Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hans Kraay junior: ‘Ben jij weleens jaloers op die jongens van Ajax?’

Laatste update:

Hans Kraay junior heeft zaterdagavond na PSV - FC Groningen (6-0) de loftrompet gestoken over Thijmen Blokzijl. De pas zeventienjarige verdediger heeft zich bij de Trots van het Noorden in razendsnel tempo ontpopt tot basisspeler en deed ook tegen de Eindhovenaren de volledige negentig minuten mee. Ook Kraay ziet dat het snel gaat met de ontwikkeling van de centrumverdediger. "Maar ben jij niet eens jaloers op jongens als Hato en Aertssen?", vraagt de verslaggever van ESPN zich af.

Blokzijl knokte zich twee maanden geleden vrij geruisloos in het elftal bij Groningen en is inmiddels niet meer weg te denken uit het hart van de defensie. "Er is een hoop veranderd voor mij", vertelt het zeventienjarige talent bij ESPN. "Ik speel nu zeven weken achter elkaar in het eerste ongeveer. Daar ben ik hartstikke blij mee. De resultaten zijn er alleen nog niet naar. Ik twijfel niet, maar vandaag word je bij vlagen wel gewoon weggespeeld. Dan kom je voor veel lastigere keuzes te staan."

Groningen liep bij PSV tegen de veertiende nederlaag van het seizoen aan, samen met SC Cambuur het hoogste aantal van alle clubs in de Eredivisie. Desondanks kan het spel van Blokzijl Kraay wel bekoren. "Je bent zeventien jaar. Dan haalt de club ook nog een paar centrale verdedigers. Maar jij blijft gewoon staan. Mike te Wierik heb je eruit gespeeld, die is inmiddels weg (naar FC Emmen, red.). Wat is je geheim?", vraagt Kraay zich af. "Ik speel gewoon mijn eigen spel en doe waar ik goed in ben. Comfortabel en rustig zijn aan de bal en positioneel sterk staan", aldus een nuchtere Blokzijl.

Kraay trekt vervolgens de vergelijking met Ajax. "Bij Ajax speelt een zestienjarige jongen, Jorrel Hato. Die komt erin als ze met 3-0 of 4-0 voor staan. Aertssen komt erin tegen Den Bosch voor de beker. Ben je weleens jaloers op die jongens? Dat je denkt: goh, dat is wel even een stukje makkelijker", vraagt Kraay. "Tuurlijk is het lekkerder als je in een goed draaiend elftal terechtkomt. Maar dat is nu niet het geval. Ik wil zelf gewoon spelen. Zoals ik zeg, ik ben blij dat ik speel. Nu de resultaten nog. Het is aan ons om het om te draaien."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja bij Ajax hebben ze ook een goed draaiend elftal….

12 februari 2023 om 09:26

We draaien helemaal niet lekker 😅 die overwinningen zeggen mij nog steeds helemaal niks. Kunnen nog steeds afgedonderde pak slaag krijgen van elke ploeg het is zo lek als een mandje. Zoveel tegendoelpunten en kansen tegen sinds ten hag weg is. Maar is ook wel even goed om weer met de voetjes op de grond te staan en dat clubs als AZ en Twente nu denken dat ze heel bijzonder zijn.

12 februari 2023 om 09:44

Ja mooi geZegd. Dit krijg je als al je toppers weg worden gekochten je spelers inkoopt die er niet meteen op het gewenste niveau kunnen staan. Net als de ex-trainer.

12 februari 2023 om 11:43

Wat een gelul en huilie huilie. Je koopt een speler voor ruim 30 miljoen die bij je grootste concurrent is doorgebroken en van daaruit een transfer heeft verdiend naar Spurs. Je koopt een verdediger van ruim 20 miljoen excl. bonussen. Je koopt de aanvoerder van AZ en bij de 4 beste linksback met een Nederlands paspoort behoort. Je koopt een Mexicaans international. Je koopt voor bijna 20 miljoen een jeugdspeler terug die in jullie ogen de spits van Oranje is/wordt. Daarnaast is Kudus weer helemaal terug van een blessure en heb/had je 2 voormalig internationaal topspelers aangetrokken (gehuurd / transfervrij).

Dat je in de CL een jaartje niet meekomt, ala. Maar met dit materiaal had je nu al ruim 10 punten voorsprong moeten hebben op de rest van de eredivisie. Geen enkel excuus.

12 februari 2023 om 12:09

Vind ik ook hoor. Maar de nieuwe trainer lukte het niet om iets dat op voetbal leek in het elftal te krijgen. Dan verlies je punten tegen (met respect) Emmen en Volendam. En dan sta je ineens 5e.

12 februari 2023 om 12:48

Maar lag het zo zeer aan de trainer of speelde er veel meer?

Heitinga doet niet veel anders dan Schreuder.

Schreuder begon ook met Tadic als spits, maar werd tegen PSV afgeslacht. Tadic kwam niet in het stuk voor. Tadic nooit meer in de spits. Schreuder luisterde naar de meute of was zelf ook geschrokken van het spel van Tadic.

Onder Heitinga doet Tadic het wel redelijk, al moet je wel kijken naar de tegenstanders en Kudus op rechts (verdienste Heitinga). Dat laatste is eigenlijk het grote verschil. Schreuder heeft al die tijd lopen klote wie op rechts moest staan en Kudus ala Ziyech lijkt tot op heden de oplossing.

Alvarez een linie naar achter of Bassey maakt mijn inziens niet het verschil. Gaat die gast van Twente liggen, dan had Alvarez rood en kan het wel eens een hele andere uitslag zijn geworden in Enschede. In de andere 2 wedstrijden onder Heitinga was Alvarez ook niet vlekkeloos.

12 februari 2023 om 09:54

Wel als je bij een 3-0 of 4-0 stand invalt zoals hem in de vraag wordt voorgehouden

Vreemde vraag van Hans.
Uiteraard bedoelt hij het op de manier van de vergelijking.
Deze jongen is mij overigens niet bekend? Is het zo’n talent?

12 februari 2023 om 08:59

Tja, wellicht is het wel lekkerder om je eerste 10 wedstrijden op hoogste niveau even lekker mee te tikken in een gelopen duel ipv volle pot 90 minuten de boel dichthouden. Kans op doorzakken wat groter wellicht. Maargoed, je staat dan wel lekker na te babbelen met onze Hansie na afloop.

12 februari 2023 om 09:33

Inderdaad een rare vraag. Deze jongen is wel een talent, maar laat hem niet dezelfde fout maken als Schuurs. Deze jongen moet lekker een jaar of 3 bij Groningen blijven en mochten ze degraderen dan kan hij altijd nog een overstap.overwegen naar een Vitesse, Sparta of andere middenmoter. Hij moet veel spelen voordat hij naar de top 3 gaat, want daar komt hij niet aan de bak vrees ik.

12 februari 2023 om 09:50

Ook een rare opmerking van jou over Schuurs. Die laatste is nou een zeer gewaardeerde kracht bij een subtopper in een veel sterkere competitie. Leeft in een prachtig land, in een prachtige woning etc. Zeer grote fout van Schuurs???

12 februari 2023 om 09:53

Klopt maar heeft wel 3 jaar bank gezeten

12 februari 2023 om 09:54

Of Kik Pierie , maar goed laat dat maar over aan onze analisten en journalisten. Die praten deze jongens zo spoedig mogelijk naar de top, daarna gaan ze het zelf geloven. Met als gevolg dat ze niet hun contract willen verlengen, en de club ze dus wel moet verkopen. Zo simpel, snap nooit waar die haast vandaan komt.

12 februari 2023 om 09:55

Denk dat het best een aardige discussie is waarbij je kan afvragen waar je het meest ontwikkelt. 3 jaar lang basis Fortuna of 3 jaar Ajax met bankstatus en geregeld minuten. Trainen op hoog niveau en mooie voetbaltripjes. Om over de ontwikkeling van je bankrekening maar te zwijgen.

Lastig om in dit Groningen te debuteren. Hij valt me nou niet echt op moet ik zeggen. Geen topper geen dissonant.

Wat een vragen weer van Hans zeg. Voor 't ventje zijn het prachtige weken en hij weer er toch een negatieve draai aan te geven.

Deze jongen grossiert in fouten. Of iig in niet adequaat ingrijpen. Tip: jullie heeft het al moeilijk met hoge ballen, dus is het handig als je niet onnodig tegen hem op springt zoner tegenstander in de buurt. Maar het is idd makkelijker invallen in een ploeg die wat beter draait.

Blijkt dat hij netals Timber het spelletje goed leest.
Hij is de betere van de 2 cv.

Deze basisspeler zal inderdaad wel jaloers zijn op leeftijdsgenoten die sporadisch in het eerste spelen. Wat een vraag.

12 februari 2023 om 09:59

Alsof je een 18-jarige, die elke week in de keet zuipt, vraagt of hij jaloers is op een andere 18-jarige die een keer in de maand een drankje haalt in een of andere club in de stad.

Heel relatief: Groningen in nood en niet in de middenmoot en Ajax dat zevenmaal op rij niet kon winnen: het is hetzelfde in dat het beide ondermaats is naar hun eigen normen. Maar dat is wel het ideale moment waar nieuwkomers zich kunnen laten zien en onderscheiden. Zowel voor Hato als voor deze Blokzijl.

Hopelijk blijft Groningen erin, want Blokzijl is wel een van de grotere talenten van de jeugdopleiding. Echter speelt hij nu in een enorm slecht draaiend elftal en is de verdediging nog verre van stabiel. Dit jaar moet men overleven en met een beetje geluk claim je de 16de plek. Dan kun je weer opnieuw opbouwen. Ook wel vrij naief van Van de Ree om 4-3-3 te spelen tegen PSV. Een 5-3-2 oplossing met twee verdedigend ingestelde middenvelders was beter geweest en met een beetje geluk dat Pepi en Manu met trek en sleur werk uiteindelijk iets weet te forceren.

Maar hoeveel minuten op het hoogste niveau heeft hij gespeeld en hoeveel minuten hebben Hato Aertsen? Hij moet mooi minuten maken bij Groningen en zich daar ontwikkelen.

Waarom geen volle aandacht voor dat deze jongen zo goed doet door dat gewoon in de titel te benoemen? Altijd Ajax er in benoemen als het kan. Fijn dat deze jongen zich kan ontwikkelen door zoveel mogelijk te spelen, en hij leert nu misschien veel meer in deze omstandigheden dan bij Ajax, PSV of Feyenoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren