Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heerenveen krijgt lesje effectiviteit en druipt week na Ajax teleurgesteld af

Laatste update:

SC Heerenveen heeft het treffen met Ajax geen goed vervolg kunnen geven. Een kleine week na de verrassende 3-2 zege op de Amsterdammers bleek Go Ahead Eagles met 0-2 te sterk. Daardoor blijft de ploeg van René Hake in het kielzog van de top vijf. Nummer vijf Ajax, dat het zondag tegen NEC opneemt, staat nog slechts één punt voor op Go Ahead.

Heerenveens zege op Ajax maakte afgelopen week veel tongen los in medialand. Niet alleen om het belabberde verdedigingsspel van de recordkampioen; ook om de mogelijke 3-3, daar de bal vanuit bepaald camerastandpunt duidelijk over de lijn leek te zijn geweest.

Discutabel of niet: de overwinning was zeer welkom voor Heerenveen. De ploeg van Kees van Wonderen is zeer wisselvallig en won vóór zondag op 1 december voor het laatst een Eredivisie-wedstrijd.

Tegen Go Ahead, de verrassende nummer zes van Nederland, was het wederom weer pover wat de Friezen lieten zien. Hetzelfde gold alleen voor de bezoekers uit Deventer.

In de eerste helft viel vrijwel geen grote kans te noteren, met een schriele amusementswaarde tot gevolg. Het fluitje voor het rustsignaal zal menig bezoeker in het Abe Lenstra Stadion uit zijn slaap hebben gewekt.

Vlak na de onderbreking kwam het publiek in Friesland eindelijk van de banken. Althans, de uit Deventer meegereisde fans. Het was namelijk Jakob Breum die de score opende: de Deen maakte de rebound uit een vrije trap van Mats Deijl.

Verdiend was het niet te noemen, daar Heerenveen grotendeels toch de betere partij was. Na de 0-1 voerden de Friezen de druk noodgedwongen op. Er was wel dreiging, maar de bal viel maar niet goed. Go Ahead maakte zelfs nog een tweede: invaller Victor Edvarsen gleed binnen na een vlijmscherpe steekbal van Søren Tengstedt. Daarvoor had Edvardsen al eens op de lat gekopt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Classic Heerenveen. Topploegen in de competitie het moeilijk maken om tegen de 'kleintjes' weer onderuit te gaan

17 februari 2024 om 23:02

Haha, in mijn ogen is Heerenveen de laatste jaren totaal geen probleem voor de top-3 en was het die 10 jaar daarvoor wel anders. Met Ajax als positieve uitschieter.

Met als disclaimer dat dit slechts een gevoel is en niet gestaafd op stats ; )

17 februari 2024 om 23:08

Voor Ajax de rode loper. Daarin lijkt Heerenveen nooit hun best te doen. PSV heeft er altijd moeite mee

17 februari 2024 om 23:27

De afgelopen 5 jaar heeft PSV de helft van de potjes tegen Heerenveen punten verspeeld. Verstandig dat je een disclaimer inbouwde 😉

18 februari 2024 om 00:43

Myvision en Feyenoord dan? We hebben het over de top -3 he ; )

18 februari 2024 om 07:38

Vanaf 2010 33x gespeeld. 17 winst, 6 verloren en 10x gelijk. Dus veel vaker gewonnen, maar dus ook bijna de helft vd wedstrijden punten misgelopen.

17 februari 2024 om 23:07

Onzin. Net alsof Heerenveen een grote historie heeft tegen topclubs. Je comment lijkt een beetje op het spel van ajax.Go Ahead is gewoon een lastige ploeg om tegen te spelen. Die zitten tactisch wel goed in elkaar.

17 februari 2024 om 23:40

Heb net even de historie zitten terugkijken, maar Heerenveen doet het (voor waar de club de laatste jaren staat) toch eigenlijk standaard goed tegen de toppers in de competitie? Tegen Psv, Feyenoord, Az en Twente al jaren eigenlijk prima resultaten. Alleen Ajax was een echte uitzondering waar ze al jaren niet moeilijk tegen hadden gemaakt.

18 februari 2024 om 04:43

@InkeMontana

Kijk een duidelijk onderbouwde reactie want mijn gevoel zei hetzelfde. Heerenveen verwacht ik normaliter in het linker rijtje achter Twente en AZ of te wel, een ploeg die als het mee zit punten snoept van de top 3.

17 februari 2024 om 23:09

Welke topploeg hebben ze het de laatste tijd moeilijk gemaakt dan? 😉

17 februari 2024 om 23:19

Dit seizoen: Bij PSV wel, bij Twente, AZ thuis en Ajax natuurlijk thuis. Verder verspeelde PSV vrij traditioneel punten tegen Heerenveen de afgelopen seizoenen.

18 februari 2024 om 08:26

Dit seizoen zijn de enige topploegen PSV en Feyenoord. Hooguit Twente die nog iets aan kan haken, maar de rest is subtop op dit moment.

17 februari 2024 om 23:11

Tegen welke topploeg hebben ze het goed gedaan dan? 6-1 verloren van ons, 2-0 van psv, 3-0 van AZ en 1-0 van Twente.

18 februari 2024 om 02:59

Hoezo tegen de kleintjes? Go Ahead staat op 1 punt onder jullie.. en Ajax is ook weg getikt tegen Eagles waar jullie met geluk hebben gewonnen, iets meer respect is wel op zijn plaatst

18 februari 2024 om 07:26

Dat is dit seizoen zeer zeker niet het geval. Heereveen wint niet van de 'topploegen'. Of iig Ajax hoort daar dit seizoen niet bij.

Het is onvoorstelbaar. Hoe kunnen wij letterlijke elke wedstrijd zo'n verschil hebben tussen 2 helften in. Fantastisch positiespel 1e helft, vloeiende aanvallen en het enige wat miste was de laatste pass en de goal. En dan weet je gewoon dat de 2e helft alles gaat omdraaien en je letterlijk niks meer kan. Geen schot op goal meer, 0.0 dreiging. Ik kan er elke keer gewoon niet bij met mijn hoofd.

17 februari 2024 om 23:02

Tegenstanders veranderen van tacktiek, iets wat Kees blijkbaar niet kan. En wisselen al helemaal niet.

17 februari 2024 om 23:04

Vond van Wonderen bij go ahead veelbelovend. Maar je ziet dat ze daar weer presteren dus de basis is goed.

Bij Heerenveen zakt hij door het ijs. Beetje de Steijn van de subtop.

Wanneer gaat Heerenveen afscheid nemen van Van Wonderen?? Schrikbarend om te zien welke clubs 1 of 2x van Heerenveen hebben gewonnen, veelal omdat ze in de 2e helft na wat omzettingen veel beter voor de dag kwamen dan Heerenveen. Die Van Wonderen is een tactisch onbenul

18 februari 2024 om 08:42

Als hij nog 2 potten belabberd presteert dan verwacht ik een ontslag. Maar wie moeten ze dan in godsnaam halen? (Heel Voetbalzone: ‘Steijn is een goede optie’)

18 februari 2024 om 13:47

Als Rene Hake van de zomer naar AZ verkast, kan Kees weer terug naar de Horst. Denk niet dat Hake bij Az past. De supporters daar willen wat attractiever voetbal dan de realist Hake of Van Wonderen.

Toch knap dat we hier gewonnen hebben. Met Willumsson en Rommens er niet bij doe je op voetballend gebied wel een groot jasje uit en tel daarbij op dat Amofa ook niet beschikbaar was, al is hij nog wel op te vangen met Nauber achter de hand. Willumsson is er gelukkig volgende week weer bij.

Waar heb ik naar gekeken? Een heerenveen wat de eerste helft goed speelt, kansen creëert, maar het puntje op de i mist. Tweede helft gebeurt eigenlijk het standaard verhaal en zakken we compleet door het ijs. Vandaag waren pawel en haye dramatisch, bang om vooruit te spelen, en wanneer ze het deden, balverlies veroorzaakten.

Ook complimenten naar van wonderen. 1x wisselen (en gelukkig was dat nunnely, die komt op straat de lantaarnpaal nog niet voorbij) maar wissel op z'n minst nog 2x als je achter staat.

Met zoveel afwezigen alsnog winnen, ik weet niet wat ik mee maak. Als ik weer in Deventer ben ga ik het me een partij vieren joh. Joris Kramer krijger, Ollie Edvardsen ninja. Tot in de play offs jongens

Hoe kan je weer zo de hele tweede helft aankijken en niet wisselen? Eén wissel omdat Nunnely geblesseerd raakte. Maar verder niks. We speelden ook zo goed natuurlijk. Alles op een voorspelbaar traag tempo, en go ahead krijgt amper kansen maar dan weet je dat zij wel gaan scoren. En dan velies je. Enige speler die nog goed speelde vond in van der Hart. De rest heeft totaal geen indruk gemaakt.

De trainer ziet het niet, maakt het team en spelers niet beter en jaagt de supporters het stadion uit. Weg met die gast.

18 februari 2024 om 13:51

Van Wonderen is meer een coach dan een trainer. Als coach moet hij wekelijks zorgen voor de opstelling en hij moet zorgen dat er een goede sfeer is in de groep. Ja, hij zou ook moeten werken aan zijn trainerscapaciteiten en ik denk dat dat de komende jaren nog wel gaat komen. Hij is immers pas 4/5 jaar de hoofdverantwoordelijke en als ik de meeste ouwe rotten moet geloven is het een ervaringsvak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren