Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hakim Ziyech: indrukwekkende cijfers voor Ajax, maar niet tegen PSV

Laatste update:

Hakim Ziyech was in 2019 direct betrokken bij 31 doelpunten van Ajax in alle competities. Daarmee is hij inmiddels wat betreft rendement bezig met zijn op één na beste jaar voor de Amsterdammers, zo zocht Opta uit. Met nog genoeg duels in 2019 voor de boeg is het slechts een kwestie van tijd dat Ziyech zijn aantal goals en assists van 2018 overtreft.

Ziyech was in het eerste half jaar na zijn overstap van FC Twente naar Ajax goed voor zes goals en zeven assists in achttien duels in het tenue van de Amsterdammers. In 2017 kwam hij tot 47 duels voor Ajax: 8 goals en liefst 19 assists. Het vorige kalenderjaar is vooralsnog zijn beste: 17 goals en 15 assists in 41 duels. In 2019 staat de teller op 14 goals en 17 assists in 35 duels en dus lijkt Ziyech wederom zijn voorgaande jaar te verbeteren.

De vraag is of dat Ziyech al gaat lukken tegen PSV. Kijkend naar zijn statistieken tegen de ploeg uit Eindhoven lijkt die kans klein. Ziyech speelde met Ajax zes keer tegen PSV in Eredivisie-verband, maar wist in geen van die duels een treffer of assist te noteren. Tegen iedere andere ploeg die de Marokkaans international minimaal zes keer trof als Ajacied, was Ziyech direct betrokken bij minimaal twee goals.


Hakim Ziyech voor Ajax in de Eredivisie (min. 6 duels)




Opponent Duels Goals Assists Goals + assists
sc Heerenveen 7 1 4 5
Vitesse 7 2 5 7
PSV 6 0 0 0
FC Utrecht 6 1 1 2
AZ 6 1 2 3
Heracles Almelo 6 1 3 4
Feyenoord 6 2 2 4
FC Groningen 6 2 3 5
Excelsior 6 3 5 8

Ziyech kwam namens sc Heerenveen en FC Twente in totaal vier keer in actie tegen PSV in de Eredivisie. In die wedstrijden kwam hij in totaal tot één treffer: op 24 oktober 2014 kwam hij in dienst van FC Twente tot scoren in het met 1-3 verloren thuisduel met de Eindhovenaren. Lukt het Ziyech komend weekend om eindelijk beslissend te zijn tegen PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De tekst klopt weer eens niet. Qua rendement is hij aan z'n beste seizoen bezig. Hij heeft bijna de zelfde hoeveelheid betrokkenheid bij goals bereikt in veel minder duels. Slechts zijn absolute totaal is minder dan vorige seizoen, maar dat is natuurlijk logisch.

20 september 2019 om 09:25

"In 2019 staat de teller op 14 goals en 17 assists in 35 duels en dus lijkt Ziyech wederom zijn voorgaande jaar te verbeteren."

Dat staat er toch ook? Het gaat trouwens om kalenderjaren en niet om voetbalseizoenen.

20 september 2019 om 10:21

Nee, zijn rendement is al beter dan vorig kalenderjaar*. Hij is in minder duels al bijna bij evenveel goals betrokken. Dus alleen in absolute aantal was hij nog niet verbeterd, maar dat is een kwestie van tijd.

20 september 2019 om 09:39

Het gaat om kalenderjaren, niet om seizoenen.

Voor alles is de eerste keer. Hij heeft iig nog 2 wedstrijden tegen psv om assist of goal op zn naam te krijgen tegen PSV. Laten we hopen as zondag al.

Hij gaf wel de voorzet waaruit de eigen goal kwam tijdens de laatste confrontatie in de ArenA.

Hakim hopelijk op 10 en Promes naar de flank. Deze jongen vs Rosario of Hendrix op de vierkante meter zal zeer beslissend worden. Maar zal denk ik Promes worden op 10, want ik overigens ook niet erg vind. Kan me niet voorstellen dat Donny meteen zal spelen.

20 september 2019 om 10:02

Hoop daarom dat guti speelt ipv de domme krachten van nu, ook al speelde hendrix op die penalty na 2 redelijk sterke potten.

20 september 2019 om 10:07

Mischien een keertje die Rosario eraf halen, dat is jullie zwakste schakel. Ik denk dat een middenveld Hendrix/guti ook beter in balans is dan Rosario/guti.

20 september 2019 om 10:19

Allemaal leuk en aardig het geschreeuw om Rosario eraf te halen maar wie wil je dan gaan opstellen? PSV heeft nu in de selectie deze middenvelders: "hendrix, Rosario, Guti, Affelay, Ihattaren, Pereiro, Thomas, Sadilek en Doan. Hiervan vallen al Guti (geblesseerd en normaal basis), Pereiro (langdurig geblesseerd), Affelay (begint net minuten te maken voor het eerst in 3 jaar) en Thomas (net terug van een knieblessure) af. De spelers die je dan over hebt voor 3 middenveld plekken zijn: "hendrix, Rosario, Ihattaren, Sadilek en Doan." Ihattaren staat natuurlijk gelijk op het wedstrijd formulier en Doan is net twee weken in training bij Psv. Je kan dan nog gaan twijfelen over Sadilek maar die jongen komt echt royaal tekort als basisspeler van Psv. Hij rent altijd wel leuk en heeft veel pit, maar daar is ook alles mee gezegd. Rosario kan je dus gewoon nog niet vervangen. Als Thomas en Affelay 100% fit zijn gaat een van hen zeker de plek van Rosario innemen.

20 september 2019 om 17:29

Ibi heeft nu in 3 weken 180 minuten gemaakt. De kans dat hij tegen Ajax bij de selectie zit is aanwezig. Hij zal natuurlijk niet starten. Thomas heeft nu 90 minuten gespeeld verdeeld over twee wedstrijden. Die zal er niet bij zitten. Probleem met het wisselen van Rosario is dat je dan geen rechtspoot meer hebt op het middenveld. Guti, Hendrix, Sadilek en Ihattaren zijn linkspoten, dus ik zie PSV niet snel zonder Rosario spelen op het moment.

Ik heb ook eens gekeken naar Ziyech's wedstrijden voordat hij naar Ajax ging, met Heerenveen en Twente. Wel opvallend dat er bijna een vloek op hem lijkt te liggen bij wedstrijden tegen Psv. Hij kwam in 11 wedstrijden tegen PSV maar tot 1 goal en 0 assists. Daarentegen kreeg hij 3 keer geel tegen PSV en werd hij 3 keer gewisseld. Daarnaast mistte hij 2 keer een wedstrijd tegen PSV door een schorsing.

Statistieken liegen niet is een onzinnige uitspraak in deze. Zondag kan alles zomaar anders zijn.tegen PSV speel je gewoon anders dan tegen andere teams, en misschien komt een Ziyech daar wat minder in voor. Dat hij destijds het liefste naar PSV was vertrokken is inmiddels geen geheim meer, maar hij speelt nu gewoon bij Ajax, en zeker afgelopen seizoen zéér verdienstelijk.waar ie eerder uitgefloten werdt, en aan z'n gezicht af te lezen was dat ie liever vandaag dan morgen wilde vertrekken is verleden tijd. Ziyech is een prachtspeler, en gelukkig wordt hij nu ook door eigen aanhang op handen gedragen. Hopen op een mooie wedstrijd tussen de 2 beste teams van Nederland, waar de uitslag nog lang niet beslissend is in de titelstrijd, maar het vuurtje wel alvast aardig opgestoken kan worden. Als neutrale liefhebber enorm veel zin in !

20 september 2019 om 11:33

Ik wist niet best hij liever bij PSV had gespeeld. Als dat zo was waarom is hij naar Ajax gegaan. Hakim is echt een man van principes. Ging naar Twente IPV Feyenoord. En wimpelde onlangs Sevilla af omdat hij die niet hoger inschatte als Ajax.

20 september 2019 om 11:54

Toen hij bij Twente speelde is dat lang aan de orde geweest. Meerdere malen doorlaten schemeren lichte voorkeur te hebben. Echter hikte PSV tegen de vraagprijs aan, en waren er teveel twijfels(...) toen tijdens interview duidelijk werd dat Ajax gelijk speelde tegen de Graafschap en PSV kampioen werdt, balde hij zijn vuist ook.doet er verder ook niet meer toe natuurlijk.

20 september 2019 om 17:34

Dat interview was volgens mij vooral knip en plak werk. Volgens mij was de rest meer gebaseerd op geruchten.

een nikszeggende statistiek imo. toevallig heeft hij tegen PSV nog niet groots gespeeld maar dat zegt verder helemaal niks en kan dit weekend zomaar anders zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren