Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heracles Almelo reageert op interesse in Joshua Zirkzee

Laatste update:

Joshua Zirkzee staat op de nominatie om te vertrekken bij Bayern München. In de Duitse media wordt de aanvaller verrassenderwijs gelinkt aan Heracles Almelo, dat de negentienjarige ex-speler van ADO Den Haag en Feyenoord op huurbasis zou willen overnemen. Het bericht werd in Nederland enigszins gekscherend ontvangen, maar de online nieuwsjaarsreceptie van Heracles bood dinsdagavond nieuwe inzichten.

Technisch directeur Tim Gilissen ontkende de belangstelling voor Zirkzee namelijk niet. De sportbestuurder van de Almelose club sloot niets uit. “Het gaat heel lastig worden en Heracles staat niet vooraan in de rij van gegadigden”, werd hij door TC Tubantia geciteerd. Gilissen hield zich op de vlakte toen supporters de vraag stelden of er nog nieuwe spelers komen. “Over het algemeen is januari niet de beste maand om spelers te halen, zo is vaak gebleken", zei hij.

“Ik geloof meer in de ontwikkeling van de huidige groep. Daar hebben we alle vertrouwen in.” Trainer Frank Wormuth heeft in Almelo momenteel de beschikking over twee spitsen: Sinan Bakis en Adrián Szöke. De twee spitsen verzorgden in de eerste seizoenshelft samen echter slechts drie doelpunten. Slechts twee clubs waren minder trefzeker dan Heracles, dat vijftien keer scoorde: RKC Waalwijk en ADO maakten dertien treffers.

Naast Heracles worden ook 1.FC Köln en Eintracht Frankfurt als gegadigden voor Zirkzee genoemd. Laatstgenoemde club is momenteel op zoek naar een nieuwe spits, nadat Bas Dost naar Club Brugge vertrokken is. “Hij is een interessante speler, maar beide partijen moeten dichter bij elkaar zien te komen”, zo gaf Eintracht Frankfurt-trainer Adi Hütter te kennen na vragen over Zirkzee.

Er heerst volgens Kicker bij Bayern intern verdeeldheid over Zirkzee. Over het algemeen zou men bij der Rekordmeister meer verwachten van de jonge spits, wat de clubleiding er mede toe zou hebben bewogen om afgelopen zomer Eric Maxim Choupo-Moting aan te trekken als de stand-in van Robert Lewandowski. Door diens aanwezigheid speelde Zirkzee dit seizoen pas vijf wedstrijden in de hoofdmacht, terwijl dit er in de vorige jaargang nog twaalf waren. Het contract van Zirkzee loopt voorlopig nog door tot medio 2023.

Bayern zoekt om die reden naar een oplossing voor Zirkzee in januari. Dat zou een huurperiode kunnen zijn, maar Kicker sluit een definitief vertrek met een terugkoopoptie eveneens niet uit. Zirkzee werd afgelopen halfjaar al nadrukkelijk gelinkt aan een overstap naar de Eredivisie, waar zijn naam toch het meest gelinkt werd aan Feyenoord. De Rotterdammers namen vorige week echter Lucas Pratto op huurbasis over van River Plate en lijken daardoor niet langer op zoek naar een nieuwe spits.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Natuurlijk een totale lariekoek bericht. Wel een goede stunt van de Heracles-man om dit zo te benomen. Zo komt je club natuurlijk in de picture wat misschien wat interessants kan opleveren. De 3e spits van het 4e van Bayern ofzo.

5 januari 2021 om 22:11

Is die Zirkzee zo'n geweldenaar dan? Als ik lees dat clubs als Eintracht Frankfurt of Köln de andere gegadigden zijn, dan vraag ik me af of dat nou de juiste stap zou zijn. Die Choupo Moting is ook geen geweldenaar hoor, maar Zirkzee staat duidelijk achter hem in de pikorde. Is natuurlijk helemaal niet erg als je zo jong bent, maar 20 wedstrijdjes eredivisie zou die jongen toch geen kwaad doen?

5 januari 2021 om 22:14

Ohnee hoor. Ik heb zelf ook al meerdere keren aangegeven dat ik hem ook maar lui vindt. Zet geen stap teveel bij oranje en speelt alsof hij 't allemaal al wel gezien heeft. Maar meer het feit dat iemand die al basisplekken heeft gehad bij bayern met een salaris van minimaal 2mil natuurlijk niet gaat voetballen bij, met alle respect, WII.

Opzich is die Wriedt ook gewoon een gerenommeerd talent van Bayern, en die zit nu bij Willem II. Zirkzee is misschien wel een stapje hoger qua niveua, maar heb ook het idee dat wij Hollanders heeel graag willen dat hij echt heel goed is...

5 januari 2021 om 22:09

Dat was Wriedt helemaal niet, die was gewoon opvulling voor Bayern II, net als Boy Deul bijvoorbeeld enkele jaren geleden. Zirkzee was vorig jaar nog tweede keuze achter Lewandowski.

5 januari 2021 om 22:29

En heeft zo'n spetterende indruk gemaakt dat Bayern Choupo Moting heeft gehaald.

5 januari 2021 om 22:32

Heeft er toch 60 in geschoten in 85 wedstrijden bij Bayern II, prima moyenne. Zeg niet dat hij beter is dan Zirkzee hoor, maar het feit dat hij bij Willem II is belandt geeft toch aan dat Zirkzee naar Heracles gek maar niet onmogelijk is

Ze mogen ADO Den Haag ook aan het rijtje geinteresseerde toevoegen.

Publiciteitsstunt of niet.
Heracles heeft gewoon een goede spits nodig.
Szoke en Bakis zijn beide niet van niveau dat Heracles moet nastreven.

5 januari 2021 om 23:34

@soron, klopt helemaal. Ik vermoed overigens dat Bayern Muenchen het liefst helemaal van Joshua Zirkzee af wil. Gewoon omdat Zirkzee de (te) hooggespannen verwachtingen niet heeft kunnen waarmaken. En, naar verwachting, nimmer zal waarmaken. Ik vraag me overigens af of er uberhaupt een club in Europa te vinden is die de geschatte marktwaarde van Zirkzee (circa 9 miljoen Euro) kan danwel wil ophoesten.

6 januari 2021 om 01:50

Welke verwachtingen heeft hij niet waar kunnen maken? Moet hij Lewandowski uit de basis spelen ofzo? Die jongen is 19 en is momenteel 3e keuze bij Bayern. Heeft nog amper wat kunnen laten zien, maar wanneer hij kansen kreeg in het eerste speelde hij gewoon prima. Voor die jongen beter om nu minuten te gaan maken op een hoog niveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren