Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Haller én Brobbey starten bij Ajax in mogelijk kampioensduel in Alkmaar

Laatste update:

Erik ten Hag heeft de opstelling bekendgemaakt van Ajax voor de uitwedstrijd tegen AZ van zondagmiddag. Sébastien Haller en Brian Brobbey beginnen allebei aan het mogelijke kampioensduel van de koploper, met Dusan Tadic daar kort achter als nummer tien. Het lijkt erop dat Ten Hag wederom kiest voor een 4-4-2-systeem. De weer fitte Noussair Mazraoui en Steven Berghuis beginnen op de bank bij Ajax. In het AFAS Stadion in Alkmaar rolt de bal vanaf 14.30 uur.

Maarten Stekelenburg begint onder de lat bij Ajax, met Devyne Rensch die Youri Regeer vervangt op de rechtsbackpositie. De verdediging van de bezoekers bestaat verder uit Jurriën Timber, Daley Blind en Nicolás Tagliafico. Op het middenveld keert Edson Álvarez terug en behoudt Kenneth Taylor zijn basisplaats. De vorige week tegen PEC Zwolle trefzekere Davy Klaassen begint eveneens aan de aftrap in Alkmaar. Kort achter het spitsenduo Haller-Brobbey moet aanvoerder Tadic voor de aanvoer zorgen. Mohamed Ihattaren neemt plaats op de bank bij Ajax, net als Mohammed Kudus, die in het duel met PEC nog een basisplaats kreeg van Ten Hag.

Ajax begint met een voorsprong van vier punten op nummer twee PSV aan de 32ste speelronde in de Eredivisie. Mocht het elftal van Ten Hag winnen van AZ en PSV verliezen in De Kuip tegen Feyenoord later deze zondag, dan is de 36ste landstitel in de clubgeschiedenis een feit. Ajax won in maart nog met 0-2 van AZ in de halve finale van de TOTO KNVB Beker, al ging de eindstrijd tegen PSV in april met 2-1 verloren. In december verliet AZ de Johan Cruijff ArenA met een 1-2 overwinning.

De koploper in de Eredivisie wist de laatste zeven wedstrijden in competitieverband winnend af te sluiten, waardoor het kampioenschap steeds dichterbij is gekomen. AZ liet een week geleden in blessuretijd twee punten liggen op bezoek bij Sparta Rotterdam: 1-1. Bij een zege op Ajax is de vierde plaats op doelsaldo weer in handen van AZ, dat concurrent FC Twente zaterdagavond enigszins verrassend met 1-2 zag verliezen van laagvlieger Fortuna Sittard.

Opstelling AZ: Vindahl; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjö, Clasie, De Wit; Evjen, Pavlidis, Karlsson

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Rensch, Timber, Blind, Tagliafico; Klaassen, Álvarez, Taylor; Tadic; Haller, Brobbey.

Wint Ajax ook op bezoek bij AZ?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kom op ajax. Maak Gehakt van az.

Wauw Brobbey en Haller samen in de basis zet hem op Ajax. Op na een hele mooie dag

8 mei 2022 om 13:28

Echt wauw? Wat een statische baggeropstelling.

8 mei 2022 om 13:34

Wie wil je dan? Prima opstelling.

8 mei 2022 om 13:54

Stekelenburg - Regeer - Timber - Blind - Tagliafico - Alvarez - Taylor - Berghuis - Tadic - Haller - Hansen. Dan gewoon 4-3-3.
Ik had dat liever gezien dan deze opstelling. Want zoals Jizzy zegt het is behoorlijk statisch allemaal nu. Gelukkig spelen Brobbey en Taylor. Taylor heeft nog een degelijk baltechniek om Brobbey de diepte in te sturen.

8 mei 2022 om 14:01

Hansen lijkt me op dit moment geen goed plan. Hij heeft amper minuten gemaakt in 1, basis is wel erg optimistisch. Brobby op de flanken is misschien niet ideaal, maar die haalt tenminste wel altijd een goed basis niveau, zekerheid lijkt me verstandig.

8 mei 2022 om 14:02

Ik vrees dat Ajax nauwelijks de bal zal hebben in deze opstelling. Voorin, maar ook middenveld is te statisch. Geen spelers die hoogdruk kunnen geven en eventueel diep gaan bij balbezit. Enige hoop is dat Brobbey en Taylor een beetje snelheid hebben.

En dan heb je nog te maken met automatismen en ritme. Ajax is wederom op veel plekken gewijzigd + Rensch die geen wedstrijdritme heeft. Uiteraard hoop ik op winst. Maakt niet uit hoe.

8 mei 2022 om 14:08

Ik gok op een kopie van afgelopen wedstrijd. Lange bal zoeken naar Haller en van daaruit verder voetballen. Ik snap de opstelling eerlijk gezegd wel, al had ik persoonlijk nooit voor Rensch gekozen.

8 mei 2022 om 15:23

70% minimaal nu maar ff aanpassen 😂

pff geen Mazraoui, jammer.

8 mei 2022 om 13:19

Idd dat is wel heel jammer

8 mei 2022 om 13:48

Ja die is er net weer bij. Moet die meteen weer geblesseerd raken

Het liep lekker en zonder diepgang op de flanken is dit denk ik het beste. Hou wel mijn hart vast met rensch

Man man man wat een verschrikkelijk slechte opstelling zeg.

8 mei 2022 om 13:29

Ik snap het niet helemaal. Brobbey is een spits maar als ik zo de opstelling zie lijkt hij rechtsbuiten te staan. Of begrijp ik de opstelling verkeerd?

8 mei 2022 om 13:32

Staat toch in de tekst dat Tadic achter Haller en Brobbey staat? Dus een 4-4-2.

8 mei 2022 om 14:20

Lijkt me erg defensief op deze manier. En ook weinig diepgang. Ben benieuwd hoe dit uitpakt.

8 mei 2022 om 13:29

Want?
Als Nous en Berghuis nog geen 100% zijn kun je ze er niet in doen en Timber rechtsback is het ook niet

8 mei 2022 om 13:31

Dus doe dan iets anders, speel 4-4-2 of 4-4-1-1 met Tadic achter Haller (of Brobbey) met Kudus op het middenveld voor de creativiteit. Dit is ruk.

8 mei 2022 om 13:34

Noem is een opstelling dan en niet graag met een kudus want die draait alleen maar

8 mei 2022 om 13:35

Alsof Kudus de redder is. Net maanden geblesseerd geweest, speelde vorige week niet fantastisch en kan nog niet eens een hele wedstrijd spelen

8 mei 2022 om 13:37

Dit lijkt op een 442.

8 mei 2022 om 13:42

JizZzy Ajax speelt vandaag een soort 4-1-2-1-2 smal met Alvarez op 6 Klaassen Taylor centraal middenveld en Tadic op 10. Zelf had ik gekozen voor Tadic naast Haller of Brobbey Klaassen op 10 en Kudus op centraal middenveld.

8 mei 2022 om 13:49

Het gaat om creativiteit, niet om redder of whatever. Je hebt een sloot vol werkers nu, dat wordt weer harken zonder kansen.

8 mei 2022 om 13:58

Wat XIII hierboven schreef lijkt me het beste. Er moet toch ergens een actie vandaan komen, en met 442 moet ik het nog zien.

Opvallende opstelling, dacht dat Mazraoui fit genoeg was om te spelen? En je mist nu gewoon creativiteit op het middenveld en snelheid in de aanval. Brobbey heeft dan wel snelheid, maar is geen echte vleugelaanvaller en denk dat het daarom te statisch zal worden.

Heb er een hard hoofd in als Ajacied, denk een gelijkspel of een nipte overwinning voor AZ.

8 mei 2022 om 13:25

Heb je AZ de afgelopen weken zien voetballen? Zie weinig problemen voor Ajax deze wedstrijd, zie jullie wel met 3-1 winnen

8 mei 2022 om 13:28

Ja maar beste jongen, heb je Ajax de voorbije weken zien voetballen 🤣

8 mei 2022 om 14:14

Zeker. Maar wel telkens met resultaat, bij AZ is dat anders. Uiteindelijk telt het resultaat. "Beste jongen". Geloof niet dat er enige spanning is, Ajax is zo goed als kampioen, PSV gaat met maar 1 centrale verdediger niet winnen in de kuip.

8 mei 2022 om 13:26

Taylor zorgt voor dynamiek en samen met Tadic voor creativiteit. Brobbey start naast Haller in de punt, niet op de flank. Tadic speelt als tien vandaag.

8 mei 2022 om 13:34

Dat zou inderdaad ook kunnen, dat het dan een soort verkapte 4-3-3 formatie wordt met Brobbey en Haller in de aanval. Dan is het in praktijk heel anders dan dat het op papier staat en dan is het dus een soort 4-3-1-2 formatie, en ik moet zeggen dat als dat het geval is dat het dan opzicht best wel een goede en logische opstelling is.

Maar ergens denk ik toch dat Tadic gewoon vanaf links zal spelen, maar ik laat mij graag verrassen en hoop dat het daadwerkelijk zoiets wordt (zie opstelling).

Stekelenburg
Rensch
Timber
Blind
Tagliafico
Taylor
Álvarez
Klaassen
Tadic
Brobbey
Haller
8 mei 2022 om 13:26

Denk er hetzelfde over maat. Nous is er wel ff uit geweest dus die kun je moeilijk opblazen. Gelukkig kan Feyenoord ook punten afsnoepen van PSV.

8 mei 2022 om 13:26

Mazraoui is blijkbaar niet fit genoeg voor 90 minuten. Anders was hij sowieso gestart. Voor Berghuis geldt hetzelfde, alleen bakt die er de laatste weken als rechtsbuiten ook weinig van.

8 mei 2022 om 14:32

Hup Ajax
Hup Feyenoord (vandaag).

Had Liever regeer dan op rechtsback. Maar goed we zullen met 1-4 winnen. Daarna 2-1 Feyenoord. Zal het bier al koud staan bij Ajax 😆

Ik denk dat zowel Ajax als psv gaan verliezen tbh

8 mei 2022 om 13:40

Dat gevoel heb ik ook, met als toevoeging dat ik uit m’n plaat ga bij winst van AZ om vervolgens weer in de foetushouding te gaan liggen na winst van Feyenoord 😂

9 mei 2022 om 08:57

Achteraf zaten we er toch niet heel erg naast

9 mei 2022 om 09:47

Blijkt wel weer hoe groot ons voetbalverstand is 😂

Gelukkig is het lekker weer. Scheelt een hoop. Normaliter altijd regen en veel wind in het Alkmaarse stadion. Daar houden onze spelers niet van. Hoop dat ze mentaal die stap kunnen zetten en deze wedstrijd kunnen winnen

Brobbey en Haller kunnen elkaar wel mooi aanvullen denk ik. Alleen mis je nu wel echt diepgang want alleen Klaassen heeft dat op het middenveld. Rensch heeft dat ook een stuk minder dan bijv. Mazraoui.
Ik ben erg benieuwd! Het zou zomaar te statisch kunnen zijn deze opstelling.

Vertrouwen in houden. Het is echt bizar dat uitgerekend Feyenoord Ajax kampioen zou kunnen maken. Maar, uiteraard, dan moeten we wel zelf eerst winnen.

Jammer dat door blessures Ten Hag beroep moet doen op een ander systeem. Zegt helaas genoeg over de wissels die Ajax op de flanken heeft. Berghuis is denk ik gewoon weer gepasseerd, je gaat mij niet vertellen dat hij nog steeds niet fit is. En hij heeft ook gewoon flink de concurrentie verloren van Klaassen, anders stond hij er wel naast.

Hoe ze het doen, doen ze het, zolang de eerste stap naar het kampioenschap maar is gezet rond 16:15!

8 mei 2022 om 13:29

Flankspelers genoeg maar die krijgen geen kans

8 mei 2022 om 13:43

Dat hebben ze eerder gedaan, alleen niet zo direct. Weet nog verrekte goed dat we naar Rotterdam moesten (lang) na die 10-0 thuis tegen Feyenoord. Je merkte aan alles dat zij niet zonder bloed aan de schenen ten onder zouden gaan. Speelden als bezetenen die wedstrijd. PSV kwam er amper aan te pas.. Hadden we die pot thuis ‘gewoon’ een nulletje of 4, 5 gelaten, was er in Rotterdam niets aan de hand geweest. Zij wisten dat ze Ajax in de hand zouden werken bij winst, maar zelfs het legioen kon dat niks interesseren, deze moest en zou gewonnen worden 😄

Een beetje on-Ajax. Dit geeft wel aan hoe ze gefaald hebben tijdens de winterstop door Neres te verkopen en geen vervanger voor de vleugel te halen.... Ben benieuwd hoe Wijndal aan banden wordt gelegd...

Az wint, lekker spannend volgende week

8 mei 2022 om 13:31

Als PSV dan ook wint wel ja.

8 mei 2022 om 13:37

Daar gaan we voor. Gas erop vandaag.

Kom op AZ laat zien dat jullie bij de top 5 horen

Mijn voorspelling van vandaag Ajax verliest - het spel is de laatste tijd slecht en AZ wil nog wel. Maar PSV speelt alsnog gelijk bij Feyenoord dus kan Ajax tegen Heerenveen officieus kampioen worden op doelsaldo. We gaan het zien!

Gezien de vele blessures prima opstelling haller en brobbey in de spits en tadic er achter

Feyenoord laat psv toch wel winnen. Die gaan krachten sparen voor de conf finale. Hoop overwinning van AZ, hopen op een spannend einde van de competitie!

8 mei 2022 om 13:57

De conf finale is pas op 25 mei. Dus dat gaat niet op. Daarnaast is dit een topper he. Dus een wedstrijd voor Feyenoord om weer te laten zien hoe ze ervoor staan tegen een topploeg. Dit seizoen 5 gespeeld en 2 gewonnen en 3 verloren, als ik AZ mee tel als ''top''ploeg. Daarnaast als ze verliezen dan staan ze 10 punten achter op de nummer 2.
Dat lijkt me nou voor Feyenoord nou echt geen leuke statistiek om 10!! punten te eindigen achter de nummer 2 en dan willen ze gezien worden als topploeg. Het kan minder worden als PSV en Ajax nog punten verspelen en maar ook meer.
Nee Feyenoord zal er gewoon voor gaan en moeten gaan! Gelukkig maar

8 mei 2022 om 14:00

Hoezo Feijenoord laat PSV winnen? Die hoeven morgen geen finale te spelen. Of ze wat minder fris zijn, lijkt me wel duidelijk. Maar PSV won ook de bekerfinale, terwijl Ajax meer rust had genoten. Dus is de wens misschien wel de vader van de gedachte. Overigens, denk je dat Ajax in vergelijkbare omstandigheden PSV zo maar even zou laten winnen? Nee hoor, als je speelt wil je winnen....

Waarom geen Mazraouiu i.p.v. de ook maar net fitte Rensch? Die bakt er op de rechtsback vaak niks van. De rest kan ik wel mee leven. Er wordt wel geroepen om meer creativiteit, maar Kudus is het nog steeds niet, ook te weinig verdedigende kwaliteiten, en Berghuis zit in een behoorlijke vormdip, waarschijnlijk mede door zijn afgelopen blessureleed. Toch een te zwaar seizoen geweest? Hoe dan ook, als het niet mooi kan, dan maar anders.

Hummm 442 ! Oefening ? Dat wordt dus 442 bij Manchester. Moet kunnen.

Hup AZ, laten we 8 mei in ere houden

Best mogelijke opstgelling als je ziet wie we allemaal missen en/of niet helemaal wedstrijdfit zijn. Im hoop op een overwinning voor Ajax.

Drama opstelling 8 mei betekend standard verlies voor ajax... psv gaat winnen van feyenoord en wordt als Ajax verliest landskampioen dit jaar.

Wat een paar azijnzeikers weer ertussen man steun onze jongens maakt niet uit hoe ze spelen als ze die schaal maar.pakken toch come boys❌️❌️❌️

Beste opstelling gezien de vele blessures. Geen snelheid aan de kant van Ajax en weinig diepgang, dus houdt mijn hart vast. Denk een draak van een wedstrijd met hard werken en weinig kansen.

Ik vraag mij af... Zal vanmiddag heel Amsterdam gaan staan juichen voor uitgerekend feyenoord
?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren