Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hazard: 'Dan moet ik veertig à vijftig goals per seizoen maken'

Laatste update:

Hij wordt getipt om Cristiano Ronaldo en Lionel Messi af te lossen als beste aanvaller ter wereld, maar vooralsnog moet Eden Hazard het doen met die loftuitingen. Om daadwerkelijk in één adem met de grootheden van Real Madrid en Barcelona genoemd te worden, is meer nodig. Dat beseft de Chelsea-aanvaller maar al te goed.

/

"Als ik op dat niveau wil komen, moet ik veertig à vijftig goals per jaar maken", zegt de Belg in de Daily Mirror. "Afgelopen jaar waren dat er zeventien. Dat is misschien wel goed, maar niet goed genoeg. Hoe ik beter kan worden? Het is mijn doel om meer goals te maken, meer kansen te creëren en meer prijzen te winnen."

Messi scoorde het afgelopen seizoen 43 keer in de Primera División en nog eens 10 keer in de Champions League. Bij Ronaldo lagen die getallen nog iets hoger: 48 en 10. "Dat is genoeg druk op mijn schouders!", grapt Hazard. "Uiteindelijk wil ik gewoon lekker spelen en plezier hebben op het veld."

Gaat Eden Hazard ooit het niveau van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoeft niet op dat niveau qua doelpunten te komen. Maar iets doelgerichter mag best.
Die aantallen van Messi slaan natuurlijk helemaal nergens op als je zijn rol binnen het team analyseert. En daar moet Hazard zich gewoon op richten, voetballend de baas zijn in plaats van een goaltjesdief te worden.

26 juli 2015 om 11:19

Jou analysering slaat in mijn ogen nergens op. Leg uit waarom en hoe messi in zijn rol de aantallen bereikt? C.ronaldo doet dit ook namelijk. Mvg

26 juli 2015 om 11:45

Hoe bedoel je? Het is toch duidelijk dat de rol van Messi niet het 'eindstation' is? Hij haalt de bal op, hij bereidt voor, hij geeft key passes, assists en speelt mannen uit om ruimte te creëren. Dat hij daarbij zo absurd veel doelpunten maakt is eigenlijk te gek voor woorden.
De naam van Ronaldo heb ik in mijn betoog niet eens genoemd, dus ik snap je punt niet. Als ik je reacties een beetje lees, zie ik echter dat je een enorme Ronaldo fanboy bent en Messi afkraakt, dus een opbouwend dialoog valt niet met je te voeren vrees ik.

Maar omdat je toch graag de vergelijking wil, Ronaldo is alleen het eindstation, meer niet. Dat doet hij ontzettend goed, maar Real Madrid speelt in dienst van Ronaldo, niet andersom. Dat is dan ook de reden dat ze zo weinig prijzen hebben gewonnen sinds hij daar is. Ik hoop voor Hazard dat hij niet datzelfde pad gaat bewandelen, want Ronaldo was bij United ook een prachtvoetballer in plaats van iemand die maar vanuit elke hoek op doel schiet. Qua effectiviteit is Ronaldo niet eens bijzonder, hij schiet gewoon zo vaak op doel nadat hij gevoerd wordt door zijn team, dat zijn cijfers inderdaad bizar hoog zijn.

26 juli 2015 om 12:23

En barcelona speelt niet in dienst van Messi? Messi is niet het eindstation?
En er werd niet gevraagd om een vergelijking. Als jij alleen Messi noemt als je zegt dat die aantallen helemaal nergens op slaan, dan is het niet vreemd dat anderen, daar een vraagteken achter zetten.

26 juli 2015 om 12:31

Vorig seizoen in La Liga Messi 18 assists en het eindstation Ronaldo .. 16 assists.

De laatste 3 seizoenen in La Liga Messi 18 11 12 = 41 assists
Ronaldo 16 9 10 = 35 assists.

26 juli 2015 om 12:32

Ik ben niet zo van de wie is de beste maar kom op. Messi is veel meer dan Ronaldo een speler die voor een teamgenoot een kans voorbereid. Meissie heeft afgelopen jaren veel meer assist gegeven.

Het klopt dus wat hierboven aangegeven wordt: ongelofelijk dat je zo veel goals maakt en terwijl Suares in de spits staat!

26 juli 2015 om 12:55

Ben het helemaal met je eens jongen. Jij snapt het. Messi maakt zich niet eens druk om de doelpunten. Het gebeurt gewoon. Ronaldo heeft die doelpunten nodig om tenminste op 1 gebied Messi bij te houden. Messi is zoveel bepalender voor het spel van Barcelona dan Ronaldo voor Real Madrid.

26 juli 2015 om 12:57

Tipptopp

Je raakt nu echt kant nog wal. Je gooit wat loze kreten erin dat messi meer assists geeft, kom dan met feiten? Uit de genoemde statistieken van @ailon blijkt toch dat het reuze mee valt. in 3 seizoenen heeft messi 6 assists meer.... dat vindt ik niet echt een groot verschil.

Als je serieus wilt zeggen dat Messi beter is dan Ronaldo dan mag dat natuurlijk maar kom dan wel met betere argumenten en statistieken...

26 juli 2015 om 12:57

Buiten de 16 is Ronaldo niet veel. Dan is het gewoon de rest het weekbladen doen. Messi daarentegen probeert altijd de openingen te creëren, man meer situatie, etc...

26 juli 2015 om 12:58

@ailon, scorebord journalist :'

26 juli 2015 om 12:59

Amen bro. Helemaal mee eens.
Verder vind ik het jammer dat hazard voor Chelsea uitkomt. Had hem graag bij een club gezien die mooi voetbal speelt zoals Arsenal Dortmund barca etc etc. Echte topper die niet ego is en weet wanneer hij af moet geven.

26 juli 2015 om 13:01

Alles wordt hedendaags in beeld gebracht met statistieken en cijfertjes. Als mensen dan telkens beweren dat Messi zoveel assists mer heeft dan Ronaldo noem ik dat echt een lachertje. Dat Messi meer creëert en bepalender is in het opzetten van aanvallen etc. staat vast, maar noem dan dat en niet dat Messi zo veel meer assists geeft.

26 juli 2015 om 13:05

Hou eens op met statistieken. Sjonge jonge jonge. Je moet kijken naar de assists van Messi. Daar kan Ronaldo alleen maar van dromen. Meeste assist van Ronaldo waren gewoon door als een paard via de vleugels te rennen en voorzetten. Terwijl Messi hele verdediging sloopt met steekballen met een heerlijke curve. Zelfde geld ook voor de goals. Bij Ronaldo zijn de meeste goals intikkers en hij word door z'n team gevoerd. Daarnaast schiet Ronaldo ook veel vaker en is Messi effectiever en creëert zelf de goals.
Begrijp me niet verkeerd er zullen wel een paar heerlijke zelf opgezette goals van Ronaldo zijn en een paar heerlijke assists maar over het algemeen is dit gewoon een feit.

26 juli 2015 om 13:09

@Royeboy. Statistieken van assist zijn allemaal leuk. Maar je ziet niet wie de bal daarvoor geraakt heeft. Hoe dan ook, het is mijn mening dat Ronaldo een fantastische voetballer is en dat Messi ook fantastisch en wat completer is. Messi kan ook op meer posities dan Ronaldo uit de voeten. Messi heeft, buiten op de verdedigende posities, overal meerwaarde. Dat is misschien het grootste verschil tov Ronaldo waardoor ik de voorkeur heb. Maar dat wil niet zeggen dat Messi op elke positie beter is als Ronaldo. Zet ze beiden op hun meest favoriete positie en ze ontlopen elkaar niet veel.

26 juli 2015 om 13:10

@barcastyle
hahah! je naam zegt al genoeg. Als je zelf al zegt dat het feiten zijn zonder dit met cijfers of bronnen te onderbouwen is je reactie lachwekkend. Messi heeft niet veel meer assists dan Ronaldo. Ik heb geen voorkeur voor een van de twee maar die vergelijkingen van Barca fans worden echt lachwekkend op den duur. De feiten spreken voor zich en meestal is dat in de vorm van cijfers. Die cijfers zijn niet altijd zo veel in het voordeel van Messi als men doet geloven.

26 juli 2015 om 13:13

@tipptopp
Ik snap je punt en heb ook geen voorkeur voor een van de twee maar wat jij zegt dat statistieken van assists allemaal leuk en aardig zijn ben ik het mee eens. Je moet het natuurlijk niet te serieus nemen maar de cijfers wijzen nou eenmaal uit dat het verschil daarin tussen de twee niet zo groot is als iedereen wil doen geloven. Dat is wat mij het meeste eraan stoort. Natuurlijk ziet iedereen dat Messi meer aanvallen etc. opzet maar dat barca fanboys dan altijd met argumenten komen dat Messi zoveel meer assists heeft gaat er bij mij dan niet in haha!

26 juli 2015 om 13:48

Royeboy dat je nog in discussie gaat met die Barca fans.
Barca fans zijn de grootste misgunners van Ronaldo maar tegelijkertijd ook de grootste fans.
Ik durf te wedden dat hun ook een Ronaldo shirt hebben ondanks hun haat net als die Barca fan op Facebook die in een Ronaldo shirt ging stemmen op Bartomeu in een volle zaal met Barca fans.
Haha niet met hun in discussie gaan ze weten niet wat ze willen.
Ronaldo is duidelijk beter dan Messi waar Messi alleen bij Barca kan presteren heeft Ronaldo dat al bewezen bij de 2 grootste clubs en competities ter wereld.

26 juli 2015 om 13:56

Jongens iedereen snapt toch wel dat Messi meer voorbereid dan Ronaldo. Ja hij heeft maar 6 assists meer. Maar betekent dat dat Xavi en iniesta en weinig goals voorbereid hebben omdat ze vrij weinig assists hebben? Statistieken zeggen niet altijd alles

26 juli 2015 om 13:59

Je realiseert je dat een assist ook wordt gegeven als een schot wordt gedeflecteerd of gekeerd door een keeper en die vervolgens wordt ingetikt he?

Als je alleen naar het scorebord wil kijken, ja, dan is Ronaldo inderdaad bijna net zo goed in het geven van assists (geen keypasses of openingen etc), maar als je realistisch bent, weet je gewoon dat dit niet het geval is. Die man schiet gewoon altijd. Dat is zijn enige handelsmerk tegenwoordig, te pas en onpas schieten op doel (of over doel bij vrije trappen).
Hij is een superster, maar overdrijf nou niet en accepteer dat die man geluk heeft dat er tegenwoordig zoveel mensen zijn die meer genieten van een lijstje cijfers dan van het kijken naar een wedstrijd.

26 juli 2015 om 14:48

@woel, Volgens Squawka.com in 14/15 La Liga

Messi 1 key pass per 45 minuten voetbal;
Ronaldo 1 key pass per 54 minuten.

Messi 1 schotpoging per 18 minuten;
Ronaldo 1 schotpoging per 14 minuten.

26 juli 2015 om 15:06

Die cijfers vallen inderdaad mee. Maar je kan niet ontkennen dat qua splijtende pasjes (evt "voorassist" Messi veel bepalender is dan Ronaldo. Messi geeft ook wel eens een penalty weg en schopt geen paal doormidden als een teamgenoot scoort. Dus is een betere teamplayer.

26 juli 2015 om 20:23

@woei

Ik wilde er al over beginnenbeginnen maar @ailon hieronder was me voor.

Daarbij begrijp ik ook niet wat je punt is, alweer niet. Ik denk dat vrijwel elk persoon inziet dat Messi net wat beter is dan Ronaldo. Dat het verschil enorm is, is vooral iets wat supporters van Barcelona zeggen terwijl de statistieken er op wijzen dat het verschil miniem is. Dat men ook zegt dat je niet maar de statistieken moet kijken is natuurlijk totale onlogica. Statistieken, wijzen juist alles uit. Zien, is perspectief gericht en is dus bij voorbaat al een onlogischere manier om dit soort onderdelen te berekenen. Vrijwel alle sporten zijn volledig op statistieken gericht, alleen voetbal blijkbaar niet. Ik denk dat dat de reden is dat voetbal ten opzichte van andere grote sporten maar minimaal is ontwikkelt.

Dat Ronaldo enkel 'simpele assists' geeft is natuurlijk ook niet waar en dat elke vrij normale pass van Messi wordt uitvergroot tot wonderbaarlijkheid mag ook rekening mee worden gehouden.

Messi doet vrijwel alles net iets beter en net iets mooier maar een groot tot enorm verschil, ach nee hou daar mee op.

26 juli 2015 om 23:22

Larsoboy....die reactie zou zo uit de big bang theorie kunnen komen....sorry maar als jij denkt dat alles alleen door statistiek te te vergelijken is....moet je ook heel volledig te werk kunnen gaan. En daar zit het probleem. Je zult elke actie moeten gaan evalueren en beoordelen...en dan in een schaal van bv 1:100 waarderen.... Wat...niet iedere goal of assist is gelijk. Ze tellen wel even zwaar in jou "statistiek" lijstje...maar das een statistiek waaraan je grofweg iemands kwaliteit kunt aflezen. Dat moet je vervolgens veel verder gaan finetunen. Of is iemand die in de eredivisie speelt en 20 goals maakt net zo goed als iemand die in pakweg England 20 goals maakt. En is de rebound waaruit gescoord wordt van net zo een kwaliteit als een splijtende pas???

Het resultaat is gelijk..de moeilijkheid en daarmee de kwaliteit die een speler moet hebben verschillen echter nogal van elkaar. Dus....Ronaldo en Messi ontlopen elkaar misschien qua lijstje niet veel, qua assists zit er echter een veel groter verschil in.

27 juli 2015 om 00:59

@tipptopp

Ik kijk niet veel TV en ken die show of serie niet.

In ieder geval is dat ook wat ik bedoel, volledig te werk gaan tot nagenoeg in de details. Hier voel ik aan dat jij denkt dat het onmogelijk is te bereken of simpelweg teveel moeite, maar andere grote sporten in de wereld doen het ook, dus waarom zou dit bij voetbal een onmogelijke opgave zijn? Ik vind dat voetbal in zijn geheel extreem amateuristisch te werk gaat en dat zie je terug in de gemiddelde reactues van mensen bijvoorbeeld hier. Het vrijwel belangerijkste onderdeel van sport op het hoogste niveau, het mentale aspect, is iets waar bijvoorbeeld amper tot bijna niet naar wordt gekeken. Het enorme gebrek van gebruik van statistieken, die je teminste kan gebruiken om een echt oordeel te vellen, wordt nu opgevuld door wilde speculatie en sympathie.

Net als wat je aangeeft dat er qua assists een veel groter verschil in zit, waar ik het ook mee eens ben, is in weze ook niks meer dan speculatie vanuit een persoonlijk oogpunt.

Sommige dingen zijn door onvoorziene omstandigjeden niet volledig te bereken door statistieken maar vrijwel volledig wel.

Een minimaal voorkomende, gedwongen speculatie, lijkt mij beter dan constant volledig speculeren. Daar bereik je niks mee wat ook de reden is dat voetbal als sport stil staat vergeleken andere sporten teminste.

27 juli 2015 om 07:35

Ben het met jou eens dat voetbal heel veel kan leren van andere sporten. Onbegrijpelijk en zeer arrogant dat een van de sporten met de grootste cashflow in de wereld op vele gebieden zo achter loopt.

26 juli 2015 om 17:49

Woel

Als Messi zn aanvallen nergens op slaan hoe komt hij dan aan 53 doelpunten in een seizoen en als hij geen team speler is hoe komt hij dan aan zoveel assist en waarom geeft hij dan een penalty af

Hazard is zeker ver de beste speler van de bpl

26 juli 2015 om 11:35

Veruit zeker niet, het is Messi niet eh. Voor jou dus de beste, maar veruit is wel overdreven, vind ik. Geef mij maar een fitte Agüero, maar uiteraard behoort Hazard tot de beste, ja.

26 juli 2015 om 11:40

Belgunner ja ik snap jou punt maar dan is een fitte eriksen sanchez en costa ook even goed als een fitte hazard dat betwijfel ik want net als matic zegt als ik niet weet wat ik moet doen speel ik de bal naar hazard dat zegt toch genoeg. En hij is niet voor niks verkozen tot pfa player of the year.

26 juli 2015 om 17:18

Ja want matic is god en als hij het zegt betekent het alles!

26 juli 2015 om 20:02

Heb ik gezegd God nee dus wat jij zegt slaat nergens op

Hij wordt vooral op dat niveau geplaatst door zijn huidige coach bij Chelsea.

26 juli 2015 om 10:23

Noujaa niet alleen door
Mourinho maar door meerdere echte voetbalkennis

26 juli 2015 om 10:26

Meerdere echte voetbalkenners. Je insinueert dat ik er geen kaas van heb gegeten wat natuurlijk pertinent onwaar is, maar dat weet jij natuurlijk ook wel. Kenners is overigens subjectief maar objectief bekeken is een kenner iemand die kennis van het spelletje heeft. Maar wat is kennis, lieve Nwa?

26 juli 2015 om 10:40

wat een gelul man! ik ben het met NWA eens, niet alleen Mourinho hemelt hem op maar ook KENNERS. Kenners zijn naar mijn mening personen die verstand hebben van het spelletje. Dus niet per definitie goede voeballers! Neem voorbeeld aan Van Gaal, geen geweldige voerballer, maar wel iemand die het spelletje snapt, iemand die ook zeker oog heeft voor talent en het maximale uit een talent weet te halen. Overigens wordt nergens gezegd dat jij geen verstand hebt van voetbal, maar er wordt beweerd dat er naast Mourinho ook andere mensen(kenners) hetzelfde in Hazard inzien.

26 juli 2015 om 10:41

Om eerlijk te zijn vind ik het allemaal nog wel mee vallen. Heeft mooie dingen laten zien. Maar moet ook nog erg veel leren en verbeteren. Daarnaast heeft CacciatOre gewoon gelijk. Hij wordt de zevende hemel ingeprezen voornamelijk door zijn coach. En als je het vaak genoeg roept gaat de rest het wel geloven.

26 juli 2015 om 10:56

Kenners zoals zijn oude coach, zijn huidige bondscoach en niet te vergeten zijn broertje, buurman en vader.

26 juli 2015 om 19:05

@ Cacciat0re

Niemand heeft gezegd dat jij er geen kaas van gegeten hebt. Met echte voetbalkenners bedoel ik mensen die dagelijks bezig zijn met voetbal en die op zekere hoogte ook daarmee wat bereikt hebben.

Ik hoop dat ik je vraag heb kunnen beantwoorden.

26 juli 2015 om 20:31

@nwa27

Dat men die dagelijks met voetbal bezig zou zijn en daar iets in bereikt hebben spontaan 'kenners' zijn is natuurlijk onzin. Zelfs spelers met een meer dan uitstekende inzicht hoeft niet persé alles te weten als een zogezegde kenner. Het is geen voorbode dat Messi een toptrainer zou worden. Net als dat de man op de bank met een biertje volledig gelijk heeft in alles wat tussen het drinken door uit zijn mond komt maar niet serieus wordt genomen omdat hij TV kijkt.

In plaats van op TV te praten en mensen het idee te geven dat hij een kenner is.

Sowieso wat is een kenner. Volgens mij zijn het geen wetenschappelijke onderzoekers. Ook zij gissen naar en bepalen hun mening aan de vorm van de dag.

26 juli 2015 om 22:01

@larsoboy

Dat zijn jouw woorden. Je moet er niet meer van maken dan dat het is, jij beweert iets anders dan ik.

Wie zie jij om je heen waarvan je denkt die heeft meer verstand van voetbal dan een echte professional? Dat zullen er niet veel zijn.

27 juli 2015 om 01:10

@nwa27

Gebruik het woord 'kenner' dan niet maar 'voetballiefhebber'. Dan had ik misschien tot waarschijnlijk andere woorden gebruikt.

Ik denk dat er heel erg weinig mensen zijn die daadwerkelijk een 'kenner' zijn in de voetbalsport. Ik ken meerdere professionals van de Eredivisie tot topclubs(2). Deze mensen, hebben simpelweg vrijwel dezelfde gesprekken als wij hier voeren en de manier waarop het grootste deel van de wereld discussie voert over voetbal.

Het enige verschil is dat ze niet dezelfde, naar mijn mening, onzinnge emotie in bepaalde dingen leggen. De manier van over voetbal praten is slechts meer 'zakelijk' waar het bij de gemiddelde voetbalkijker vrij overemotioneel is.

Maar uiteindelijk komt er precies hetzelfde uit als wij als het bijvoorbeeld om Messi en Ronaldo gaat. Iets in de trand van:' Messi is beter in de kleine ruimtes, Ronaldo completer', etc.

Ik denk persoonlijk dat als je een onafhankelijke persoon met een hoog IQ en Eq(op vlakken die belangerijk zijn) naar voetbal laat kijken(iemand die dit dus nooit heeft gedaan) dat je bij een beter oordeel terecht komt dan men die al jarenlang voetbal kijkt.

27 juli 2015 om 11:41

Goh ja, dit is eigenlijk een non-discussie. Zijn statistieken tonen gewoon aan dat hij aan de top staat. Hopelijk kan hij dit seizoen nog beter doen dan het vorige.

27 juli 2015 om 23:10

Vind ik ook meningen zullen denk ik blijven verschillen.

Dat moet inderdaad, Ronaldo maakte er in zijn tijd bij United al over de 30 per seizoen.

26 juli 2015 om 10:34

Over 30 per seizoen? Dat is hem 1x gelukt, blijft een geweldige prestatie natuurlijk!

26 juli 2015 om 11:01

Hij bedoelt waarschijnlijk in alle competities niet alleen de Bpl...

26 juli 2015 om 12:30

Ook in de premier league heeft hij een keer boven de 30 erin geschoten, en zoals alle spelers, ontwikkelt ook Ronaldo zich verder, dus laat hazard er volgend jaar 30 plus inschieten in de competitie en dan praten we verder.

26 juli 2015 om 12:55

CR maakte in zijn laatste seizoen, hij was toen 23 jaar, bij Man United in 49 wedstrijden 42 doelpunten

Eden Hazard, inmddels 24 jaar, scoorde vorig seizoen in 52 wedstrijden slechts 19 goals.

Een ieder die denkt dat hij ooit bij de top in de buurt zal komen is niet wijs.
Overhyped spelertje die eigenlijk alleen maar slechter kan worden.
En dat is ook precies wat ik verwacht voor hem aankomend seizoen.
Ik garandeer je dat hij nog meer minuten op de grond zal liggen om kaarten aan te naaien en natuurlijk uit pure frustratie
Dit is een abc speler die te doorzichtig is, niet snel en ook niet sterk is.
Hij had ook sowieso nooit beste speler van Engeland genoemd mogen worden.

26 juli 2015 om 10:24

Ben er wel mee eens, voordat hij zich mag vergelijken met Ronaldo en Messi, moet hij nog steeds een stuk beter worden om net zo goed als Robben te worden. Gisteren trouwens totaal niet gezien, en dat heeft hij te vaak. Zowel bij Belgie als bij chelsea in de CL zie je hem niet. Is een heel goede voetballer, maar echt niet wereldtop. Hij beslist geen wedstrijden.

26 juli 2015 om 11:30

In de CL en bij de nationale ploeg moet hij inderdaad veel beslissender worden. Niet per se met doelpunten, maar hij is zo vaak afwezig.

Natuurlijk zal hij nooit even veel scoren, tenzij er 30 penalties tussen zitten, en het wordt stilaan vervelend dat hij dit zegt. Hij overschat zichzelf wel een beetje. Ik vind hem een heerlijke speler, maar is hij beter dan,robben, Neymar, Ribery, Alexis? Niet echt.

Maar hij is wel een echte teamspeler, Ronaldo niet. En hij heeft nog groeimarge.

26 juli 2015 om 11:43

Hij is wel beter dan alexis denk ik. Hazard blijft namelijk constant spelen ten opzichte van alexis. Ook al valt hazard niet op is hij ontzettend belangrijk. Want haal hazard weg bij Chelsea en alexis weg bij Arsenal dan heeft Chelsea het moeilijker denk maar aan wat matic zei

26 juli 2015 om 11:57

Als ze beiden niet opvallen, is Alexis net veel belangrijker, want die doet z'n verdedigend werk met verve. Hazard nu en dan eens. Teruglopen is niet jagen.

27 juli 2015 om 11:43

Hazard en Robben kan je moeilijk met elkaar vergelijken aangezien Robben al 7 jaar verder in zijn carrière staat. Als Hazard dit doorzet, dan zal hij op zijn 31ste op dezelfde hoogte staan van Robben, no doubt.

26 juli 2015 om 10:25

Ben er wel mee eens, voordat hij zich mag vergelijken met Ronaldo en Messi, moet hij nog steeds een stuk beter worden om net zo goed als Robben te worden. Gisteren trouwens totaal niet gezien, en dat heeft hij te vaak. Zowel bij Belgie als bij chelsea in de CL zie je hem niet. Is een heel goede voetballer, maar echt niet wereldtop. Hij beslist geen wedstrijden.

26 juli 2015 om 10:25

Ben er wel mee eens, voordat hij zich mag vergelijken met Ronaldo en Messi, moet hij nog steeds een stuk beter worden om net zo goed als Robben te worden. Gisteren trouwens totaal niet gezien, en dat heeft hij te vaak. Zowel bij Belgie als bij chelsea in de CL zie je hem niet. Is een heel goede voetballer, maar echt niet wereldtop. Hij beslist geen wedstrijden.

26 juli 2015 om 10:30

Misschien moet jij hem eerst een keer zien spelen voordat je over hem oordeelt. Uit alles blijkt wel weer dat jij totaal geen verstand van dit onderwerp hebt.

Hazard die kaarten aannaait? In welke fantasiewereld leef jij? Die jongen kan verder alleen maar beter worden, gewoon een kwestie van dat zijn ploeggenoten al zijn passes omzetten in assists. Dan had hij er dit seizoen alleen al er 10 bij. Verder is het een op en top professional met een fantastische techniek.

Ik ben wel benieuwd wie dan speler van het jaar had moeten zijn? Hazard heeft ons eigenhandig in moeilijke tijden de titel binnengesleept.

Denk dat wanneer hij in de spaanse competitie zou spelen bij Real of Barca, hij wel meer doelpunten zou maken dan nu bij Chelsea. Het bereiken van de aantallen van Ronaldo en Messi zijn dan weer een ander verhaal.

26 juli 2015 om 10:25

Is*

Je gaat er in de BPL gewoon geen 40 inleggen. Messi en Ronaldo zou dat ook gewoon niet lukken, maar Hazard scoort naast penalty's niet heel erg veel doelpunten. Is trouwens ook niet erg, want zo'n soort speler is het niet, hij creëert meer. Kwaliteit moet niet alleen maar worden afgemeten aan het aantal doelpunten vind ik. Bij Barca en Real lopen Messi en Ronaldo tussen de beste spelers van de wereld en draait het elftal er om dat zij scoren, ze krijgen dan ook kans na kans elke wedstrijd. Hazard speelt veel meer in dienst van de spits en krijgt daarbij ook nog eens veel minder kansen. In de BPL wordt gewoon veel beter verdedigt.

26 juli 2015 om 13:23

Europees scoort Hazard nog minder als in de Bpl.

29 CL en EL wedstrijden voor Chelsea, 6 doelpunten waarvan 3 penalties.

26 juli 2015 om 20:34

@j.m Keynes

Ronaldo scoorde in zijn laatste seizoen 31 doelpunten als 24 jarige terwijl hij nog bezig was met de transitie van een Winger naar een echte Inside Forward.

Natuurlijk zou hij binnen 3-4 seizoenen minimaal een keer de 40 halen en Messi ook.

26 juli 2015 om 20:42

In zijn laatste seizoen maakte hij 18 doelpunten, maar maakt niet uit man!

26 juli 2015 om 21:01

@j,m Keynes

Ik denk niet dat het veel uitmaakt aangezien jij vast ook begreep dat ik het op een na laatste seizoen bedoelde.

In ieder geval mijn punt was duidelijk. Dat men in Engekand beter verdedigt is naar mijn idee zeker niet waar. Ze mogen enkel veel meer wat het voor een aanvaller lastiger maakt maar beter zeker niet.

In Spanje wordt enigzins degelijk verdedigt alleen daar mogen verdedigers weer amper wat, dat natuurlijk het verdedigen bemoeilijkt.

Competities waar daadwerkelijk goed verdedigt wordt zijn Frankrijk en Portugal maar dat zijn kleinere competities en vallen dus niet op.

Hij moet zich niet spiegelen aan Ronaldo of Messi. In potentie heeft hij alles om een wereldtopper te worden. Dat is hij nog niet daarvoor moet hij in grote wedstrijden excelleren maar vooral meer prijzen pakken die er toe doen. De kunst is volgens mij om jezelf te zijn en niet onder de druk te bezwijken die door de buitenwacht je wordt opgelegd.

Prachtige speler die meer brengt dan alleen goals. Ik hoop dat hij zich zo blijft ontwikkelen en juist geen goalmachine wordt zoals Ronaldo.

Hazard mist het egoïsme van een Ronaldo en Messi om te scoren, niet dat er iets mis is met egoïsme in het geval van laatstgenoemden.

Hazard zal nooit de speler worden die er 40-50 per seizoen inknalt.

Ik zie hem op termijn wel een 10-tal goals meer maken op een seizoen

Hij is niet eens beter dan Robben, Neymar en Sanchez bijvoorbeeld, laat staan Messi. Zolang Messi op niveau blijft komt er sowieso niemand in de buurt. Haal de penalties maar eens weg bij Hazard dan is het ineens nog een stuk minder indrukwekkend.

Nog maar 24 jaar oud.

Hazard is met afstand de beste creatieveling in de PL. Ik zou deze speler veel liever in mijn team hebben dan bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo. Hij speelt namelijk voor zijn team, niet voor zichzelf.

26 juli 2015 om 11:26

Met afstand? Denk niet dat Özil, Cazorla en Silva zo enorm veel minder creëren. Zeker Özil moet toch wel minstens in de buurt zitten, lijkt me.

26 juli 2015 om 11:46

In de buurt ja en als die spelers fit zijn kunnen ze mee maar zijn de acties van die spelers die je noemde bepalender dan die van hazard. Of zit ik nu compleet mis.

26 juli 2015 om 11:47

@ Belgunner

Ozil moet het meer hebben van passing, terwijl Hazard meer een speler is van de dribbel. Ze zijn niet één op één te vergelijken. Ozil is wat meer een speler voor in de as en Hazard is het gevaarlijkst als hij van de flank komt. Toch zie ik in Hazard meer dan in Mata, Ozil, Silva en Cazorla. Ik vind hem er dan toch wel bovenuit steken.

26 juli 2015 om 11:59

Hazard is de beste dribbelaar van de PL, ja. Maar als we bijv. keypasses vergelijken scoort Özil wss beter, of ik moet me enorm vergissen, ik ga het vanavond eens controleren.

26 juli 2015 om 12:18

@ Belgunner

Linksom of rechtsom. Hazard heeft van bovengenoemde spelers de meeste invloed op het spel. Ik kraak niemand van die andere spelers af, want dat zijn ook stuk voor stuk topspelers, maar Hazard heeft toch net wat meer terwijl hij een stuk jonger is.

26 juli 2015 om 13:52

Wel vreemd dat die egoïst altijd meer assists geeft dan team speler Hazard.
Maar ik laat het hierbij iemand die liever Hazard heeft dan Ronaldo heeft geen kijk op voetbal of is niet objectief.
Succes verder.

26 juli 2015 om 20:37

@hen_nie

Dus jij levert liever zo'n 30 doelpunten en 5-10 assists in per seizoen omwille het feit dat jij liever een teamspeler prefereert die ook nog is minder assists en keypasses geeft?

Ik denk dat elke trainer in de wereld Hazard om zou ruilen voor Ronaldo.

26 juli 2015 om 21:55

@El Casa


Iemand dat Ronaldo beter dan Messi vind heeft ook geen kijk op voetbal of is ook niet objectief.

Haha Ronaldo mag zichzelf als voetballer niet eens met Messi vergelijken. Alleen qua goals en dat was het. ( zie reactie Woel voor uitleg)

Hazard moet gewoon lekker doorgaan zo en zorgen dat zijn veldspel en teambijdrage nog meer groeit, goals en assist komen dan vanzelf. Niet geobsedeerd raken om te scoren of eindstation te worden want daarvoor bezit hij teveel voetballende kwaliteit i.t.t. Ronaldo waar een bal vaak al van zijn voet afspringt in de kleine ruimte.

26 juli 2015 om 13:54

Ronaldo is duidelijk beter dan Messi.
Ronaldo heeft zich bewezen bij de 2 grootste clubs ter wereld en bij de grootste competities ter wereld.
Dat zie je Messi niet doen.
Nee helaas woel is trouwens een Barca fan Haha lekker bezig.

26 juli 2015 om 14:23

Hij is barca fan en jij hebt weinig verstand van voetbal.
Soww dan is dat er ook weer uit.

26 juli 2015 om 21:58

@El Casa
Pele heeft in Brazilië en VS gespeeld . Toch wordt hij als een van de beste ooit geschaard. Wa wil je nu zeggen?

Als hij tussen de 25-30 doelpunten maakt en zijn flair en acties behoudt, zit hij als op hetzelfde niveau. Messi en Ronaldo scoren meer omdat ze in Spanje voetballen. Daarbij heeft Ronaldo zich gespecialiseerd als afmaker waardoor hij meer doelpunten maakt en minder acties.

Ik verwacht alleen niet dat Hazard zo goed gaat worden, ik vind hem een grote speler maar denk niet dat hij dat niveau zal benaderen. Neymar is de enige waarvan ik verwacht dat hij zo goed gaat worden, die vind ik nog talentvoller dan Hazard.

Hazard zit gegarandeerd in de top 5 beste voetballers.

hij is in frankrijk echt wel de beste geweest en dit 2 seizoenen na elkaar én dit al op heel jonge leeftijd. Heeft Lille zowat eigenhandig kampioen gemaakt. .Nu is hij de beste bij Chelsea en dat op zich is al fenomenaal want Chelsea is wel een prijzenmachine en de tegenstander doet elke week de deur op slot. Het is net Hazard die de sleutel is om het elke week weer open te breken, dus ja dan ben je echt goed én heb je de potentie om ooit uitgesproken en onbetwistbaar de beste van de Premier league en zelfs ter wereld te zijn.. Ik zie hem inderdaad ooit nog (bij Real Madrid) de ballon d'or pakken

14 doelpunten in 38 wedstrijden , waarvan de helft vanaf 11 meter . Sorry maar dat is Heel ver van indrukwekkend in mijn ogen .

Niveau Messi gaat niemand ooit meer halen, die is in alle aspecten van aanvallen en spelverdelen een koning. Ronaldo scoort wel heel veel, maar voegt verder niets toe. Als Hazard nog ietsjes meer gaat scoren zal iedere coach liever Hazard dan Ronaldo in het team hebben, dus dat valt nog te halen.

Dat kan ie echt niet, goeie speler maar ik zie hem niet zo graag bezig. Wordt te veel opgehemeld omdat er een gebrek is aan beter. Zo simpel is het.

één speler die 40 doelpunten maakt, dat kan niet in de PL ....
in Spanje wel maar daar zijn maar 2 absolute topteams en 2 teams daaronder maar vooral de teams daaronder zijn echt wel veel minder niveau en dit is dus ook de reden dat de echte toppers zoals messi en ronaldo ook zoveel doelpunten maken en dit dan ook elk seizoen in Spanje doen !

26 juli 2015 om 13:56

Diego Costa scoorde vorig seizoen 20 doelpunten in 26 wedstrijden. Dat was in slechts 2083 speelminuten, want hij werd nogal vaak gewisseld en er zat bovendien slechts 1 strafschop bij.

19 goals in 2083 minuten is 1 goal per 110 minuten. Trek dat door naar een volledig seizoen en dan zit je al boven de 30.

Het seizoen daarvoor had Suarez 31 goals in 2965 speelminuten, oftewel 1 doelpunt per 95 minuten. Stel je voor als Suarez de 9 gescoorde penalties van Gerrard had mogen nemen. Dan zit je al aan 40.

26 juli 2015 om 14:09

ja ergens wel , maar ik bedoel dat het in de PL niet echt veel voorkomt en in Spanje is 40 goals scoren of meer, een jaarlijks weerkerend feit, die echte toppers scoren er echt wel veel doelpunten , ook al zijn het echt wel spelers met heel veel talent , ik denk dat het in de pl niet zo makkelijk zou zijn om zulke aantallen gescoorde doelpunten waar te maken.

26 juli 2015 om 14:39

In 13/14 Messi 28 goals, Ronaldo 31. Het zijn slechts deze 2 die heel veel scoren, de laatste andere speler die zonder penalties meer dan 22 goals scoorde was Higuain in 2010.

Diego Costa scoorde afgelopen seizoen voor Chelsea sneller zijn doelpunten als in het kampioensjaar van Atletico. In 13/14 27 goals, waarvan 5 penalties in 2958 speelminuten. Oftewel 1 per 135 minuten.

26 juli 2015 om 20:39

@domburg

Nee, nee. Dit is puur te wijten aan hoe goed Ronaldo en Messu zijn. Zoals Ailon al zegt zijn er meer spelers die richtknh de 40 gingen ondanks een vrij groot niveau verschil vergeleken voorgenoemde 2 spelers.

Hazard is een goeie speler het zou best kunnen om op zo niveau te spelen

Dat kan wel maar dan moet je bij chelsea vertrekken. Bij het voetbal dat hun spelen is het bijna onmogelijk om meer dan 30 keer te scoren en helemaal in de premier league

Ronaldo mag niet in 1 adem met messi genoemd worden vind ik. Neymar vind ik dit seizoen beter dan ronaldo omdat neymar verdedigers wel doorkom en beslissend is geweest.

Mensen hypen ronaldo teveel op. Zonder ronaldo wint rm nog steeds wedstrijden.

Hij kan heel goed worden misschien wel evengoed als Ronaldo (dan moet hij wel aan zn rendement werken)
Maar messi gaat hij nooit halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren