Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Heitinga krijgt goed nieuws in aanloop naar cruciaal duel met FC Twente

Laatste update:

Steven Berghuis lijkt fit genoeg voor het cruciale duel van Ajax met FC Twente, zo vertelt hoofdtrainer John Heitinga in gesprek met Ajax TV. De Amsterdammers moeten winnen in de Grolsch Veste om nog kans te maken op Champions League-voetbal. Bij een nederlaag is ook de eerste deelname van Ajax aan de Conference League mogelijk. Plek drie, waar het elftal van Heitinga momenteel staat, geeft recht op een plek in de kwalificatie van de Europa League.

Wanneer Ajax wint op bezoek bij Twente, maar ook PSV weet te winnen bij AZ, blijft Ajax op de derde plek staan. De Eindhovenaren hebben genoeg aan een gelijkspel om een plek in de kwalificatie van de Champions League vast te houden. Indien Ajax verliest van Twente, en AZ weet te winnen van PSV, gaan de Amsterdammers als nummer vier voor het eerst in de clubgeschiedenis de voorrondes van de Conference League in. Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft halverwege het seizoen aangegeven in dat geval uit zijn functie te treden. Er staat dus veel op het spel in Enschede, zondagmiddag om 14.30 uur.

Ajax zal het in het oosten van het land in ieder geval moeten doen zonder Ahmetcan Kaplan, Kian Fitz-Jim en Francisco Conceição. Youri Regeer, die komend seizoen de overstap maakt naar Twente, is een twijfelgeval. “De kans is groot dat hij het niet gaat redden”, aldus Heitinga. “Ik ga ervan uit dat de rest er wel bij kan zijn. Steven Berghuis heeft nu een deel meegetraind. Het is even afwachten wat de reactie is, maar ik hoop erop dat hij aan kan sluiten.” Berghuis ontbrak de afgelopen drie wedstrijden bij de selectie van Ajax. Het lijkt er niet op dat hij direct in de basis begint.

Bij een nederlaag dreigt voor het eerst in zeventien jaar een eindklassering buiten de top drie voor Ajax. Toch is Heitinga positief gestemd. “We hebben een lekkere trainingsweek gehad. De wedstrijd tegen FC Utrecht (3-1 winst, red.) was met name in de eerste helft goed. Het was een goede teamprestatie en uiteindelijk ben je nu in een positie waarin je zelf moet winnen, maar het niet zelf in de hand hebt. De hoop is er natuurlijk wel. De jongens willen heel graag. Dat is op de trainingen zichtbaar en ook in de wedstrijden. Wij zullen zondag het verschil moeten gaan maken.”

Vermoedelijke opstelling FC Twente: Unnerstall; Brenet, Pleguezuelo, Pröpper, Smal; Zerrouki, Sadilek, Vlap; Cerny, Ugalde, Misidjan.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Hato, Wijndal; Álvarez, Bergwijn, Taylor; Kudus, Brobbey, Tadic.

*De vermoedelijke opstellingen zijn afkomstig uit het Algemeen Dagblad.

FC Twente - Ajax:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik verwacht dat Ajax de 3 punten gaat binnen harken!

26 mei 2023 om 21:36

Ik hoop het niet

26 mei 2023 om 22:42

heb je wel hoge verwachtingen, je weet dat Twente dit seizoen in de eredivisie nog niet heeft verloren in de Grolsch Veste?

En we zijn redelijk in vorm dus zo makkelijk zal het zeker niet gaan! maar je mag die verwachtingen hebben hoor niks mis mee haha

27 mei 2023 om 08:03

Leuke statistiek fctwent3. Buiten de eredivisie heeft Twente dit kalender jaar wel verloren in de Grolsch Veste. 3x raden tegen wie…

27 mei 2023 om 14:10

En wat was het ook alweer bij Ajax.. hmmm
Met andere woorden niks is zeker. Al helemaal niet omdat het team in vorm, Twente is.

26 mei 2023 om 22:42

Ik verwacht dat Ajax volgend seizoen Europa League Kwalificaties moet spelen in Oezbekistan.
Prestige dingetje van Ron Jans, die moet en zal winnen van het grotere Ajax.

27 mei 2023 om 01:29

Ik verwacht dat Ajax hooguit een gelijkspel er uit weet te slepen.

Ik heb Berghuis niet gemist de afgelopen wedstrijden, al zie ik hem liever op het middenveld dan Klaassen of Taylor.

Middenveld met Vos Alvarez en Berghuis asjeblieft John.

26 mei 2023 om 21:51

Het middenveld Alvarez - Taylor - Bergwijn speelde erg goed tegen Utrecht, waarom dat weer veranderen? Verwacht dat Berghuis kan invallen gezien hij pas weer net fit is. En Vos wordt wel heel erg overhyped al, heeft nog geen 30 minuten ingevallen in de Eredivisie en wordt alweer de basis ingeschreven. Heeft nog genoeg te bewijzen bij Jong ook. Groot talent, maar we moeten niet te hard van stapel lopen.

26 mei 2023 om 22:04

Hoezo zou je in zo'n cruciaal duel ineens met een jong broekie zonder enige ervaring en een speler die net een halve training heeft afgewerkt spelen? Dat gaat werkelijk geen enkele trainer ter wereld doen hoor. Heitinga zal logischerwijs gewoon met dezelfde 11 starten als tegen Utrecht, met Berghuis als invaller.

Of dat nu het verschil gaat maken. Deelt echt wel in de malaise dit seizoen.

Heb Berghuis amper gemist, weet ook niet wie eruit zou moeten nu. Misschien Brobbey. En anders niemand. Al ligt de toekomst van Bergwijn zeker niet op 10.

27 mei 2023 om 14:16

Waar zie je dan Bergwijn renderen? op links is het ook niks aangezien hij nooit het sprintduel aangaat. Als het niet op 10 is dan gaat het nergens worden in de basis, of je moet hem omturnen tot rechtsback maarja 32 miljoen voor een backie bij Ajax is natuurlijk kapitaalvernietiging.

mijn verwachting is dat ajax weer goed op hun bek gaat. twenthe 4-1 ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren