zo belangrijk dat het op deze manier goed gaat want we weten allemaal dat die wedstrijd tussen Atalanta en Valencia een soort biologische bom was.

9 juli 2020 om 15:34

Omdat je geen symptomen/koorts moet hebben om wel besmettelijk te zijn. Daarnaast zie je nu al regelmatig dat die mondkapjes naar beneden gaan als mensen een gesprek aangaan met anderen. Het zijn op zich natuurlijk geen slechte maatregelen, maar anderzijds kan het wel eens een onterecht gevoel van veiligheid geven waardoor mensen lakser worden.

Nou dat gaat niet werken. Er zijn zoveel praktische bezwaren, dat is gewoon niet te doen.

hopelijk hebben ze nu ook aangepaste regels voor als er een tweede golf uitbreekt want doelsaldo doorslaggevend maken over een niet uitgespeelde competitie is imo echt belachelijk. de laatste keer kon het dan blijkbaar niet anders maar die regels mogen nu wel aangepast worden nu je weet dat een scenario waarin een competitie niet kan worden afgemaakt zeker niet onrealistisch is

9 juli 2020 om 14:28

Wat stel jij dan voor? Onderling resultaat? Doelsaldo is hier al sinds jaar en dag leidend. Waarom zou je dat veranderen, omdat het deze keer AZ slecht uitkwam?

9 juli 2020 om 14:44

Doelsaldo is sinds jaar en dag leidend na 34 wedstrijden. Daar doet Japie op.

9 juli 2020 om 14:44

@messibazoer het liefst onderling resultaat idd of anders indien mogelijk een beslissingswedstrijd. dat staat los van AZ of Ajax want ik heb het over vanaf nu en niet over wat er afgelopen seizoen is beslist. de regel slaat imo gewoon nergens op. over een volledig gespeelde competitie vind ik doelsaldo prima maar niet over een competitie waarin niet elk team twee keer dezelfde tegenstanders heeft getroffen

9 juli 2020 om 14:49

Doelsaldo is vanaf speelronde 1 al belangrijker dan onderling resultaat.

9 juli 2020 om 14:51

In dat geval is het eerlijkste om of winterstop resultaten bepalend te laten zijn (stelt winterkampioen nog iets voor ook), of indien niet mogelijk de competitie compleet af te lasten. Onderling is al net zo “oneerlijk” als doelsaldo.

9 juli 2020 om 14:53

@1812 Daar zitten geen formele beloningen aan en dat overzicht na spelronde 1 is alleen leuk voor Studio Sport @kingb Het maakt me niet eens uit wat ze beslissen (doelsaldo, onderling resultaat, winterstopstand,) als het maar aan het begin van de ompetitie duidelijk is.

9 juli 2020 om 14:56

@kingb hoezo? je hebt toch uit en thuis tegen elkaar gespeeld en alles in eigen hand gehad in die wedstrijden? in Laliga bv doen ze het al jaren zo

9 juli 2020 om 14:57

@ajax1812 ja maar dan gaat het doelsaldo over een hele competitie waarin iedereen twee keer dezelfde tegenstanders heeft getroffen dus dan is het idd logisch. alleen over een niet afgemaakte competitie vind ik het een erg vreemde regel

9 juli 2020 om 15:05

Nouja als je die regel wil veranderen is dat natuurlijk prima maar dan niet met terugwerkende kracht en van eredivisie tot kelderklasse. Als daar draagvlak voor is dan is dat zo geregeld.

9 juli 2020 om 15:09

@jd026 ik bedoel ook zeker niet met terugwerkende kracht want dat zou belachelijk zijn inderdaad. wat er is beslist is er beslist en daar moeten we het verder ook niet meer over hebben want dat is geweest. ik doel op het moment dat er weer zoiets gebeurd

9 juli 2020 om 15:17

En hoe moet dat dan, als er sprake is van een niet afgemaakte competitie en het op onderling resultaat aan komt maar er is slechts een van de 2 wedstrijden onderling gespeeld? Een andere mogelijkheid zou zijn: alle dezelfde gespeelde wedstrijden nemen en dan het aantal punten + evt. doelsaldo nemen.

9 juli 2020 om 15:22

Doelsaldo is toch ook leidend wanneer de competitie nog loopt? Dus niet alleen na 34 speelrondes

9 juli 2020 om 15:36

Waarom dan niet een stand op basis van alle duels die beide clubs wel hebben gespeeld? Dus bijv 2x tegen elke club, en heb je toevallig beide RKC thuis gehad, tel je die ook mee.

9 juli 2020 om 15:51

@ Lars Leidend waarvoor? Voor de nietszeggende tussenstanden waar geen formele prijzen (CL deelname, titels etc.) aan vast zitten.

9 juli 2020 om 15:56

@pro2312 dat vind ik ook een eerlijke oplossing inderdaad

9 juli 2020 om 17:59

Dat is ook eerlijk imo. Als ze dat dit jaar hadden toegepast was ajax overigens ook kampioen geweest, ondanks 2x verlies tegen az. Dat is het meest eerlijke maar misschien wat onoverzichtelijk. Onderling resultaat en dan doelsaldo wanneer de competitie niet in zijn geheel kan worden afgerond lijkt me een prima oplossing. Afgelopen seizoen was natuurlijk appels met peren vergelijken en dat is niet de bedoeling van de competitie

9 juli 2020 om 19:42

Periodekampioen in de KKD wordt ook op doelsaldo beslist, en niet op onderling resultaat of een beslissingswedstrijd, terwijl je hier ook niet dezelfde tegenstanders hebt over die periode. Doelsaldo was in de situatie van vorig jaar de juiste beslissing. Prima als ze nu vooraf iets anders willen laten beslissen, maar niet tijdens het seizoen een beslissingswedstrijd laten spelen terwijl dat nooit gebeurd.

9 juli 2020 om 14:34

Ik ben ook voorstander van onderling resultaat. Ik denk dat we meer waarden zouden moeten hechten aan het resultaat wat je tegen je directe concurrent hebt behaald, dan dat je misschien een paar keer een grote uitslag hebt neergezet tegen een veel minder team.

9 juli 2020 om 14:36

@lucas1234, Zit wat in. Aan de andere kant, je haalt dat doelsaldo niet in 1 wedstrijd. Opzich is het dat weer mank dat je misschien door een offday tegen je concurrent de titel misloopt. Terwijl je misschien wel 30 goals meer hebt gemaakt en 10 minder tegen. Aan beide verhalen zit zowel wat positiefs en wat negatiefs imo.

9 juli 2020 om 14:42

@lucas, de gedachte is natuurlijk dat doelsaldo eerlijker is omdat dit over een langere periode bepaald wordt. Daarmee zijn eventuele negatieve/positieve uitschieters gecompenseerd en pak je een goed gemiddelde. Stel je mist precies de wedstrijden tegen je concurrent je 3 beste spelers door een blessure, is dat dan een eerlijk vergelijk?

9 juli 2020 om 14:44

Ik niet. Dan zou je dat door de hele ranglijst door moeten gaan trekken als een soort ladder competitie.

9 juli 2020 om 14:47

@masterapie ja maar je kan ook je hele aanval hebben gemist de laatste 8 wedstrijden of de een heeft net een paar superzware tegenstanders gehad en de ander alleen maar degradatiekandidaten op het moment dat de competitie wordt afgebroken. is het doelsaldo dan wel eerlijk? er zal altijd iets nadeligs aan zitten maar onderling resultaat vind ik logischer als doelsaldo over een niet afgemaakte competitie. stel je staat nummer 2 en hebt net als FC Utrecht een duel minder gespeeld op het moment dat de competitie wordt afgebroken en je staat op een of twee doelpunten verschil met de koploper maar staat wel gelijk in punten. dan voel je je toch flink genaaid

9 juli 2020 om 14:55

Ik ben tegen onderling resultaat. Voetbal is entertainment en de competitie is veel interessanter met doelsaldo. Stel twee teams hebben gelijk aantal punten, dan moeten ze ook nog proberen zoveel mogelijk te scoren. In het geval van onderlinge resultaat gaan beide teams op safe spelen. Mocht de competitie niet uitgespeeld kunnen worden, zou ik ervoor kiezen om de winterkampioen tot kampioen te kiezen. Dan heeft iedereen een keer tegen elkaar gespeeld en heeft de winterkampioen titel ook nog eens een betekenis. Mocht de competitie voor de winter stoppen, dan kan je beter geen kampioen uitkiezen want dan is er gewoon te weinig gespeeld.

9 juli 2020 om 14:55

@masterapie ik snap je punt hoor, maar je kan het ook anders bekijken. Stel Ajax speelt tegen een RKC dat nog volop strijd voor lijfsbehoud en wint krap met 1-0. 2 weken later speelt PSV tegen datzelfde RKC dat inmiddels is gedegradeerd en wint met 6-0. Het moment van treffen kan een wereld van verschil maken tegen allerlei ploegen. In Spanje wordt al jaren onderling resultaat zwaarder gewogen dan doelsaldo en dit legt een hele andere lading op de toppers.

9 juli 2020 om 15:00

@ijzerchef hoezo is voetbal automatisch interessanter op basis van doelsaldo? wat als een team superverdedigend speelt en het beste doelsaldo heeft omdat ze gewoon heel weinig tegengoals krijgen? ik vind ook dat teams het recht hebben om te spelen hoe ze willen spelen. wij kunnen wel willen dat iedereen aanvalt maar het is natuurlijk niet illegaal ofzo om het niet te doen en je hoort vrij te zijn in die keuze als club. je baseert namelijk je opstelling als coach op basis van je materiaal en als je materiaal niet geschikt is om aanvallend voetbal te spelen is het ook niet echt handig omdat te gaan doen

9 juli 2020 om 15:15

In mijn ogen is niets eerlijk wat je ook beslist. Er zijn altijd voor en nadelen voor clubs. Het enige wat je in dit geval zou kunnen doen in mijn opzien is nietig verklaren en vorig seizoen erbij pakken. En zelfs dan kun je het niet goed doen.

9 juli 2020 om 15:35

@Lucas dus je wilt 1 of 2 wedstrijden tegen een concurrent beslissend maken omdat het niet eerlijk is dat een team 1 of 2 wedstrijden tegen een lager gerangschikt team een grote uitslag heeft gehaald? Nogal contradictorisch lijkt me.

9 juli 2020 om 15:52

@lierse1997 in een topcompetitie als Laliga werkt het al jaren zo en dan gaan wij in de Mickey Mouse league zeggen dat het niet logisch of eerlijk is

9 juli 2020 om 16:16

In de premier League geldt er dan weer doelpuntensaldo als ik het juist heb. En dat lijkt me toch ook een topcompetitie. Verder weet ik niet vanbuiten hoe het zit in de BuLi, Serie A en Ligue 1, maar pas als ze daar allemaal onderling resultaat kiezen heb je echt een punt.

9 juli 2020 om 16:24

@lierse1997 van de topcompetities worden La Liga en de Serie A beslist op basis van onderling resultaat. Premier League, Bundesliga en Ligue 1 op basis van doelsaldo. Ik zou niet zeggen dat de een (on)eerlijker is dan de andere. Maar ik vind dat onderling resultaat altijd een mooie lading legt op directe wedstrijden tussen concurrenten, waardoor het mijn voorkeur heeft.

9 juli 2020 om 14:35

Maakt me niet uit of je onderling resultaat of doelsaldo kiezen, zolang ze maar regels vastleggen in het geval van een niet afgemaakt seizoen.

9 juli 2020 om 14:47

En wat als de gedeelde nr 1’s maar 1x tegen elkaar hebben gespeeld?

9 juli 2020 om 14:53

@kingb dan is er idd geen andere optie en laat je het doelsaldo wel meetellen maar als ze twee keer tegen elkaar hebben gespeeld zou ik persoonlijk wel het onderlinge resultaat doorslaggevend maken

9 juli 2020 om 14:54

@japie_krekel: Ook dat zou ik heel gek vinden. Als je al wil concluderen bij een gelijk aantal punten, zou ik kijken naar alle wedstrijden die beide clubs hebben gespeeld. Dan maak je namelijk een gelijk speelveld. Als dat ook gelijk is en je dan naar doelsaldo of onderling resultaat kijkt is mij om het even.

9 juli 2020 om 15:02

@4ever4ajax dat zou ook een goede optie zijn idd. kijken naar wie deze clubs twee keer hebben gespeeld en dan kijken wie het beste heeft gepresteerd die wedstrijden

9 juli 2020 om 15:23

Ik denk dat niemand tegen een plan is bij het afbreken van de competitie. Dat ontbrak volledig de afgelopen decennia omdat we nooit eraan gedacht hebben dat het zou kunnen gebeuren. Nou is het gebeurd dus weten we dat we daarop moeten anticiperen. Maar dat staat los van dit protocol hoe we voetballen in coronatijd. Overigens denk ik dat de Knvb je voorstel niet gaat overnemen, al was het maar omdat dit het besluit van afgelopen seizoen (wat volkomen juist was) extra pijnlijk zal maken voor AZ.

9 juli 2020 om 15:48

@Japie_Krekel,

Deze reactie slaat in mijn ogen nergens op.

Al jarenlang is doelsaldo doorslaggevend, en heb ik daar nooit iemand over horen zeuren, maar nu AZ in de zoveel tijd weer een prijs kan pakken, is het in eens onterecht?!

Vergeet niet dat alle clubs akkoord zijn gegaan met de huidige reglementen, en dus ook AZ.

Ik snap dat het pijnlijk is, maar over een heel seizoen heeft Ajax beter gepresteerd dan AZ, door meer te scoren, and that’s it, case closed

9 juli 2020 om 15:55

@gio1999 al jaren is het zo dat doelsaldo doorslaggevend is over een hele competitie en daar is niks mis mee. het slaat alleen nergens op imo om doelsaldo doorslaggevend te maken in een competitie waarin niet iedereen twee keer tegen dezelfde tegenstanders heeft gespeeld. AZ moet verder niet zeuren. vorig jaar was er niemand op voorbereid dus prima dat het zo geregeld is toen. nu zijn we er echter wel op voorbereid en dan mogen er best aangepaste regels gemaakt worden voor een competitie die afwijkt van een normale competitie die kan worden uitgespeeld

Goed dat er al een plan van aanpak geschreven is, ipv dat weer last minute te doen. Stel dat er vanaf het begin van het seizoen al met een deel van het stadion gevuld gespeeld kan worden scheelt dat toch significant op de begroting. Denk dat het allerbelangrijkste is dat de protocollen snel aangepast kunnen worden afhankelijk van de op dat moment geldende beperkingen.

En dit is het begin van geen uitfans meer

9 juli 2020 om 14:43

Daar vrees ik ook voor, in ieder geval tot er een vaccin is (stokpaardje van De Jonge)..

9 juli 2020 om 14:48

Tsja, wellicht minder sfeer maar het scheelt op dat gebied ook de lokale overheid gigantisch aan politie inzet kosten.

9 juli 2020 om 14:57

In december nog een bericht over tekorten bij de politie en dat de inzet bij voetbalwedstrijden en grote evenementen met minder mensen moest. In dat opzicht zal het ze niet slecht uitkomen.

De ballenjongens moeten constant de bal desinfecteren.. Wat een idiote regering hebben wij toch dit kan je toch niet serieus nemen🙈

Ideaal voor die oefenpotjes, maar totaal waardeloos als de Eredivisie weer gaat beginnen. Want je kunt nooit bepalen welke supporters naar bijv. Feyenoord - RKC mogen en welke naar Feyenoord - AZ. Ik hoop dat de daling van Corona in Nederland keihard doorzet zodat bij de herstart meer mogelijk is. Regels over apart het veld opkomen zijn ook voor de bühne, want drie corners en een vrije trap verder en iedereen heeft aan iedereen gezeten. Het zijn spelers die je (neem ik aan) bovendien test. Maar ze hebben er serieus werk van gemaakt en dat zorgt ervoor dat we weer een stap dichterbij komen.

Op deze manier koop ik sowieso (voor het eerst in 18 jaar) geen seizoenskaart. Zo is de lol er wel af. Ik ga bijvoorbeeld met een oom en nichtje, maar dus 2 adressen. Ik zou dus 2 stoelen verder moeten zitten? En evt gefaseerd naar buiten of naar binnen. Man man man

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren