Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Harry Kane staat op en voorkomt vroegtijdige exit Bayern München in CL

Laatste update:

Bayern München staat in de kwartfinale van de Champions League. De nummer twee in de Bundesliga won dinsdagavond op eigen veld met 3-0 van Lazio, mede dankzij een dubbelslag van Harry Kane. Die uitslag was meer dan voldoende na de 1-0 nederlaag van Bayern in Rome van drie weken geleden. Matthijs de Ligt had met een fraaie volley een groot aandeel in de tweede treffer van Bayern kort voor rust. De Italianen hadden daarna nog een hele helft, maar konden uitschakeling niet meer voorkomen.

Tuchel koos achterin dus voor De Ligt, omdat Dayot Upamecano geschorst was. De Oranje-international vormde samen met Eric Dier het hart van de Bayern-defensie, met Joshua Kimmich en Raphaël Guerreiro op de flanken. Manuel Neuer stond onder de lat. Aleksandar Pavlovic en Leon Goretzka zorgden voor de balans op het middenveld. Leroy Sané, Thomas Müller, Jamal Musiala verzorgden de aanvoer richting aanvalsleider Kane.

De intenties van beide ploegen werden al snel duidelijk. Bayern zocht geduldig de aanval en Lazio betrok met de 1-0 van de eerste wedstrijd in het achterhoofd de verdedigende stellingen. De thuisclub deelde speldenprikjes uit via Sané en Musiala, maar voor groot gevaar voor het Italiaanse doel zorgde dat niet in de beginfase. Desondanks probeerde Bayern het tempo hoog te houden.

Lazio was het meest tevreden met de 0-0 tussenstand en had eigenlijk op voorsprong moeten komen in de 38ste minuut. Een voorzet vanaf links kwam via het hoofd van De Ligt terecht bij Ciro Immobile, die geheel ongedekt en van dichtbij naast kopte. De aanvaller baalde dan ook flink van de gemiste kans, die Lazio al snel duur kwam te staan.

Slechts een minuut later kwam Bayern namelijk op 1-0. Guerreiro raakte de bal in kansrijke positie niet goed, maar door de kopbal van dichtbij van de alerte Kane kon het Bayern-publiek in de Allianz Arena alsnog juichen. Het was zijn eerste goal in de knockout-fase van de Champions League sinds 2019, toen nog als speler van Tottenham Hotspur. Kort daarna verzuimde Musiala om Lazio opnieuw pijn te doen: de aanvallende middenvelder tikte de bal van dichtbij naast het doel.

Desondanks ging Bayern met een 2-0 voorsprong rusten. Een hoekschop vanaf links kwam uiteindelijk terecht bij De Ligt, die niet nadacht en rechts van de zestien uithaalde middels een volley. De inzet van de verdediger was naast gegaan, ware het niet dat Müller de bal al koppend tot doelpunt promoveerde. Er was even de angst voor buitenspel van de routinier, maar die bleek ongegrond. Bayern ging met een zeer goed gevoel de kleedkamer in.

Lazio probeerde in de beginfase van de tweede helft te herstellen van de twee forse dreunen van kort voor rust. Immobile schreeuwde om een penalty na een vermeende overtreding van De Ligt, maar arbiter Slavko Vincic wilde daar niet aan. De Lazio-spits raakte overigens geblesseerd aan zijn knie en moest later noodgedwongen het veld verlaten.

Bayern behield ook na rust de controle en tilde de stand na 65 minuten naar 3-0. Sané trok vanaf rechts naar binnen en testte Ivan Provedel. De doelman van Lazio tikte de bal precies in de voeten van Kane, die van dichtbij de 3-0 kon binnenschuiven. Daarmee was het verzet van de bezoekers uit Rome definitief gebroken. Bayern ging ondertussen op zoek naar de vierde goal van de avond.

De bedrijvige Müller schampte de paal ruim een kwartier voor tijd en in de rebound schoot Sané rakelings naast. Even leek het dat Luis Alberto het weer spannend zou maken, maar Neuer, die na rust weinig te doen had, hield zijn doel schoon. Bayern, waar Serge Gnabry na maanden van blessureleed terugkeerde als invaller, kwam geen moment meer in de problemen en schaart zich bij de laatste acht ploegen in de Champions League.

Zie jij Bayern München de Champions League winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarschijnlijk nog de enige kans op een prijs voor ze dit seizoen. Voelt vreemd om dat over Bayern te zeggen.

En dan zul je net zien dat ze na zo’n dramatisch jaar de CL winnen. Typisch Thomas Tuchel..

5 maart 2024 om 23:02

Ik vind de haat naar Tuchel zo geforceerd op dit forum. Hij heeft met Dortmund echt fantastisch voetbal laten zien, is de enige trainer ooit die met PSG een CL finale heeft bereikt, de CL gewonnen met Chelsea en Chelsea speelde onder hem ook echt leuk in 2021-2022. Daarnaast staat hij nu op 54 punten na 24 wedstrijden. Ter vergelijking stond Nagelsmann op 52 punten na 25 wedstrijden en werd hij uitgeschakeld door Villarreal het jaar daarvoor.

5 maart 2024 om 23:05

Heeft het er zelf wat naar gemaakt met zijn gedrag natuurlijk. Al heb je wel gewoon gelijk natuurlijk.

5 maart 2024 om 23:08

Natuurlijk, natuurlijk, natuurlijk inderdaad! Dit is wel heel erg "mijn mening is een feit". Even los van of ik het met je eens ben of niet natuurlijk 😀

@Damsterdam: Het is dit seizoen toch ook wel echt matig? Zakelijk. Kil. Verre van frivool met een team dat juist zo attractief spelen kan. Dat is gewoon jammer. En als hij zijn bijzondere gedrag dan ook nog eens tegen hem heeft, dan hou je weinig fans over. Natuurlijk

5 maart 2024 om 23:09

T is gewoon een dramatische trainer, van Bronckhorst is ook kampioen geworden met Feyenoord, dat wil niet zeggen dat hij nu voor de groep bij Barcelona moet staan. Met dit materiaal had Bayern veel beter moeten voetballen. Hoe ze eraf zijn gegaan tegen Leverkusen was om te schamen.

5 maart 2024 om 23:11

Het is dit seizoen absoluut niet geweldig nee, maar men doet altijd net alsof het een verschrikkelijke coach is. Daar ben ik het gewoon niet mee eens. Heeft bij alle 4 z’n vorige clubs uitstekend werk geleverd.

5 maart 2024 om 23:15

Het is helemaal geen "dramatische trainer", hoe kun je dat in hemelsnaam stellen over iemand met zijn palmares?! Dit jaar bij Bayern is het onder de maat, mee eens hoor. Maar een dramatische trainer gaat echt veeeeel te ver. Als Tuchel al dramatisch is dan zijn er net een handjevol trainers ter wereld die een voldoende scoren, of hoe moet ik dat zien?

5 maart 2024 om 23:27

Allemaal mooi en leuk, maar zijn opstellingen kloppen voor geen meter en Bayern is al heel 2024 aan het sukkelen. Vandaag was ook weer niet speciaal hoor. Moet Frank De Boer ook weer de kans krijgen bij Ajax omdat hij 10 jaar geleden het goed heeft gedaan? Neem dan ook even mee dat PSG, maar net langs Dortmund en Atalanta kwamen en uiteindelijk prima met Leipzig hebben afgerekend, maar dat is niet de top van Europa verslaan. Tuchel heeft zeker een staat van dienst, vooral vanwege de CL met Chelsea, maar maakt gewoon hele vreemde beslissingen, maakt ruzie met spelers en kan in bepaalde wedstrijden gewoon geen vuist maken. In de wedstrijd van het seizoen 3 weken terug tegen Leverkusen hebben ze geen een kans gehad, niks uitgespeeld, terwijl je voor het kampioenschap speelt. Hoe goed de machine van Leverkusen ook is, Bayern hoort, ook met blessures, toch zeker zich te laten zien in zo'n pot. Voor mij heel telling.

5 maart 2024 om 23:36

Helemaal met je eens hoor binny, ik ben ook geen groot fan van Tuchel en zeker dit jaar presteert hij -zoals eerder al aangegeven- echt onder de maat. Maar dan nog, dit is niet "een dramatische trainer", heel simpel. Dan kun je iedereen vlak onder de absolute wereldtop gaan afserveren als halfgare koekenbakkers, dat slaat natuurlijk nergens op.

6 maart 2024 om 07:11

Het is een goeie trainer maar hij krijgt wel altijd ruzie met mensen binnen zn clubs. Dat is gewoon een minpunt.

5 maart 2024 om 23:11

Onderschat hem niet uitstekende CL campagnes gedraaid met Dortmund, PSG en Chelsea. Denk dat alleen Ancelotti, Guardiola, Klopp en Flick het beter de laatste paar jaren.

Jammer, maar helaas was dit te verwachten.

5 maart 2024 om 23:19

Gelukkig nog genoeg Italiaanse ploegen in Europa, waar ik verwacht dat Napoli en Inter beide ook nog doorgaan naar de kwartfinales.

5 maart 2024 om 23:39

Napoli uit winnen bij Barca? Hoe kom je daar bij? Ik denk juist dat zij er ook uitvliegen.

5 maart 2024 om 23:55

Napoli is onder Calzona een stuk beter dan onder Mazzarri, want dat was verschrikkelijk. Barcelona mist onder anderen Balde, Pedri, Gavi en de Jong.

Sterke wedstrijd van Bayern. Drie typische spitsengoals die de makers op het lijf geschreven zijn en een puike prestatie van de jonge Pavlovic die nagenoeg foutloos speelde.

6 maart 2024 om 00:01

Ja die Pavlovic, waar komt die vandaan opeens? Stabiele wedstrijd gespeeld, knap hoor!

Bayern wint wel met 3-0 maar met dit spel word je gewoon weggespeeld door Inter, Arsenal, City of Real. Ik ben blij als Tuchel weg is aan het einde van het seizoen.

5 maart 2024 om 23:07

Tja CL kan raar lopen Bayern heeft nog steeds ontzettend veel kwaliteiten. Misschien gaan ze wel op de counter spelen en met 5 achterin.

6 maart 2024 om 09:27

Dat moet je juist niet doen tegen sommige van die teams…

Waarschijnlijk “de goeie plek” vergeten achter
“Harry Kane staat op”, prima pot van Bayern overigens. Heb wel meer zin in de wedstrijd Real madrid - RB Salzburg morgen… ALSSSSS Salzburg kan brengen wat ze brachten thuis tegen madrid…
Speelde ze echt bij vlaggen helemaal koekoek.
Zonde dat je daar jezelf niet heb beloond toen ook wel door wat andere zaken… iig, gaat dat ongelooflijk lastig worden om daar te winnen… maar zoals gezegd, als ze spelen zoals thuis, heb ik er alle vertrouwen dat ze die winnen. Vooral als ik dat Madrid, ook met jude, afgelopen wedstrijd tegen Valencia heb gezien….
Maar goed, als als, niveau van thuis in Salzburg zal erg lastig worden uit in dat mooie nieuwe stadion

5 maart 2024 om 23:07

Dat was Leipzig.

Zou die ene De Ligt wat vaker basis zetten. Fijn dat Bayern in ieder geval weer bij de top van Europa zit dit seizoen.

5 maart 2024 om 23:06

Die Dier ook maar?

5 maart 2024 om 23:12

Nee, daarnaast zou ik toch echt voor Kim en anders Upamecano opteren!

5 maart 2024 om 23:15

Ze hebben allemaal niets weggeven. En De Ligt had een hele goede assist. Maar hem op basis van deze partij boven Kim en Upamecano verkiezen vind ik ook vrij ver gaan. Kim is de beste, de rest ontloopt elkaar weinig. Zij zijn allemaal sterk en Tuchel zal logischerwijs blijven rouleren hierdoor.

5 maart 2024 om 23:24

Met De Ligt waren ze vorig jaar een stuk stabieler. Tuchel heeft het dit jaar niet genoeg geprobeerd en De Ligt niet voldoende vertrouwen gegeven.

5 maart 2024 om 23:32

Dit ligt natuurlijk niet alleen aan het wel of niet spelen met Matthijs De Ligt. Hij is verre van onmisbaar, daar waar ze enkele klasbakken van (minimaal) hetzelfde niveau hebben. De Ligt is ook een klasbak, maar niet beter dan zijn concurrenten. Zijn pechmomentjes vraag ik mij ook af of het echt pech is. Want hoe vaak kan je pech hebben? Zelfs vandaag, wanneer ze bijna niet in de problemen zijn geweest, had hij bijna een assist op Immobile bij een 0-0 stand. Begrijp me niet verkeerd, Matthijs De Ligt speelde erg goed, maar dit overkomt wel wéér hem. Gelukkig zonder gevolgen. En het was ook geen blunder.Ik heb het idee dat jij Matthijs De Ligt op een voetstuk plaatst waarop hij vooralsnog niet hoort. Ik sluit niet uit dat hij ooit zijn voeten erop mag plaatsen, maar op dit moment mag hij het voetstuk slechts als optie houden voor in de toekomst.

6 maart 2024 om 00:05

Upamecano faalt elke keer als de druk erop staat. Die kerel heeft het tegen Lazio wel erg slecht gedaan en de wedstrijd daarop weer een rode kaart. Blijft een speler die door het ijs zakt als het moet. De Ligt en Kim zou echt wel het centrale duo moeten zijn.

Goed voor het Duitse voetbal. Dortmund, Leverkusen en Freiburg moeten eigenlijk ook allemaal door wil je een extra CL ticket bemachtigen voor volgend seizoen. Van Leipzig verwacht ik morgen geen comeback. Dit is pas de eerste ploeg uit de Serie A die er uitligt, Duitsland, Engeland en Spanje hadden er allemaal al 2 uit.

Bayern stond als een huis. Het was wederom zakelijk, maar wel een zakelijke 3-0. Lazio was niet bij machte echt een vuist te maken.

Niemand die écht uitblonk (al kan je Kane met 2 goals zeker de complimenten geven) en aan Duitse zijde niemand die door het ijs is gezakt (al word ik persoonlijk nooit fan van Guerreiro). Collectief slagen was dit. Tuchel zal wel een cupcoach zijn. Bayern is nu niet "ineens" topfavoriet voor de titel, maar je kan hen ook niet negeren.

Bayern zoals verwacht gewoon door ondanks die 1-0 nederlaag. Vandaag gewoon gedomineerd. En op die kans van Immobile na had Lazio niks te vertellen. Kane zoals gewoonlijk weer met 2 goals. Heeft al 33 goals in 33 wedstrijden. De CL is eigenlijk de enige realistisch optie op een prijs voor Bayern en Kane zelf. Zou wel zuur zijn voor Kane als die ook bij Bayern geen prijs gaat winnen. Voor de rest mooi dat De Ligt een hele goeie pot speelde met een heerlijke assist. En die Pavlovic was ook wel erg goed hoor.

6 maart 2024 om 08:01

Kane gaat volgend jaar heus wel een prijs winnen en wie weet winnen ze de CL wel dit seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren