Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Haller: 'Dat is het grote verschil tussen Franse en Nederlandse competitie'

Laatste update:

Sébastien Haller had voor zijn komst naar FC Utrecht vrijwel geen weet van wat er zich in de Eredivisie afspeelde, maar hij is blij dat hij de stap naar Nederland heeft gemaakt. De Franse spits ontwikkelt zich uitstekend en dankt dat mede aan de Nederlandse competitie. “Bijna alle ploegen zitten hier op hetzelfde niveau”, stelt hij in Metro.

/

Volgens Haller kan daardoor iedereen van iedereen winnen, Ajax, PSV en Feyenoord uitgezonderd. Ook wijst hij op de verschillen tussen zijn geboorteland en Nederland. “De fysieke strijd is hier minder hard. In Frankrijk worden er veel lange ballen gehanteerd, dat levert meer duels op.”

Het Nederlands voetbal is meer open en aanvallend. Voor een spits is dat een zegen. “In de Eredivisie wordt er getracht meer over de grond te spelen en de combinaties op te zoeken, dat is het grote verschil tussen de Franse en de Nederlandse competitie.”

Is Sébastien Haller geschikt voor een club uit de traditionele top drie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daar heeft hij een punt, al zou hij in de duels toch ook redelijk vaak winnen heb ik het idee. Zou wel wat zijn voor de Duitse competitie!

30 oktober 2015 om 14:30

Nee, duitse spitsen moeten erg goed en snel zijn in de omschakeling. Ik denk niet dat haller dat kan

30 oktober 2015 om 15:02

Haller is gemaakt voor het Italiaans voetbal

30 oktober 2015 om 17:09

Hmm, je hebt 2 soorten spitsen die in Italië kunnen slagen. De kleine handige mannetjes zoals Tevez, Di Natale en vroeger Del Piero, Baggio e.d.

Daarnaast heb je nog een categorie met Ibra en Cavani en nu Higuain in mindere mate. Dan zou hij tot de laatste categorie behoren, maar daarvoor moet je wel echt heel erg goed zijn en dat betwijfel ik bij hem. Hij moet zich eerst eens op een hoger niveau in Nederland of België ofzo bewijzen. Was een leuke opvolger voor. Mitrovic geweest bij Anderlecht.

30 oktober 2015 om 17:50

En wat voor soort spitsen zijn Ibra, Cava en Higua? Ik vind Ibra en Higua ook niet echt vergelijkbaar. Daarbij, tot welke categorie behoren spitsen als Adriano, Inzahgi, Milito, Toni? Ik vind het maar een vaag verhaal.

30 oktober 2015 om 18:59

Fysieker en groter. Maar vooral wat ouder. Haller is echt niet van dat niveau, dat probeer ik ermee duidelijk te maken.

Geweldige spits ..... oooh wat hoop ik dat ajax hem haalt in de winter leg het geld maar neer hij is het zeker waard. Balvast koelbloedig en rust in het hoofd hoop dat hij snel naar amsterdam komt !! Hebben we eindelijk een echte spits met el ghazi en fischer op de flanken! Zou toch een echte versterking zijn want sanogo is afgeschreven voor mij en laat milik en haller maar vechten om hun plaats.

30 oktober 2015 om 14:35

Gerucht ging dat Brentford 6 miljoen wilde betalen, Utrecht ging hier niet mee akkoord. Het feit dat hij blijft scoren en dat het, eventueel, een winterse transfer betreft zou betekenen dat er een paar miljoen bij zou komen. Ik zie Ajax geen 10 miljoen neerleggen voor een speler.

30 oktober 2015 om 15:08

Oh wat hoop ik niet dat die smerige club ook maar denkt om FC Utrecht te benaderen voor Haller. van Seumeren kennende vragen ze dan ook gewoon lachend het dubbele.

30 oktober 2015 om 16:23

Waarom is Ajax nu weer een smerige club. Fc Utrecht laat hun hooligans plaats nemen in de normale vakken, waardoor de burgemeester de veiligheid van de mensen niet kan garanderen en wij niet welkom zijn. Nee top man.

Verder ben ik meer gecharmeerd van de spits van Vitesse. Maar die zal niet haalbaar zijn.

30 oktober 2015 om 16:33

Waarom nou weer zo reactie toon eens wat meer respect tegenover andere clubs en laat die haat nou eens vallen. En schrijf een reactie waar hij voor bedoeld is en dat is namelijk het voetbal. Vind die haatgevoelens tegenover andere clubs eens af gelopen moet zijn. Door. Als hij naar ajax kan is dat gewoon een mooie ontwikkeling voor haller en een mooi signaal naar utrecht dat ze goed gescout hebben.

30 oktober 2015 om 16:38

Ik denk inderdaad niet dat Solanke haalbaar is voor Ajax. Aangezien hij wordt gezien als 1 van de, if misschien wel het, grootste aanvallende talenten van Chelsea. Wellicht op huurbasis volgend seizoen, al weet ik niet of Vitesse daar een stokje voor zou kunnen steken.

En juist die fysieke duelkracht die in de ligue 1 en premier league veel meer voorkomt dan in de eredivisie, is wat er ontbreekt in het Nederlands elftal.. vrij logisch ook als je zoveel eredivisie selecteert. Wellicht moeten we denken aan een cultuuromslag in onze vaderlandse competitie om ons nationale team te redden.

30 oktober 2015 om 13:54

Gelijk heb je.
Te beginnen met een cultuuromslag in de trainingsmethoden. Veel meer aandacht voor fysiek, zowel kracht als uithoudingsvermogen. Daar ontbreekt het hier echt aan in vergelijking met andere landen.

De tijd dat je rustig erdoorheen kon combineren is al lang voorbij. Het tempo ligt veel hoger dan vroeger, daarom is de 'hollandse school', wat dat ook precies moge zijn, al lang achterhaald.

Met meer fysiek, opportunistischer spel, hoger tempo en dat gecombineerd met onze techniek zullen we ons als Nederland misschien herstellen op het wereldpodium

30 oktober 2015 om 14:04

Juist aan voetballend vermogen komen we tegenwoordig ernstig te kort. Onze grootste talenten moeten het juist allemaal hebben van hun fysieke kwaliteiten en niet van hun techniek of inzicht (zie Depay).

30 oktober 2015 om 14:35

Ok depay , en wie nog meer dan?

30 oktober 2015 om 15:18

El Ghazi, Klaassen, Wijnaldum, Strootman, etc. Noem eens een speler die technisch wel wereldtop is maar fysiek niet.

De meeste eredivisie ploegen zouden in frankrijk tegen degradatie strijden. Ligue 1 is erg fysiek met krachtige spelers waar de eredivisie voor een groot deel bestat uit slappejongens.
Gasten als Maher, sinkgraven, veltman, van der heijden en zo kan je er nog meer opnoemen, die zouden daar kapot gemaakt worden.

30 oktober 2015 om 14:00

Om er maar even eentje uit te pakken: er werd in de Klassieker na een mislukt schot ingezoomd op Sinkgraven, maar zijn fysiek kan dus echt niet als het mij vraagt. Er zitten meisjes in de brugklas met bredere armen en schouders dan dit miezerige kereltje. Natuurlijk moet hij het niet van zijn fysieke kracht hebben en liggen zijn kwaliteiten ergens anders, maar dit is gewoon genant. Ik vind dat je als profvoetballer nooit zo'n grote achterstand mag hebben op fysiek vlak ongeacht wat voor type speler je bent. Dan ga je maar uren maken in het krachthonk, maar zo kun je niet op het veld verschijnen als topsporter.

30 oktober 2015 om 14:36

Hoewel ik begrijp wat je bedoelt en ik me er ergens ook wel in kan vinden, heb je toch ook wel een beetje ongelijk. De beste voetballer op de wereld is alles behalve fysiek.

Als je minder fysiek bent moet je proberen de duels te ontlopen. Zet je Singgraven in de spits kan je het wel vergeten, daar moet je fysiek zijn. Op het middenveld is het geen must om als halve bolybuilder tevoorschijn te komen.

Ben je minder fysiek moet je techniek fantastisch zijn. Is je techniek kut dan mag je inderdaad het krachthonk in. Bij Ajax zijn Fischer en El Ghazi naar mijn idee goede voorbeelden van een gezonde mix van fysiek en techniek, niet Bazoer te vergeten.

Sinkgraven doet het overigens prima. Ik ben blij met deze aankoop! Hij moet nog beter kunnen maar het is niet zo dat hij onvoldoendes scoort op het veld. Vind de kritiek, ook die van jou, wat overdreven. Het mag misschien wat fysieker, maar je laatste zin gaat te ver.

30 oktober 2015 om 14:51

Ik ga er van uit dat je Messi bedoelt maar volgens mij is die kerel fysiek sterker dan het lijkt en zeker geen schooljochie (I.t.t.

30 oktober 2015 om 14:51

Ik ga er van uit dat je Messi bedoelt maar volgens mij is die kerel fysiek sterker dan het lijkt en zeker geen schooljochie (i.t.t. Sinkgraven)

30 oktober 2015 om 15:27

Je zou allereerst Sinkgraven nooit mogen vergelijken met Messi, ook niet om slechts het type speler aan te duiden, want Messi is uniek, een soort op zich. Los daarvan zou je mij ook echt niet bovenstaande reactie zien geven als Sinkgraven eenzelfde fysiek zou hebben gehad als Messi, want reken maar dat Messi aan kracht ook mijlenver voorloopt op Sinkgraven. Messi moet het niet eens van fysiek hebben maar zelfs hij heeft daar aan gewerkt. Terwijl Sinkgraven, een veel mindere voetballer, gewoon het lichaam van een jong meisje heeft.

30 oktober 2015 om 16:19

@rutgerr
Ik begrijp wat je bedoeld. zo zijn er meer spelers als David Silva, Iniesta, Modric die fysiek niet de aller sterkste zijn. Verschil is dat dit topspelers zijn en zo goed zijn dat ze het met andere kwaliteiten compenseren waardoor ze alsnog bij de beste horen.

Sinkgraven, Maher en de andere spelers die ik opnoem zijn matige voetballers die nooit op dat niveau gaan komen. Dan is het handig als je wat aan krachttraining gaat doen om sterker te worden.

30 oktober 2015 om 14:36

Alleen omdat ze fysiek sterker zijn, is de competitie beter/ sterker? Ik zou zeggen kijk een paar potjes uit de Ligue 1. Dan kom je er ook achter dat het ook de enige kwaliteit is dat veel spelers daar bezitten.

30 oktober 2015 om 16:43

Het is een beetje een mix. Je hebt ook veel behendige spelers met een geweldige techniek zoals: Boufal, Hamouma, Ben Arfa en Beauvue. Al zijn er wel veel spelers die vooral fysiek erg sterk zijn ja.

Ik vind Haller maar overhypt en het begon allemaal met 4 goals tegen mijn plaatselijke FC vorig jaar. Daarna veel penalties gemaakt en weinig actief deelnemen aan het spel. Ik denk niet dat zijn plafond in de grote competities ligt.

30 oktober 2015 om 14:30

Ik ben je cluppie er eeuwig dankbaar voor. Door die wedstrijd kan Haller straks voor een groot bedrag verkocht worden en is mijn plaatselijke FC in 1 klap gezond.

30 oktober 2015 om 15:41

Utrecht gezond bij verkoop van Haller? Hoeveel zou hij dan moeten opbrengen?

30 oktober 2015 om 16:23

Tussen de 8 a 9 miljoen

30 oktober 2015 om 16:34

8 a 9 miljoen wordt idd genoemd, maar ga maar uit van 5 a 6 miljoen. plus dat de inverstering van 750.000 ook meegerekend moet worden.

30 oktober 2015 om 16:58

Oké, en daarmee is Utrecht dan volledig uit de brand? Heb geen idee van het precieze financiele plaatje bij jullie!

30 oktober 2015 om 17:08

Utrecht komt elk jaar dichter bij de zwarte cijfers door saneringen en het verkleinen van het uitgavenpatroon, maar de verkoop van Haller zou betekenen dat Utrecht daar in 1 keer overheen schiet.

30 oktober 2015 om 17:56

Het is jou en je club gegund phoenixx. Ik heb niet het idee dat Utrecht veel minder gaat presteren als Haller weg is.

Hier waren er eindelijk duels afgelopen woensdag. Maar dan gaat iedereen er weer over zeiken, daarom lopen we altijd achter de feiten aan Europees.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren