Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hakim Ziyech: ‘Ik vind het mooi, maar ik kan en ga niets beloven’

Laatste update:

Hakim Ziyech wilde Ajax een jaar geleden verlaten. Ondanks de belangstelling van verschillende clubs kwam het echter nooit tot een transfer. De middenvelder verlengde zijn verblijf in Amsterdam en draaide een geweldig seizoen. Het elftal van Erik ten Hag veroverde de landstitel, de TOTO KNVB Beker en bereikte de halve finale van de Champions League.

“Ondanks dat ik het in eerste instantie niet wilde, was bij Ajax blijven de beste keuze. Dat is uiteindelijk wel een fijne conclusie, inderdaad”, geeft de Marokkaans international toe in een interview met Ajax Life. Na het WK in Rusland volgde een vakantie en die break deed wonderen. “Ik kon mijn hoofd leegmaken tijdens de vakantie. Toen ik terugkwam op de club, heb ik mijn verstand op nul gezet. Ik ben gewoon gaan voetballen, heb geprobeerd plezier te maken. Dat wilden we allemaal. Je ziet waartoe dat geleid heeft.”

Ziyech draagt de 34ste landstitel in de clubgeschiedenis van Ajax op aan Abdelhak Nouri. “Ik heb het nog steeds moeilijk met wat er met hem is gebeurd. Zo'n klein ventje, met zoveel talent en een gouden hart. Appie verdient het eerbetoon dat hij heeft gehad.” De middenvelder is er trots op dat hij een groot aandeel heeft gehad in het succes van de Amsterdammers. “Absoluut. Ik voel me in dat opzicht vereerd dat ik het op deze manier heb mogen meemaken.”

Lodewijk Asscher, fractievoorzitter van de PvdA, startte onlangs een petitie om Ziyech voor Ajax te behouden. Ruim 25.000 mensen hebben inmiddels de petitie ondertekend. “Dat zijn er veel, hé”, reageert de Ajacied. “Ik vind het mooi dat iemand zo'n petitie begint en dat zoveel mensen het ondertekenen, maar ik kan en ga niets beloven. Ik ga nu eerst op vakantie en de Afrika Cup spelen. Daarna zie ik wel wat gebeurt. Dit seizoen heeft me in elk geval geleerd dat je nooit weet hoe het gaat.”

Denk jij dat Hakim Ziyech in de zomer bij Ajax vertrekt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop van ganser harte dat deze maestro blijft, maar als hij vertrekt is het hem dat van harte gegund. Hopen op een voor hem zo mooi mogelijke club en als opvolger dan hopelijk Ödegaard weten te strikken.

5 juni 2019 om 13:47

Ik denk dat velen onderschatten hoe belangrijk Ziyech dit seizoen is geweest voor Ajax, dat ga je nooit met Odegaard opvangen maar wellicht kan Odegaard toegroeien naar dat niveau.

Ik denk dat De ligt en Ziyech veruit het moeilijkste zijn te vervangen in dit elftal, daarachter volgt de jong, van de beek en Neres. Vond altijd dat als Ziyech en Neres het op hun heupen hadden, Ajax dan toch een niveau haalde waar ik van kon genieten. Neres was bijvoorbeeld ook het missende schakel in het verloren halve CL strijd.

Waarom ik denk dat de jong makkelijker op te vangen is dan Ziyech? Puur omdat ik Schone het zwakste schakel vond op het middenveld. Als je een betere haalt die Schone vervangt (Marin) en voor de jong een bijvoorbeeld Propper haalt is dat toch een redelijk compensatie. De Ligt en Ziyech ga je onmogelijk betreft kwaliteit en persoonlijkheid op kunnen vangen.

5 juni 2019 om 13:50

Je gaat met vrijwel geen enkele speler binnen het budget wat Ajax heeft (ook salaris en t plafond) een vervanger vinden die Ziyech kan doen vergeten

5 juni 2019 om 14:13

Om te beginnen, Neres was geen missende schakel in de CL. Er werden op onverklaarbare wijze verschillende fouten gemaakt. Fouten waar een inbreng van Neres geen goeds aan had gedaan.

Daarbij is iedereen moeilijk op te vangen. Ziyech, De Ligt... maar ook De Jong ga je krankzinnig missen. Er zijn maar weinig spelers die een actie vanuit achteren durft te maken en zo 3 of meer spelers weet bezig te houden. Dat is de kracht van De Jong en dat is een gave.

5 juni 2019 om 14:51

Ik ben ook echt benieuwd hoe Ajax er komend seizoen uit gaat zien. Het zou zomaar eens een moeilijk jaar kunnen gaan worden. Ik verwacht echt dat de halve basis vertrekt en voor elke speler zal een mindere terugkomen. Ook zal het nog wel een tijd duren voordat al die nieuwe spelers op elkaar zijn ingespeeld. Ik weet dat sommigen mij voor gek zullen verklaren, maar ik denk serieus dat Feyenoord komend seizoen een gooi naar de titel zal kunnen doen. Dit omdat ik verwacht dat zowel Ajax als PSV hun beste spelers gaan verliezen. Feyenoord zal nog steeds outsider zijn, maar ik dicht hen meer kansen toe dan afgelopen jaar.

5 juni 2019 om 15:33

Neres was zeker wel een missende schakel. Is de enige buitenspeler met diepgang en juist als je onder druk staat is dat zo cruciaal (zeker als je ziyech hebt voor de passjes). Tuurlijk geen garantie dat het anders wel gelukt was maar je miste wel echt iemand die diepging

5 juni 2019 om 15:44

Waarom zou je iemand moeten missen als je het zelf weggeeft achterin? Geen enkele ploeg in de halve finale die heer en meester is na een 1e helft, mag een 3-0 voorsprong uit handen geven. Als we gewoon 2-0 hadden uitgespeeld, had niemand het erover dat Neres de missende schakel was. Dus nee, het missen van Neres heeft geen donder te maken met de uitschakeling.

5 juni 2019 om 16:03

Als er iemand was geweest met diepgang, was de verdediging misschien minder onder druk komen te staan. Dat is 1. Daarnaast is er dan altijd een kans dat Ajax nog een keer had gescoord. Dat is 2.

Even serieus, kansloze actie van Asscher om zo iets te starten, wat een tijdverspilling en demagogisch effectbejag. Ga eens oppositie voeren. Voor Ajax het beste als ziyech blijft tenzij er goed gecasht kan worden , voor ziyech beter als hij vertrekt. Spanje moet hij doen, daar komt hij beste tot zijn recht

5 juni 2019 om 13:53

Het is gewoon diep triest dat je als politcus zo aan je populairiteit moet werken. Ik weet in ieder geval wel dat ik hem hierdoor als politicus nooit meer serieus ga nemen. Wat een kneus die Asscher.

5 juni 2019 om 13:57

Klinkklare onzin wat je daar uitkraamt. Asscher kwam al bij Ajax toen jij nog je luiers vol poepte en zit er nu met zijn kinderen. Marijnissen is een fan van Feyenoord, Timmermans is een groot fan van Roda, Dijkhoff van PSV en Asscher van Ajax, alsof politici geen voetballiefhebber mogen zijn.

5 juni 2019 om 14:00

Daar doelt PSVeruit030 toch ook niet op? Hij probeert gewoon populair te doen bij zijn achterban om stemmen te winnen op zo'n manier.

5 juni 2019 om 14:03

Ik kan je verzekeren dat Asscher absoluut een Ajax fan is sinds jong af aan.
Of het een actie is voor politieke redenen, dan so what? Gaan we m nu niet ondertekenen omdat Lodewijk hiermee is begonnen, maar wel als Pietje Puk dat deed?

5 juni 2019 om 14:08

@kleinegeneraa7, of hij is gewoon zo'n fan dat hij de moeite wilt doen om Ziyech te behouden.
Wie zijn jullie allemaal of te bepalen wat hij wel en niet mag doen, stel je niet zo aan en als je er mee eens bent teken de petitie.

5 juni 2019 om 14:15

@binny: Het zou de hele actie wel in een ander daglicht stellen ja... ook al is de actie van Asscher nog zo oprecht.

5 juni 2019 om 14:16

Asscher weet ook dat zo'n petitie echt 0,0 effect heeft of zyiech blijft. Jij en ik weten dat ook dat dit gewoon helemaal geen effect gaat hebben en alleen effect heeft op Asscher zijn populariteit. Gewoon een politieke promotie waar die zich altijd achter kan verschuilen met' nee is niet voor mijn populariteit, maar ik ben gewoon fan'. Ik vind het niks dit soort acties.

5 juni 2019 om 15:03

Dus als een random onbekend persoon deze actie had aangemaakt was het leuk geweest, maar omdat het Lodewijk Asscher betreft is het kansloos en is hij een kneus?

5 juni 2019 om 15:20

Of het wel of geen effect heeft is helemaal niet het punt, hij wil gewoon een statement maken. Hij is gewoon fan, dat jij zo negatief in elkaar steekt en er gelijk een politiek ding van maakt is jou probleem.
Maak je niet zo druk....

5 juni 2019 om 16:10

@sjonny: dat hoeft niet te betekenen dat men Asscher een kneus vindt... maar als Asscher een Baudet en Wilders weg blijft zetten als populisten, dan mag hij zichzelf er met deze actie natuurlijk ook onder scharen.
Mij maakt het verder niet uit of hij dit doet of niet, ik vind het zelf onhandig en onnodig.

5 juni 2019 om 16:26

Goede vergelijking man ijsmuts. Een populist is een populist in politieke zin, dus met zijn beleidsvoorstellen en de manier hoe hij die aan de man probeert te brengen. Deze petitie staat toch los van de politieke voorkeur van Asscher. Stel je voor dat je eens wat positiefs zou zeggen over politici. Jezus Christus wat een zeikland is dit toch, en dan bedoel ik niet specifiek jou maar al die sjonnies hierboven. Als je hier al iets tegen kan hebben, dan ben je wel mega zuur. Daarnaast hebben ze hier allemaal een grote mond dat Asscher politiek moet gaan bedrijven, alsof ze zelf de politiek bijhouden. Ga toch weg man, zitten lekker sbs6 te kijken en stemmen zonder zich te verdiepen, maar als een politicus eens iets niet zo serieus doet mag het weer niet. Om te janken dat geklaag hier altijd. Nou klaag ik ook, I know.

5 juni 2019 om 17:32

Het is gewoon kansloos. Als jij niet inziet dat dit gedaan is om zijn populairiteit te verhogen ben jij wel heel makkelijk te misleiden. En ja ik vind het (in mijn inziens) terecht nogal zielig dat Asscher dit doet. Het is gewoon zieltjes proberen te winnen en zo te zien vallen er ook nog genoeg mensen voor.

5 juni 2019 om 18:14

@leidsehood: Klagen over klagen, ook mooi. Ik zeg letterlijk dat het mij verder niet uitmaakt, ik maak me er niet druk om, ik vind het onnodig en onhandig. Omdat boven mij de vraag gesteld werd waarom er een verschil zou kunnen zitten tussen deze actie van een politicus en Pietje Puk. Noem het maar zuur.

De reden dat ik vind dat politici zich hier niet aan moeten wagen is dat Asscher zich namens het volk dagelijks bezighoudt met ons bestuur. Je kunt er de donder op zeggen dat hij op een dag beslissingen moet nemen die niet stroken met (bijvoorbeeld) deze actie.
Tegelijkertijd vind ik het populisme omdat deze actie wordt opgestart nu Ziyech goed presteert. Ik heb Asscher niet voor de camera zien dansen toen Ziyech klote speelde. Het komt op mij erg over als het meedeinen met het succes van Ajax.

5 juni 2019 om 18:49

@ijsmuts Ja cartoon wedstrijden organiseren en haatzaaien staat gelijk aan een petitie starten voor misschien wel de beste speler van de club waar jij en je kinderen fan van zijn... Ik vind het een leuke actie en ik heb niet gestemd op PvdA en het maakt mij niet uit of ziyech blijft al gun ik t Ajax wel.

5 juni 2019 om 20:08

Daar gaan we weer, als, als, als, maar er is helemaal geen als. Het was een spontane actie van een voetballiefhebber die toevallig ook Ajax fan is.

5 juni 2019 om 20:37

@BIH-RMA-GAE: even terug naar school alsjeblieft en flink oefenen op begrijpend lezen.

5 juni 2019 om 13:54

Gewoon een leuke en ludieke actie. Omdat hij in de politiek zit mag die met niks anders bezig zijn? Gezwets. Leuke en terechte actie

5 juni 2019 om 13:58

Gewoon een actie om een witvoetje te halen bij potentiële stemmers. Vind het maar een trieste actie.

5 juni 2019 om 14:17

@daveyvink
Is zeker een leuke actie, maar hier bereikt hij natuurlijk niets mee bij Ziyech. Die moet nu zijn kans grijpen en ergens gigantisch cashen. Dat is helaas de financiële realiteit waar Ajax niet tegenop kan boksen.

5 juni 2019 om 16:29

Je bereikt er wel iets mee, dat Ziyech zich gewaardeerd voelt. En wat is nou mooier dan zo'n man een beetje waardering geven na zo'n seizoen. Oeff ik krijg echt zware irritaties van al die negativiteit hier. Omdat het Asscher is, stel je voor dat een politicus eens wat leuks zou doen en je dat dan zou moeten toegeven... Ooooh dan is het leven van de gemiddelde sjonnie in Nederland wel echt moeilijk. Verder helemaal met je eens wat betreft de financiële realiteit waar ajax en ziyech in zitten, gun hem zeker een stap hogerop.

5 juni 2019 om 18:43

Kletskoek, stel dat van de stemmers in Nederland 70% geïnteresseerd is in voetbal, dan zal hij daar het merendeel juist van afstoten, aangezien niet heel voetbalminnend Nederland Ajax aanhangt, ik denk dat het hem als het daarom gaat eerder stemmen zal kosten.

5 juni 2019 om 14:45

Een politicus heeft ook gewoon vrije tijd en daarin mag hij doen wat hij wilt. Zo’n pagina heb je binnen een paar minuten online staan. De man is een fan van Ajax, laat ‘m lekker.

5 juni 2019 om 15:05

Nee @miccoli, dat zie je helemaal verkeerd. Iemand als Asscher mag geen plezier meer hebben en een gekscherende actie opzetten. Die mogen hun complete leven alleen maar bezig zijn met oppositie voeren.

Verder zit half voetbalgek Nederland hier tijdens zijn werkuren een beetje comments te plaatsen op Voetbalzone, maar dat doet er niet toe.

Hypocriet Nederland vind u hier.

5 juni 2019 om 16:34

Dank u Sjonny. Man wat een gezeur. Je weet ook weer meteen wat voor mensen het zijn: stemmen zelf niet, lezen nooit een krant, vertrouwen de media niet, fake news roepen, linkse indoctrinatie blablabla maar zelf eens kritisch reflecteren ho maar. En dan aankomen met van die aluhoedjes onzin, Asscher is een wit voetje aan het halen? Alsof een politicus niet oprecht kan zijn (wat natuurlijk tegelijkertijd ook prima politiek gewin kan opleveren, maar dat heeft de PvdA de laatste tijd toch echt niet aan Asscher te danken).

5 juni 2019 om 13:57

Marat razvin, Martinez, pirie, scherpen. Is toch al aardig bezig geweest. En denk dat het logischer is om pas iemand weer aan te trekken als iemand vertrekt. Anders heb je straks 30 man in je selectie

5 juni 2019 om 14:11

Verlopig is alleen Frenkie nog maar weg, dus Overmars kan nog niets doen, zie Ziyech vorig jaar.
Mocht er door wat voor reden niemand meer weggaan, dan loop je het risico dat je met dubbele spelers zit, en dus ook dubbele hele hoge kosten.
Nee eerst even wachten tot dingen concreet worden, heb er wel vertrouwen in.

Ik begrijp heel goed dat Ziyech ook wil onderzoeken waar zijn grenzen liggen maar zou het toch heel jammer vinden als hij vertrekt.

Wat zou het mooi zijn als hij nog een jaartje in Amsterdam blijft. Maar we weten allemaal dat die kans er niet in zit. Wat heeft Ziyech een geweldig seizoen achter de rug.

Het zou wel prettig zijn wanneer de transfers niet in de laatste fase worden beklonken, zodat je weer met een compleet fitte selectie aan de voorronde CL kan verschijnen. Dat is een aantal keer misgegaan en vorig jaar eindelijk eens niet.

Gezien hoe belangrijk deze man is voor Ajax en het plezier dat hij op dit moment heeft met de groep, goeie sfeer vlm, zie ik hem wel blijven, laten we het alsjeblieft hopen want hij heeft een beter linkerbeen dan messi

Die moet lekker blijven, zijn top ligt bij Ajax.

Natuurlijk zou het mooi zijn als hij bleef maar die kans is natuurlijk heel klein. Dan heb je een vervanger nodig die technisch is en goed kan dribbelen. Dat zie ik nog steeds niet in Odegaard. Gisteren haalde iemand Dode Lukebakio aan van Watford. Toch even op youtube naar gekeken omdat ik die speler verder niet ken maar over het algemeen uit Belgie welke leuke spelers komen. Dit is er daar inderdaad eentje van. Heerlijke dribbel met een versnelling waarmee hij spelers het bos in stuurt. Die zie ik bij een vertrek van Ziyech toch heel wat liever komen dan Odegaard.

5 juni 2019 om 14:42

Het moet een speler zijn die een beetje creativiteit heeft. Ziyech kon een wedstrijd open breken als het even tegen zat. Zie dit weinig spelers kunnen. Ik zou zo ook geen vervanger weten.

Ziyech moet nu gewoon de stap voor zijn carriere maken, anders zit het er niet meer in voor hem. Hij heeft een prima seizoen gespeeld, zich goed op de kaart gezet, en Ajax aan vele overwinningen geholpen. Van mij mag hij de sier draaien in de Bundesliga of in de Premier League, want ik denk dat hij daar het beste past. Ziyech is een speler voor een sub-topper, zoals Dortmund, Everton, Spurs. Ik denk echter dat hij nog belangrijker kan zijn bij een promovendus in de PL zoals Aston Villa.

Beste is al hij vertrekt, goed seizoen gedraaid. Maar volgens mij zijn zijn statistieken al vanaf FC Twente gewoon goed!.

Hij weet nog niet zeker of hij blijft. Zouden ze zijn rug nr 22 nu ook al aan iemand anders geven?

Hele leuke petitie hoor, van popiejopie Asscher, maar hij weet zelf ook dondersgoed dat Ziyech - onder andere dankzij ons progressieve belastingstelsel - elders meer kan verdienen dan hier. Aangezien Asscher de voorman is van de sociaaldemocraten, is zo'n petitie dus puur gelul voor de bühne. Demagogie van de bovenste plank.

Denk dat Ziyech in tegenstelling tot veel supporters nog niet is vergeten dat ie vorig seizoen nog werdt uitgefloten. Buiten dat een top seizoen gedraaid, nog iets minder zelfzuchtig worden en dan kan hij ook bij een topclub excelleren.

5 juni 2019 om 23:28

Daar gaan we weer, zat je er bij, ik denk het niet want anders had je wel anders gereageerd. Het was een klein groepje die door het overgrote deel van het publiek weer gecorrigeerd werd maar is weer eens zwaar opgeblazen door de media.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren