Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heel België haalt opgelucht adem: topscorer aller tijden haalt het WK

Laatste update:

Romelu Lukaku is fit genoeg om deel te nemen aan het WK. De Belgische spits kampt al een tijdje met een hamstringblessure en dreigde het eindtoernooi in Qatar te moeten missen, maar bondscoach Roberto Martínez heeft hem alsnog opgenomen in de definitieve selectie. Met 68 goals is Lukaku topscorer aller tijden van de Rode Duivels.

Eerder deze week liet Martínez nog optekenen dat hij twijfelde over het meenemen van Lukaku. De bondscoach zei dat hij de spits van Internazionale niet zou selecteren als hij niet speelklaar zou zijn voor de eerste groepswedstrijd, maar blijkbaar wordt er verwacht dat Lukaku klaar is voor het treffen met Canada op woensdag 23 november. De spits zit in de definitieve selectie der Belgen, die 26 spelers telt. Martínez heeft maar drie keepers geselecteerd.

Verder maakt ook Eden Hazard deel uit van de groep spelers die naar Qatar zal afreizen. De vleugelaanvaller maakt niet veel speelminuten bij Real Madrid, maar het was voor de Spaanse bondscoach van onze zuiderburen toch genoeg voor een oproep. Met Loïs Openda, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Dries Mertens en Wout Faes zitten er vijf voormalig Eredivisie-spelers in de Belgische selectie.

Martínez heeft ook besloten om met Bryan Heynen, Alexis Saelemaekers, Dodi Lukebakio en Jason Denayer vier spelers 'standby' te zetten. Mocht een van de 26 uitverkorenen nog geblesseerd raken voordat het toernooi begint, dan kunnen de spelers die op de reservelijst staan nog worden ingezet. Naast Canada komen onze zuiderburen op het WK in actie tegen Marokko en Kroatië.

Volledige selectie België:

Doelmannen: Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Koen Casteels

Verdedigers: Toby Alderweireld, Wout Faes, Zeno Debast, Jan Vertonghen, Arthur Théate, Timothy Castagne, Thomas Meunier

Middenvelders: Thorgan Hazard, Yannick Carrasco, Kevin De Bruyne, Amadou Onana, Axel Witsel, Youri Tielemans, Hans Vanaken, Charles De Ketelaere, Leander Dendoncker

Aanvallers: Jeremy Doku, Michy Batshuayi, Dries Mertens, Romelu Lukaku, Leandro Trossard, Loïs Openda, Eden Hazard.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Marokko houd zijn adem in.. Maar toch wel leuk, uiteindelijk speel je daarvoor het WK.

10 november 2022 om 13:38

Ik hoop eigenlijk dat marokko Belgie kapot maakt. Marokko heeft een prima selectie en als ze de spirit hebben kunnen ze verrassen!
Belgie vind ik over the top. Verder hoop ik als Nederlandse Marokkaan sowieso niet op succes van belgie op het Wk...zou wat zijn als zij voor NL wereldkampioen worden terwijl Oranje er al 4x dichtbij was...

10 november 2022 om 14:12

Je hebt dus helemaal niets met België, dat is duidelijk. Je ‘angst’ dat België iets zou winnen( voor Oranje) is overigens totaal onnodig want dit België haalt hoogstens de kwartfinale…

10 november 2022 om 16:06

België itt wat wij denken, heeft ook niks met ons. Ik zie Kompany na kwalificatie op het veld nog juichen dat Nederland niet naar een eindronde ging....

10 november 2022 om 16:14

Als Belg kan ik je vertellen dat de meesten van ons er niet om malen wat Oranje doet.

10 november 2022 om 16:22

Heel vreemde reactie. Je bent dus eerder voor Nederland dan voor Marokko dat is duidelijk. Een Marokkaan zou het geen bal schelen waar België eindigt.

10 november 2022 om 16:27

Marokko moet eerst maar eens zien te winnen van Kroatie, eigenlijk wordt dat een onhaalbaar gegeven om 6/6 te halen tegen die twee landen. Maar je weet nooit, ik zie graag verrassingen.

10 november 2022 om 16:59

Wel, want Marokko zit in de poule met België. Toch wel degelijk belangrijk waar ze eindigen voor hem als Marokkaan.

Zowaar een goede selectie van Martinez. Al zegt dat niet dat hij de juiste spelers gaat opstellen.

Persoonlijk had ik Mertens thuis gelaten en Benteke meegenomen aangezien die toch een uniek profiel heeft. En schande natuurlijk dat Thibaut Van Acker niet opgeroepen is, dat zal hij deze avond nog wel even onderstrepen op het veld!

10 november 2022 om 13:30

Wat verwacht jij van België dit wk? Ik zelf ben bang dat het direct na de groepsfase klaar, aangezien Spanje of Duitsland wacht..

10 november 2022 om 13:32

Ik verwacht een beetje hetzelfde als het afgelopen EK. Groepsfase met moeite doorkomen, maar wel als groepswinnaar, dan een verrassing in de tweede ronde en eruit in de kwartfinale.

10 november 2022 om 13:59

Debast i.p.v. Mechele, hoe verzin je het?

10 november 2022 om 14:14

Mechele tegen Porto gezien? Dan mag hij verder nog een goede CL gespeeld hebben, die kerel is net goed genoeg voor de Belgische top. Zeer blij mee dat die niet opgeroepen wordt.

Debast is dan wat toekomstgerichter, al mag ik hopen dat hij als laatste keuze geld en geen basisspeler wordt.

10 november 2022 om 14:26

We moeten het zelfs niet over Porto hebben, ook op JPL niveau is hij vaak te zwak zoals tegen Gent.

Beide zijn op dit moment niet goed genoeg, maar Debast kan dat in de toekomst op zijn minst nog wel worden.

10 november 2022 om 14:44

Martinez gaat verder op zijn elan gaan met Alderweireld-Debast-Vertonghen. En Mechele is beter dan Debast dat zou toch duidelijk moeten zijn.

10 november 2022 om 15:11

Ik vind hem niet duidelijk beter dan Debast. Al hoort Debast zeker niet thuis in de basis, volledig akkoord.

10 november 2022 om 18:25

Benteke? Neem dan Lukebakio mee. Of Openda. Als je een grote kopbalsterke breker nodig hebt kan je Onana Fellaini-gewijs naar voren sturen dan hoef je echt geen plaats op te geven aan iemand die het zelfs in de MLS moelijk heeft.

Lukaku is al 2 jaar geen schim meer van wat hij bij inter eerst was. Denk niet dat je hem zo erg zou missen.

10 november 2022 om 16:24

Bwa Lukaku is een speler die in de juiste omgeving snel zijn draai vindt.

10 november 2022 om 16:28

Belgie met of zonder Lukaku is toch een groot verschil.

10 november 2022 om 18:26

Lukaku moet maar 1 ding doen. Tegen de ballen lopen die van KdB komen.

lukebakio had gewoon bij de eerste 26 al moeten zitten.
verder is het vooral een feestje voor de oude garde... man man man, die martinez heeft nog nooit van doorselecteren gehoord vgm.

het is dat chadli geblesseerd is anders had die er ook nog bij gezeten joh.

verder dikke prima joh, maar wereldkampioen wordt je niet met dit elftal.
overigens had ik nog wel mechelen er bij willen zien, ipv debast

zal je ook zien dat die martinez geen trossard de kans gaat geven maar met halfbakke hazard aan komt die al jaren geen knikker meer raakt.

10 november 2022 om 13:17

Chadli, Boyata en Denayer thuisgelaten. Dat is al bijna boven verwachting te noemen. Van de oude garde verdient iedereen behalve Mertens het nu trouwens ook wel vind ik zelf.

10 november 2022 om 14:34

Ik kan mertens dan nog meer begrijpen dan hazard Sr. Die speelt tenminste bij Gala (dacht ik toch?)

10 november 2022 om 14:38

Iedereen weet dat Hazard niet meer zijn oud niveau haalt, maar hij heeft de laatste jaren toch nog steeds veel meer laten zien dan Mertens bij de nationale ploeg.

10 november 2022 om 20:27

Feit. Mertens doet al jaren niks meer. Hazard zou ik nu altijd op de bank zetten om Trossard volop zijn kans te geven. Eden Hazard had ik toch meegenomen, zo breed is de keuze nu ook weer niet. Jammer dat er van Genk niet 1 of eventueel 2 spelers bij zijn, die ( op Belgisch niveau ) momenteel top spelen..
De Ketelaere had ik meegenomen op zijn niveau vanbij Brugge, maar bij Milan is het niks. Doku mocht ook thuis blijven. Lukebakio is momenteel goed aan het spelen ( en verdiende het zelfs al met het EK om mee te gaan )

Voorts veel voor de hand liggende keuzes. Waar vroeger het probleem grotendeels in de verdediging lag, is het nu deels de verdediging en vooral de aanval. Doku en Eden, amper gespeeld. Mertens passé, Lukaku al 2 jaar zwak en nu nog eens geblesseerd erbij.

10 november 2022 om 21:49

Bij de aanval moet het allemaal meezitten. Stel dat Lukaku op het WK in deftige vorm geraakt dan heb je met Trossard - Lukaku - De Bruyne wel nog steeds een zeer gevaarlijk trio voorin.

Maar eerst moet Lukaku nog zien fit te geraken natuurlijk...

10 november 2022 om 13:35

Die Martinez hoopt nog één keer te vlammen en laat het doorselecteren/ verjongen over aan zijn opvolger.

Courtois, Meunier, Alderweireld, Faes, Castagne, Witsel, Onana, De Bruyne, Carrasco, Lukaku, Hazard. Nog een laatste keer knallen The Last Dance!

10 november 2022 om 13:21

Trossard i.p.v. Carrasco en dan zijn we er.

10 november 2022 om 13:29

Je gaat het The Last Dance noemen, ik neem een vergelijking naar de serie? Dan is die vergelijking totaal scheef, aangezien The Bulls zo goed als alleenheerser waren en België dat verre van behaald heeft. Naar mijn mening zelfs totaal niet gepresteerd hebben naar de spelers die ze hadden.

10 november 2022 om 13:49

The Last Wheelchair Dance

10 november 2022 om 16:37

Je bedoelt The Last Chance

Het goede nieuws: de verdediging. Faes en Theate hebben de voorkeur gekregen boven Boyata, Mechele en Denayer. Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht. Nu nog hopen dat hij niet overweegt om Debast boven hen te plaatsen in de pikorde.

Ook het middenveld is degelijk. Alleen had ik Lavia meegenomen en Debast thuisgelaten. Met Lavia op het middenveld kon je van Dendoncker een verdediger maken. Daarbij heeft Lavia het al op een hoger niveau laten zien als Debast, die in de vorige twee interlands toch door de mand viel.

De aanval, sjah... niet slechter dan verwacht maar wel teleurstellend. Iedereen wist dat Mertens meeging maar het blijft pijnlijk om hem nog steeds op de lijstje te zien staan. Hij stelde al zwaar teleur tijdens het EK, is sindsdien nog erger geworden en NOG Steeds pakt Martinez hem mee. Dit is het beste voorbeeld van niet doorselecteren.
Ook Openda die boven Lukebakio en Origi wordt gekozen snap ik niet. Openda is heel wisselvallig, terwijl Lukebakio en Origi polyvalenter zijn, meer ervaring hebben en in vorm zijn.
Doku is ook een risico, is sinds het EK alleen maar geblesseerd geweest. Dan was Lukebakio als supersub betrouwbaarder geweest. Al snap ik de keuze voor Doku ook wel, hij brengt iets extra als supersub dat niemand anders in de Belgische selectie kan sinds Hazard op zijn retour is.

Alleen courtois de Bruyne en lukaku wereldtop. Minst sterke selectie van de Belgen voor een eindtoernooi van de laatste jaren. Misschien dat de druk er nu af is en ze het dit keer dan toch flikken.

10 november 2022 om 13:33

Haal Lukaku daar ook maar weg want die kerel is zeker geen wereldtop.

10 november 2022 om 14:16

Bij België doet hij geweldig maar met je eens dat Lukaku geen wereldtop is. Bij zijn topseizoen in Italië benaderde hij dat niveau maar een wereldtopper doet dat jaar na jaar… iets wat Lukaku nog niet gedaan heeft.

10 november 2022 om 15:41

Waarom is het aan jou om te bepalen dat Lukaku geen wereldtopper is? Hoort volgens mij nog steeds bij de top 20 spitsten van de wereld hoor. Volgens mij is dat aardig wereldtop.

10 november 2022 om 21:39

Top 20 ? Ja uiteraard, als hij fit is. Maar wereldtop is voor mij de top 3. Lewandowski, Benzema, kies zelf maar een derde..
Dan zit er een serieuze kloof.

Deze selectie vind ik er toch goed uitzien. Maar nu ben ik benieuwd hoe zijn elftal in Qatar eruit ziet. Martinez kennende zullen Hazard en Mertens in de basis staan en zit Trossard op de bank terwijl iedereen vind dat Trossard in de basis hoort.

In België is Martinez heilig.. goed geschoren, mooie pak, accentloos Engels, paar open deuren intrappen en hij krijgt een carte blanche daar.. ze willen zijn contract verlengen.. wacht gewoon het wk af, dadelijk ga je af als een gieter! Afgeknapt op hem toen hij op het EK achterstond tegen Italië, een doelpunt nodig had en nog met 3 Centrale verdedigers speelde.. haal dan een verdediger eruit en speel opurtuun! Tactisch een 0

10 november 2022 om 13:38

Je eerste zin geeft gewoon al aan dat je geen idee hebt van hoe de gemiddelde Belgische voetbalsupporter/de Belgische media naar martinez kijken.

10 november 2022 om 13:46

Jawel! Alleen Degryse is kritisch.. voor de Belgen ook, ik woon er ook

10 november 2022 om 13:53

Dan volg je de media toch niet goed, Martinez krijgt al ladingen van kritiek sinds het EK.

10 november 2022 om 16:26

Martinez heilig zegt em haha haha. 99% wil hem eruit.

Weet iemand waarom belgie 26 spelers selecteerd en frankrijk maar 25?

10 november 2022 om 13:57

Deschamps zal denk ik met een kleinere groep willen werken, net als Luis Enrique met Spanje vorig jaar zomer.

10 november 2022 om 14:24

Misschien wilde de franse bond besparen op de vliegtickets/hotelkamers etc.
Eigenlijk maken landen toch nooit gebruik van meer dan 15/16 spelers op een eindtoernooi

België is op, allemaal oude en versleten spelers. Een net niet team, de 'gouden' generatie is allang dood. Als je de volgende spelers nog steeds blijft opstellen en meeneemt naar een eindtoernooi heb je als trainer ook zwaar gefaald.. Eden Hazard, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Dries Mertens, Thomas Meunier, Mitshi Batshuayi.. like wtf..

11 november 2022 om 22:55

Batshuayi doet het momenteel wel uitstekend en weet voor België toch altijd zijn doelpunt te maken, dus die is er verdient bij.

Alderweireld is een twijfelgeval, maar van de oude garde wel nog de beste verdediger.

Voor de rest ga ik akkoord, te veel spelers in de selectie die over hun top heen zijn. Maar dat ligt aan Martinez, die heeft nog niet van doorselecteren gehoord denk ik.

Deze keer heeft hij me wel ( aangenaam ) verrast door een aantal jonge spelers mee te nemen: Openda, Debast, Doku, De Ketelaere, Faes en Theate...maar het hadden er nog meer kunnen zijn.

Hij blijft ook steeds vasthouden aan hetzelfde, achterhaalde 3-4-3 systeem...

12 november 2022 om 18:32

Voila precies dat! De Ketelaere, Theate en Castagne ben ik erg van gecharmeerd, jong en draaien gwn mee alsof ze al jaren in de top spelen. Vooral Castagne leuke vleugelverdediger die een longen heeft van een paard!

Lukaku kan mogelijk pas in de knock-out fase meedoen, dus fit is hij nog zeker niet.

Dacht dat deze man geen international meer wilde zijn. Heb dat in het verleden toch meerdere keren gelezen.

Drastische achterhoede, zal wederom niks worden dit wk.

11 november 2022 om 23:00

Als Martinez eindelijk Faes en Theate opstelt, ziet onze achterhoede er al een stuk beter uit...

Helaas gaat hij dat niet doen en gewoon weer met het duo Alderweireld - Vertonghen spelen.

Faes - Alderweireld - Theate zou momenteel een betere defensie zijn.

Aan de verwachtingen zal het niet liggen dit toernooi, die zijn er niet meer. onbevangen voetballen en het beste hopen voor de Belgen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren